Nokia Lumia 920 - Sesin Karşıya Gitmemesi Sorunu - ANKET

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi operatörde bu sorunu yaşamaktasınız?

• Kullanılan toplam oy
    35
  • Anket kapatılmış .
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Avea ve turkcell hattım var lumia 920 kullanıyorum böyle bir sorunum yok.

HalfEvil333

Üye
- - - Eklendi - - -

Bende l920 var aradığım anda ilk 5 sn sesim karşıya gitmiyor Vodafıne ve Avea kullandım iki operatörle de aynı sorunu yaşadım bence sıkıntı operatorlerde değil telefonda

boyabatlı

boyabatlı

Üye
Güleyim halinize bari ben çok eski nokia modeli olan 7250 modelinde yaşamıştım vodafone takılı normal Türkcell takılınca karşıya ses gitmiyordu çözüm bulamadım o zaman telefon Cu arkadaş bile yapamamış tı belkide üretim hatası

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Şu sorunun konuşuluyo olması bile ne kadar rahatsız edici biz kullanıcılar olarak . Bu utanmaz üreticiler ya insanları eşşek yerine koyuyo yada bizde var bi sorun .

Bi iphone da yada bi androidde telefon işlevi olan bu özelliğin konuşulduğunu , yada bu kadar çok rastlandığını duymadım . Hatta 20 Liraya bi telefon getireyim onda bile olmaz . Kısacası benim şahsi fikrim ve yüzde yüz inandığım şey ; Gürültü engelleyici sistemle ilgili henüz oturmamış bi teknoloji var . Bu sistem telefonun donanımıylada alakalı olabilir , yazılımıylada . Ama sorunun bundan olduğunu düşünüyorum .

Ve kararımda karar bir daha teknolojinin ağ babasını yapsa herhangi bi markanın windows phone lu telefonunu almıyorum . Sonbahara doğru satıcam işte bakalım...

• Beğen
Tepkiler: phantomddl ve yşm

phantomddl

Üye
Son günlerde çok sık olmaya başladı, sinirim bozuluyor her an kızıp satışa çıkarabilirim :)

Bir telefonun birincil görevi olan konuşma işlevini tam anlamıyla yerine getirememesi üzücü.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar bir telefon yazılımsal veya donanımsal bir hatadan dolayı "ses gitmeme veya ses alamama" hatası yaparsa sürekli yapar. Ben Lumia serisinin tamamini kullaniyorum. Bugüne kadar sesimin gelmedigini soyleyen birisi cikmadi.

Ama Lumia'sı olan aramızdaki bir kac kişiyle konuşurken ses alamadım. Mesela Özgür; hattı avea ve bazen sesini almakta zorlanıyorum. Kendisini uyardigimda bulundugu yeri degiştiriyor ve ses duzeliyor.

Başka örnek Gökçen: hattı Turkcell ve bugüne kadar konuşmalarımızda ses sorunu yaşamadık. Aynı şekilde Ardacumhur; bazen ses sorunu yaşiyoruz ve o da avea kullaniyor.

Bu olay tamamen bizim operatörlerimizin şebeke teknolojilerinden kaynaklaniyor. Cihazdan veya sistemden kaynaklansa herkeste ve her operatorde olurdu. Olay tamamen operatörlerin HD ses şebeke destekleriyle ilgili. Denemek icin ses sorunu yaşadiginiz bir yerde operatoru arayip şikayet formu actirin. 24 saat icinde size geri dönüp; arkadaşlarimiz bir calişma yapti şu anda sorununuz olmamasi gerekiyor diyecekler sorun da duzelecek fakat bir kac gun sonra yine ayni duruma donecek.

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-, bulutsuzgece ve OttomaN TigeR
alical33

alical33

Üye
arkadaşlar bir telefon yazılımsal veya donanımsal bir hatadan dolayı "ses gitmeme veya ses alamama" hatası yaparsa sürekli yapar. Ben Lumia serisinin tamamini kullaniyorum. Bugüne kadar sesimin gelmedigini soyleyen birisi cikmadi.

Ama Lumia'sı olan aramızdaki bir kac kişiyle konuşurken ses alamadım. Mesela Özgür; hattı avea ve bazen sesini almakta zorlanıyorum. Kendisini uyardigimda bulundugu yeri degiştiriyor ve ses duzeliyor.

Başka örnek Gökçen: hattı Turkcell ve bugüne kadar konuşmalarımızda ses sorunu yaşamadık. Aynı şekilde Ardacumhur; bazen ses sorunu yaşiyoruz ve o da avea kullaniyor.

Bu olay tamamen bizim operatörlerimizin şebeke teknolojilerinden kaynaklaniyor. Cihazdan veya sistemden kaynaklansa herkeste ve her operatorde olurdu. Olay tamamen operatörlerin HD ses şebeke destekleriyle ilgili. Denemek icin ses sorunu yaşadiginiz bir yerde operatoru arayip şikayet formu actirin. 24 saat icinde size geri dönüp; arkadaşlarimiz bir calişma yapti şu anda sorununuz olmamasi gerekiyor diyecekler sorun da duzelecek fakat bir kac gun sonra yine ayni duruma donecek.

abi ama bazılarında da donanım kaynaklı sorun var misal bir ara benimkinde söylemiştim sana üstteki mikrofonu çıkardım düzeldi diye hatta parça falanda aramıştık ama şimdiki telefonumda yine turkcell kullanıyorum ve hiç bir yerde ses sorunu olmadı çok şükür

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Ben Vodafone'um ki :allalla:

Ayrıca iş yerimde telefon çekmiyor(şehire biraz uzak ta :D ) ondan oluyo :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
kraldiyar21

kraldiyar21

Üye
Sesin çok uzaktan geliyor yada sesin hiç gelmiyor telefonu yere bırakıp ta mı konuşuyorsun diyorlar genelde şebeke turkcell

Bu Mesaj Mobil Sürümden Gönderildi

alical33

alical33

Üye
bu sorunu yaşayan arkadaşlar birde hoparlör modunda konuşmayı denesinler yine sorun olursa şebekedendir olmassa donanımsal maalesef

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
operatörle alakalı değil bence

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

abi birde birşey sorucam acaba bu ekranın üzerindeki on kameranın solundaki boşluk pislendikçe toz doldukça bu sorun yaşanıyor olmasın?Çunku orası ne zaman tozla dolmaya başlasa bu sorunu soyluyorlar orayla ilgisi mi var?

nanotex

nanotex

Üye
Telefonun ahizesini ağızdan uzak tutunca belki bizim sesimizi dışarıdan gelen ses olarak algılıyor olmasın? o zaman da bizim sesimizi kısar. Böyle bir açığı olabilir sistemin

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
banada oluyordu ama şimdi olmuyor bana sorarsanız oparatörle alakası yok hatırlarsanız ali kemal abi abi demişti alt taraftan ses olayında orada biri microf diğeri hoparlör belli bir açıyla yakınlaştırmak gerekiyor şu an benim şikayetim yok ama oyumu verdim tabi

Aslında en az hangi oparatör hangi bölgede çekiyor diye bulsak oda hoş olur ben avea ya geçim diyorum ama güvenemiyorum

alical33

alical33

Üye
Telefonun ahizesini ağızdan uzak tutunca belki bizim sesimizi dışarıdan gelen ses olarak algılıyor olmasın? o zaman da bizim sesimizi kısar. Böyle bir açığı olabilir sistemin

gürültü engelleme sisteminde böyle bir sorun olabilir bence mantıklı

darkwaters

Üye
Bende bu sorun yok demiştim bu gün sabah kız arkadaşımla konuşuyordum sonra alo sesin gelmiyor, aloooo heeeyy sesin gelmiyoorrr ,hah şimdi geldi gibi bir monolog yaşandı sonra bu başlık altında konuşulanlar aklıma geldi acaba dedim bende de bu sorun var da arasıra yaptığında ben bizim evde avea bazen çekmediği için durumu operatörün hatası olarak mı algıladım hala da emin değilim ama bi 5 saniye kadar sesim karşıya gitmedi telefonu 2 buçuk aydır falan kullanıyorum bu sorunla 2-3 kez karşılaştım hepsi de çok kısa süreli oldu 3-5 saniye kadar yani bende bu sorun varsa da canımı sıkmıyor çünkü çok az yapıyor o da oparetörden kaynaklı mı emin değilim bu sebepten canımı sıkmıyor.en azından şimdilik.

ÖEY

ÖEY

Üye
Bence de operatörle ilgili değil. Ve yine bence donanımsal bir sorun tek başına değil yani hem donanımsal hem de yazılımsal bir sorun. Ve illa donanımsal bir sorun sürekli nükseden bir sorun denmez kanımca. Ama ortada bir sorun var orası kesin.

phantomddl

Üye
Bu arada sorun kulaklıkla konuşurken ya da hoparlörden konuşurken olmuyor, sadece ahizeden. O yüzden yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum, telefonu ilk aldığım günden beri var bu sorun. Bir ara kılıftan dolayı mı diye kılıfı çıkardım telefonu kılıfsız kullandım 1 hafta, ama sorun devam etti.

ÖEY

ÖEY

Üye
Bu arada sorun kulaklıkla konuşurken ya da hoparlörden konuşurken olmuyor, sadece ahizeden. O yüzden yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum, telefonu ilk aldığım günden beri var bu sorun. Bir ara kılıftan dolayı mı diye kılıfı çıkardım telefonu kılıfsız kullandım 1 hafta, ama sorun devam etti.
Aynen bugün ben de denedim, kulaklıkla veya hoparlörden konuşunca hiçbir problem yok. Sorun ahizeden konuşunca oluyor.:oke:

OozyStaw

OozyStaw

Üye
arkadaşlar sorununuz telefonu kulağınıza götürünce sesi kapat butonu ekran kararmadan yanağınıza çarpabiliyor bende çok oldu onun dışında sesin karşıya gitmemesi sorunu yok Bi bu dediğimi deneyin

Üst Alt