Nokia Lumia 920, Ön Kameraya Giren Toz, Ön Kamerada Toz Birikmesi?!

Sponsorlu Bağlantılar

n000k

n000k

Üye
hocam bu kılıfı alabileceğim güvenilir bir internet sitesi söyler misiniz kılıf linkiyle beraber olursa çok makbule geçecektir..
saygılar

buyur dostum

drangela61

drangela61

Üye
buyur dostum

eyvallah hocam sağolasın
bu on kamera git gide toz dolmaya başladı inşallah bir sorun yaşamam telefon her şeyiyle on numara da bu sorun biraz can sıkıcı

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Konu bu ara WPCentral'in de gündeminde.
Sanırım bu toz birikmesi olayını yaşayan pek çok kullanıcı varmış.

Konuyla ilgili şikayetler Nokia Global Genel Müdürü Stephen Elop'a kadar gitmiş.
Elop konuyla ilgili araştırma yaptıklarını ve ekip görevlendirdiğini söylemiş.
Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki; bu tozlanma sorunu maalesef garanti kapsamına girmiyormuş arkadaşlar.

Sonuç olarak;
Bu tozlanma sorunuyla karşılaşmak istemiyorsanız o boşluğu kapatacak iyi bir kılıf kullanmanızda fayda var.
Telefonu kesinlikle kılıfsız kullanmayın.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Senin kılıf ta çok şık abi ;)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Evet. Alışması bir zor, kullanması da biraz zahmetli ama Lumia 920 için resmen hava yastığı gibi.
Cebimden çıkartıp kılıfı açıp aramaları cevaplamak biraz yorucu olsa da telefonu çok iyi koruyor. :kıskıs:

Polymath

Polymath

Üye
Lumia 920 gibi bir cihazı kılıfsız taşımayı düşünmüyorsundur herhalde :hmmm
Kılıfsız kullanırsan toz da olur, çizik de olur, düşük de olur...

Ön tarafı da kapatan deri kılıflar var.
Onlardan kullandığın sürece hem tozdan, hem de düşme çizilme kırılma gibi etkilerden korursun telefonu.

Konu gezerken forumda dikkat ettimde. Böyle bir yorum yok açıkcası. Ben kılıf kullanmak zorundamıyım? Okadar telefon kullandım hatta elimde 4 senelik samsung l700 var ön kamerasına toz girmedide l920 ye girince kılıfsız kullanmaktan mı meydana gelir diye yorum yapıyorsunuz :) Bu kadar fan olmayınız. Size bunu daha öncede söyledim hatırlarsanız ve beni yanıltmıyorsunuz :) Burda bir üretim hatası olabilir bu bana bile normal gelirken size normal gelmemiş. Tartışmak için yazmıyorum ama bilin istedim. Bu yorumunuz yanlış!.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Konu gezerken forumda dikkat ettimde. Böyle bir yorum yok açıkcası. Ben kılıf kullanmak zorundamıyım? Okadar telefon kullandım hatta elimde 4 senelik samsung l700 var ön kamerasına toz girmedide l920 ye girince kılıfsız kullanmaktan mı meydana gelir diye yorum yapıyorsunuz :) Bu kadar fan olmayınız. Size bunu daha öncede söyledim hatırlarsanız ve beni yanıltmıyorsunuz :) Burda bir üretim hatası olabilir bu bana bile normal gelirken size normal gelmemiş. Tartışmak için yazmıyorum ama bilin istedim. Bu yorumunuz yanlış!.

Arkadaşım sen sinekten yağ çıkarmak için özellikle mi dolaşıyorsun forumu.
Yorumu neyle ya da nasıl okuyorsun bilmiyorum ama fanlığa çekecek ne var orada?

O kadar pahalı, yüksek kaliteli ekranı olan bir telefonu kılıfsız kullanmak hata olur diye tavsiyede bulunmanın neresi fanlık oluyor?
Bu sadece Lumia 920 için değil, aynı kalite ve pahalılıktaki tüm telefonlar için geçerli.
Tozlanma, çizilme, kırılma tüm telefonların başına gelebilecek bir şey.
O yüzden bence kılıfsız kullanmamak gerek. İsterse her yeri kapalı olsun, kul yapısı sonuçta.

Sonuç olarak; o yorumda üretim hatasını inkar eden bir durum yok.
Ama bundan doğabilecek sorunu önleyebilecek bir tavsiye var.
Tabi sen başka gözle dolaştığın için anladığın şeyler çok farklı.

Ha diyorsan ki benim canım tartışmak istiyor; forum kuralları içerisinde elbette ilgili konularda seve seve tartışırız.
Böylece çok bilmişliğinin/doğru ve mükemmel yorumlarının(!) kaynağını da öğrenmiş oluruz.

Son olarak;
"Nasıl bakarsan, öyle görürsün"

...

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/android-mi-window-phone-8-mi-24-749367.html#post5869003

Polymath

Polymath

Üye

Arkadaşım sen sinekten yağ çıkarmak için özellikle mi dolaşıyorsun forumu.
Yorumu neyle ya da nasıl okuyorsun bilmiyorum ama fanlığa çekecek ne var orada?

O kadar pahalı, yüksek kaliteli ekranı olan bir telefonu kılıfsız kullanmak hata olur diye tavsiyede bulunmanın neresi fanlık oluyor?
Bu sadece Lumia 920 için değil, aynı kalite ve pahalılıktaki tüm telefonlar için geçerli.
Tozlanma, çizilme, kırılma tüm telefonların başına gelebilecek bir şey.
O yüzden bence kılıfsız kullanmamak gerek. İsterse her yeri kapalı olsun, kul yapısı sonuçta.

Sonuç olarak; o yorumda üretim hatasını inkar eden bir durum yok.
Ama bundan doğabilecek sorunu önleyebilecek bir tavsiye var.
Tabi sen başka gözle dolaştığın için anladığın şeyler çok farklı.

Ha diyorsan ki benim canım tartışmak istiyor; forum kuralları içerisinde elbette ilgili konularda seve seve tartışırız.
Böylece çok bilmişliğinin/doğru ve mükemmel yorumlarının(!) kaynağını da öğrenmiş oluruz.

Son olarak;
"Nasıl bakarsan, öyle görürsün"

...

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/android-mi-window-phone-8-mi-24-749367.html#post5869003

2 bın lıralık telefonlara toz girecekse hiç okadar para vermeye gerek yok bence. PAra verıyorsak hakkını vermeli! Ve bu kadar para veripte bu telefonlara toz girmesi kabullenemez bir durum.. Üstelik garanti içi değilmiş. E bu adam ne yapacak ya içini açacak temizleyecek telefon garanti dışı kalacak yada ön kameradan feragat edecek?

Aslında burdakı sana yazdığım bu değil. Ben normal karşılıyorum bazı böyle hataları ama siz direk böyle yazmayıp konuyu açan arkadaşa ee sen kılıfsız kullanırsan tozda girer şuda olur buda olur? Şu yorumunda fanlık yoksa bende birşey demiyorum. Keşke forum içi bir minik anket yapsakda anlasanız kendinizi :) Ama gerek yok. İnsanı bildiğinden döndüremezsin demişler.

Ayrıca yorumlarımlarımda size en ufak hakaret tarzı birşey yazmıyorum ve forum çerçevesinde uygun yorumlar atıyorum. Size çok bilmiş vs demedim. Eleştirelere açık olmayacaksınız mod olmakla hata yapmışsınız...

nanotex

nanotex

Üye
Bence çok saçma abi. Adam gibi telefon yapamıyorsun sonra garantiye dahil değil ne biçim iş bu.

drangela61

drangela61

Üye
Bence de bu sorun bu telefonun en büyük sorunlarının başında geliyor hatta benim için başka bir sorun yok gibi
telefonu alalı bir ayı geçti yukarıdaki kılıfa da yarın kavuşuyorum inşallah
önceden de bu sorunu yaşayanların olduğunu bildiğim için telefonu çok dikkatli kullanmaya çalıştım yine de hiç toz yok değil bakalım kılıfı da aldık inşallah bundan sonra tozda artış olmaz
ama gerçekten bu sorunun garanti dışı kalması çok saçma olmuş sonuçta bu kullanıcı değil üretim hatası fakat ben burada Özgür hocamın bunu savunduğu düşünmüyorum sadece siz her halükarda önleminizi alın diye söylemiştir..
saygılar..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

2 bın lıralık telefonlara toz girecekse hiç okadar para vermeye gerek yok bence. PAra verıyorsak hakkını vermeli! Ve bu kadar para veripte bu telefonlara toz girmesi kabullenemez bir durum.. Üstelik garanti içi değilmiş. E bu adam ne yapacak ya içini açacak temizleyecek telefon garanti dışı kalacak yada ön kameradan feragat edecek?

Aslında burdakı sana yazdığım bu değil. Ben normal karşılıyorum bazı böyle hataları ama siz direk böyle yazmayıp konuyu açan arkadaşa ee sen kılıfsız kullanırsan tozda girer şuda olur buda olur? Şu yorumunda fanlık yoksa bende birşey demiyorum. Keşke forum içi bir minik anket yapsakda anlasanız kendinizi :) Ama gerek yok. İnsanı bildiğinden döndüremezsin demişler.

Ayrıca yorumlarımlarımda size en ufak hakaret tarzı birşey yazmıyorum ve forum çerçevesinde uygun yorumlar atıyorum. Size çok bilmiş vs demedim. Eleştirelere açık olmayacaksınız mod olmakla hata yapmışsınız...

Öncelikle eleştiriye açığım, ancak eleştiride tartışma çıkarma amacı yerine haklılık payı olursa...

Güzel kardeşim, sen telefona 1 milyon dolar da verebilirsin.
Ama olur ya, elinden düşer çizilir kırılır.
Ben bu telefona 1 milyon dolar verdim, kırılamaz çizilemez hakkını vermeli mi diyeceksin.
Bu nasıl bir düşünce tarzı.

Lumia 920'nin toz sorunu için kimse üretim sorunu yok demedi.
Ancak bu sorunun önüne geçmek için kendi alabileceğimiz tedbirler var.
Kılıf kullanmak da bunlardan biri.
Yoruma tartışmak çıkarmak için at gözlüğüyle bakmak yerine mantık çerçevesinde baksaydın bunu rahatlıkla görürdün.

Ama ben de senin yorumlarını ve hatalarını doğal karşılıyorum.
Çünkü WP konularına yorum yapmaktaki amacın belli.
:tebessüm:

Biz ne desek boş, sen anlamak istediğini anlayacak, işine geldiği gibi yorumlayacak ve görmek istediğini göreceksin.

Aynen dediğin gibi; insanı bildiğinden döndüremezsin!
Biz ne kadar anlatırsak anlatalım, senin anladığından fazlasını anlatamayız sana...

Ha bu arada unutmadan;
Senin daha iyi olduğunu düşünselerdi eminim moderatörlük teklifini sana yaparlardı.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
nanotex

nanotex

Üye
Özgür abi bir yerde yanlış düşünüyorsun. Telefonu dikkatli kullanırsan yere düşmez doğru. Ancak şu an tartıştığımız sorunda (garanti belgesinde mutlaka koruyucu kılıfla korunmalıdır demiyor) Telefonu kutudan çıkardığımız gibi kullanmaya devam ettiğimizde mutlaka içine toz kaçıyor ve bu üretim hatasıdır.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Özgür abi bir yerde yanlış düşünüyorsun. Telefonu dikkatli kullanırsan yere düşmez doğru. Ancak şu an tartıştığımız sorunda (garanti belgesinde mutlaka koruyucu kılıfla korunmalıdır demiyor) Telefonu kutudan çıkardığımız gibi kullanmaya devam ettiğimizde mutlaka içine toz kaçıyor ve bu üretim hatasıdır.

Şu garanti dışı konusu bir açıklığa kavuşturalım öyleyse.
Arkadaşlar garanti şartları içerisinde tozlanma yer almıyor doğru.
Ama üretim hatasından kaynaklı tozlanma oluyorsa, servis bunu ücretsiz olarak çözmek zorunda.
Ki bildiğim kadarıyla da ücretsiz olarak çözülüyor.
Yani bu sorundan kaynaklı olan ön kamera ve sensör tozlanması doğrudan şartlar içerisinde yer almasa da dolaylı olarak garanti kapsamına alındı.

Benim burada üretim hatasını savunduğum yok, yanlış anlaşılıyor galiba.
Sadece en azından bu hatadan kaynaklanan tozlanma sorununa karşı kendi tedbirlerimizi alalım, kılıfsız kullanmak hata olur diyorum.

Bu üretim hatası olmasaydı, -ön kamera olmasa bile- kılıfsız kullandığımız tüm telefonlarda olabileceği gibi bu telefonun da dış yüzeyi, hoparlör delikleri tozlanabilir, etrafı ya da ekranı çizilebilir.

O yüzden böylesine özellikli ve pahalı bir telefonu kılıfla kullanmak daha iyi olur.
Benim söylediğim ve savunduğum şey bu.

Ancak malum arkadaş; konuyu ve yorumu Nokia'nın Savunuculuğu gibi lanse etmeye çalışıyor. Benim karşı çıktığım nokta bu. Bir defa Nokia'nın hatasını savunuyor olsam, hatanın üstünü örtmeye çalışmak yerine niye şöyle bir yorum yazıp görselleri paylaşayım.

Konu bu ara WPCentral'in de gündeminde.
Sanırım bu toz birikmesi olayını yaşayan pek çok kullanıcı varmış.

Konuyla ilgili şikayetler Nokia Global Genel Müdürü Stephen Elop'a kadar gitmiş.
Elop konuyla ilgili araştırma yaptıklarını ve ekip görevlendirdiğini söylemiş.
Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki; bu tozlanma sorunu maalesef garanti kapsamına girmiyormuş arkadaşlar.

Sonuç olarak;
Bu tozlanma sorunuyla karşılaşmak istemiyorsanız o boşluğu kapatacak iyi bir kılıf kullanmanızda fayda var.
Telefonu kesinlikle kılıfsız kullanmayın.

Benim yorumum sadece bir tavsiyeden ibaret, uyup uymamak kullanıcıya kalmış bir şey. Ortada bir savunuculuk yok. Ama arkadaş bu yorumu okumak yerine başka şeyler peşinde olduğu için, burnunun dikine gitmekte ısrarcı...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
oncelikle ön kamera ve sensöre toz kacması cihazin garantisine dahil degildir diye kim soyledi bilmiyorum ama burada bir kac arkadaşimiz toz şikayetiyle telefonunu servise verdi ve sorunlari garanti dahilinde coxuldu. Dahasi mikrofon ve hoparlorler toza karşi korumali degidirler ve servis bu donanimlarda tozdan dolayi oluşan arizalari da garanti dahilinde cozuyor.

Konudaki tartişmanin sebebi ise tamamen farkli bir şey. Nedense bazi uyelerimiz wp ve Nokia konusundaki aşiri tutumlarini surdurmekte israrci. Ornek vermem de gerekirse herhangi bir kategoride herhangi bir platform icin bir oyun veya uygulama tanitimi haberine bile wp ve Nokia dahil ediliyorsa ki bunu wp'yi kullananlar degil kullanmayanlar yapiyorsa burada art niyetle ego tatmini ve karalama amaci vardir.

Teknolojinin ve getirdiklerinin tartişilmasi gereken bir forumda konular dönüp dolaşıp Nokia,ios android ucgeninde kısır tartımalara geliyorsa burada hepimizin sucu var demektir. Bilgi alışverişinde bulunup bilgi olgunluguna ilerleyecegimize bu kısïr tartışma ve sürtüşmelere enerji harcamak bana akıllıca gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: ardacumhur
dookie85

dookie85

Üye
arkadaşlar bu konu içine defalarca yazdım ama tekrarlamak istiyorum. bu sorunun çözümü kılıf değil, mikrofon kısmına takılacak ufak bi plastik. ben bunu ebayden aldım çinden 10 günde geldi, tavsiye ederim. telefonda asla sırıtmıyor kaba bi görüntüsü yok. bu kadar büyük telefona kılıf kullanmak zorunda kalmak istemeyenler var neticede. buyrun linki:

paketten 5er tane çıkıyor, kaybetseniz yenisini takarsınız. ben telefonu aldığımdan beri kullanıyorum çok memnunum, tavsiye ederim.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar bu konu içine defalarca yazdım ama tekrarlamak istiyorum. bu sorunun çözümü kılıf değil, mikrofon kısmına takılacak ufak bi plastik. ben bunu ebayden aldım çinden 10 günde geldi, tavsiye ederim. telefonda asla sırıtmıyor kaba bi görüntüsü yok. bu kadar büyük telefona kılıf kullanmak zorunda kalmak istemeyenler var neticede. buyrun linki:

paketten 5er tane çıkıyor, kaybetseniz yenisini takarsınız. ben telefonu aldığımdan beri kullanıyorum çok memnunum, tavsiye ederim.

bu da bir cozum ama gerek yok. Servisler bunun icin cozum sunuyor zaten.

Polymath

Polymath

Üye

Öncelikle eleştiriye açığım, ancak eleştiride tartışma çıkarma amacı yerine haklılık payı olursa...

Güzel kardeşim, sen telefona 1 milyon dolar da verebilirsin.
Ama olur ya, elinden düşer çizilir kırılır.
Ben bu telefona 1 milyon dolar verdim, kırılamaz çizilemez hakkını vermeli mi diyeceksin.
Bu nasıl bir düşünce tarzı.

Lumia 920'nin toz sorunu için kimse üretim sorunu yok demedi.
Ancak bu sorunun önüne geçmek için kendi alabileceğimiz tedbirler var.
Kılıf kullanmak da bunlardan biri.
Yoruma tartışmak çıkarmak için at gözlüğüyle bakmak yerine mantık çerçevesinde baksaydın bunu rahatlıkla görürdün.

Ama ben de senin yorumlarını ve hatalarını doğal karşılıyorum.
Çünkü WP konularına yorum yapmaktaki amacın belli.
:tebessüm:

Biz ne desek boş, sen anlamak istediğini anlayacak, işine geldiği gibi yorumlayacak ve görmek istediğini göreceksin.

Aynen dediğin gibi; insanı bildiğinden döndüremezsin!
Biz ne kadar anlatırsak anlatalım, senin anladığından fazlasını anlatamayız sana...

Ha bu arada unutmadan;
Senin daha iyi olduğunu düşünselerdi eminim moderatörlük teklifini sana yaparlardı.

Açıkcası benim burdaki amacım sana göre ne merak ettim. Seninle sorun çıkartıp boş yere tartışmak mı? Sana göre öyle yada nokiayı karalama gibi bir düşüncem olduğunu sanıyorsun. Ailem 5 kişi 2 ağabeyım var biridce 603 diğerinde c601 ve bendede 603 var. Annem babamda ise de yine nokia telefonlar var. Sen burdan amacımı nasıl çıkartabiliyorsan çıkar hadi. Bu kadar nokia düşmanı olsaydık bizdeki bu telefonlar neyin nesi ? Burdaki amacım senin insanları yanlış yönlendirmeni önlemek...

Sana ben ilk yorumunu aldım koydum buraya dikkat ettiysen. Sebebini halen anlamak istemiyorsun. Arkadaş sorunu söylemiş sen ne yazmışsın onu söyle bana ? Sorunun bir hata olmadığı her telefonda kapak kullanmassan böyle olur tozlanırda kırılırda diye konuşmussun.. Sonradan yazdıkların beni ilgilendirmiyor..

Çözüm üretmek yerine o telefonu öyle kabullenmek yerine insanlara haklarını aramayı gösterin.. Eğer lumia nın o toz durumu garanti içi değilse o telefonu almadan önce insanları uyarmak için elimden geleni yapardım. Ama sen yok kılıf tak yok şunu yap dersin. Çünkü bir nokia hayranısınız. Ben bunu daha öncede söyledim size.

Ayrıca benim attığım yorumlara bakın birde size. Sanırım modluğun verdiği bir güçle kibirle halen at gözlüğü filan lafları ediyorsunuz. Onları siz takıyorsunuz bizler değil. Mod olmak gibi bir amacımda olmadı. Buna zamanımda yok açıkcası. Ama siz bunu yine bir lütüf olarak görmüşsünüz ki sen benden daha bilgili olsaydın sana verirlerdi modluğu gibi de bir imalı laf ediyorsunuz ki çok komik :)

Sonuç olarak bu son yorumum. Dahada yazarsam eğer dahada çirkinleşeceksiniz yorumlarda ama ben buna katlanamam açıkcası.
Ama forumda saygımı kimseye bozmuyorum. Bana görede yanlış yazdığınız, İnsanları yanlış yönlendirğiniz yorumlarda karşınızda olmaya devam edeceğim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Şu an dışardayım ve mobilden bağlıyım. Eve geçince bütün söylediklerinin cevabını vereceğim kardeşim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

Şimdi... Parça parça gidelim.

İlk parça:

“Açıkcası benim burdaki amacım sana göre ne merak ettim. Seninle sorun çıkartıp boş yere tartışmak mı? Sana göre öyle yada nokiayı karalama gibi bir düşüncem olduğunu sanıyorsun. Ailem 5 kişi 2 ağabeyım var biridce 603 diğerinde c601 ve bendede 603 var. Annem babamda ise de yine nokia telefonlar var. Sen burdan amacımı nasıl çıkartabiliyorsan çıkar hadi. Bu kadar nokia düşmanı olsaydık bizdeki bu telefonlar neyin nesi ? Burdaki amacım senin insanları yanlış yönlendirmeni önlemek...”

Senin amacının bana göre ne olduğunu bir sonraki bölümde açıklayacağım ve aslında kendi amacının ne olduğunu yazarken göremiyorsan da, o zaman kendin de göreceksin. O yüzden ilk cümlenin cevabını az sonra açıklayacağım ikinci bölüme bırakıyorum.

Bana göre Nokia’yı karalamak gibi bir amacın yok. Hiçbir zaman da öyle bir cümle kullanmadım. O güzel gözlerini açıp bu konuya yazdığım yorumu/yorumları tekrar okumanı tavsiye ediyorum.

Ali Kemal bazı arkadaşların ilgisiz konularda dahi Nokia’yı konunun ortasına çekerek ego tatmini ve karalama amacı güden mesajlar yazdıklarını belirten “genel” bir yorum yazmış. Kimseyi hedef almamış, isim vermemiş. Sen buradan üzerine düşeni almış olacaksın ki, ben öyle bir cümle kullanmadığım halde bana yazdığın cevapta dahi burayı kullanmışsın. (Daha dur amacını gösteren yere gelmedik, oraya geleceğiz). Kaldı ki Ali Kemal’in yorumuna noktasına, virgülüne kadar katılıyorum. WP’deki moderatör arkadaşlar olsun, kullanıcılar olsun; yazdıkları yorumlar ya da açtıkları konular belli amaçlarla konuyu ziyaret edip tartışmaya götürmek isteyen bazı bağnaz kişilerce Nokia-Samsung, Nokia-iPhone, WP-Android, WP-iOS tartışmasına çekiliyor. Bu durumun örneğini çok yaşadık. Neyse konumuz bu değil, söylediğim gibi Ali Kemal bunu genel olarak belirtti. Sen üzerine alındıysan o başka…

Anlaşılan senin derdin benimle. Daha önce cep telefonları genel konusunda gereken cevabı aldığın için, içine dert olmuş. Dönüp dolanıp o konudan bahsetmen de bunu gösteriyor.

Her neyse, ailende 5 kişi Nokia kullanıyormuş ne güzel. Peki bana ne bundan? Nokia babamın oğlu mu? Ya da ben sana Nokia’yı karalamaya çalışıyorsun dedim mi? Ali Kemal’in yazdığı genel içerikli bir yorumda geçen bir cümle o. Ben öyle bir şey söyledim mi, yok? O zaman sorun nedir? Ben sana sadece “amacın belli” dedim. Ve sen bundan neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsun. (Bilmiyorsan da ikinci bölümde okuyacaksın)

Amacın, benim yanlış yönlendirmemi engellemekmiş. Burada “wp genel” bölümünde olsun, “yazılım destek” bölümünde olsun, özellikle Ali Kemal’le birlikte pek çok üyemizin sorununa yardımcı olmaya çalışıyoruz, pek çoğuna da olabildiğimizi düşünüyorum. Bu konuda da benim yazdığım şeylerde herhangi bir yönlendirme söz konusu değil. Kılıf kullanılmazsa, telefon tozlanır da çizilir de. Bu yüzden kılıf kullanmak şu an için en iyi tedbir olur dedim. “Nokia’nın üretim hatası yok” gibi bir cümle yazmış mıyım? Daha doğrusu Nokia diye bir kelime kullanmış mıyım tekrar bir bak? Benim yorumum sadece tavsiyeden ibaret. İsteyen kılıf kullanır, isteyen kullanmaz. İsteyen elbette gidip Nokia’dan hakkını arayabilir. Aramasın diyen oldu mu? Ki çözüm bulamadığımız, yardımcı olamadığımız çoğu konuda da üyelerimizi hak aramaya yönlendirdiğimiz olmuştur. Sonuç olarak insanları tanımadan, ilgili bölümü tam anlamıyla incelemeden saldırıya geçmenin, “nokta atışla” bir konuya gelip yorumları belli bir yere çekmenin tek bir açıklaması olabilir. Şimdi oraya geliyoruz işte.

İkinci parça:

Sana ben ilk yorumunu aldım koydum buraya dikkat ettiysen. Sebebini halen anlamak istemiyorsun. Arkadaş sorunu söylemiş sen ne yazmışsın onu söyle bana ? Sorunun bir hata olmadığı her telefonda kapak kullanmassan böyle olur tozlanırda kırılırda diye konuşmussun.. Sonradan yazdıkların beni ilgilendirmiyor..

Sen merak etme sebebini çok iyi anlıyorum güzel kardeşim. Ben ilk yorumumda tavsiyede bulundum, sonraki yorumumda ise yabancı forumlardan araştırıp bulduğum görselleri ve açıklamalarıyla tavsiyemi tekrarladım. Ama tabi sen belli noktaya ve amaca şartlanarak baktığın için (ki buna deyimlerde atgözlüğüyle bakmak deniyor hakaret değil) yorumlarımın tamamı seni ilgilendirmiyor. Sadece ilk yorumum ilgilendiriyor (Çünkü o yorumu çok daha iyi yoğurup sağa sola çekiştiriyorsun). Çünkü sana göre ben Nokia fanıyım, Nokia benim babamın oğlu, hararetle Nokia’yı savunuyorum. O kadar safım ki böylesine Nokia’yı savunurken ikinci yorumumda tutup Nokia’nın üretim hatasını ve yaşanan süreci görselleriyle paylaşıyorum(!) Ama doğru ya sen ilk yorumumu yoğurup sağa sola çekiştirmekle meşguldün, sonradan yazdıklarım seni ilgilendirmiyor, çünkü sonraki yorumları ben değil de Ulubatlı Hasan yazdı!

Sen Ali Kemal’in bahsettiği o “bazı üyeler” arasında değilsin aslında. Senin amacın onlar gibi bir şeyleri karalamak değil. Senin derdin direk “tartışma çıkarmak”, senin tek derdin benimle. Şimdi anladın mı kendi amacının ne olduğunu güzel kardeşim. Yeterince açık söyleyebildim mi? Kin, öfke ve intikam hırsı insanı içerden zehirleyen sarmaşık gibidir. İnsanın gözünü perdeler, kör eder, olmadık hatalara sürükler. Kısacası, hayat tecrübeler bütünüdür. Umarım çocukça duygularla tartışmaya girmek yerine, biraz daha tecrübe kazandığında tekrar gelirsin, Ali Kemal’in de belirttiği gibi bu güzel mobil teknoloji forumunda teknoloji üzerine tartışır, paylaşırız.

Üçüncü parça:

“Çözüm üretmek yerine o telefonu öyle kabullenmek yerine insanlara haklarını aramayı gösterin.. Eğer lumia nın o toz durumu garanti içi değilse o telefonu almadan önce insanları uyarmak için elimden geleni yapardım. Ama sen yok kılıf tak yok şunu yap dersin. Çünkü bir nokia hayranısınız. Ben bunu daha öncede söyledim size. “

Yukarıda da belirttiğim gibi Windows Phone bölümü; gerek üyeler arası yardımlaşmayla, gerek bilgi alışverişiyle, gerekse birbirine saygı ortamıyla bu forumun en güzide yerlerinden biri. Üye olarak da, moderatör olarak da bu forumun ve özellikle bu bölümün bir parçası olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Burada tanıdığım kardeşlerimin, yaşıtlarımın ya da benden büyük dostlarımın hepsi birbirinden değerli. Çözüm üretebildiğimiz kadar çözüm üretiyoruz birbirimizin sorunlarına, çözüm üretemediğimiz yerde zaten ilgili servise ya da üreticiye başvurmalarını tavsiye ediyoruz. Kimsenin hakkını aramasına mani olduğumuz ya da kimseyi yönlendirdiğimiz yok. Kimsenin elini kolunu bağlamıyoruz. Herkes hakkını aramakta özgür. Garanti konusuna gelince, o konuyu açıklığa kavuşturduk ama sen okumuyorsun ya da işine gelmediği ve “amacın belli olduğu” için pas geçiyorsun. Yabancı sitelerde bu sorunu yaşayanlar, tozlanmanın garanti kapsamında olmadığını belirtmiş. Ben de bunu aktardım ve sonradan da açıklamasını yaptım. Üretim hatasından kaynaklı tozlanmalar her ne kadar yazılı garanti şartları arasında belirtilmese de garanti kapsamı içine girer. Üretici veya ilgili teknik servis bunu ücretsiz olarak çözmek zorundadır. Çözmezse, kişi sonuna kadar hakkını aramalıdır. Kaldı ki bazı üyelerimizin bu sorunla karşılaştığını ve ücretsiz olarak çözdürdüğünü belirttim. Ama doğru ya sen ilk yorumdaydın o sırada…

Dördüncü parça:

“Ayrıca benim attığım yorumlara bakın birde size. Sanırım modluğun verdiği bir güçle kibirle halen at gözlüğü filan lafları ediyorsunuz. Onları siz takıyorsunuz bizler değil. Mod olmak gibi bir amacımda olmadı. Buna zamanımda yok açıkcası. Ama siz bunu yine bir lütüf olarak görmüşsünüz ki sen benden daha bilgili olsaydın sana verirlerdi modluğu gibi de bir imalı laf ediyorsunuz ki çok komik “

Güzel kardeşim şu cümleyi kim kullandı bana bir söyleyebilir misin acaba?
“ Eleştirelere açık olmayacaksınız mod olmakla hata yapmışsınız...”
Konuyu durup dururken moderatörlüğe ben mi getirdim, “ben moderatörüm sus otur yerinde falan mı” dedim? Ne kadar çocukça yorum ve cümlelerde bulunuyorsun. At gözlüğü lafının açıklamasını ikinci parçada okuyabilirsin. Bu bir hakaret değil, “belli nokta ve amaca odaklanıp konuyu tartışmaya çekmek için uğraşma halinin” durum benzetmesidir. Ayrıca size moderatör olma amacınız var diyen de olmadı. Zaten varsa da beni ilgilendirmez. Konuyu durup dururken moderatörlükle bağdaştırdığın için, sanki moderatör olduğumdan dolayı böyle yazıyormuşum gibi bir hava estirdiğin için o cümlenin kurulması gerekliydi. Senin daha iyi olduğunu düşünselerdi kısmından “ben daha bilgiliyim” gibi bir çıkarıma ulaşmışsın. Oysa oradaki "iyi" tabirinin anlamı bilgi değil. Daha iyi olmanın anlamı; forumdaki yardımlaşmanın ve yararlılığın bir parçası olmak. Neyse daha cevaplayacak bir bölüm daha var.

Beşinci parça:

“Sonuç olarak bu son yorumum. Dahada yazarsam eğer dahada çirkinleşeceksiniz yorumlarda ama ben buna katlanamam açıkcası.
Ama forumda saygımı kimseye bozmuyorum. Bana görede yanlış yazdığınız, İnsanları yanlış yönlendirğiniz yorumlarda karşınızda olmaya devam edeceğim”

Son bölümde de diyorsun ki, “tamam amacıma ulaştım. Konuyu çocukça tartışmanın içine çektim, sabır taşını güzelce örseledim, bu kadarı bana yeter”. Peki güzel kardeşim. Sen çok saygılısın, kimseyi hedef almadan, hiçbir yorumu yoğurmadan sadece geldin, güzelce yorumunu yazdın. Ben de moderatörlüğün verdiği kibirle sana hakaretler ettim, yazdıklarının cevabını hiç vermedim. Beni şikayet edebilirsin ya da artık daha aklıselim davranıp, çocukça cevaplar yazmaktan ve beni kişisel tartışmaların ortasına çekmekten vazgeçerek rahat bırakıp açılacak konulara zaman ayırmamı sağlayabilirsin.

Aslında tartışmalara mani olmam gerekirken, bu tip tartışma çıkarmak isteyen yorumlara uzun uzun cevap vermem, birebir tartışmaya girmem doğru değil. Zaten bu çocukça girişime alet olmak da istemiyorum.

Gazali’nin bir sözü vardır:
“Cahillerle tartışmayın, ben hiç yenemedim…”

Tamam galip sensin, ben susuyorum.
Şimdi benim yazdığım tüm yorumları ve bu yorumumdaki ilk dört parçayı tekrar oku olur mu güzel kardeşim…

Sevgi ve saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal

Üst Alt