N9 Genel Sohbet,Hata-Bildirim Konusu

Sponsorlu Bağlantılar

Seglopsi

Seglopsi

Üye
macera ariyorum bu ara once bi overclock yapayim sonra quicktweak'a saricam :)

pRime.

pRime.

Üye
overclock ile 1.4'ü stabil olarak görmen imkansız. ya cihaz sapıtır ya da brick olur. yapacaksan şöyle bir tavsiyede bulunayım. kademe kademe artır hızı. 1ghz ise 1050mhz yap bir kaç gün öyle kullanıp 1100 mhz yap. böyle böyle 1200-1250 mhz görebilirsin.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
overclock ile 1.4'ü stabil olarak görmen imkansız. ya cihaz sapıtır ya da brick olur. yapacaksan şöyle bir tavsiyede bulunayım. kademe kademe artır hızı. 1ghz ise 1050mhz yap bir kaç gün öyle kullanıp 1100 mhz yap. böyle böyle 1200-1250 mhz görebilirsin.

Böyle böyle 2'yi görürüz :ehe

fLuke!

fLuke!

Üye

overclock biraz riskli bi iş.:hmmm :)

bu arada geçen qtweakda operatör yazısının rengini değiştirecektim.yaparken bişeyler oldu anlamadım yapıldı falan dedi.sonra teli kapatıp açayım dedim.reboot loop... :d:
tekrar flash atmak zorunda kaldım tabi. :D

Seglopsi

Seglopsi

Üye
voltajini iyi ayarlayabilirsem 1.4ghz'de calisir diye dusunuyorum. neticede n900 1.7ghz'i gormus bir cihaz. zaten overclock dedigimiz maksimum standart saat hizinin +%50'si kadar olmali. 1.5ghz'de bile calisabilmeli n9. bakalim yavas yavas deneyip en optimum sonucu yazarim buraya.

- - - Eklendi - - -

Böyle böyle 2'yi görürüz :ehe

yapip SS atarsam sasirmayin :D

fLuke!

fLuke!

Üye
voltajini iyi ayarlayabilirsem 1.4ghz'de calisir diye dusunuyorum. neticede n900 1.7ghz'i gormus bir cihaz. zaten overclock dedigimiz maksimum standart saat hizinin +%50'si kadar olmali. 1.5ghz'de bile calisabilmeli n9. bakalim yavas yavas deneyip en optimum sonucu yazarim buraya.
yalnız biyerde voltaj hakkında bişey okumuştum.(emin değilim yanlış okumuşta olabilirim) :d: voltajı yükselttikten sonra tekrar indirilemiyor mu öyle bişey..

fLuke!

fLuke!

Üye
Known Issues
  • Apply on Startup takes a minute or two
  • Bug somewhere causes phone to reset when downclocking (occasionally)
  • Undervolting is impossible at this time
  • Cpufreq stats table not updated
  • Very high voltages or frequencies are slow, probably the chip throttles itself when too hot
  • Default voltage is correctly detected but when custom voltage is disabled you actually get a slightly increased voltage.

Seglopsi

Seglopsi

Üye

yalnız biyerde voltaj hakkında bişey okumuştum.(emin değilim yanlış okumuşta olabilirim) :d: voltajı yükselttikten sonra tekrar indirilemiyor mu öyle bişey..

daha evvelden oldukca overclock yaptim bilgisayarlarima ama ilk defa duydum. arastirmam lazim :)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
[ENGİN];5946673' Alıntı:

Görürsün elbet pert olmuş olarak :ehe bu arada aldınmı sen n9'unu?

Nisan sonu Mayıs başı gibi elimde

pRime.

pRime.

Üye

overclock biraz riskli bi iş.:hmmm :)

bu arada geçen qtweakda operatör yazısının rengini değiştirecektim.yaparken bişeyler oldu anlamadım yapıldı falan dedi.sonra teli kapatıp açayım dedim.reboot loop... :d:
tekrar flash atmak zorunda kaldım tabi. :D

sen valla baya tecrübeli oldun bu konularda ben hiç zorlamıyorum cihazı. :D

Seglopsi

Seglopsi

Üye
eger 2 gun foruma girmezsem anlayin ki n9 pert olmus demektir :kop:

bilgisayarim veya internete girebilecegim baska biseyim yok cunku :d:

pRime.

pRime.

Üye

- - - Eklendi - - -

yapip SS atarsam sasirmayin :D

iyi de bu işlemciye yapılan overclock ile bilgisayara yapılan overclock bir değil ki. hele 1.5'ı görmen imkansız, cihazı kullanılmaz hale getirirsin. n900 1.7 ghz'i gördü ama arkasına fan yapışık halde. overclock'u deneyen herkes 1.2 1.3'ün üzerine çıkmayın diyor.

- - - Eklendi - - -

eger 2 gun foruma girmezsem anlayin ki n9 pert olmus demektir :kop:

bilgisayarim veya internete girebilecegim baska biseyim yok cunku :d:
onun için riske atma cihazı. :D

PriZm

PriZm

Üye
Ben 1.9 ghz ye kadar çıkmayı düşünüyorum. :ehe

PriZm

PriZm

Üye
[ENGİN];5946768' Alıntı:
Güzelim cihazları pert edeceksiniz :D

- - - Eklendi - - -

Yok artık :)

1.6 ghz de ağır grafikli oyun oynarken gerçekten çok fena ısınıyor.Acaba biraz undervolt ile 1.9 ghz de stabil olurmu :D

Mali 400 ü de 700 mhz ye overclock ederim al sana Exynos Octa 5 :D

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

1.6 ghz de ağır grafikli oyun oynarken gerçekten çok fena ısınıyor.Acaba biraz undervolt ile 1.9 ghz de stabil olurmu :D

Mali 400 ü de 700 mhz ye overclock ederim al sana Exynos Octa 5 :D
Tabi tabii

fLuke!

fLuke!

Üye
sen valla baya tecrübeli oldun bu konularda ben hiç zorlamıyorum cihazı. :D
:) :) aslında kafamda küçük bi deney var ama biraz sıkıntı bişey

Şimdi hem nitdroid hem meego yüklü telde.Şimdi ben 2 sistemde de aynı saate alarm kursam.Sonra teli kapatsam(açıkta kalabilir).Alarma kadar beklesem.Ne olur?

Üst Alt