Nokia 5800 Lcd Ekran Sorunu(Çarşamba Günü Alındı)

Sponsorlu Bağlantılar

sadep12

sadep12

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 Lcd Ekran Sorunu(Çarşamba Günü Alındı)
Merhaba arkadaşlar öncelikle 5800 telefonu olan herkese geçmiş olsun ve Allah sabır versin diyorum.Forumda daha yeniyim ama bayadır normal olarak takip etmekteyim.
Şimdi konuya gelirsek sorunum şudur;
Arkadaşlar geçen çarşamba günü İstiklâl caddesinde Türkcell bayisinden bir hevesle almış olduğum bir telefon ile başladı herşey.Aslında başlarda samsung telefonlarından star modellerinden almayı düşünüyordum sonra ordaki çalışanlara danışınca o paraya 5800 daha iyi fazlasıyla hakkını verir demişlerdi(Zaten öylede oldu fazlasıyla aldım :D)
Akşam saatlerinde telefonu alıp evime döndüm.Sonra kutusunu felan açtım gayet şık,güzel,zarif duruyodu kutusunda.Elime aldım inceledim bazı arkadaşlarda olan sağ üst köşede bulunan açıklık yok gibiydi ve halende öyle.
Şarjda bıraktım telefonu ve o sırada internetten araştırıyım dedim bazı şeyleri.Hani tahmin ediyorum tüm 5800 alan arkadaşlar bir hevesle uygulama,tema vs... indirmişlerdir.Bende başladım aramaya uygulama felan.Araştırırken konu konuyu açtı şikayet sayfalarına geldim.Baktım tonlarca şikayet var telefon hakkında.Ben daha ordaki şikayetlere raslamadım.Ama gelin görün ki telefonu güncellemeden önce mesaj yazarken felan baya bir donuyordu ve öyle idare ettim 1 gün.Sabah telefonu elime aldım telefon kapanmıştı.Açmaya çalıştım Nokia yazısında takılı kaldı panik yaptım baya bir.Sonra hafıza kartını çıkarttım tekrar denedim açıldı.Herhalde hafıza kartında sorun var dedim ve format attım.Buraya kadar herşey güzel.Formattan sonra telefonu v31 e güncelledim sorun çözüldü gibi bu zamana kadar açılmama gibi bir sorun yaşamadım.
Gelelim asıl soruna.Cumartesi günü bilgisayardan muzik atıyordum.Sonra telefonu elime aldım klasörlerde gezinirken açtığım boş bir klasörü gördüm ve sildim.Sonra şok oldum sil tuşuna bastığımla beraber ekran rengarenk bir hâl aldı.Yukarıdan aşağıya doğru inen uzun ve kısa renkli renkli çizgiler halinde birşeyler oldu.Kendi kendine kapandı.Bende tekrar açtım o sırada sinirden ellerim titriyo pin kodunu felan zor girdim.Sonra düzeldi dedim taki şu saate kadar.Bu seferde telefon bilgisayara bağlıyken aniden ekran yeniden öyle oldu ve kapandı.Açtım şuan normal ama bu olanlar anormal zannediyorsam.
Eklemeyi unuttuğum birşey daha vardı onuda söyleyeyim.Bu çizgiler çıkıp telefon kapandıkdan sonra açtığımda şarj %100'den %50 ye direk düşüş yaşıyor.
Hiç böyle birşeye raslayan biri oldu mu?
Eğer olduysa çözüm olarak ne yaptılar acaba?

Ve daha önce hiç servis türü bir yere gitmedim ve uğraşmadım o konudada yardımcı olursanız sevinirim.Ne yapmam gerektiğini veya götürürken neleri götüreceğimi.
Teşekkürler.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
telefona hard format at..

sadep12

sadep12

Üye
    Konu Sahibi
Yazılımsal olduğunu pek sanmıyorum nadir arkadaşım(Bu arada hemşeriymişiz bende Kayseri'den Kocasinan tarafındanım :)).
İşin kötüsü hard format atmayıda bilmiyorum.Ve bu hard format attığımızda ne gibi şeyler olucak veya silinicek yada tekrar yüklemem gerekicek.
Çok soru soruyorum ama böyle bir hataya denk gelipde çözen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Teşekkürler.

Ayrıca ilk mesajımda eklemediğim birşey fark ettim bu renk olayı olup telefon kapanıp açıldıktan sonra şarj %100 den %50 ye direk düşüyor.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
normal şeyler..telefonu kapat..ortadaki yeşil,kırmızı ve yandaki kamera tuşuna aynı andan basılı tut..sonra açma-kapama tuşuna bas senden ayarları sorarsa başardın demektir..birde hafıza kartında veya telefonda bilmediğin dosyaları silme..telefon o anda o dosyayı kullanıyor olabilir..özellikle temaları hiç silme..uygulama yöneticisinden kaldırarak sil programları..

sadep12

sadep12

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim nadir.Evet yaptım ayarlar felan sordu ve sonra nokia email tarzı uygulamalar yükleme başladı.Eğer sorun çözülmez ise ne yapmalıyım peki ?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
bir sorun olmaz..dediğim gibi kullanırsan rahat edersin..

sadep12

sadep12

Üye
    Konu Sahibi
Her halde benim hatam usb üzerinde pc suite açıkken telefondan bir dosya silmem oldu galiba.Tekrar teşekkürler Nadir bey.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
aynen öyle..birşey değil..

Dr_WaLkeR_

Üye
Arkadaşım bendede aynı sorun oldu ben servise verdim 2 kere yoladıktan sonra cihaz değişti ve sorun düzeldi.. bence servise yolla onlar uğraşsın sen uğraşacagına

DeAtH aNgEl

DeAtH aNgEl

Üye
güzel kardeşim telefona v.40 yükle hiç bir sorunun kalmıcak hatta 5800 a aşık olcaksın

Revengeful

Emekli Yönetici
5800 ilk hafta hata verir. Hard format atınca hiç sorun kalmaz.

destroy116

destroy116

Üye
Mükemmel bir telefon, v50 yükledim çok hızlı ve sorunsuz çok memnunum. Alalı 2 ay oluyor tık yok.

willee

Üye
Aynı sıkıntı bende de oldu yalnız ben sistem üzerinden herhangi birşey silmedim. Önce rehberi engeeledi (hafıza kartına kayıtlıydı) hemen sonrasında çizgiler oluştu. Aldığım yerden yazılımsal denildi. Kısa sürede çözülür cevabı mutlu etmişti ama genpa sitesinde parça bekleniyor yazısını görünce asıl ben şok oldum. Üç ayda bütün çabalarıma rağmen hemde. Servise tel açtım sordum ekran parçalarından biri arızalı değişecek detay göremiyoruz dediler. Ama senin bahsettiğin şarj problemi yoktu.
Şimdi anlamak istediğim o parçanın darbe almayan ya da şarjı düzenli kullanılan telefonda nasıl bozulduğu...

emre_6795

emre_6795

Üye
arkadaşım garantiye yolla:oke:

kraldost

kraldost

Üye
sevgili arkadaslar bu sorun genellikle yandaki tuş yüzünden oluyor açıp kapayınca zamanla kartlasıyor ve takılıyor biz bunu önceleri sorun gibi görmesekte aslında çok büyük sorun neden derseniz bende aynen öyle oldu ekranıma sıçradı önceleri ben tuştan şüphelenmemiştim sürekli güncellenme yapıp telefonuma modifaksiyon yüklüyordum onlardan oluyor zannettim ilk önce sade hacksiz versiyonda yükledim düzelmeyince bir telefoncu teknik servis arkadaşıma gösterdim bana dediği cevap şu bana böyle sorunlu telefonlar çok geliyor ya tuştan yada ekran yollarındaki bağlantı kablolarından kaynaklanıyor bağlantı kabloları ve ekran takım olduğu için komple değiştiriyoruz orjinalide 100 dolardan başlıyormuş eğer garantisi varsa garantiye gönder dedi ben iş güç fırsat bulamadım servise göndermek için ama bayramdan sonra mutlaka gönderecem yalnız benim gibi yapacak arkadaşlar telefonu orjinal haline çevirsinler hacklenmiş telefonları kastediyorum sade firmware yüklesinler öyle göndersinler zira sen program yükleyip sen bozdun diyebiliyorlar vede diyorlar dikkatli olun arkadaşlar saygılarımla

keremec

keremec

Üye
lcd ekran bozulmuş olabilir en temizi servise götür(bendede rengarenk çizgiler çıktı götürdüm cevap:lcd kırılmış)

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
O şarj sorunu bende de var.Mesela oyun oynuyorum müzik dinliyorum nete giriyorum.Zaman geçio bi bakıyorum şarj tam.Bi kapıp açıyorum işte o zaman gerçek değerini gösteriyor :D

SilentOne

SilentOne

Üye
bnde ole sorun daha olmadı kapatıp açıyom hala aynı allaha şükürler olsun saqlam telefon :D

Terzi38

Terzi38

Üye
Bende de öyle ekran çizgi çizgi oldu düzelmedi en sonunda ekranı değiştirdim eğer düzeldiyse tamam

emre_6795

emre_6795

Üye
ben temmuzda aldım bi kere bile hata yaptığını kapandığını görmedim