Nokia N8 vs Samsung S8530 Wave II Detaylı Kıyaslama 'Oyunlar'

Sponsorlu Bağlantılar

mavrick

mavrick

Üye
yav bu kadar yazmışsın ama bi araştır bakalım ipod touch 4 ü 256 mb ram 700 mhz çalışma hızı var bada daki en iyi telefonu getir 2-3 katlar ;) önemli olan hızla ram değil işte sende bunu anlamıyosun

kardes niye bu kadar inatcisin???niye kabullenemiyosun??

eaagent

eaagent

Üye
yav bu kadar yazmışsın ama bi araştır bakalım ipod touch 4 ü 256 mb ram 700 mhz çalışma hızı var bada daki en iyi telefonu getir 2-3 katlar ;) önemli olan hızla ram değil işte sende bunu anlamıyosun

yok yok sen harbiden bişey bilmiyosun. kaç kere eline wave aldın kaç kere ipod touch 4 aldn ?
ya valla biraz düşünebilen bi insan bunu demez kendi forumuma gitcekmişim anubis bnm bada bölümünden arkadaş zaten ayrıca konuda benm telefonumun adı geçiyomu ? geçiyo. yeri beni ilglendirmez o zaman. cdden kabullenemiosun ya harbi. yani core2duo işlemciyle dual core karşılaştırr gbi ve adam inatla dual core dio ya cahillik demek bile az kalıo :S

dielm k ram deil hadi lan işlemci iki katınız be insaf ya!

franzliszt

franzliszt

Üye
1.1.1

franzliszt

franzliszt

Üye
galaxy s e iyi bakin waven islemcisini tasiyor

----------Eklendi @ 21:09:52 ---------- Yazıldı @ 21:08:50 ----------

:kop::birak: eaagantin bahsettigi 1080p islemcinin ne kadar iyi old. 1080p oynatmasi yada cekmesi degil ama siz yanlis anliyosunuz olayi,birde hakan bu kadar yazacagina bir wave bir n8 alip test etsende biz karar versek hangisi daha iyi,cunku bu saate kadar kagit ustunda hep wave n8 i gecmistir birde pratikte oylemi acaba,yeni seyler yazmissin yukari ama cogu yine gercek degil kim seni kandiriyor anlamiyorum demekki insan inanmak istedigine inaniyor o kadar tartistik hicbirini okumamissin,birde o verdigin gpu sitesinde ne yaziyo soliyim sana,broadcom avantajinda n8in performansini yuks dair soylenti var diyor bumu senin kanitin,zayif yonude var siz arm11 le beraber 1000mhz oluyo falan diyosunuzya ama eleman tam tersini diyo arm11e yapisik olmasi zayif noktasi kabul edilmis,yukardan asagi en iyi degil cunku en alttaki 540 modelinin fill rate ve poly oranina bak en iyi degerde ,birde soyle bisey var burda yazan degerler belli isletim sistemine ait degerler dikkat et,senin broadcom symbian oyleyse belki badada o perf gostermez,yani en iyi testi yine glbenchmark veriyor ve broadcoomun fill rate i belli bile degil,yani yemezler:) birde kagit ustunde yazilanlar falan diyosunda bana n8 in wolfsons cipini kullandigi gosteren resmi bir site gosteremedin bile wavede flashda vardir 9.1 versiyonu ,gpside super calisiyor en azindan benimki oyle,divx performansini birde video koyda biz gorek kim atliyor kim zipliyor)))hdmi var demedikki hdmi nin arayuzu versiyonlari vardir ,ama n8 deki resmi kabul edilen hdmi old icin oyle satiliyor ama wavedeki gelistirilmis tv-out yani hdmi 1.3 diye gecen arayuz dur ve senin lcdde super ses ve goruntu verir 6000mbps falan yazmissin ucmussun dunyada onu yapabilen zaten cihaz cok az sayida sen n8e monte ettin )))) ben ucmadan waven kbps sini veriyim 750kbps wolfsonsun kendi ozelligi bu ,birde hack modlari gec wave e hack modmu yapildi sanki ,sen n8 i alirken hack moddan haberinmi varmi yada alirken hack modlumu verdiler tarafsiz olmak lazim her konuda

valla abicim ben söylediğimi söyledim yazdığımı yazdım ister inanırsın ister yalanlarsın ben çatır çatır ac3 (dolby yi 448kbps de dinliyorumki ucu o değerlere kadar açık dolbynin ve sistemin mbps demişim kbps olacak o )
ki wolfson la kbps ne alaka ? wolfson bir chip settir equ ayar eden bir kontrol edici . dolby sistem apayrı ki dolby dünyada referanstır
fazla tartışmıcam uzun uzun yazabilirim biliyorsun ama bu iki cihaz arasında kötülemek bir yere ulaştırmaz ki benim tercihim n8 dir . nedenleri çok açık
hani oyun performansına sallıyorlarya valla komik arkadaş cihaz gayet iyi bu konuda saçmalardan seçmeler okuyorum

franzliszt

franzliszt

Üye
hah al işte düz mantık at gözlüğü. Arkadaşım o kağıt üzerindekileri bi gün yaparlar o zaman sana bi tarafımla gülerim.
Senin istediğin kadar gpu n 400 mhz ile çalşssn hç bi güç arm 11 680 mhzi hummingbird a8 cortex 1 ghz e yetştrmeye yetmez ;)
Ram olarak 256 mb fazlamız var buda sizden daha iyi işlem yapabbldğmz demektr ;)
5.1 ses + WOLFSON ÇİPİ kullanıyoruz n8de böyle bişey yok ;)
Hd videolarda dahi hiç takılma olmadan tıkr tıkr atlıorum ;)
bada 2.0 la flash geleceğini 40 kezde söyleseek kafanz almadı hala bahsediosunuz .
-konumuz kamera değil ama illa deyinceksen ''fabrika çıkışlı'' 30 fps hd video çekiyoruz sz 25 fps evimde led sony tv var 106 ekran hd hertürlü lcd ye atar bakarm rahat ol ;)
-destek :D bzdede destek çok merak etme bada adı altına birsürü site var sizde olmayan birçok uygulamamız var ;)
-gayet stabil bi sistemimiz var son derece hç takılma olmadan hızlı işliyor ve
http://www.maxicep.com/symbian-3-destek/n8-menu-asiri-yavas-481991.html
gibi sorunlarımız hiç olmuyor ;)
- 3 saniyeymş :D 1. si 9 saniye 2.si daha yüksek donanım isteyen oyunlar çıktığında bakalım aynısını diyebilecekmisin ;)

umarım yeterli olmştur. usb otg dışında gelip savunablceğn bşey olduğunu sanmıyorum. Umarım kabullenrsnz artk wavein çok daha iyi donanıma sahp oldğnu (cpu ram ) ve hızını ;)
-

sen bir tarafınla gülmeyi bırak bence çünkü 1080p anca rüyanda görürsün (h)
bizim arm sizin cpu ya yetişemezse sizin gpu da bizim gpu ya yetişemez ne 12 megapixel çeker ne 12000kbps video yakalar nede çatır çatır dvix hd performansı sunar. sizin gpu sadece 5saniye erken oyuna sokar (h)
5.1 demişsin hani galaxys dede olan dandik 5.1 hissindenmi bahsediyorsun hani o seçeneği seçince equlaizer ayarı yapamadığın programsal 5.1 efektimi tebrik ediyorum bizde dolby digital var hani çatır çatır HDMİ DANDA TAKIP EVDE DİNLEYEBİLECEĞİMİZ CİNSTEN (h)
sen daha bekle gelir flash allah:d:
30 fps cekiyorsunda hangi formatta çekiyorsun avix mi çekiyorsun kbps değerlerine bakta konuş ses desen 64 aac hahahaha gülerim sadece buna artı 3kb lık yaması var n8 in at bak ne oluyor hem30fps hem ses256aac(h):naughty:
bana sallama konular bulma yoksa wavein dünya kadar sorunu var en basiti daha kiese bağlanamıyor onu bırak wave uydu buluyormu ya
uyduya bağlanabiliyormu,aa hafızasıda n8 kadar genişleyemiyor
aaa
12 megapixel n8 ,, vay vay HDMİ DA VAR , AA 1TERABAYTLIK DİSKDE BAĞLAYABİLİYORUZ
FM TRANSMİTTERDA VAR OHH DOLBY DİGİTALDE VAR OHH
CİHAZ PARADA EDİYOR DESTEK NOKTASIDA ÇOK XENON FLAŞDA VAR, OYUNLAR ÜCRETSİZ PROGRAMLAR ÜCRETSİZ KAZIKDA YEMİYORUZ BADA GİBİ,OPTİĞİMİZ DÜNYA MARKASI ZEİSS ŞUAN EN BÜYÜK SENSÖR BİZDE EN KALİTELİ KAMERA BİZDE (GSMARENAYA BAKARSIN ARTIK- HA O YETMEZSE BU SENENİN EN İYİ KAMERALI CİHAZI SEÇİLDİ ONU PAYLAŞIRIM ) DAHA SAYALIMMI(h)(h) YA BİRDE MENÜYE GİRERKEN KASIYOR FALAN DEMİŞSİN GEÇEN ARKADAŞ 44 UYGULAMA AÇTI FOTOSUNUDA YAYINLADI (h)(h) ama olsun sizin cortex var 5 saniye daha hızlı açıyor üzülme sakın:naughty:

eaagent

eaagent

Üye
bizim arm sizin cpu ya yetişemezse sizin gpu da bizim gpu ya yetişemez ne 12 megapixel çeker ne 12000kbps video yakalar nede çatır çatır dvix hd performansı sunar. sizin gpu sadece 5saniye erken oyuna sokar (h)
5.1 demişsin hani galaxys dede olan dandik 5.1 hissindenmi bahsediyorsun hani o seçeneği seçince equlaizer ayarı yapamadığın programsal 5.1 efektimi tebrik ediyorum bizde dolby digital var hani çatır çatır HDMİ DANDA TAKIP EVDE DİNLEYEBİLECEĞİMİZ CİNSTEN (h)
30 fps cekiyorsunda hangi formatta çekiyorsun avix mi çekiyorsun kbps değerlerine bakta konuş ses desen 64 aac hahahaha gülerim sadece buna artı 3kb lık yaması var n8 in at bak ne oluyor hem30fps hem ses256aac(h):naughty:
bana sallama konular bulma yoksa wavein dünya kadar sorunu var en basiti daha kiese bağlanamıyor onu bırak wave uydu buluyormu ya
aaa
12 megapixel n8 ,, vay vay HDMİ DA VAR , AA 1TERABAYTLIK DİSKDE BAĞLAYABİLİYORUZ
CİHAZ PARADA EDİYOR DESTEK NOKTASIDA ÇOK XENON FLAŞDA VAR, OYUNLAR ÜCRETSİZ PROGRAMLAR ÜCRETSİZ KAZIKDA YEMİYORUZ BADA GİBİ,OPTİĞİMİZ DÜNYA MARKASI ZEİSS ŞUAN EN BÜYÜK SENSÖR BİZDE EN KALİTELİ KAMERA BİZDE (GSMARENAYA BAKARSIN ARTIK- HA O YETMEZSE BU SENENİN EN İYİ KAMERALI CİHAZI SEÇİLDİ ONU PAYLAŞIRIM ) DAHA SAYALIMMI(h)(h) YA BİRDE MENÜYE GİRERKEN KASIYOR FALAN DEMİŞSİN GEÇEN ARKADAŞ 44 UYGULAMA AÇTI FOTOSUNUDA YAYINLADI (h)(h) ama olsun sizin cortex var 5 saniye daha hızlı açıyor üzülme sakın:naughty:
ya böyle arkadaşlara acıyorum saçmalayıp kendi kendilerine gülüyorlar. :D 1080 p video desteği dedm gelecek demedim ama işlemcim saolsun yinede senn telefonun yanından geçemiyceği bi özellik ;)
o menü konusunu falan sizin forumdan açmışlar ben bilmem hesabını onlara ver ama ben şahsen gözümle gördüm oyunda sizin tel kasım kasım kasılırken ıkınırken bzmki çatr çatr ;)
senn telde ne ilerde çıkcak oyunları çalştrr ne adam gbi stabil kalır anca menulerde oyunlarda kasım kasım kasılır :D
bu arada hd videomu divxmi rahat rahat izliorum tabi sen anca ordan burdan baktğm için bi ... bilmiosun wolfsonumlada sesimi en harika şekilde alıorum sizede selam gönderiorum ;)
Hala işlemcisini hızını savunuo bi pcyi sadece ekran kartı hzlı yapmaz o pc br bütündür aynen telefonlardada öyle sen hala gpunu öv sevin yazık :D bütün sistem olarak sizi 2 ye katlıoruz ama bunada üzülme ;) 40 uygulama açmş evet hepsi küçk küçk uygulamalar :D
3 kblık yamaymış kardeşim beni o ilgilendirmez ben telefonun çıkışına nokianın işine bakarm ben fabrikadan 30 fps çekiorum ama bakıorumda siz nokinanın yaptığını sıvamaya çalışıosunz ;)
oyunlar bedavada bizde paralımı 1 tane paralı uygulama almadım bütün oyunlar ve iyi prolar var telefonumda ;) işte cahil diyncede kzıolar öle sallamayla olmuo bu işler ;)
flash geldiği zaman bu telefonu sana yollycam biyerlere saklarsn artk ;) flash gelcek dioz adam gelr gelr dio anlama kapastesi yokki :D bada 2.0 la gelcek arkadaşım anlamıosan tane tane yazabrlm :)
wolfson ses çipine geleim senn hayalini kuramıycağn şeklde dizayn eden ve öyle sunan bi ses çipi bu dünyanın en iyisi olur kendisi sen hala 64 32 falan saçmala :D
sen hala arm 11 le 680 mhz yle sürün telefonu bana savun :D 1 ghz Humming bird baba boru deil o humming bird varya senn n8inin aklının alamycağı bşey ;)
ha bu arada telefondan yorum yapısan çok zorlama e yavaş telefon tabi kasılmaya gelemio arm 11 yazk 680 mhz de cabası ;) aman ekstaradan da bşeyler açym deme zaten 256 mb ram var telefonu yakarsn mazallah ;) hadi hadi tutmayalım :D

mavrick

mavrick

Üye
aaa

:kop:

franzliszt

franzliszt

Üye
ya böyle arkadaşlara acıyorum saçmalayıp kendi kendilerine gülüyorlar. :D 1080 p video desteği dedm gelecek demedim ama işlemcim saolsun yinede senn telefonun yanından geçemiyceği bi özellik ;)
o menü konusunu falan sizin forumdan açmışlar ben bilmem hesabını onlara ver ama ben şahsen gözümle gördüm oyunda sizin tel kasım kasım kasılırken ıkınırken bzmki çatr çatr ;)
senn telde ne ilerde çıkcak oyunları çalştrr ne adam gbi stabil kalır anca menulerde oyunlarda kasım kasım kasılır :D
bu arada hd videomu divxmi rahat rahat izliorum tabi sen anca ordan burdan baktğm için bi ... bilmiosun wolfsonumlada sesimi en harika şekilde alıorum sizede selam gönderiorum ;)
Hala işlemcisini hızını savunuo bi pcyi sadece ekran kartı hzlı yapmaz o pc br bütündür aynen telefonlardada öyle sen hala gpunu öv sevin yazık :D bütün sistem olarak sizi 2 ye katlıoruz ama bunada üzülme ;) 40 uygulama açmş evet hepsi küçk küçk uygulamalar :D
3 kblık yamaymış kardeşim beni o ilgilendirmez ben telefonun çıkışına nokianın işine bakarm ben fabrikadan 30 fps çekiorum ama bakıorumda siz nokinanın yaptığını sıvamaya çalışıosunz ;)
oyunlar bedavada bizde paralımı 1 tane paralı uygulama almadım bütün oyunlar ve iyi prolar var telefonumda ;) işte cahil diyncede kzıolar öle sallamayla olmuo bu işler ;)
flash geldiği zaman bu telefonu sana yollycam biyerlere saklarsn artk ;) flash gelcek dioz adam gelr gelr dio anlama kapastesi yokki :D bada 2.0 la gelcek arkadaşım anlamıosan tane tane yazabrlm :)
wolfson ses çipine geleim senn hayalini kuramıycağn şeklde dizayn eden ve öyle sunan bi ses çipi bu dünyanın en iyisi olur kendisi sen hala 64 32 falan saçmala :D
sen hala arm 11 le 680 mhz yle sürün telefonu bana savun :D 1 ghz Humming bird baba boru deil o humming bird varya senn n8inin aklının alamycağı bşey ;)
ha bu arada telefondan yorum yapısan çok zorlama e yavaş telefon tabi kasılmaya gelemio arm 11 yazk 680 mhz de cabası ;) aman ekstaradan da bşeyler açym deme zaten 256 mb ram var telefonu yakarsn mazallah ;) hadi hadi tutmayalım :D

ben yazdıklarımı yazdım üstüne yorum yapmam üzüntüleri anlarım çekememezliğide anlarım ama üzülme arkadaş belli etme en azından.bu işler sallamakla olmuyor
sen 1080p oynatır diyorsan bunu canlı canlı belgeleyeceksin yoksa yalancı durumuna düşersin biz ne yaptık n8 60 fps oynatıyor dedik hemde'' hd 60 fps''(şimdi gelip 120 fps çekiyor deme gülme krizine girerim çünkü sadece 320*240 formatta çekebiliyor:D:D:D:D) denedik paylaştık buradada oynattı sizin cihaz ne yaptı zortladı ne oldu 1gh inize? bu işlerden anlıyormuş gibi takılmayacaksın o samsungmania arkadaş benden öğrendi wolfson olayını ki wolfson kbps ile alakası yoktur dünyanın en iyi çipi diye birşeyde yoktur hayalini kurmama gerekte yok sitesinde gereken var ingilizcen olsa kulaktan değil kendin girip görürsün bu mercedes en iyi firma demeye benzer.ayrıca eklim telefon kasım kasım kasılıyor demişsin youtubedan incelemelerini görüp gönlünü rahatlatabilirsin yada yiyiyorsa anket açarsın n8 kasılıyormu başlıklı gereken cevabı kullanıcılar yapıştırır.gpu bir ekran kartı değildir gpu ; oyun ,ses,foto ,video işleme oynatma işlerinide görev edinen bir çip sistemidir cpu ile birlikte performans gösterirler bazı cihazların cpu su yüksek olabilir ama gpu su düşüktür tıpkı sgx kullanan cihazlar gibiki iphone bunların dışındadır çünkü linux çekirdekli ios sistemi tamamen hız için odaklı olarak kodlanmıştır ve sgx i nispeten daha güçlü kullanmaktadır, meseleye gelelim 680 mhz yaklaşık 700mhz dir ve performans için yeterlinin üstü demektir 32milyon poligon oyun oynatmak için( psp ) 333mhz cpu bile yeterlidir önemli olan 3d grafik birimidir n8 de bu kafada üretilen bir cihazdır oyun performansı bazılarının saçmaladığı gibi kötü değildir aksine güçlüdür.flash gelecek diyorsun samsungun resmi açıklaması varmı? sistem olarak ikiye katlıyor demişsin sistemden kastın daha video flash içerik açamayan kapalı kod kaynaklı bir sistemmi kaldıki badanın internet performansı çok kötü .256 mb ram var ama videoları çatır çatır izletiyor n8 (internet videolarını hani senin şuan izleyemediğin cinsten)
agps
dolby
12 megapixel zeiss (tessar (güneş için) 1.83 sensör, obtüratör
usb otg
fm tranmitter
flash internet içeriği
HDMİ

ne o hep n8 e problemli diyoruz googla bir wave sorun yaz bakalım ne güzel yorumlar göreceksin
ve bilmeden karşıdakini küçümseme bu deneyimin bilginin kimde olacağı belli olmaz cpu dışında ötemiyorsunuz çünkü 300mhz hız var diye tüm donanımda n8 in ezdiğini kabul etmek güç gelebilir ama acı gerçek bunun ta kendisi.

ThebLue16

ThebLue16

Üye
kardeş ipod touch 4 var zaten ve waweyle touch karşılaştırılmaz bile o kadar diyorum ipod nerde wawe nerde allahını seversen ya iyice uçurdunuz şu waweyi kardeşim :d::d:

eaagent

eaagent

Üye
ben yazdıklarımı yazdım üstüne yorum yapmam üzüntüleri anlarım çekememezliğide anlarım ama üzülme arkadaş belli etme en azından.bu işler sallamakla olmuyor
sen 1080p oynatır diyorsan bunu canlı canlı belgeleyeceksin yoksa yalancı durumuna düşersin biz ne yaptık n8 60 fps oynatıyor dedik hemde'' hd 60 fps''(şimdi gelip 120 fps çekiyor deme gülme krizine girerim çünkü sadece 320*240 formatta çekebiliyor:D:D:D:D) denedik paylaştık buradada oynattı sizin cihaz ne yaptı zortladı ne oldu 1gh inize? bu işlerden anlıyormuş gibi takılmayacaksın o samsungmania arkadaş benden öğrendi wolfson olayını ki wolfson kbps ile alakası yoktur dünyanın en iyi çipi diye birşeyde yoktur hayalini kurmama gerekte yok sitesinde gereken var ingilizcen olsa kulaktan değil kendin girip görürsün bu mercedes en iyi firma demeye benzer.ayrıca eklim telefon kasım kasım kasılıyor demişsin youtubedan incelemelerini görüp gönlünü rahatlatabilirsin yada yiyiyorsa anket açarsın n8 kasılıyormu başlıklı gereken cevabı kullanıcılar yapıştırır.gpu bir ekran kartı değildir gpu ; oyun ,ses,foto ,video işleme oynatma işlerinide görev edinen bir çip sistemidir cpu ile birlikte performans gösterirler bazı cihazların cpu su yüksek olabilir ama gpu su düşüktür tıpkı sgx kullanan cihazlar gibiki iphone bunların dışındadır çünkü linux çekirdekli ios sistemi tamamen hız için odaklı olarak kodlanmıştır ve sgx i nispeten daha güçlü kullanmaktadır, meseleye gelelim 680 mhz yaklaşık 700mhz dir ve performans için yeterlinin üstü demektir 32milyon poligon oyun oynatmak için( psp ) 333mhz cpu bile yeterlidir önemli olan 3d grafik birimidir n8 de bu kafada üretilen bir cihazdır oyun performansı bazılarının saçmaladığı gibi kötü değildir aksine güçlüdür.flash gelecek diyorsun samsungun resmi açıklaması varmı? sistem olarak ikiye katlıyor demişsin sistemden kastın daha video flash içerik açamayan kapalı kod kaynaklı bir sistemmi kaldıki badanın internet performansı çok kötü .256 mb ram var ama videoları çatır çatır izletiyor n8 (internet videolarını hani senin şuan izleyemediğin cinsten)
agps
dolby
12 megapixel zeiss (tessar (güneş için) 1.83 sensör, obtüratör
usb otg
fm tranmitter
flash internet içeriği
HDMİ

ne o hep n8 e problemli diyoruz googla bir wave sorun yaz bakalım ne güzel yorumlar göreceksin
ve bilmeden karşıdakini küçümseme bu deneyimin bilginin kimde olacağı belli olmaz cpu dışında ötemiyorsunuz çünkü 300mhz hız var diye tüm donanımda n8 in ezdiğini kabul etmek güç gelebilir ama acı gerçek bunun ta kendisi.

arkadaşım nedense hep cevap vermeye çalışan sensn demekki üzülende sensn demekki laflarım sana koyuo :D
madem herşey blge kanıt al sana kanıt bu konuda iki telefondada asphalt 5 oynatıo wave 2 de akarken n8 de ıkınıo resmen al kaanıt saçma sapan öle böle deme o zaman kod hatası falan beni alakadar etmez kanıt var ;)
öğrende gel koç sen giderken ben dönüodum sen o küçücük ekranında 680 mhz inle GPUnla avun ;)
2-3 özellik var iyiki ha sayıklayıp duruosun :D
Flash geldkçede flash diosun hala bu senin normal seviyenin altında olduğunu gösterir ( zeka kelimesini brlkte kullanmak istemiorum ) ;)
60 fps hd yi sadece n8 oynatıo zaten hadi sevin :D yazk valla yazk bi insan araştırır :D
Wolfsonun sizin ses çipinden çok daha iyi olduğunu biliosun ama ;)
Kardeş ben wave 2 mi hiç problemsiz kullanıorum 1 sorunla dahi karşılaşmadm ordan burda yazı gösterme bana ;)
Evet youtubedada kasılıo görüldüğü gib kapak olsun iyice sindir ;) :
oyunun trailerde bile kasıo videoyu gameloft yapmış ya bu kadar olur ( bkz: sn 18 )
buda başka bi kant ;)
umarım iyi bi .... :D
Ama yok sen anlamazsn senn kapasite n8 e kadar sonrasını almıo :D
ha daha öncede söylemştm inglzcemn türkçem kadar iyi olduğunu ama pardon senn seviyeni untmuşum ayrıyetten konu açar açıklarım üzülme ;)
arkadaşım gülmekten öldüm şu an ben ekrarn kartı muhabbetini örnek olarak verdim gpu ekran kartı demdm :D bi kez daha kantladn kendini :D
Ayrıca benchmarklar var sen hala ne savunuosn ki 32 mlyon triangle çizen tlefonla 90 milyon triangle çizen wave 2 mi karşılaştırıosun akıl yokmu sende :D
evet samsungun bada 2.0 sunumunda resmi açıklama var gelişigüzel konuştuğun burdan belli bi ...dan haberin yok :D bari araştr rezl olma :D
bu arada ben oyun performansı kötü demedm n8 için ben wave 2 nin ki daha iyi ve hızlı dedm ;)
bu arada sennki istedği kadar video izletsin bu sisteminzn 2 katı sisteme sahp olduğmzu değiştrmez ;)
ha iphone vb die bahsettğn konuya gelelim badayı bilmiosun o yuzden knşma tamamen stabil ve hzı üzerine krurulu bir sistemdir wave 2 de oyun oynayınca gerçekten tam performans aldğnı her yönden anlıosun ;) ama sen oynamadan anca salla öle uzaktan ;)
hiç görmeden bile böyle atıp tutmak zor olsa gerek rezl olma rskn var ki oldun da :
ya merak ediyorum da wave 2 aldnmı hiç eline?

eaagent

eaagent

Üye
kardeş ipod touch 4 var zaten ve waweyle touch karşılaştırılmaz bile o kadar diyorum ipod nerde wawe nerde allahını seversen ya iyice uçurdunuz şu waweyi kardeşim :d::d:

hiç wave kullandın yada eline aldın mı ? Ipod touch ben kullandm 3 ve 4 . bakalım sen wave kullandınmı bu kadar rahat knusuosun .eğer hayr dersen çok pis rezl edicem seni..!

mutluadam

Üye

evet arkadaşlar bunlar samsung galaxy s 9000i ve n8 hız videoları ve karşılaştırma. aşağıdaki linkteki bilgide yine maxicepten alınma bir konu bu konulara dair ama o da yine wave 2 ile değil galaxy s 9000i ile karşılaştırma. gerçi wave bada sistem galaxy android. eğer sizde wave ile n8 i aynı böyle video ile karşılaştırırsanız çok güzel olur. ben yapamam çünkü ne telefonuum var nede kameram. aslında n8 almakta karar kılacaktım son anda incelemelerimde bir hevesimi kaçıran bir şey daha çıktı. pil vidları çıkartarak çıkartılabiliyormuş n8 de. bense gün boyu internette olmam lazım bir pil yetmez birde yedek pil taşıyıp kolaylıkla değiştirebilmem gerekirdi.

wave ye gelince bada sistemi ve adobe flash 10.1 olmayşı iştahımı kaçırıyor yoksa güzel telefon. windows mobile 6.1 sistemli telefonlarda adobe flash playerin hangi sürümü var acaba? samsung I8000 II omnia da da windows mobile 6.1 sistemi var. otelefonda iyi gibi.

http://www.maxicep.com/karsilastirm...ymbian-3-n8-mu-hizli-buyrun-gorun-409974.html
Nokia'nın Symbian^3'lü son cihazlarında 680 MHz ARMv6 işlemciler kullanması üzerine mobil cihazlardaki işlemci hızları hakkında herkes birşeyler konuştu ve kafa karıştırdı. İsterseniz şimdi mobil bir cihazdaki işlemci hızının aslında ne anlama geldiğini ve ne anlama gelmediğini hep birlikte görelim.

Öncelikle ilk yanlışı masaya yatıralım: İşlemcinin saat hızı (MHz birimindeki değer) işlemcinin işlem gücünü gösterir

İşlemcinin saat hızı, işlemcinin saniyedeki veri işleme gücü hakkında bilgi edinmemizi sağlayan bir kaç faktörden biri olmasına rağmen kesinlikle tek faktör değildir. İşlemcinin işlem gücünü belirleyen diğer faktörleri kısaca:

• işlemcinin belleğe erişim hızı
  • işlemcinin kaç ayrı çekirdeği olduğu
  • her çekirdekte kaç ayrı iş hattı (pipeline) olduğu
  • her iş hattının kaç kademeden (stage) oluştuğu
  • bu kademelerin sırayla (in-order) veya sırasız (out-of-order) çalışıp çalışmadığı
şeklinde özetleyebiliriz (Bkz Not: 1 ve 2). Yani bir diğer deyişle işlemcinin MHz cinsinden saat hızı, işlemcinin gücü hakkında salt olarak bize hiç bir sağlıklı fikir veremez.

Bu yüzdendir ki 600 MHz saat hızında çalışan ARMv7 komut setli bir Cortex A8 işlemci, yine 600 MHz saat hızında çalışan ARMv6 komut setli bir ARM 11 işlemciden çok daha güçlü ve hızlıdır. Ayrıca bunlar işin sadece donanımsal yönüdür, haliyle bir de yazılımsal yönü vardır.

S: İşlemcinin gücünü yazılım nasıl etkiler?
C: Çok güçlü bir arabayı dandik bir şöförün kullanımı hız açısından nasıl etkilerse o şekilde etkiler ;)

Şimdi örnek vermeyi bırakıp gerçeğe dönecek olursak mobil işletim sistemlerinin işlemciyi nasıl kullandığına bakmamız gerekir.

Ön bilgi: İşlemciyi hemen hemen hiç bir uygulama doğrudan kullanamaz çünkü işlemcinin dilinden (Assembly - makine dili) konuşamazlar, bu yüzden ihtiyaçları olan işlemleri işlemcinin dilinden konuşmayı bilen işletim sistemine iletirler.

Uygulamalar işletim sistemi ile doğrudan iletişebiliyor ve işletim sisteminin bir parçası gibi davranabiliyorsa doğal (native) uygulama olurlar ve Symbian ile iOS işletim sistemleri uygulamaların doğal halde çalışmasına olanak sunar.

Fakat Android işletim sistemi adına Dalvik VM denilen ve doğal olamayan uygulamalarının söylediklerini işletim sisteminin anlayacağı dile çeviren ek bir doğal uygulama (Sanal Makine - Virtual Machine) kullanıyor çünkü (Android NDK ile geliştirilmemiş) Android uygulamaları doğal modda çalışamıyor. Peki bu bizim için ne anlama geliyor?

Symbian ile iOS uygulamaları işlemcinin gücünün yaklaşık %95 ile %90'ı arasındaki bir miktarı doğrudan kullanabilirken, Android'de bu oran (araya tercümanlık için giren Dalvik VM'in işlemci gücünden pay alması yüzünden) %75 ile %60 arasına kadar düşebiliyor.

Yani bir diğer deyişle bir uygulama Symbian ile iOS işletim sistemlerinde 900 MHz hız ile çalışabilmek için diyelim ki 1000 MHz işlemciye ihtiyaç duyuyorsa, Android işletim sisteminde 900 MHz hız ile çalışabilmek için 1200 ~ 1500 MHz arasında bir işlemciye ihtiyaç duyuyor, çünkü aradaki farkı Dalvik VM kullanıyor.

Umarım şimdi modern Android cihazlarda neden en az 1 GHz işlemci kullanıldığını daha iyi anlıyorsunuzdur, çünkü ancak bu şekilde işlemcinin uygulamalardaki etkin saat hızı 750 ~ 600 MHz civarında olabiliyor.

(Bkz Not: 3)
-----

İşlemcinin gücünden ne kadar faydalanıldığı konusunda araya giren bir diğer faktör ise işletim sisteminde donanımsal hızlandırmanın (hardware acceleration) kullanılıp kullanılmadığıdır. Symbian^3 ve ilerisi ile iOS işletim sisteminin kullanıcıya görünen grafiksel arayüzünü (GUI) merkezi görsel işlemci (GPU) ile oluşturup merkezi işlemciyi (CPU) kullanmaz.

Fakat Android henüz donanımsal hızlandırma desteklemediği için GUI CPU tarafından oluşturulur, GPU kullanılmaz. Bu da toplam performansta bir düşüşe sebep olur çünkü toplam işlemci gücünden uygulamalara ayrılabilen miktar yaklaşık %10 - %20 arasında azalmaktadır.

Yukarıda söylediklerimi biraz daha kolay anlaşılabilir bir dille ifade etmem gerekirse:

- Nokia N8, Symbian^3 işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 800 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) 680 MHz'lik ARMv6 komut setli CPU'sunun yanı sıra 300 MHz'lik GPU'sunu (Broadcom BCM2727) de kullanır, böylece toplam işlemci saat hızı 980 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 612 ~ 646 MHz arasındadır.

- Apple iPhone 4, iOS işletim sistemi kullandığı için (orjinalinde 1000 MHz olduğu halde pil ömründen tasarruf edebilmek için saat hızı düşürülmüş) ARMv7 komut setli 720 MHz'lik CPU'suna ek olarak 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX535) de kullanır, toplam işlemci saat hızı 920 MHz'e çıkar, uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı ise 648 ~ 684 MHz arasındadır.

- Samsung Galaxy S, Android işletim sistemi kullandığı için ARMv7 komut setli 1000 MHz'lik CPU'sunun yanı sıra 200 MHz'lik GPU'sunu (PowerVR SGX540) kullanamaz, toplam işlemci saat hızı 1000 MHz'de kalır ve uygulamalara doğrudan ayrılabilen CPU saat hızı 480 ~ 675 MHz arasındadır.

Gördüğünüz üzere işlemcisinin saat hızı düşük diye yerden yere vurulan Nokia N8/E7/C7/C6-01 aslında diğer rakiplerinden daha güçsüz değildir, içlerindeki şu an piyasadaki en güçlü GPU kullanıldığı için mevzubahis uygulamanın GPU'yu ne kadar kullandığına bağlı olarak rakiplerinden çok daha hızlı da olabilir.

(Bkz Not: 3)
-----

Son olarak bir bilgi daha: Yukarıda işlemcinin belleğe erişim hızının toplam işlemci gücünü etkileyen bir faktör olduğundan bahsetmiştim. iPhone 4 ve Galaxy S'te kullanılan PowerVR SGX GPU'lar kendi içlerinde RAM barındırmadığı için sistemin RAM'ini kullanırlar ve sistemin RAM'ine tek RAM kontrolcüsü olduğu için aynı anda hem CPU hem de GPU erişemez, birbirlerini beklemek zorunda kalırlar ve bu saniyede yapılabilen işlem sayısını düşürür.

Fakat şimdiye dek duyrulmuş Symbian^3 cihazlarda kullanılan Broadcom BCM2727 GPU içerisinde 32 MB RAM ve haliyle bir de kendine ait RAM kontrolcüsü barındırdığından sistemin RAM'ini pek kullanmaz, kullansa bile ayrı RAM kontrolcüleri ile belleğe eriştiklerinden hem CPU hem de GPU aynı anda RAM'lerine erişir ve birbirlerini beklemek zorunda kalmazlar ve saniyede yapılabilen işlem sayısında bir düşüş yaşanmaz.
BİR SİTEDEN ALINTIDIR..SİZLERLE BU BİLGİYİ PAYLAŞMAK İSTEDİM..
söz konusu makalenin ait olduğu kaynak bu linktedir.

domelyan

domelyan

Üye
oyunların N8den iyi performans verdiği konusuna katılmıyorum ayrıca wavede görüldüğü üzre takır takır 1sn gibi takılmalar oluyor yani asphalt olsun nfs olsun wave n8e eziliyor wavede sadece oyunlar daha ışıltılı parlak duruyor o kadar yoksa akıcılık olarak n8 kim nederse desin kanıt ortada

:ehe:kop::d: hangi modda acaba :) cp mi

franzliszt

franzliszt

Üye
arkadaşım nedense hep cevap vermeye çalışan sensn demekki üzülende sensn demekki laflarım sana koyuo :D
madem herşey blge kanıt al sana kanıt bu konuda iki telefondada asphalt 5 oynatıo wave 2 de akarken n8 de ıkınıo resmen al kaanıt saçma sapan öle böle deme o zaman kod hatası falan beni alakadar etmez kanıt var ;)
öğrende gel koç sen giderken ben dönüodum sen o küçücük ekranında 680 mhz inle GPUnla avun ;)
2-3 özellik var iyiki ha sayıklayıp duruosun :D
Flash geldkçede flash diosun hala bu senin normal seviyenin altında olduğunu gösterir ( zeka kelimesini brlkte kullanmak istemiorum ) ;)
60 fps hd yi sadece n8 oynatıo zaten hadi sevin :D yazk valla yazk bi insan araştırır :D
Wolfsonun sizin ses çipinden çok daha iyi olduğunu biliosun ama ;)
Kardeş ben wave 2 mi hiç problemsiz kullanıorum 1 sorunla dahi karşılaşmadm ordan burda yazı gösterme bana ;)
Evet youtubedada kasılıo görüldüğü gib kapak olsun iyice sindir ;) :
oyunun trailerde bile kasıo videoyu gameloft yapmış ya bu kadar olur ( bkz: sn 18 )
buda başka bi kant ;)
umarım iyi bi .... :D
Ama yok sen anlamazsn senn kapasite n8 e kadar sonrasını almıo :D
ha daha öncede söylemştm inglzcemn türkçem kadar iyi olduğunu ama pardon senn seviyeni untmuşum ayrıyetten konu açar açıklarım üzülme ;)
arkadaşım gülmekten öldüm şu an ben ekrarn kartı muhabbetini örnek olarak verdim gpu ekran kartı demdm :D bi kez daha kantladn kendini :D
Ayrıca benchmarklar var sen hala ne savunuosn ki 32 mlyon triangle çizen tlefonla 90 milyon triangle çizen wave 2 mi karşılaştırıosun akıl yokmu sende :D
evet samsungun bada 2.0 sunumunda resmi açıklama var gelişigüzel konuştuğun burdan belli bi ...dan haberin yok :D bari araştr rezl olma :D
bu arada ben oyun performansı kötü demedm n8 için ben wave 2 nin ki daha iyi ve hızlı dedm ;)
bu arada sennki istedği kadar video izletsin bu sisteminzn 2 katı sisteme sahp olduğmzu değiştrmez ;)
ha iphone vb die bahsettğn konuya gelelim badayı bilmiosun o yuzden knşma tamamen stabil ve hzı üzerine krurulu bir sistemdir wave 2 de oyun oynayınca gerçekten tam performans aldğnı her yönden anlıosun ;) ama sen oynamadan anca salla öle uzaktan ;)
hiç görmeden bile böyle atıp tutmak zor olsa gerek rezl olma rskn var ki oldun da :
ya merak ediyorum da wave 2 aldnmı hiç eline?

bu kodlanma problemli oyun üstünden örnek vereceğine daha başka oyunlardan örnek verebilirsin symbian için herkez bilirki asphault hatalı kasar ama cihazla alakalı değil kodlanma ile alakalı , daha başka yazmam sana seviyeden bahsetmişsin ama bilen bilir beni herşeyede mantıklı cevabım vardır iki sayfa döşeyeblirim şuan buraya ama inan yorulmucam senin için bir kaçda ek bilgi verim n8 in gpu 32 milyon wave gpu 28 milyon cpu performans işin içine girince 90 olur n8 de cpu ile birikte toplam alınabilmiş değil ama 90 olması hiçbirşey değiştirmez oyunlar 32 üstüne çıkamıyor şuan psp oyunları bile 32 milyon poligonda ki ben kasma görmedim daha, bu kötü ağızınla karşıya eleştri yapmadan bir düşün acaba karşıdaki adama ne kadar saygılıyım , birde koymuş falan demişsin bir anket aç üsttekini yazını paylaş kim kime koymuş millet oy kullansın , ki bayağı sinirlenmişsin ha bu arada hem flash hem flaş yok sizde fark edermi ,
hdmi yok
12 megapixel yok
120000kbps kalite yok
60 fps ben sana video yollucam oynat bakalım
fm transmitter yok
bedava gps hayat boyu hemde yok
ikinci eliniz para etmiyor
bizim kadar destek noktanız yok
dolby digital plus yok wolfson la karşılaştırda bir gülelim
zeiss lens yok
bizim lens daha büyük sizin ki standart
obturatör,çift şarj noktası yok
bada gibi paralı sistem çalışmıyoruz herşey beleş signed
ofis programlarımız ücretsiz lisanslı
sürekli güncellenen haritalar var sizde yok
kiese bağlanamama gibi problemimiz yok
16gb a takılı kalmıyoruz çünkü 16gb olduğu gibi n8 bir 16gb daha alıyor
sizin gibi jpeg çekmek zorunda değiliz istersek raw çekeriz 10 mb lık istediğimiz gibi hamur gibi oynarız
istersek videoy 25fpsden 30 çekeriz
bizde çift mikrofon var sizde tek
bizde arkaplan ses temizleyici var sizde yok
bizim videolardaki ses kalitemiz 128 aac hack mod yüklemeyle 256 aac sizin 64
bizim kamera flaşı xenon sizinkisi led
daha yazim istersen kim kimi neyle avutuyor tam olarak görelim

----------Eklendi @ 16:20:30 ---------- Yazıldı @ 16:19:44 ----------

aa eklim bizim 3g hızı 10mbs sizinki 3.6 hahaha:d::d::d:

Uruloki

Uruloki

Üye
bu kodlanma problemli oyun üstünden örnek vereceğine daha başka oyunlardan örnek verebilirsin symbian için herkez bilirki asphault hatalı kasar ama cihazla alakalı değil kodlanma ile alakalı , daha başka yazmam sana seviyeden bahsetmişsin ama bilen bilir beni herşeyede mantıklı cevabım vardır iki sayfa döşeyeblirim şuan buraya ama inan yorulmucam senin için bir kaçda ek bilgi verim n8 in gpu 32 milyon wave gpu 28 milyon cpu performans işin içine girince 90 olur n8 de cpu ile birikte toplam alınabilmiş değil ama 90 olması hiçbirşey değiştirmez oyunlar 32 üstüne çıkamıyor şuan psp oyunları bile 32 milyon poligonda ki ben kasma görmedim daha, bu kötü ağızınla karşıya eleştri yapmadan bir düşün acaba karşıdaki adama ne kadar saygılıyım , birde koymuş falan demişsin bir anket aç üsttekini yazını paylaş kim kime koymuş millet oy kullansın , ki bayağı sinirlenmişsin ha bu arada hem flash hem flaş yok sizde fark edermi ,
hdmi yok
12 megapixel yok
120000kbps kalite yok
fm transmitter yok
zeiss lens yok
sizin gibi jpeg çekmek zorunda değiliz istersek raw çekeriz 10 mb lık istediğimiz gibi hamur gibi oynarız

sinirlendirmeyin hakan abiyi :d::d::ehe

franzliszt

franzliszt

Üye
dur dur daha

----------Eklendi @ 16:24:22 ---------- Yazıldı @ 16:23:50 ----------

bakında renk farkını görün özellikle havada uçan balonlara at şeklindeki

----------Eklendi @ 16:25:50 ---------- Yazıldı @ 16:24:22 ----------

oyunlar

----------Eklendi @ 16:28:33 ---------- Yazıldı @ 16:25:50 ----------

----------Eklendi @ 16:30:51 ---------- Yazıldı @ 16:28:33 ----------

al adam tv ye bağlamış oynuyor hdmi dan

• Beğen
Tepkiler: pRime.
Jomolocco

Jomolocco

Üye
n8 özellikleri bakamından muhteşem ama symbian fail ^^

eaagent

eaagent

Üye
konuyu zortlatmışlar ya. Yorum yok ... güncel kal hakan...

intro

intro

Üye
hdmi yok
12 megapixel yok
120000kbps kalite yok
fm transmitter yok
zeiss lens yok

süper..

burakburti

burakburti

Üye