Telefon Tavsiyesi samsung galaxy wonder vs nokia n97(boyle bir kiyaslama daha once yapilmadi)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
metawolf

metawolf

Üye
    Konu Sahibi
samsung galaxy wonder vs nokia n97(boyle bir kiyaslama daha once yapilmadi)
bu konuyu benim gibi yillarca symbian kullanmis ve adroide gecmeyi dusunenleri bilgilendirmek icin actim.

Wonder isletim sistemi android 2.3.6 n97 isletim sistemi symbian 9.4 v5

wonder eksileri n97 artilari
1-wonderde internet uygulamalarini kullanabilmek icin once ayarlara girip mobil aglari acip sonra uygulamalarla internete girebilirsiniz.uygulamayi kapatsaniz bile internet baglantiniz kesilmez.tekrar ayarlara girip kapatmaniz gerekir.kapatmazsaniz sarjiniz cabuk biter.n97 de boyle bir sey soz konusu degil.siz herhangi bir internet gerektiren uygulamayi actiginizda otomatik olarak internete girer.uygulamayi kapattiginizda internetinizde otomatik olarak kapanir.

2-n97 434mhz islemci ve 120 mb ram ile ayni anda nimbuzz,opera mini ve muzik calari calistirabiliyor..wonderin 1400mhz islemci ve 512mb ram ile ayni anda 8 uygulama calistirabildigi yaziyor ama kullanilabilir ram miktari 350 mb ve genelde hicbisey yapmasaniz bile 250 mb dolu oluyor.bos ram 100 mb civarindayken nimbuz actigimda 50 mb kullaniyor.geriye 50 mb bos kaldi.bununla ancak opera mini ve muzik calar calisir.geriye kalan 5 uygulamayi nasil calistiracak bilemiyorum.

3-androide gecme nedenim videocall programlari ve flash player destegiydi.skype denedim camur gibi goruntu verdi.yahoo wifi yada 3g istedi.3g bulundugum yerde cekmiyor.cekse bile vodafone cepnet hizi 96 kbps yani 12 kbyte.movicha denedim on kamera yerine arka kamera kullandi ve goruntu skype tan bile beterdi.kamerayla ilgili herhangibir ayari da yok.google+ imichat oovoo tango sirada deneyecegim programlar.uygun bir program bulamazsam tam bir husran olur.flash destegide 96kbps hizla yok sayilir.m.youtube izlemeye bile yetmiyor wonderle.pauseye basip beklemek gerekiyor videonun onbellege alinmasi icin. n97 de ayni kalitede real player hic takilmadan oynatiyordu.bir eksi yonude real player gibi videoyu tam ekran yapmiyor.kalite dusuk oldugu icin koskoca ekranda ufacik video izliyorum.

4- n97 nin internetini bluetooth ile sorunsuzca bilgisayarda kullaniyordum.wonder bluetooth ile paylasamiyor.sadece wifi ile paylasiyor.bu yuzden wifi adaptor almam gerekiyor.kablo ile denemedim.deneyen varsa bilgilendirirse sevinirim.yada bluetooth ile baglamanin bir yolu varsa soyleyin.

5-n97 de fiziksel tam qwerty klavye var.wonderde sadece dokunmatik klavye mevcut.swype ile bile olsa fiziksel klavye ile yazmanin rahatligini ariyorum.mesela bu yaziyi n97 ile yazdim.wonderle yazmam icin cok uzun zaman gerekli :D

6-iki telefonuda masa uzerine koydum n97 %70 wifi sinyal gucu varken wonderde tek cupuk hatta bazen cubuk bile olmuyor.ama bu halde bile uygulama indirebildim.

7-n97 ile wifi baglantisini ve gprs baglantisini ayni anda kullanabiliyorum.mesela operayi wifi den bagladiktan sonra nimbuzzu gprs ile baglayip bu sekilde ayni anda kullanabiliyorum.wonder ile bu mumkun degil.

8-n97 yi bluetooth ile modem olarak kullanirken telefondan da interneti kullanabiliyorum.joiku spot programini kullanarak n97 yi wifi modem yapsam bile telefondan internete girebiliyorum.wonder bluetooth modem olarak kullanamiyorum.wifi hotspot ozelligini actigimda telefondan internete giremiyorum.telefon sadece modem gorevi goruyor.

9-n97yi masanin üzerine koyup cok rahat video izlenebiliyor,internette sorf yapilabiliyor msn ve mesajlasmayi cok rahat yapabiliyorum.wonderde arkasina destek koymak gerek yada surekli elimde tutmaliyim :D

10-n97 de fm verici mevcut fakat wonder de yok

11-n97 de bir uygulamayi kapattığınızda o uygulama kapanmıştır.sonrada n kendiliğinden açilmasi gibi bir durum söz konusu değildir.wonder gibi Task manager programlari kullanmanıza gerek yok.

12-n97 nin hafizasi 30 gb wonderinki 2.7 gb


wonder artilari n97 eksileri

1-n97 icin dogru duzgun video oynatici yok.en iyisi uc player ama buyuk boyutlu videolarda atlayarak oynatiyor.wonderin kendi video playeri bile daha iyi.altyazili diziyi hic takilmadan acti.altyazisini bile kendi gordu.bu yetmezse markette bir suru oynatici var hepsi kaliteli.

2- n97 icin cok az 3d oyun var.wonder icin hergun yeni bir 3d oyun cikiyor.ama bu benim icin arti sayilmaz.telefonu oyun oynama amaciyla almadim

3-wonder ekrani daha buyuk ve daha fazla pixel yogunlugu var.ayrica multitouch.internette gezinirken ve oyun oynarken daha kullanisli ve rahat


Gördüğünüz gibi n97 ye yani symbiana flash destegi ve uygulama desteği verilmis olsaydi şuan halen bir numara olurdu.Symbian Belle de flash destegi varmıdır bilmiyorum.uygulama olarakta ne durumda bilmiyorum. Nokia ya kendisi uygulama uretmeli yada urettirmeli .baska seçeneği kalmadi.
 


ismail

ismail

Üye
bilgi için sağol :)
Klavye olmadan nasıl yazıyolar anlamıyorum :(
Ben klavye olmasına rağmen yavaşım :D
 
lordufuk

lordufuk

Üye
Emeğe :tşk:
 
15097

15097

Üye
:tşk:
 
famemonster16

famemonster16

Üye
Tamam da N97 ile Galaxy Wonder'ı karşılaştırman biraz saçma olmuş. N97 oldukça eski bir s60v5 telefon. Mesela wonder ile Nokia 701 veya Nokia 700'ü karşılaştırsan daha iyi olur. Çünkü farklı segment cihazlar.
 
metawolf

metawolf

Üye
    Konu Sahibi
Tamam da N97 ile Galaxy Wonder'ı karşılaştırman biraz saçma olmuş. N97 oldukça eski bir s60v5 telefon. Mesela wonder ile Nokia 701 veya Nokia 700'ü karşılaştırsan daha iyi olur. Çünkü farklı segment cihazlar.

elimde bu telefonlar var.gonderin nokia 700 ve 701 i karsilastirayim.
N97 eski oldugu halde wonderden ustun taraflari var.incelemenin tamamini okumadan yorum yapmayin.en basta yaziyor wonderi goruntulu gorusme ve flash destegi icin aldigim.once okuyun.okumak zor geliyorsa yorumda yapmayin.
 
msy2017

msy2017

Üye
Yatay şekilde rahatça yazılıyor:oke:

ben de yatay şekilde yazamıyorum dikeyde symbian belle klavyesi ile gayet hızlı yazıyorum çok alıştım fiziksel tuşluda ise doğru düzgün yazamıyorum.konu için teşekkürler.
 
dejavu178

dejavu178

Üye
bilgi için teşekkürler.

ama gerçekten dokunmatikte yazmak zor. qwerty açınca da tuşlar küçülüyo yazmak daha da zorlaşıyo.
 

DMonSTeR

Üye
Galaxy Wonder.
 

_symbiancı_

Üye
n97 bence
 
lordufuk

lordufuk

Üye
n97 yılların telefonu ya:pro:
 

_symbiancı_

Üye
:pro2:
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Galaxy wonder için yazdığın eksilerin geneli tüm android lerde var saçma bi karşılaştırma olmuş hani Symbian la android karsilastirirsan hak veririm burda cihaz dan çok yazılım karsilastirilmis
 
metawolf

metawolf

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy wonder için yazdığın eksilerin geneli tüm android lerde var saçma bi karşılaştırma olmuş hani Symbian la android karsilastirirsan hak veririm burda cihaz dan çok yazılım karsilastirilmis

n97 için yazdigim artılar ve eksiler bütün s60v5 lerde var. bu kiyaslama aslında android 2.3 ile s60v5 arasında. yazının tamamini okumadan yorum yapmayin.okumadan yorum yaparsanız böyle yanlış değerlendirme yaparsınız. bugün okudunuz yarın yine okuyun. yeni birşey buldukça ekleme yapıyorum. anlamadiniz mi ? tekrar okuyun. burda yargilamadan infaz yapmiyorum. amacım size bilgi vermek. bu bilgileri başka yerde toplu halde bulamadım. herkesin bulmasi için vakit harcıyorum.
 
-Emre

-Emre

Üye
Hahaha bence sen daha tanimiyosun androidi once ogren de gel .ddd ayrica ben hotspot acinca kendim de girebiliyorum sorun sende ve cepnet.hizi neki video izleyesin .d ben hotspotu acinca pcde kasmadan online counter bile oynuyorum ping de cok düşük oluyor karsilastirma yapmadan once biraz bilgi toplamaliydin ben bunu wonderdan yazdim mesela cok basit ve.hızlı lütfen bilmeden tel kötülemeyin...

- - - Eklendi - - -

Ayrica ben ayni anda 5 program kullanırim hep ramde sorun yok ram booster kullan

- - - Eklendi - - -

cepnetle video görüşmesi mi yapılır hiç .dddddd
 
CasuS_87

CasuS_87

Üye
teşekkürler ama n97yi tutuyomuşsun gibi geldi bana ama wonder kullanıcısı olarak bence wonder çok daha üstün :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt