Nokia Lumia 920, Ön Kameraya Giren Toz, Ön Kamerada Toz Birikmesi?!

Sponsorlu Bağlantılar

vforven

Üye
maalesef bende de olusmaya basladı toz...yavas yavas on kamerada birikiyor...:(

awdil

awdil

Üye
Malesef nokia telefonlarin kronik sorunu bu tozlanma...Su ana kadar bir cozum urettiklerini gormedim...

dookie85

dookie85

Üye
benim en tiksindiğim şeydir teknik servis. Allahın gücüne gitmesin de, o kadar çok cihaz için o kadar çok teknik servis gezdim ki. bilgisayar, telefon, mouse, reader, fotoğraf makinesi aklınıza ne gelirse. şimdi velev ki bu sorun var benim aldığım telefonda, bu teknik servis gık demeden değiştirecek mi? hiç sanmıyorum. teknik servislere gitmekten nefret etmememin sebebi cihazın bozulması değil, servisteki bazı adamların tutumu. adamları inandırmak zorunda kalmaktan nefret ediyorum. sanki ben o cihazı çalıp eve götürmüşüm gibi suçlayıcı bazıları. zamanında eski bir siemens telim vardı kapaklı, charmeleon modeli bilen bilir. aynı sebepten 4 defa götürdüm servise, sözde 3 defa olunca değişim oluyordu. yalan. hiç öyle bir şey olmadı, kitlene kitlene kullandım cihazı sonra başka bişi aldım napayım. kavgaşar değilim sakinim, tabiatım böyle diye aldığım cihazı bozuk mu kullanıcam. nuh diyo peygamber demiyo adamlar. tek birini anlattım size. logitech teknik servis "yapamadık" diye elime geri verdi bozuk90 liralık trackballı. yenisini vermek yok. neler yaşadım ya. bu tür insanlarla uğraşmaktan çok sıkıldım. ve benim gibi bir sürü insan var, tek çekincesi bu olan. yoksa servise güvensem, bugün alırım elefonu nasılsa sorun çıktı mı ilgilenirler diye. ama burası türkiye. bu yüzden pahalı cihaz almaktan hep çekinmişimdir. of. lumiayı kötülemek değil, anlayın diye yazdım uzun oldu biraz.

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
Malesef nokia telefonlarin kronik sorunu bu tozlanma...Su ana kadar bir cozum urettiklerini gormedim...

Nokia'nın kronik sorunu demek pek doğru değil, ben Nokia N8'de hiçbir sorun yaşamıyorum tozla ilgili.. Bu cihazda da sorunu yaşayan arkadaşlar olduğu gibi yaşamayan arkadaşlar da var..

Bazı cihazlarda üretim aşamasında sıkıntı olmuş olabilir..

- - - Eklendi - - -

Bugün Yabancı Nokia Destek hattına şikayetimi ilettim ve cihazı nereden ve ne zaman aldığımı sordular? Kasım dedim..
Sonrasında cihazı en yakın Nokia Servisine göstermem gerektiğini söylediler..

Bu da ilk partilerde bazı cihazlarda bu sıkıntıya yol açabilecek bir üretim hatası olabileceği kanaatini uyandırdı bende.. Yeni partilerde önlem almış olabilirler..

canerbulut ve sorunu yaşayan diğer arkadaşlar, cihazı direkt yetkili bir Nokia servise göstermenizi tavsiye ederim..

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
donanımhaberde bu sıkıntıyı yaşayan çok arkadaş var saçma bir sorunlardan biri daha. böyle bişey olması bile hata yanı hata ustune hata. allahtan benim cihazda yok suanlık

toz olmayanlar kulaklık girişinden ve ahizeden içeri bi uflyebilirler mi şöyle içine bişey kaçmışta çıkarır gibi bakalım ne olcak ben cesaret edemedim de :D:D

awdil

awdil

Üye
Nokia'nın kronik sorunu demek pek doğru değil, ben Nokia N8'de hiçbir sorun yaşamıyorum tozla ilgili.. Bu cihazda da sorunu yaşayan arkadaşlar olduğu gibi yaşamayan arkadaşlar da var..

Bazı cihazlarda üretim aşamasında sıkıntı olmuş olabilir..

- - - Eklendi - - -

Bugün Yabancı Nokia Destek hattına şikayetimi ilettim ve cihazı nereden ve ne zaman aldığımı sordular? Kasım dedim..
Sonrasında cihazı en yakın Nokia Servisine göstermem gerektiğini söylediler..

Bu da ilk partilerde bazı cihazlarda bu sıkıntıya yol açabilecek bir üretim hatası olabileceği kanaatini uyandırdı bende.. Yeni partilerde önlem almış olabilirler..

canerbulut ve sorunu yaşayan diğer arkadaşlar, cihazı direkt yetkili bir Nokia servise göstermenizi tavsiye ederim..

Hocam, aynı sorun bende de var. Ve bir an da telefondan soğudum inanın.Yani burada somut bir gerçek var ki, bariz nokiayanın hatalı olduğunu gösteriyor.

E52 kullandım aynı sorun. Nokia 700 kullandım aynı sorun...700 de kamera değil lakin, sensör toz yuvasına dönmüştü.

Bir firma defaat ile ayni hatayı nasıl tekrarlar merak ediyorum...

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
    Konu Sahibi
flexii_87 arkadaşımız cihazı açmış ve kendi toz girmesini engellemek için bazı uygulamalar yapmış..

Giren tozların yarattığı belki de en büyük sıkıntı, sensörün düzgün çalışmasını engellemesi.. Toz sadece kamera yuvasına değil, sensörü de etkiliyor..

Kamera ve sensörün olsuğu bölümü cift taraflı sünger ile kapatmış. Tozun girebileceği boşlukları da kapatmaya çalışmış.

Tabiki böyle bir şeyi tavsiye etmem, her ne kadar servise verdiğinizde yüksek ihtimalle o bölgeyi temizleyip size geri vereceklerse de, yani kalıcı bir çözüm sunamayaca olsalarda, bu uygulama cihazı garanti dışı bırakacak ve cihaza zarar verme ihtimaliniz yüksek.

• Beğen
Tepkiler: dookie85
dookie85

dookie85

Üye
^^^ nokia bunun patentini alsın arkadaştan.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
flexii_87 Arkadaşımızı kutlamak gerek riskli bir işte olsa girişimcilik güzeldir herkez yapamaz çünki risklidir yemez o yüzden arkadaş yapmış tebrikler doğru bir adımda girişimciler çok kazanıyor maddi manevi

alical33

alical33

Üye
şimdi telefonu kötülemek gibi olmasın bende çok seviyorum telefonu kamerasına toz girmedi benimkinin ama başka sorunu çıktı. şimdi bunlarla tüketicinin değilde üreticinin uğraşması gerekmiyormuydu ? nokia yı herzaman kasada ve sağlamlıkta 1 numara bilirdik ama böylesi sorunlar gerçekten çok can sıkıcı ve nokiadan hiç beklemezdm..

• Beğen
Tepkiler: dookie85
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ali abinin dediği gibi % olarak bakarsak çok bir arıza yok ama yerel olarak bakarsak mesela bu forum da 50 kişi almış 10 15 tane çikınca çok görüne biliyor ama % olarak az çıkıyor dediğim gibi ama kabahat nokia da bence beklentileri şöyle yükseltti bizde izledik bu forumda da gördük diğer paylaşım sitelerinde falan yere atıyorlar çivi çakıyorlar hiltiyle delmeye çalışıyor kurşun atıyor derken bilinç altımıza işledi ne diyim sağlam diye hafif bir hata çıkınca ya böyle değildi diyoruz

tamamen kendi görüşümdür ben böyle düşünüyorum

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ali abinin dediği gibi % olarak bakarsak çok bir arıza yok ama yerel olarak bakarsak mesela bu forum da 50 kişi almış 10 15 tane çikınca çok görüne biliyor ama % olarak az çıkıyor dediğim gibi ama kabahat nokia da bence beklentileri şöyle yükseltti bizde izledik bu forumda da gördük diğer paylaşım sitelerinde falan yere atıyorlar çivi çakıyorlar hiltiyle delmeye çalışıyor kurşun atıyor derken bilinç altımıza işledi ne diyim sağlam diye hafif bir hata çıkınca ya böyle değildi diyoruz

tamamen kendi görüşümdür ben böyle düşünüyorum
Haksız da sayılmazsın.

nanotex

nanotex

Üye
Lumia 920 satılır. veya sıfır HTC One S ile takas edilir :D

HalfEvil333

Üye
Benim telefonda öyle bisi yok özellikle dikkatlice baktım hiç görmedim bence senin telde var Bi sorun belki biyeri çatlaktır kırıktır ondan olmuştur Bi de kul yapımı denen bişey var elbette bazı cihazlar arızalı çıkabilir elektronik eşya biraz şans işi telefonları yarıştırmanın kapıştırmanın ne gereği var özellikleri budur şekli şemali budur istiyorsan al marketten aldığın yoğurt ta bozuk çıkar ama kimse şu marka yoğurt bozuk çıktı demez gider markete değiştirir ;)
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal
alical33

alical33

Üye
şans işide nokianında şansa bırakacağını hiç tahmin etmemiştim :)

awdil

awdil

Üye
Benim telefonda öyle bisi yok özellikle dikkatlice baktım hiç görmedim bence senin telde var Bi sorun belki biyeri çatlaktır kırıktır ondan olmuştur Bi de kul yapımı denen bişey var elbette bazı cihazlar arızalı çıkabilir elektronik eşya biraz şans işi telefonları yarıştırmanın kapıştırmanın ne gereği var özellikleri budur şekli şemali budur istiyorsan al marketten aldığın yoğurt ta bozuk çıkar ama kimse şu marka yoğurt bozuk çıktı demez gider markete değiştirir ;)
Sent from my RM-821_eu_turkey_343 using Board Express

yampayin hocam,1.650 TL verip ne cikarsa bahtima demek pek akil kari gelmiyor bana.boyle dusunursek emin olun ne nokia,ne.de baska bir firma kusurlarini kabul etmez...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

yampayin hocam,1.650 TL verip ne cikarsa bahtima demek pek akil kari gelmiyor bana.boyle dusunursek emin olun ne nokia,ne.de baska bir firma kusurlarini kabul etmez...
Elbette akıl karı değil sana katılıyorum ama bir çuval cevizin hepsi de sağlam çıkacak diye bir kaide yok kardeşim. Bu tarz sorunlar için firmaların ilgili servislerine müracaat edin lütfen, çözülmeyecek bir sorun olduğunda cihaz değişimi garanti zaten. Hakkını bu şekilde araman senin için daha hayırlıdır. Şimdi bazı arkadaşların mesajlarına bakıyorum da misal; bir iki çürük ceviz için koskoca çuvalı çöpe atıyorlar.

awdil

awdil

Üye
Elbette akıl karı değil sana katılıyorum ama bir çuval cevizin hepsi de sağlam çıkacak diye bir kaide yok kardeşim. Bu tarz sorunlar için firmaların ilgili servislerine müracaat edin lütfen, çözülmeyecek bir sorun olduğunda cihaz değişimi garanti zaten. Hakkını bu şekilde araman senin için daha hayırlıdır. Şimdi bazı arkadaşların mesajlarına bakıyorum da misal; bir iki çürük ceviz için koskoca çuvalı çöpe atıyorlar.

tabi elbette genel bir mantalite ile konuya yaklasmamak gerekiyor.zira bu cozulmeyecek bir sorun degil,lakin iste o kadar para verip boyle ufak bir sorun ile karsilasmak insanin canini sikiyor...

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

tabi elbette genel bir mantalite ile konuya yaklasmamak gerekiyor.zira bu cozulmeyecek bir sorun degil,lakin iste o kadar para verip boyle ufak bir sorun ile karsilasmak insanin canini sikiyor...
:evet: Elbette o kadar para veriliyor ve o paranın karşılığını almak herkesin hakkı. Söylediğim gibi kardeşim eğer aldığınız ürün ayıplı mal kapsamında ise çok fazla gecikmeden tedbirinizi alın lütfen, böyle durumlarda hakkınızı arayabileceğiniz merci firma servisleridir. Geçenlerde Ali abi yazmıştı sanırım yanlış hatırlamıyorsam, serviste iken garantisi bitmiş bir cihazın sorunu giderilememiş ve buna istinaden servis cihazın yenisi ile değiştirilmesine onay vermişti. Eğer bu cihaz değiştirilmeseydi hakkın aranacağı ikinci merci tüketici hakem heyeti olacaktı. Çünkü cihazın garantisi servise verildiği tarihte halen devam etmekteydi. İyice saçmaladım sanırım :kac:

Kaynağı tam olarak belli olmasa da forumlarda dolaşan şu sözü size hatırlatmak istiyorum; "Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz." (Hz.Ali r.a.)

Üst Alt