Neyse baştan yazalım bari.
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
En başından anlatmak istiyorum.
31.01.2013 tarihinde Lumia 920 cihazımı aldım.
İlk aldığımda toz var mıydı yok muydu tam bilmiyorum, birkaç gün sonra ön kamerada toz olduğunu farkettim.
O zamanlar yakınlık sensörüne etki ettiğini bilmiyordum, ilk başlarda pek önemsemedim.
Yaklaşık 1 hafta-10 gün sonra arama yaptığımda veya gelen aramayı yanıtladığımda direk olarak ekranın kitlendiğini ve hiçbir işlem yapamadığımı farkettim. Birkaç gün bu şekilde idare ettiktek sonra tahminen 15 şubatta Nokia destek hattını arayarak durumu bildirdim, bana en yakın nokia mağazasına gidin dediler.
Küçük bir ilçede yaşadığım için tahminen 20 şubatta Nokia Care'ye gittim, durumu belirttim. Görevli telefonu salladı ve bunun da bataryası sallanıyor, bu şikayetten çok telefon yolladık, servise göndermemiz gerekiyor. 10-12 gün sonra geri gelir dedi.
Tekrar il merkezine gitmem zor olacağı için telefonu kendim kargoyla KVK'ya gönderirim dedim ve oradan çıktım. Ardından tekrar Nokia destek hattını aradım, durumu ilk 1 ay dolmadığını ekleyerek belirttim. Cihazı teknik servise yollayın, belirttiğiniz şekilde sorun varsa değişim işlemi gerçekleştirilir dediler. 25 Şubatta telefonu Bakırköy KVK'ya yolladım. Oradan Kartaldaki üst servise gitmiş, serviste onarım işlemi gerçekleşmiş. Cihazda mekanik bir işlem yapılmadığından dolayı değişim talebim kabul edilmeden cihaz onarılarak bana gönderildi.
Bildiğiniz gibi hatalı parti üretimdeki kasalarda gıcırdama sorunları da var, bunlara yanıt olarak da ekran ve kasada kullanımdan dolayı çizikler varmış, bu yüzden gıcırdıyormuş. Palavra, çizik falan yok telefonda.
Neyse, cihaz bana dün ulaştı. Elime ilk aldığımda direk ön kameraya baktım, tek bir toz zerreciği bile yoktu.
Güzel temizlemişler diye sevinerek kullanmaya başladım.
Cihazı dün ve bugün kullandım, cihazın ön kamerasına yeniden toz birikmeye başladı. Hatta bu akşam bir telefon görüşmesi sırasında sensörü denemek için telefonu kulağımdan çektim, ekran açılmadı. Sensörü ışığa doğru tutunca ekran açıldı.
Anlaşılan yakınlık sensörüne yeniden toz girmiş.
Bu beni gerçekten çok fazla sinirlendirdi ve resmen telefondan soğudum.
Yanlış anlamayın, gerçekten bir nokia fanıyım. Bundan önceki telefonlarım N8 ve 808 idi. Ama 1.600 liralık bir telefonun böylesine bir hatasının olması, hemde bu hatanın telefonun asli görevi olan aramalarda karşıma çıkıyor olması, üstüne üstlük cihazın onarımdan geldikten sadece 2 gün sonra böyle bir hatayla karşılaşmamım beni ne kadar kızdırdığını anlatmaya kelimeler yetmez resmen.
Kendinizi benim yerime koysanıza bi?
Pazartesi günü tekrar Nokia destek hattını arayacağım, bu sefer kesin değişim isteyeceğim.
Bu aptalca onarım yüzünden ilk 1 ay da geçmiş oldu haliyle. Ama bu sefer de değişim talebimi onaylamazlarsa artık hayatımdan Nokia'yı tamamen çıkaracağım arkadaşlar.
Kendinizi benim yerime koyun ve düşünün. Benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
Cihazın değişimini sağlamak için ne yapmam gerekiyor?
Nokia destek hattını aradığımda neler söylemem gerekir?
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın, sabırla okuyan ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.
Saygılarımla..