Merhabalar,
Aynı tozlanma sorununu ben de yaşadım ve buradan deneyimimi paylaşayım dedim.
Öncelikle bu toz birikmesi sadece ön kamera performansına ve görünüşe ilişkin kaygıların dışında önemli bir soruna yol açıyor. Ön kamera ile birlikte yakınlık sensörü de tozlandığından herhangi bir arama yaptığınızda telefonu kulağınıza dayamışsınız gibi ekran kararıyor ve hiç bir şekilde ekrandaki tuşlara basamıyorsunuz.
Problemin kalıcı bir çözümü yok gibi gözüküyor. Ön kameranın ve sensörün olduğu kısımın üstündeki bölgeden üflemek veya basınçlı hava sıkmak sorunu geçici olarak çözebiliyor. Ayrıca bazen arama sırasında ekranın sol üst köşesine elinizle baskı uyguladığınızda da ekran aydınlanabiliyor. Ancak bütün bu çözümler tatmin edici değil ve sorun sürekli tekrarlanıyor.
İngilizce forumlardan bu sorunun oldukça yaygın olduğu gözüküyor. Orada bu sorunla karşılaşanların çoğu telefonlarını değiştirme yoluna gitmişler. Benim ise Nokia destek hattını aramam, teknik servise gitmem olumlu bir sonuç vermedi. Cihazı almamın üstünden 30 gün geçtiği için bana cihazı değiştiremeyeceklerini, tamir için alabileceklerini ancak bununda bir hafta on gün süreceğini söylediler. Halbuki kanunen ayıplı malları, ayıpsız misli ile değiştirme imkanı, bunun gibi gizli ayıplarda 30 gün ile sınırlı değil.
Bütün bu çabalarım dışında, Nokia desteğe mail de attım ve resmi forumda problemimi anlattım. Mailime bir cevap alamadığım gibi, forumda açtığım başlığı da silerek bana şöyle bir mesaj yolladılar:
"Nokia Destek Forumları tüm dünyadaki Nokia ürün kullanıcılarının toplanma yeridir. Burada Nokia ürünleri ve Ovi hizmetleri hakkında konuşabilir, diğer Nokia kullanıcılarından yardım isteyebilir ve çözümler sağlayarak diğer kullanıcılara yardım edebilirsiniz.
Bu, temelde kullanıcılar arası bir destek forumudur ve Nokia bu panolardaki tüm sorular için doğrudan müşteri desteği sağlamaz. Nokia müşteri desteğinden telefon veya e-posta yoluyla kişisel yardım almak istiyorsanız lütfen yerel Nokia web sitenizdeki Bize Ulaşın bölümünü ziyaret edin."
Bütün bu gelişmelerin ardından artık sanırım Tüketici Hakem Heyeti ve sonrasında Tüketici Mahkemesi'ne başvurmaktan başka çare kalmadı.