Nokia Lumia 920, Ön Kameraya Giren Toz, Ön Kamerada Toz Birikmesi?!

Sponsorlu Bağlantılar

awdil

awdil

Üye
:evet: Elbette o kadar para veriliyor ve o paranın karşılığını almak herkesin hakkı. Söylediğim gibi kardeşim eğer aldığınız ürün ayıplı mal kapsamında ise çok fazla gecikmeden tedbirinizi alın lütfen, böyle durumlarda hakkınızı arayabileceğiniz merci firma servisleridir. Geçenlerde Ali abi yazmıştı sanırım yanlış hatırlamıyorsam, serviste iken garantisi bitmiş bir cihazın sorunu giderilememiş ve buna istinaden servis cihazın yenisi ile değiştirilmesine onay vermişti. Eğer bu cihaz değiştirilmeseydi hakkın aranacağı ikinci merci tüketici hakem heyeti olacaktı. Çünkü cihazın garantisi servise verildiği tarihte halen devam etmekteydi. İyice saçmaladım sanırım :kac:

Kaynağı tam olarak belli olmasa da forumlarda dolaşan şu sözü size hatırlatmak istiyorum; "Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz." (Hz.Ali r.a.)

Mevla razi olsun ustadim.ben kullanicilar yararina kelam sarfettiginizin farkindayim,bu haseb ile dediklerinize katiliyorum.eyvallah. :)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Mevla razi olsun ustadim.ben kullanicilar yararina kelam sarfettiginizin farkindayim,bu haseb ile dediklerinize katiliyorum.eyvallah. :)
Eyvallah, Allah senden razı olsun kardeşim, anlayışın için ayrıca teşekkürler.:tebessüm:

dookie85

dookie85

Üye
hocam bakın ne çıkarmışlar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İşi hemen ticarete dökmüşler yahu...

CanRYZ

Üye
Lumia 920 gibi bir cihazı kılıfsız taşımayı düşünmüyorsundur herhalde :hmmm
Kılıfsız kullanırsan toz da olur, çizik de olur, düşük de olur...

Ön tarafı da kapatan deri kılıflar var.
Onlardan kullandığın sürece hem tozdan, hem de düşme çizilme kırılma gibi etkilerden korursun telefonu.

ben kılıfsız jelatinsiz kullanıyorum bir şey olmuyor sensörede bir şey girmiyor ayrıca her yeri kapladın diyelim o zaman görünüşü güzel demeyin renk seçme kılıf seç teli korumak için bu kadar uğraşmayın

- - - Eklendi - - -

Lumia 920 gibi bir cihazı kılıfsız taşımayı düşünmüyorsundur herhalde :hmmm
Kılıfsız kullanırsan toz da olur, çizik de olur, düşük de olur...

Ön tarafı da kapatan deri kılıflar var.
Onlardan kullandığın sürece hem tozdan, hem de düşme çizilme kırılma gibi etkilerden korursun telefonu.

ben kılıfsız jelatinsiz kullanıyorum bir şey olmuyor sensörede bir şey girmiyor ayrıca her yeri kapladın diyelim o zaman görünüşü güzel demeyin renk seçme kılıf seç teli korumak için bu kadar uğraşmayın

rmtrmt

Üye
Merhabalar,

Aynı tozlanma sorununu ben de yaşadım ve buradan deneyimimi paylaşayım dedim.

Öncelikle bu toz birikmesi sadece ön kamera performansına ve görünüşe ilişkin kaygıların dışında önemli bir soruna yol açıyor. Ön kamera ile birlikte yakınlık sensörü de tozlandığından herhangi bir arama yaptığınızda telefonu kulağınıza dayamışsınız gibi ekran kararıyor ve hiç bir şekilde ekrandaki tuşlara basamıyorsunuz.

Problemin kalıcı bir çözümü yok gibi gözüküyor. Ön kameranın ve sensörün olduğu kısımın üstündeki bölgeden üflemek veya basınçlı hava sıkmak sorunu geçici olarak çözebiliyor. Ayrıca bazen arama sırasında ekranın sol üst köşesine elinizle baskı uyguladığınızda da ekran aydınlanabiliyor. Ancak bütün bu çözümler tatmin edici değil ve sorun sürekli tekrarlanıyor.

İngilizce forumlardan bu sorunun oldukça yaygın olduğu gözüküyor. Orada bu sorunla karşılaşanların çoğu telefonlarını değiştirme yoluna gitmişler. Benim ise Nokia destek hattını aramam, teknik servise gitmem olumlu bir sonuç vermedi. Cihazı almamın üstünden 30 gün geçtiği için bana cihazı değiştiremeyeceklerini, tamir için alabileceklerini ancak bununda bir hafta on gün süreceğini söylediler. Halbuki kanunen ayıplı malları, ayıpsız misli ile değiştirme imkanı, bunun gibi gizli ayıplarda 30 gün ile sınırlı değil.

Bütün bu çabalarım dışında, Nokia desteğe mail de attım ve resmi forumda problemimi anlattım. Mailime bir cevap alamadığım gibi, forumda açtığım başlığı da silerek bana şöyle bir mesaj yolladılar:

"Nokia Destek Forumları tüm dünyadaki Nokia ürün kullanıcılarının toplanma yeridir. Burada Nokia ürünleri ve Ovi hizmetleri hakkında konuşabilir, diğer Nokia kullanıcılarından yardım isteyebilir ve çözümler sağlayarak diğer kullanıcılara yardım edebilirsiniz.
Bu, temelde kullanıcılar arası bir destek forumudur ve Nokia bu panolardaki tüm sorular için doğrudan müşteri desteği sağlamaz. Nokia müşteri desteğinden telefon veya e-posta yoluyla kişisel yardım almak istiyorsanız lütfen yerel Nokia web sitenizdeki Bize Ulaşın bölümünü ziyaret edin.
"

Bütün bu gelişmelerin ardından artık sanırım Tüketici Hakem Heyeti ve sonrasında Tüketici Mahkemesi'ne başvurmaktan başka çare kalmadı.

dookie85

dookie85

Üye
arkadaşlar ben telefonu almadan önce şunu sipariş ettim 10 günde geldi. 2 gün önce de telefonu aldım hemen taktım sırıtmıyor tavsiye ederim

hllsvrn

hllsvrn

Üye
Cihazın ön kamerasını şöyle bir kontrol ettim. Baktım elimle felan, toz girmesi mümkün değil gibi görünüyor! Ahize yada kulaklık girişinden toz alması mümkün olabilir..

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Cihazın ön kamerasını şöyle bir kontrol ettim. Baktım elimle felan, toz girmesi mümkün değil gibi görünüyor! Ahize yada kulaklık girişinden toz alması mümkün olabilir..
Yada sim kart slotundan.

ikbal24

Üye
vala benimki terdemiz

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Sürekli takıp çıkaranlar var ;)

dookie85

dookie85

Üye
kulaklığı anladım da sim kartı anlamamıştım meğer arkadaş takıp çıkarıyomuş sürekli.

ebayde kulaklık yeri için minik tıpalar var ondan alacaksınız mecbur. ben telefonu almadan almıştım, telefonu alır almaz tıpasıyla kullanmaya başladım her gün kontrol ediyorum henüz bi toz yok inşallah olmaz da.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
kulaklığı anladım da sim kartı anlamamıştım meğer arkadaş takıp çıkarıyomuş sürekli.

ebayde kulaklık yeri için minik tıpalar var ondan alacaksınız mecbur. ben telefonu almadan almıştım, telefonu alır almaz tıpasıyla kullanmaya başladım her gün kontrol ediyorum henüz bi toz yok inşallah olmaz da.
Olmaz inşallah, zaten bu tozlanmanın sebebi aşırı tozlu bir ortamda bulunmaktan kaynaklanıyor, normal ortamlarda böyle bir tozlanma mümkün değil. Ayrıca tıpa kullanmadığım halde şuana kadar hiç bir tozlanma oluşmadı ve işareti bile yok çok şükür.

• Beğen
Tepkiler: dookie85
komando04

komando04

Üye
bendede toz filan yok şükür

PureFood

PureFood

Üye
Hep inceliyorum telefonumu ufak detayına kadar, hiç bir şey yok bende. Ön kameramla jelatin arası ufacık bi hava kaçırma olduğu için azıcık birikme var, normal karşılıyorum. Gerçi benim jelatinim S3 ya da Galaxy Note jelatini olduğu için bütün köşelerinde toz birikmiş durumda orijinal kaplayan jelatin henüz almadım. Ha bir de ahizede toz birikmesi var onu engelleyemiyorum işte.

saynesim

saynesim

Üye
Bence konuyu kapatalım arkadaşlar bana çok gereksiz geliyor başka güzel konuları tartışalım

Üst Alt