Nokia Lumia 920, Ön Kameraya Giren Toz, Ön Kamerada Toz Birikmesi?!

Sponsorlu Bağlantılar

uurbyrkdr

Üye
Ben de servise göndermeyi düşünüyorum hafiften toz birikmesi var ve en çok rahatsız olduğum konu power tuşunun içine göçmesi ve ses açma/kısma tuşunun gıcırdaması. Gittim bimekste şakır şakır basılıyor.

kullanıcı hatası der, tozu siler yollarlar bu .... 'ler :d:
sinirden gülüyorum ha yanlış anlama :off:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
yok ben bu sefer değişim yapmayacaklarsa açıp kendim yapacam izole işini.
adamlar laboratuarda yapamıyor bi izole işini :off:

Evet maalesef KVK'nın şubelerinde bir kalite standardı yok.
Kimisi müşteriyle ilgilenmesi ve kaliteli hizmetiyle çok iyi ve övgü alırken; kimisi de rezalet hizmeti nedeniyle yerden yere vuruluyor.
Umarım değişim yaptırmayı başarırsınız ancak bunu telefon görüşmeniz sırasında garanti edeceklerini pek sanmıyorum.
Sonuçta değişim işlemi inceleme sonucuna göre kararlaştırılan bir şey.
Muhtemelen gönderdiğinizde de yine en az 2 hafta beklemek zorunda kalacaksınız ve temizlenip geri gönderilecek.
Elbette telefoncuya da temizletip izole ettirebilirsiniz ama Ali Kemal'in de belirttiği gibi garantiden çıkma ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekecek.

nanotex

nanotex

Üye
kullanıcı hatası der, tozu siler yollarlar bu .... 'ler :d:
sinirden gülüyorum ha yanlış anlama :off:
Anlıyorum kardeşim :) Öyle birşey olursa donlarına kadar alırım :D

Evet maalesef KVK'nın şubelerinde bir kalite standardı yok.
Kimisi müşteriyle ilgilenmesi ve kaliteli hizmetiyle çok iyi ve övgü alırken; kimisi de rezalet hizmeti nedeniyle yerden yere vuruluyor.
Umarım değişim yaptırmayı başarırsınız ancak bunu telefon görüşmeniz sırasında garanti edeceklerini pek sanmıyorum.
Sonuçta değişim işlemi inceleme sonucuna göre kararlaştırılan bir şey.
Muhtemelen gönderdiğinizde de yine en az 2 hafta beklemek zorunda kalacaksınız ve temizlenip geri gönderilecek.
Elbette telefoncuya da temizletip izole ettirebilirsiniz ama Ali Kemal'in de belirttiği gibi garantiden çıkma ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekecek.
Benim telefon genpa garantili umarım orada öyle birşey olmaz..

uurbyrkdr

Üye
KVK dışında teknik servis varmı?
teleservice vardı galiba.
o nasıl?

- - - Eklendi - - -

şimdi yine denedim, 8091'i aradım denemek için.
Aramayı yaptığımda ekran geldi. Kulağıma götürdüm biraz kadını dinledim :d:
sonra telefona baktım ekran kilitli. kilitleme tuşuna bastım iki kez ekran geldi, kısa bir süre sonra yine kendi kendine gitti :d:

ağlanacak halime gülüyorum, geç oldu ben uyuyorum arkadaşlar. hadi iyi geceler :bye2:

nanotex

nanotex

Üye
KVK dışında teknik servis varmı?

şimdi yine denedim, 8091'i aradım denemek için.
Aramayı yaptığımda ekran geldi. Kulağıma götürdüm biraz kadını dinledim :d:
sonra telefona baktım ekran kilitli. kilitleme tuşuna bastım iki kez ekran geldi, kısa bir süre sonra yine kendi kendine gitti :d:

ağlanacak halime gülüyorum, geç oldu ben uyuyorum arkadaşlar. hadi iyi geceler :bye2:
İyi geceler kardeşim fazla takma at telefonu kenara dursun :)

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
alical33

alical33

Üye
Neyse baştan yazalım bari.

Öncelikle merhaba arkadaşlar.
En başından anlatmak istiyorum.

31.01.2013 tarihinde Lumia 920 cihazımı aldım.
İlk aldığımda toz var mıydı yok muydu tam bilmiyorum, birkaç gün sonra ön kamerada toz olduğunu farkettim.
O zamanlar yakınlık sensörüne etki ettiğini bilmiyordum, ilk başlarda pek önemsemedim.
Yaklaşık 1 hafta-10 gün sonra arama yaptığımda veya gelen aramayı yanıtladığımda direk olarak ekranın kitlendiğini ve hiçbir işlem yapamadığımı farkettim. Birkaç gün bu şekilde idare ettiktek sonra tahminen 15 şubatta Nokia destek hattını arayarak durumu bildirdim, bana en yakın nokia mağazasına gidin dediler.
Küçük bir ilçede yaşadığım için tahminen 20 şubatta Nokia Care'ye gittim, durumu belirttim. Görevli telefonu salladı ve bunun da bataryası sallanıyor, bu şikayetten çok telefon yolladık, servise göndermemiz gerekiyor. 10-12 gün sonra geri gelir dedi.
Tekrar il merkezine gitmem zor olacağı için telefonu kendim kargoyla KVK'ya gönderirim dedim ve oradan çıktım. Ardından tekrar Nokia destek hattını aradım, durumu ilk 1 ay dolmadığını ekleyerek belirttim. Cihazı teknik servise yollayın, belirttiğiniz şekilde sorun varsa değişim işlemi gerçekleştirilir dediler. 25 Şubatta telefonu Bakırköy KVK'ya yolladım. Oradan Kartaldaki üst servise gitmiş, serviste onarım işlemi gerçekleşmiş. Cihazda mekanik bir işlem yapılmadığından dolayı değişim talebim kabul edilmeden cihaz onarılarak bana gönderildi.
Bildiğiniz gibi hatalı parti üretimdeki kasalarda gıcırdama sorunları da var, bunlara yanıt olarak da ekran ve kasada kullanımdan dolayı çizikler varmış, bu yüzden gıcırdıyormuş. Palavra, çizik falan yok telefonda.
Neyse, cihaz bana dün ulaştı. Elime ilk aldığımda direk ön kameraya baktım, tek bir toz zerreciği bile yoktu.
Güzel temizlemişler diye sevinerek kullanmaya başladım.
Cihazı dün ve bugün kullandım, cihazın ön kamerasına yeniden toz birikmeye başladı. Hatta bu akşam bir telefon görüşmesi sırasında sensörü denemek için telefonu kulağımdan çektim, ekran açılmadı. Sensörü ışığa doğru tutunca ekran açıldı.
Anlaşılan yakınlık sensörüne yeniden toz girmiş.
Bu beni gerçekten çok fazla sinirlendirdi ve resmen telefondan soğudum.
Yanlış anlamayın, gerçekten bir nokia fanıyım. Bundan önceki telefonlarım N8 ve 808 idi. Ama 1.600 liralık bir telefonun böylesine bir hatasının olması, hemde bu hatanın telefonun asli görevi olan aramalarda karşıma çıkıyor olması, üstüne üstlük cihazın onarımdan geldikten sadece 2 gün sonra böyle bir hatayla karşılaşmamım beni ne kadar kızdırdığını anlatmaya kelimeler yetmez resmen.
Kendinizi benim yerime koysanıza bi?

Pazartesi günü tekrar Nokia destek hattını arayacağım, bu sefer kesin değişim isteyeceğim.
Bu aptalca onarım yüzünden ilk 1 ay da geçmiş oldu haliyle. Ama bu sefer de değişim talebimi onaylamazlarsa artık hayatımdan Nokia'yı tamamen çıkaracağım arkadaşlar.

Kendinizi benim yerime koyun ve düşünün. Benim yerimde olsanız ne yaparsınız?

Cihazın değişimini sağlamak için ne yapmam gerekiyor?

Nokia destek hattını aradığımda neler söylemem gerekir?

Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, sabırla okuyan ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.
Saygılarımla..
hocam bu batarya ve kasa sorunundan dolayı ilk 30 gün içinde gönderdim ve banada aynısını yaptılar

- - - Eklendi - - -

1500 tl ver kenara at dursun ne güzel :)

ben çok uğraştım değişim yaptırdım... inşallah yaptırabilirsiniz.
senin cihazın sorunu kameradamıydı ?

uurbyrkdr

Üye
1500 tl ver kenara at dursun ne güzel :)

ben çok uğraştım değişim yaptırdım... inşallah yaptırabilirsiniz.

cihazın nesi vardı ve nasıl değişim sağladılar?

- - - Eklendi - - -

hocam bu batarya ve kasa sorunundan dolayı ilk 30 gün içinde gönderdim ve banada aynısını yaptılar

- - - Eklendi - - -

senin cihazın sorunu kameradamıydı ?

sizin cihaz yeniden toz alıyor mu?
benim geldikten sonraki 3. Günü ve şuan arama yaptığımda yeniden ekran kitleniyor..

drangela61

drangela61

Üye
Nihayetinde kılıfıma kavuştum gerçekten çok hoş duruyor fakat konuşmak sıkıntı olabilir zira yüzden aşağı doğru kılıf uzanacak
alışmak zor olabilir ancak telefonumu korusun da ona da alışırız ;)
saygılar..

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Nihayetinde kılıfıma kavuştum gerçekten çok hoş duruyor fakat konuşmak sıkıntı olabilir zira yüzden aşağı doğru kılıf uzanacak
alışmak zor olabilir ancak telefonumu korusun da ona da alışırız ;)
saygılar..

Güle güle kullan.
Benim kullandığım kılıftan mı aldın?
Eğer öyleyse kapak kısmını aşağı doğru uzatmana gerek yok, direk arkaya doğru katlayabilirsin :oke:

drangela61

drangela61

Üye
Teşekkür ederim hocam evet sizin kullandığınız kılıftan aldım zaten hangi kılıfı almam konusunda danışmıştım size bunu öğrendiğim güzel oldu çünkü aşağı doğru sarkması çok güzel durmuyordu..sağ olasın ;)

- - - Eklendi - - -

Hocam bu arada bu kılıfla birlikte gelen ekran koruyucular var 3 tane ama ne kadar kalitelidir acaba bilemedim pek de anlamadığım için kullansam mı kullanmasam mı diye arada kaldım :S

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
dookie85

dookie85

Üye
telefonun ekranı bombeli olduğundan ekran koruyucular yapışmıyor tam..

akdeniz77

akdeniz77

Üye
Benim lumia 920 de de var bu sorun sensör kitleniyor ekran aydınlanmıyor şu servis işini bırakında basit çözümleri olan veya bulan varsa lütfen paylaşsın

dookie85

dookie85

Üye
ben paylaştım servis gerektirmeyen çözüm ama hacıabiler beğenmiyo.
taşının agalar her hafta servise.

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Benim lumia 920 de de var bu sorun sensör kitleniyor ekran aydınlanmıyor şu servis işini bırakında basit çözümleri olan veya bulan varsa lütfen paylaşsın

Açıp temizle, serviste aynı şeyi yapacak. Ama senin tecrüben yok, onların var :)

Ama bence toz alan yeri bir parça ile kapatmaları lazım, o şekil bir sistem varsa bende gönderecem servise.

yubdurur

Üye
Şikayete göre gidiliyor yeni partide sorun olmaz
Sent from my Lumia 920 using Board Express

bende de vardı 920 ön camera tozlanıyordu ve arama sırasında ekran kararıyordu. servise verdim temizleyip arızasını giderip bana geri yolladılar. daha sensör arızasının giderilip giderilmediğini deneme fırsatım olmadan tekrar servise yolladım. bu sefer de telefon yavaş ilerliyor kasıyor ekran donup kalıyor hatta telefon bir ara kapandı şarja taktığım halde telefon tepki vermiyordu. servisin internet sitesinden takip ettiğimde de şöyle bir yazı vardı " bahsetmiş olduğunuz arızaya rast gelinmemiştir". servis telefonu geri gönderdi. yine aldığım gün tekrar servise verdim :) bu sefer telefonu aldığım yerdeki teknik servis şahitliğinde arızayı tespit ettik ve öyle yolladık. ben arızalı dediğimde inanmayan arıza yok diye bana teli geri yollayan teleservice durumun ciddiyetinden haberdar olmuş ki şimdi telefonunuz değiştirilmiştir 14 mart 2013 tarinde kargoya verilmiştir diye internet sitesinden beni bilgilendiriyor. telefon daha henüz elime geçmedi sanırım bi 1 hafta beklerim korgadan gelmesini. benim öğrenmek istediğim telefonu aldığımda yeni part olup olmadığını nasıl anlarım. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden ilgi alakanız için teşekkürler

yubdurur

Üye
lumia 920 telefonum servis tarafından değiştirildi. ben telefonun yeni part olduğunu nasıl anlayabilirim

yubdurur

Üye
Şikayete göre gidiliyor yeni partide sorun olmaz
Sent from my Lumia 920 using Board Express

bende de vardı 920 ön camera tozlanıyordu ve arama sırasında ekran kararıyordu. servise verdim temizleyip arızasını giderip bana geri yolladılar. daha sensör arızasının giderilip giderilmediğini deneme fırsatım olmadan tekrar servise yolladım. bu sefer de telefon yavaş ilerliyor kasıyor ekran donup kalıyor hatta telefon bir ara kapandı şarja taktığım halde telefon tepki vermiyordu. servisin internet sitesinden takip ettiğimde de şöyle bir yazı vardı " bahsetmiş olduğunuz arızaya rast gelinmemiştir". servis telefonu geri gönderdi. yine aldığım gün tekrar servise verdim :) bu sefer telefonu aldığım yerdeki teknik servis şahitliğinde arızayı tespit ettik ve öyle yolladık. ben arızalı dediğimde inanmayan arıza yok diye bana teli geri yollayan teleservice durumun ciddiyetinden haberdar olmuş ki şimdi telefonunuz değiştirilmiştir 14 mart 2013 tarinde kargoya verilmiştir diye internet sitesinden beni bilgilendiriyor. telefon daha henüz elime geçmedi sanırım bi 1 hafta beklerim korgadan gelmesini. benim öğrenmek istediğim telefonu aldığımda yeni part olup olmadığını nasıl anlarım. beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. şimdiden ilgi alakanız için teşekkürler

yubdurur

Üye
olaya bak sen yeni part muhabbeti yaparken sadece telefonun içini değiştirip yollamışlar sözde :) telin içini değiştiriyorlarsa bu üretim hatası veya ürünün hatalı olduğunu göstermez mi? ki asıl değiştirmeleri gereken yer kapak bence çünkü içine toz almasaydı telefon servise gitmeyecekti. değiştirmeleri gereken yeri değiştirmemişler de değişime gerek olmayan yeri değiştirmiş teleservis. telefonu teslim almadım. nerden bilcem ben içini değiştirdiklerini mesela güncelleyip tekrar önüme sürmediklerini derden bileyim. bide bir aylık telefon kimbilir kaç kere açıldı kimin içine siner böle bir teli kullanmak. böle şey olmaz dedim pazartesi günü tüketici haklarına gidip onlardan yapmam gereken neyse tavsiye isticem. telefonu aldım bir ay ben kullandım 3 ay teknik servis ( teleservis ) kullanıyor ama parasını ben ödüyorum

- - - Eklendi - - -

bide unutmadan bir ayrıntı örebilirsiniz.

IMEI:
İş emri:M2370718
Kargo Giriş Tarihi:2013-03-11
Bitiş Tarihi:2013-03-13
Tamir Bilgisi:TELEFONUNUZ DEGISTIRILMISTIR (SWAP MB)
Durum:Cihazınız 14.03.13 tarihinde kargoya teslim edilmiştir.

telefon ayın 14 ünde kargoya veriliyor bana telefonunuz geldi diye bayi 22 sinde arıyor nasıl bir kargo ile çalışıyorlar anlamış değilim tam 9 gün de anca geliyor telefon. bu sürede telefonu havaya bıraksan dünyayı 3 kere dolaşır

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
hatırlamıyorum ama bir arkadaş lumia ilk çıktığı zamanlarda ön kamerayı kendi açıp temizlenmişti öyle hatırlıyorum
benim ön kamerada az bir toz var fakat öyle servise verip açtıracak gibi değil

Üst Alt