Benim cihaz servisten gelmedi daha ama Özgür ne yaptı hiçbir fikrim yok.
Ben Turkcell kullanıyorum ve bende de söylediğin durum mevcut. Bazen bir bakıyorum 5 kademe çeken yerde bir anda iki kademe falan düşüp ardından birkaç saniye sonra tekrar 5 kademe çekiyor. Hareketli değilim mesela veya kapalı mekanda değilim ama yine de oluyor hep.
Benim ki şu an biraz daha iyi gibi sanki. Yapılan temizliğin faydası olmuş gibi görünüyor.
Ancak şunu belirtmeliyim ki söz konusu sorunda kesinlikle Avea'nın da payı var.
Bazen dikkat ediyorum şebeke olmadık yerlerde 5'ten 2'ye düşebiliyor. Sürekli değişken.
Yani stabil şebeke çekiminin olmayışı da sorunun artmasında ve sesin karşıya gitmemesinde önemli rol oynuyor.

Ben alalı çok oldu telefonu ve bu konuda hiç sorun yaşamadım. Arkadaşlar şöyle bir düşünün. Eğer yazılımsal yada donanımsal bir sorun olsa tüm lumialar aynı donanım ve yazılımla çalışıyor tamamında olması gerekmez mi? Neden birinde olup birinde olmasın? Burda bir tutarsızlık var. Aynı donanım bende de var, o donanım hatalıysa aynı sorunun bende de olması gerekmiyor mu? Sanki bazıları sahte lumia almış gibi birşey bu. Ben böyle bir sorunla karşılaşan arkadaşların birde kendilerini yoklamalarını tavsiye ediyorum. Belki yukardaki arkadaşın dediği gibi ekran kararmadan yanakları sesi kapat butonuna temas ediyordur. Ama şu var ben kesinlikle şahit oldum ki eski samsung telefonumun bazen çekmediği ve hattın sessizce kesildiği olabiliyor. Bunu operatörler kontör avlamak için dk. avlamak için yapıyor olmasınlar???
Ayrıca yine tekrar ediyorum AYNI donanıma ve AYNI yazılıma sahip LUMIA 920 telefonumda katiyyen yaşadığınız bu sorun bende yok. Operatörüm Turkcell.
arkadaşlar benim Türkcell 9-10 ay oldu aldığımdan beri %70 kesik geliyor duyamıyorum diyorlar belki bu oran daha fazla servise versem mi diye veren arkdaşların durumu nedir
abi ben bu sorunu bizzat telefonda denedim ikinci mikrofonun filmini kestim ve sorun düzeldi ama buseferde video kydında ses almadı bende ebaydan yeni parça sipariş ettim ama parça daha gelmeden telefonu sattım ve parça elimde kaldı. yani o parça değiştiği zaman sorun %99 düzelecek şuanki kullandığım 920 de ses problemi yok çok şükür hatta hiçbir problem yok ama bende tasarımından dolayı 925 le değişmeyi planlıyorumBoşuna servise vermeyin, temizlik yapıp flaşlayıp veriyorlar.
Adam akıllı bir çözüm üretmiyorlar.
Bende sorun hala devam ediyor.
(Servise verdikten ve dönüşte GDR2'yi flaşladıktan sonra bir süre düzelmiş gibi görünmüştü oysa)
Telefondan çok memnunum, aldığımdan beri de hiçbir sorun yaşamadım ama bu ses gitmemesi sorunu bazen ciddi manada çileden çıkarıyor. Avea'dan diyeceğim ama gördüğüm kadarıyla tüm şebekelerde az çok sorun var. Sanırım Lumia 920'nin anten yapısı ve çekim gücü ile ilgili bir sıkıntı var, anlamıyorum. Belki de tozdan falan etkileniyor yada bir yerlerinden toz giriyordur. (Oysa kılıfla kullanıyorum sürekli)
Yüksek donanım özelliklerinin yanı sıra, sırf bu yüzden de Lumia 1320 çıktığında ona geçmek istiyorum.
Aynı sorunla bir kaç kez de ben yaşadım, ama daha sonra farkettim ki telefonun üst kısmı belli bir mesafe yüzden ayrılınca sensor devre dışı kalıyor ve yanak çarpması telefonun kapanmasına neden oluyorTelefonu ağzıma dayarsam iyice öyle bir şikayet almıyorum karşıdan. Bende daha çok görüşmenin kendi kendine sonlanması sorunu var. Tabi uzun sureli konuşmalarda. Örneğin 10 dk dan fazla konuşunca görüşme sonlanıyor. Hemen akabinde tekrar arıyorum 1-2 dk sonra tekrar sonlanıyor. Yine arıyorum 1-2 dk içinde yine sonlanıyor. Beni arayan ya da benim aradığım tüm hatlarda (bimcell hariç) bu sorunu yaşıyorum ve telefonumdan kaynaklı olduğuna kanaat getirdim. Ya yakınlık sensörlüyle alakalı ya da başka bir şey.
Ama allahtan fazla geveze birisi değilim uzun sureli konuşmalara çok ihtiyaç duymuyorum![]()
Deneyin işe yarayacaktır. Şayet sensır sağlamsaArkadaşlar ilk aldığım dan beri karşı tarafa ses gitme problemi yaşıyordum ama son zamanlarda bu daha da arttı işim gereği de sürekli telefonla konuştuğum için bu çok kötü bir sonuç doğuruyor servise versem çözüm var mı kaç günde geri verirler tamir süreci nedir daha önce veren arkadaşlar var mı ben Nokia Shop a veriyordum hep şimdi de oraya vermeyi düşünüyorum sizler ne dersiniz tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum
arkadaşlar bu ses gitmeme sorunu bence gürültü dengelem hoparlörü ile ilgii ve bence şöyle kullanmanızı tavsiye ederim (ben bu hoparlörün birazda olsa mantığını çözdüm gibi ve yakındaki insan sesini alıyor ) şimdi diyecekseniz siz ben yakınım zaten alması gerekiyor diye ancak telefonu full kulağınıza dayamayın ve telefonun alt kısmına konuşmak yerine üste daha yakın konuşmaya ve orta seviye sesde konuşun genelde ben çok kısık sesle konuşan biriyim bende şu ana kadar 1 aradkaşımda sorun oldu oda onun sorunu artık sorun çıkacağını sanmıyorum üsteki hoparlör sizin sesinizi aldığı zaman her türlü karşıya gidiyor zaten birde böyle deneyin hattım turcell hatla ilgili bir sorun varmıdır bilmiyorum ancakAynı sorunu ben de çok uzun zamandır yaşıyorum.
Daha önce Nokia Care'e verdim.
Cihaz temizliği yapıp format atarak 4-5 gün sonra geri verdiler.
1 aya yakın sanki biraz iyileşme varmış gibi geldi.
Ancak sonra aynı sorun günden güne artarak devam etti.
Bugünlerde tekrar servise götürmeyi düşünüyorum.
Ancak telefonda bazı işlerim olduğundan dolayı erteliyorum.
İyice sinir bozmaya başladı.
Bazen avazım çıktığı kadar bağırdığım hatta telefonu ağzıma yapıştırdığım halde sesim gitmiyor.
Anladım ki sorunun yazılımla çok bir alakası yok. (Kulaklık takınca tertemiz konuşabiliyorum)
Mikrofonların çalışmasında bir sıkıntı veya aksaklık var.
Ya birbirlerini engelliyorlar ya da açıkça bir bozukluk var.
Her konuştuğum kişinin sesin gelmiyor, bozuk geliyor, parazitli geliyor demesinden bıktım usandım.
Telefonun özelliklerinden ve yazılımından çok memnunum, çok da severek kullanıyorum, ama bu ses gitmemesi yüzünden bir gün çileden çıkıp telefonu duvara çarpacağım diye korkuyorum.
O yüzden bu defa servise verirken temizlik ve formatlamanın hiçbir işe yaramadığını, kesinlikle ama kesinlikle "gürültü engelleyici mikrofon da dahil olmak üzere telefon içerisindeki tüm mikrofonların değiştirilmesini" isteyeceğim.
Aynı sorunu yaşıyorsanız size de bunu öneririm.
İyi forumlar.