Lumia 820,920 telefonlar​da görüşme sırasında sesin düşük olması ve sesin karşı tarafa gitmemesi

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 820,920 telefonlar​da görüşme sırasında sesin düşük olması ve sesin karşı tarafa gitmemesi
Telefon görüşmelerinin kesilmesi veya görüşme sırasında ses kalitesinin düşük olması, ya sizin tarafınızda ya da karşı tarafta sinyal gücünün zayıf olmasından veya şebeke kapsama alanındaki anlık boşluklardan kaynaklanabilir.

Aşağıdakileri kontrol edin:


  • Nokia telefonu ekranının sol tarafındaki sinyal göstergeleriyle belirtilen sinyal gücünü kontrol edin. Bu göstergeler, sinyal gücü arttıkça yukarı çıkar, sinyal gücü azaldıkça aşağı iner. Şebeke kapsama alanında değilseniz, cihazınızı ikili mod yerine 3G (UMTS) kullanmak üzere ayarlayıp ayarlamadığınızı kontrol edin.

  • Nokia telefonunuzun sinyal gücünü arttırmak için, Nokia telefonunuzu hafifçe hareket ettirmeyi deneyin ya da bir bina içinden arama yapıyorsanız pencere kenarına geçin.

  • Belirli bir alanda sürekli olarak düşük sinyal gücü sorunuyla karşılaşıyorsanız, orada şebeke kapsama alanı yeterli olmayabilir. Şebeke kapsama alanı hakkında daha fazla bilgi için operatörünüzle veya servis sağlayıcınızla görüşün.
Kapsama alanı ile bir problemin olmadığından eminseniz, ses problemi elinizle mikrofonların bulunduğu kısımları kapatmanızdan kaynaklanabilir.

Nokia Lumia 820 telefonunuzda ana mikrofon ön sol alt kısımda, ikinci mikrofon ise arka tarafta kameranın sağ alt kısmında bulunur.

Nokia Lumia 920’de ise ana mikrofon telefonunuzun alt kısmında, ikinci mikrofon ise telefonunuzun üst kısmında kulaklık girişinin yanındadır.

Belirtilen mikrofon bölgelerini elinizle veya parmağınızla kapatmamalısınız. Arama sırasında telefonu doğru pozisyonda tutmaya dikkat edin. Eğer mikrofon ağzından çok uzak tutulursa, ses karşı tarafa az iletilebilir.

Ayrıca Nokia Lumia 920’de ana mikrofonun ağzınıza olan uzaklığı , ikinci mikrofonun uzaklığından daha fazla ise böyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz.
 


kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Bunları okumuştum ve hiç biri işime yaramadı.Bana göre bu sorun telefondan kaynaklanan birşey ve tek bende olan bir sorunda değil o yuzden çok can sıkıcı bir durum :hmmm üstelik uzun bi konusmadada değil hemen napıyorsun iyimisin bundan sonra karşımdaki sesin gelmiyor yada cızırtılı geliyor diyor küfretmemek elde değil bide demezler mi 1500 tl lik telefonun var bozuk telefonun var diye :hmmm
 
OozyStaw

OozyStaw

Üye
Bakın sesin karşıya TAMAMEN GİTMEMESİ sorunu telefonu kulağınıza götürdüğünüzde ekran kapanmadan önce sesi kapat butonu aktif olabiliyor buna bir dikkat edelim sonra cihazda sorun arayalım.
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
ayarlar/şebeke/en yüksek baglantı hızı 2G yapıp deneyin sorun devam ediyor mu etmiyor mu buradan paylaşın.
 

efege

Üye
Bendede tam tersi karşıdan gelen ses biraz tiz ve cızırtı yapıyor sık sık.Bunun nedeni ne olabilir?
 
sekajmer

sekajmer

Üye
Benim telefonumda böyle sorunlar arada oluyor ama sorun hep karşı tarafta çıktı . Nokia'nın eski mikrofon ve ahizeleri kötü evet ama lumiaların ki tatmin edici derecede yüksek ve kaliteli karşıdaki telefonu araştırmanızı öneririm mesela geçen gün galaxy s3 olan bir arkadaşımla konuştum ses o kadar canlı ki sanki yanımdaymış gibi hissediyordum arkadaşıma sorduğumda aynı cevabı aldım ve bu kadar canlı telefon konuşmasını bir daha yakalayamadım sonuç: karşıdaki iyi bir telefon + iyi çeken mekan = mükemmel ses kalitesi ;)

- - - Eklendi - - -

Konuyu dağıtmak gibi olmasın yeni konu açıp kirlilik oluşturmak istemiyorum 820 nin arkasında mikrofon mu var ? Ayrıca konumu tam nerede kauçuk kılıf kullanıyorum sadece kamera ve flaş kısımları açık ses videoda ön taraftaki konuşmalar net arkadakiler boğuk çıkıyorda sorayım dedim
 
serinaga

serinaga

Üye
Bu sorun için şunu deneyin, konuşma anında ses artırma ve azaltma tuşlarına bastığınızda 0'dan 10'a kadar ses ayarı vardır. Birkaç defa şahit oldum bu nedenle yazıyorum. Karşı taraf ne zaman ses az geliyor dese, bahsettiğim ses seviyesinin düşük olduğunu gördüm, arttırdığımda ki genelde seviye 8'de kullanırım, hiç karşı taraftan ses gelmiyor, cızırtılı vs. şikayeti almadım, L820'yi yaklaşık 10 aydır kullanıyorum, hat Avea ...
 
Shamer

Shamer

Üye
Merhaba,

Linki takip edin.

 
Ali Kurtaran

Ali Kurtaran

Üye
Bu sorun hiç çozulmedi etrafımdaki tüm 920lerde vardı

Mechanical Engineering
 
zirtvirt

zirtvirt

Üye
820de de aynı sıkıntı var. Kiminle konuşsam sesin az geliyor diyor. Ağzımı mikrofona haddinden fazla yaklaştırmak zorunda kalıyorum. Bu da beni yoruyor ve canımı sıkıyor.
 


Üst Alt