Nokia Lumia 920, Ön Kameraya Giren Toz, Ön Kamerada Toz Birikmesi?!

Sponsorlu Bağlantılar

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Forum içeriğine aykırı bir durum olmaması, fikir alışverişine açık olması ve aynı sorunu yaşayan kişiler olabileceği düşüncesiyle konuya herhangi bir işlem yapılmadı.

Ancak konu sahibinin bu yönde bir isteği olursa gereği yapılır. :hmmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Şu şikayetler öyle bir hal aldı ki, benim cihazda da var mı acaba? diye bakmadan geçemiyoruz. Resmen psikolojimizi etkiledi yahu...:kıskıs:

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Şu şikayetler öyle bir hal aldı ki, benim cihazda da var mı acaba? diye bakmadan geçemiyoruz. Resmen psikolojimizi etkiledi yahu...:kıskıs:

Aynen katılıyorum sana aynı belirtiler bendede var gökçen bir doktoramı görünsek bununla ilgili bölüm ne acaba :aha:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
alical33

alical33

Üye
bende burda gördükten sonra farketmiştim bataryanın sallandığını değilse haberim yoktu :D

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
ön kameramda toz vardı verdim temizlediler. bugün yine toz var rutin olarak her hafta servise verip temizlik yaptırmamız gerekiyor galiba böyle saçma bir durumla karşı karşıyayım. :nono:
serviste de bir hafta kalıyor cihaz yani bir hafta kullanıp bir hafta bekleyeceğim.

sweeperonur

sweeperonur

Üye
Arkadaşlar ilk para kazanmaya başladığım 2001 senesinden beri sadece Nokia telefon kullandım, bir sürü arkadaşımın iphone u, samsung u, HTC si ile türlü türlü tartışmalar değerlendirmeler yaptım. Heralde Nokia yı benim kadar benimsemiş az insan vardır.
Aynı sorun bende de 3. hafta sonunda oldu, yakınlık sensörü işlemez hale geldi. Cihazı resetlemek istedim, telefon kitlendi. KVK ya verdim sorunu da anlattım bana yeni yazlım yüklenmiş ve tozdan arınmış şekilde verildi. 2 hafta sonra aynı sorun yeniden oluştu, ön kamera tozlu ve yakınlık sensörü sürekli çalışıyor. Arama sırasında ekran işlemiyor. Geçen hafta cuma günü nokia ya internet üzerinden sorunumu yazdım, hatta nokia nın yabancı forumunda sorunu minik bir sünger ile halleden birinin linkini de gönderdim cevap alamadım, biraz önce konuştum ve beni Maltepe Teleservice e yönlendirdiler. Ama bu adamlar terbiyesiz bence, sorunun var olduğunu bilmelerine rağmen sanki hiç duymamış gibi davranıyorlar. Teleservice i arayıp sormak istedim telefonu açmıyorlar. Eğer sorundan bi haberlerse kendim açıp yapacağım.
Şimdi forumda 100 kişide varsa ben en azından 5-6 kişide bu sorun var diye okudum. %5 sizce küçük bir değer mi? Buraya sorunu yazanlara engel olmaya çalışmayın, hatta samsung ve iphone fanboy ları gelip dalga geçsinler. Çünkü bu sorun VAR ve yabancı forumlar dahil birçok kişide çözüm arıyor. O yüzden konuyu baltalamaya çalışmayın, eğer bu şekilde davranırsanız sorunu kabul etmeyen firma kadar suçlusunuz demektir. Her zaman yapıldığı gibi güçlünün (Firma) yanında değil, güçsüzün (Tüketici) yanında yer alın. Bir gün sizinde başınıza gelebilir ve buran çözüm aramaya çalıştığınızda bu sorun az kişide var yok çok tozlu ortamdasınız gibi yazılar yazanlar olursa durumu daha iyi anlarsınız.
Bu arada N8-N9 ve Lumia mda tek çizik bile bulamazsınız. Çoğunuzdan iyi bakarım telefonlarıma, çünkü seviyorum. Tozlu ortamda falan bulunmam da mümkün değil, muhtemelen cebimdeyken tozlanıyor. Cebime de koymayacaksam adı neden cep telefonu?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Haklısınız bu bir sorun ve biz(kullanıcılar ve yöneticiler) bunu görmezden gelmediğimiz için konu hala mevcut,aktif :)

Ancak her kullanıcıda olmuyor.1 kullanıcıda bile olsa sorun,sorundur.Şahsen benim aklıma sizin için yapabileceğim bir şey gelmiyor :(

%5 hiç te küçük bir değer değil.Bizler de bunlara çözümler arıyoruz.Nokia ile ve Windows Phone ekibi ile burada okuduğum -neredeyse- her sorun için iletişime geçtim.Kimisine cevap aldım kimisine alamadım.

Burası bir forum ve her kullanıcı kendi düşüncelerini yazıyor.Forum kurallarına aykırı bir durum olduğunda gereken yapılıyor emin olabilirsiniz.;)

Deneyimlerinizi bizlerle paylaşmanız hem çözüme giden yolda daha bilinçli ve güçlü olmamızı sağlıyor hem de yeni alacak arkadaşlara(benim gibi) rehber niteliği taşıyor.

Şahsi görüşüm burada paylaşılan her sorun benim de başıma gelebilir ve potansiyel olarak benim de sorunum :sarıl:

drangela61

drangela61

Üye
Çok şükür bende böyle bir problem yok ama ekran kenarlarından doğru tozların girmeye çalıştığını görebiliyorum
ve yanımda bezle dolaşıyorum tozları uzaklaştırmak ve ekranı temiz tutabilmek için ama yakında bir kılıf alacağım gibi gözüküyor ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Öncelikle burada herkes sorununu yazabilir ve biz yönetim olarak tamamen tarafsız bir şekilde bu sorunlara yardımcı olmaya çalışırız.Kullandıgı ürünle ilgili markası ne olursa olsun hiç bir üyeyi susturmak,engellemek,sorunları gizlemek gibi bir duşuncemiz olamayacağı gibi art niyetli firma karalama konularına da izin vermeyiz. Bu bağlamda site kurallarımız çerçevesinde,sitemize üye olan bütün kullanıcılarımız fikirlerini,sorunlarını ve çözümlerini paylaşmakta özgürdür.

• Beğen
Tepkiler: sweeperonur ve OttomaN TigeR
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ekranı temiz tutabilmek için ama yakında bir kılıf alacağım gibi gözüküyor ;)

Kesinlikle kılıf kullan. Ve kılıf konusunda yazdığım gibi şiddetle "Flip Cover / Flip Case" tipi kılıfları tavsiye ediyorum.
Ne çizilme kırılma derdiniz olur ne kirlenme tozlanma ;)

drangela61

drangela61

Üye
Hocam çarşıya indiğim en kısa sürede bunu halledeceğim inşallah ;)

- - - Eklendi - - -

Hocam bu arada sizin kullandığınız kılıfın resmini ekleyebilir misiniz ben de ondan alayım ;)

sweeperonur

sweeperonur

Üye
Umarım bu sadece bir serinin sorunudur, belki hatalı bir conta ya da eksik bir parça sebep oluyordur. Hafta arası Maltepe Teleservice e gidip Nokia görevlisi ile görüşmeye çalışacağım, umarım haberi ve soruna çözümü vardır. Yoksa Nokia Destek Hattı nın elimden çok çekeceği var.
Durumu buradan paylaşacağım.

sweeperonur

sweeperonur

Üye
Selamlar,
bugün cihazı teslim aldım. Ne yapıldığını sorduğumda teknik servisi arayarak bilgi aldılar. İçine poli..küsürat bir bant takmışlar. Şu an yakınlık sensörüm doğru çalışıyor ve ön kameramda da toz yok. Umarım artık sorunsuz bir şekilde kullanabilirim. Aynı sorun tekrarlanırsa bu başlık altından da bilgi veririm.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Selamlar,
bugün cihazı teslim aldım. Ne yapıldığını sorduğumda teknik servisi arayarak bilgi aldılar. İçine poli..küsürat bir bant takmışlar. Şu an yakınlık sensörüm doğru çalışıyor ve ön kameramda da toz yok. Umarım artık sorunsuz bir şekilde kullanabilirim. Aynı sorun tekrarlanırsa bu başlık altından da bilgi veririm.
geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz

Üst Alt