(N8 özggur) dostum Face için yardımın lazım :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alikan-N8

alikan-N8

Üye
    Konu Sahibi
(N8 özggur) dostum Face için yardımın lazım :)
Ben hem Nokia 5800 hem N8 kullaniyorum... Ilk goze carpan farklar:

1- Coklu dokunma destegi
2- HDMI destegi (isletim sistemiyle alakasi var sadece port sanmayin)
3- Yeni titresim efektleri, ben sahsen cok begendim.
4- Galerideki inanilmaz hiz, Symbian V5'te resimler tek tek yukleniyor, Symbian^3'de resimler hemen butun olarak geliyor. 4000'den fazla resim var, hizda hemen hemen hic bir azalma yok, resimler hemen onunde..
5- Flash 10.1 destegi.. Sadece video olarak dusunmeyin, Nokia 5800 ile bestfm dinleyemiyorum, ama N8 ile dinliyorum.. izlesene.com mynet video vs izlenebiliyor.
6- Arayuzde 3D gorunumu var, 2D degil kesinlikle ama cok bariz bir sekilde 3D havasi da vermiyor.
7- Pc'yi internete baglamak icin Ovi programi vs kurmaya gerek yok, cok pratik bir sekilde modem olarak kullanabiliyoruz.
8- Usb portuna baska cihazlar takip kullanabiliyoruz. Ben Webcam denedim gecen, kamerasini kullanamadim ama isiklarini kullanabiliyorsunuz mesela :) Ya da usb fan calistirabiliyor.
USB fare/klavye ya da bluetooth fare/klavye de kullanabiliyorsunuz.
9- Muzic player ve Media player eskisine gore daha iyi...
10- divx/xvid/avi/mkv direkt izlenebiliyor

Değerli üstad yardımına ihtiyaç var. N8 ile facebook'a girdiğimde
dokunmatik site ve mobil formatındayken video izleyebiliyorum ama oda videoları önce indiriyo sonra izletiyo bunu C6 da da yapıyodum, fakat tam site yaptığımda yani bilgisayardaki gibi görünüme geçtiğimde bir video denedim flash player güncellemesi gerekiyor dedi farklı videolarda denemedim ama sadece onu deneyince olmadı bende uğraşmadım. Merak ettiğim N8' e entegre gelen Flash 4.0'ın bunlarıda açması gerekmiyo mu ayrıca Flv. video desteğide var biliyorum. Benim cihazda bi ayar mı eksik yada farklı bir yolu mu var? Yani Face de videoları izlemek için önce indirip sonra açmak yerine direk Pc de ki gibi aynı ekranda hem izletirken hemde load yapmasını istiyorum öyle bir özellik var mı?
 


ozggurr

ozggurr

Üye
Ben bu konuda daha once de yazmistim, ben Cin Halk Cumhuriyeti'nde ikamet ediyorum.
Burada Facebook, Youtube, Metacafe, Izlesene (yeni sansurlendi), GOOGLE Sansurlu...
Yani bu sitelere giremiyoruz, bir sekilde girme yolunu bulsak da video izleyemiyoruz ne bilgisayardan, ne cepten, ne site, ne mobile siteden... Benim telefonum Pekin'de uretilen Cin ic piyasasi icin cikartilan surum oldugu icin de icerisinde Facebook yerine Ren Ren, Youtube yerine Youku programlari kurulu geliyor.

Ren ren'e hic bakmadim bile, arkadaslik sitesi vs isim olmuyor cunku...
Youku'da mobile program cok harika calisiyor, hic sorun yok.. Youku'ya web browser ile girince sitede bazi videolari oynatiyor, bazi videolar icin flash codec uyarisi veriyor.

video.mynetekisenim'deki videolarin hepsini sorunsuz izleyebiliyorum siteden ama...

Bu yazdiklarimdan ne anladiniz :) size bu konuda yardimci olabilcek en son kisi benim...

Ne facebook kullaniyorum, ne de youtube...

Flash lite 4 hakkindaki durum ise su, flash lite 4 flash 10 videolarinin bir kismini oynatir, hepsini degil..
Zaten Nokia'nin kendi sitesinde de Flash lite 4 kisminda bu acikca yazar...
Mobile sitelerdeki butun videolari ise sorunsuz izlemeniz lazim...

Ayrica artik dunya alemin uzerinde hemfikir oldugu bir gercek ve bununla ilgili bir calisma da var ki, Nokia uzerindeki webkit tabanli browser cok tutarsiz ve sorunlu... Nokia da guncellemelerle tamamen degistirecegini acikladi bu browser'i zaten... HTML 5 destekli yeni bir browser guncellemesi cikacak, uzerinde calisiliyor...

Bir de adobe 2009'da kendi sitesinde symbian, windows mobile ve android icin flash 10 desteginin cikacagini duyurmustu, android destegi gerceklesti, symbian ve windows mobile icin de eli kulaginda olabilir...

Basta dedigim gibi face vb sitelere giris tamamen engelli oldugu icin onlarla ilgili hicbir programi deneme sansim olmuyor... Demokratik ulkelerde yasayan arkadaslar belki yardimci olabilir sorununuza..
 
ozggurr

ozggurr

Üye
Neler gelmis neler gecmis forumda...
 

mc_mfi

Üye
hiç bişiye gerek yok eğer dokun. yada mobil sit. e ye balanıdısa tümsiteye girin ve yer im. ekleyin (giriş yaptıktan ve beni hatırla dedkiten sonra artık her girişiizde ordan girerseniz olur
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt