sana değil berke tam okuyamadım 1. sayfa karışmış kim ne yazmış belli değiş roman hikayesi gibi sadece bana laptop önerin bunu istedim çokmu şey ya ama tartışma çıktı yok acer iyi yok toshiba bana sadece nfs under2 yi cod felan açaçak bi pc lazım takılma olmayan ısınma sorunu pek olmayan bişi lazım ya
----------Eklendi @ 20:26:26 ---------- Yazıldı @ 20:25:54 ----------
amd o amd ye güvenmiyorum intel en iyisi ayrıca ekran kartı 1 gb olsun lütfen
Isınma sorunu her Laptopta olur ki, bir Laptopta uzun süreli oyun oynadığınız zaman ısınma sorunu mutlaka olacaktır. Onun için oyun oynamayı seviyorsanız Laptop'un yanında mutlaka, bir Laptop soğutucu Stand almalısınız ki Laptop kasası içerisinde hava sirkülasyonu yüksek olsun ve ısınma sorunu olmasın. AMD'ye güvenmiyorum derken AMD kullanıcılarına düşük fiyatta, fakat hep performanslı Donanımlar üretmeye çalışan bir şirkettir ve günümüzde de bu böyledir ki, Intel'in pahalı olmasının nedeni ise İşlemcilerinin kaliteli, performanslı ve Overclock potansiyelliğine en iyi şekilde cevap veren bir İşlemci olmasıdır. Bu yüzden Intel CrossfireX çoklu Ekran kartları ile en iyi şekilde uyum gösteren İşlemciler üretir. Şunu söylemeliyim ki, bu Ekran kartının 1GB olayını çok büyütüyorsunuz.
Bu yazdıklarımı dikkatli okuyun ki İşlemci, Ekran kartı, Ram aynı bölgede yani Anakartın kuzey köprüsünde bulunduğu için birbirleri ile iletişim içinde olduklarından, Ekran kartı 1GB'da olsa diğer Donanımlar da yeterli verim vermez ise zaten PC'de mutlaka takılma sorunu olacaktır. Dikkat ederseniz son Sistem gerektirecek oyunlar her zaman yüksek Sistem ister ve bu da tüm Donanımlar ile alakalıdır. Sadece Ekran kartı ile alakalı bir durum yoktur. Yani burada 64 Bit, 128 Bit oynayacağınız oyunlar da pek fark yaratmayacaktır. Son olarak tam 1600 TL'ye şu Laptop'u tavsiye ederim ve benim kullandığım Laptoplar arasındadır. Onun için son sistem gerektirecek oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.
Ürün detayları için şu linke tıklayın.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bu önerdiğim Laptop i5-480M İşlemci kullanıyor ve olası bir yük altında Turbo Boost teknolojisi ile İşlemci kendisini otomatik olarak 2.66GHz'dan 2.93GHz'a kadar çıkartıyor ve %5 Overclock hız aşırtma ile bu 3000MHz'ı buluyor. Ram bakımından 6GB DDR3 1333MHz Ram barındırıyor ve 8GB'a kadar Ram takılabiliyor. 750GB 5400Rpm hızında HDD barındırıyor. 15.6 Inch" arka aydınlatmalı LED HD ekranı ile daha net görüntü sağlanıyor. 3 tane USB 2.0 girişi ve 1 tane'de HDMI girişi bulunuyor.
Parmak izi özelliği de her Laptop kullanıcısının ilk istekleri arasında yer alır ve önerdiğim HP Laptop'ta parmak izi okuyucu bulunuyor. Ekran kartı olarak ATI Mobility Radeon HD 6550'yi kullanıyor ve Ekran kartının yetersiz kaldığı durumlar da Ram'den takviye alarak bu dengede tutuluyor ve Ram 6GB olduğu için olası bir performans düşmesi yaşanmıyor. Ekran kartı HD6550 yerine GT550 olabilirdi. Fakat yinede fiyatına göre özellikleri bakımından en iyi performansı alabileceğiniz bir Laptop'tur.
En başarılısı şu ki Intel'in yaptığı son nesil İşlemciler, yani mimariler 105°C'ye kadar dayanabiliyor ve bu İşlemcide onların arasındadır. Güç tüketimi sizi şaşırtabilir ki, maksimum yükte 40 Watt'ı geçmiyor. Bu bir Laptop, özellikle İşlemci bakımından çok iyidir. İşlemcinin Turbo Boost'dan ziyade Hyper-Threading, Intel Fast Memory Access, Intel Flex Memory Access ve daha birçok özelliği bulunuyor. Hyper-Threading demek İşlemci ile yakın demektir yani. Yani verdiğim i5 İşlemciye bakacak olursak bu Hyper-Threading özelliklidir. Yani Aynı İşlemci çekirdeklerinin üzerindeki bu özellik, birden çok iş parçacığının çalışmasına olanak sağlıyor. Yani Hyper-Threading sayesinde 4 çekirdekli bir İşlemci, 6 çekirdekli bir İşlemci gibi işlev görebiliyor. Intel Fast Memory Access ise hızlı bellek erişimi anlamında olup, kullandığınız İşlemci ile Ram arasında en hızlı şekilde veri akışı sağlanır. Flex Memory Access ise daha esnek veya geniş bellek erişimi anlamında olup buda Ram ile alakalıdır. Yani bantgenişliği ne kadar iyi ise o kadar hızlı performans sağlanır. Bunlar i5-480M'in en iyi özellikleri arasındadır. Diğer özellikleri de termal monitor teknolojisi, hızlı adım teknolojisi ve daha fazlasıdır. Bunlardan ayrı olarak Laptop'un kasası, en ayrıntılı şekilde dizayn edilmiştir.
Yazıları anlayabileceğiz şekilde yazdım ve bu Laptop'u kesinlikle tavsiye ederim. İstanbul Bilişim 600 km. kadar kargoyu ücretsiz gönderiyor.