laptop tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
laptop tavsiyesi
Laptop önerisi olan cod felan kaldıran biraz oyun bilgisayarı istiyorum ısınma felan çok olmasın sürem çok kısıtlı acil almam lazım bi el atın.

fiyatı sınırı en fazla 1600.

ha bide casperler neden bu kadar ucuz çürük mal mı bunlar 8 gb i7 işlemciliyi 1400 1500 e satıyo toshiba 3000 e satıyo ne iş ?

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
yani zaman var ama kaç gündür araştırıyorum bana bilgisayardan çok iyi anlayan biri lazım yardım edecek yokmu allh rızası için:vur

futbol123

futbol123

Üye
selam kardeş öncelikle casperdan uzak dur en çok arıza veren cihazlardan biridir tavsiye etmem verdiğim linkteki laptoba ekran kartı 6650m gayet güçlü 4 çekirdekli işlemci ama biraz bekle elektro wordde düşer fiyatı geçen hafta 999tl ydi elektrowordde inceleyebilirsin

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Laptop önerisi olan cod felan kaldıran biraz oyun bilgisayarı istiyorum ısınma felan çok olmasın sürem çok kısıtlı acil almam lazım bi el atın.

fiyatı sınırı en fazla 1600.

ha bide casperler neden bu kadar ucuz çürük mal mı bunlar 8 gb i7 işlemciliyi 1400 1500 e satıyo toshiba 3000 e satıyo ne iş ? :allalla::allalla::allalla::off::off::off::off::off::off::off::ağlarım::ağlarım::ağlarım::ağlarım::ağlarım::ağlarım::vur:vur:vur:bann::bann::bann::bann::bann::bann::bann::bann::bann::allalla::allalla:

----------Eklendi @ 18:58:57 ---------- Yazıldı @ 18:58:42 ----------

up up up up up

1600 TL'ye oyun Laptopu olmayacağı için masaüstü bilgisayarı almak daha sağlıklıdır ki, normal olan bir Laptop'u oyun amaçlı olarak kullanmak da yanlış bir durumdur. Laptop'un kullandığı Donanımlar, masaüstü bilgisayarlarında ki kullanılan Donanımlar ile aynı değildir ve yüksek performans vaat etmez. Ayrıca dikkat edilen İşlemcinin i7 olması veya 8GB olması değildir. Her İşlemcinin ve her ekran kartının değişik modelleri mevcuttur. Örneğin Intel Core i7 870 ile 970 modelleri arasında çok fark vardır ki, bu da fiyatlara yansır. 8GB Kingston bir Ram 1333MHz hızındadır ve HI-Level'in 8GB Ram'i 1600MHz hızındadır ve buda fiyatların artmasında büyük rol oynar. Aynı durum Ekran kartı içinde geçerlidir. Ayrıca Casper ile dünya markası Toshiba'yı karşılaştırmanız yanlış olmuş. Toshiba her zaman sağlam kasalı Laptoplar yapmıştır. Kasa içerisinde ki Donanımlar da en iyi şekilde işlev görebilmesi için, sağlam ve dayanıklı bir Laptop kasası ister. Onun için Toshiba ile Casper'ın kullandıkları Donanım farkına bakacak olursak ve Toshiba'nın dünya markası olması zaten bunu açıkça gösteriyor. Toshiba Laptoplar fiyatına göre performansını da fazlasıyla verir. Casper çoğu zaman farklı marka ile Donanım satarak bu şekilde para kazanıyor. Casper Laptopların özelliklerine göre, farklı Donanım barındırması yönünden fiyatların bu kadar düşük olması normaldir. Onun için Casper, ACER, EXPER, PHILIPS ve Vestel bilgisayarlara kesinlikle yaklaşmayın. Bu fiyata şu özellikler de bir Laptop önerebilirim.

futbol123

futbol123

Üye
1600 TL'ye oyun Laptopu olmayacağı için masaüstü bilgisayarı almak daha sağlıklıdır ki, normal olan bir Laptop'u oyun amaçlı olarak kullanmak da yanlış bir durumdur. Laptop'un kullandığı Donanımlar, masaüstü bilgisayarlarında ki kullanılan Donanımlar ile aynı değildir ve yüksek performans vaat etmez. Ayrıca dikkat edilen İşlemcinin i7 olması veya 8GB olması değildir. Her İşlemcinin ve her ekran kartının değişik modelleri mevcuttur. Örneğin Intel Core i7 870 ile 970 modelleri arasında çok fark vardır ki, bu da fiyatlara yansır. 8GB Kingston bir Ram 1333MHz hızındadır ve HI-Level'in 8GB Ram'i 1600MHz hızındadır ve buda fiyatların artmasında büyük rol oynar. Aynı durum Ekran kartı içinde geçerlidir. Ayrıca Casper ile dünya markası Toshiba'yı karşılaştırmanız yanlış olmuş. Toshiba her zaman sağlam kasalı Laptoplar yapmıştır. Kasa içerisinde ki Donanımlar da en iyi şekilde işlev görebilmesi için, sağlam ve dayanıklı bir Laptop kasası ister. Onun için Toshiba ile Casper'ın kullandıkları Donanım farkına bakacak olursak ve Toshiba'nın dünya markası olması zaten bunu açıkça gösteriyor. Toshiba Laptoplar fiyatına göre performansını da fazlasıyla verir. Casper çoğu zaman farklı marka ile Donanım satarak bu şekilde para kazanıyor. Casper Laptopların özelliklerine göre, farklı Donanım barındırması yönünden fiyatların bu kadar düşük olması normaldir. Onun için Casper, ACER, EXPER, PHILIPS ve Vestel bilgisayarlara kesinlikle yaklaşmayın. Bu fiyata şu özellikler de bir Laptop önerebilirim.

kardeşim ilk önce acer ve philips güvenilir markalardır 1. philips hollanda malıdır ve sorunsuz kaliteli cihazlar üretir 2. acer kaliteli bir markadır taiwan malıdır bu yazıyı oku Acer da kurulduğundan bu yana insanoğlu ile teknoloji arasındaki engelleri aşma hedefine ulaşmak için mücadele etmiştir. Kendi markasını taşıyan BT ürünlerini dünya çapında pazarlamaya odaklanan Acer, en hızlı büyüyen 5 şirket arasında dünya genelinde bilgisayar alanında üncü, dizüstü bilgisayar alanında ise ikinci sıradadır. Kârlı ve sürdürülebilir Kanallı İş Modeli Acerın sürekli gelişimine yardımcı olurken Gateway ve Packard Bell’in de gruba katılması şirketin deki varlığını güçlendirip Avrupadaki güçlü konumunu geliştirerek global ağı tamamlamaktadır. Acer Inc'in dünya genelinde 5000 çalışanı vardır. 2007 yılında şirketin kazancı 14,07 milyar ABD Dolarına ulaşmıştır.

Acerın en hızlı BT sektöründe 30 yılı aşkın bir geçmişe sahip olması doğru yolda ilerlediğini göstermektedir. Şirketin temelinde yatan kapsamlı Ar-Ge ve pazarlama gelişmelerine odaklanma stratejisi, gelecekteki zorluklara göğüs germeye hazır bir şirket yaratmıştır.

acer sitesinden alıntıdır.
kimseyi yanlış yönlendirmeyin toshiba alıp 1.500 küsür lira verip ekran kartı bile 64bit olan bir cihazmı alıcak ? alması için olması lazım lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın....

Yönetici tarafından düzenlendi:
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Toshiba 1939 yılında ufak şirketlerin birleşmesi sonucunda, sayılı gelir ile kurulan bir Teknoloji devidir. Toshiba'nın en büyük rakipleri arasında HP, DELL ve LENOVO Laptopları bulunuyor. Bu gibi büyük abilerin yanında ACER, daha kardeş kalıyordu. ACER'ın şuanki duruma göre elde ettiği net gelir 340 Milyon $ ve tam geliri ise 17,9 Milyar Dolar olarak hesaplanmış. Toshiba'nın ise elde ettiği net gelir, Milyon Dolar üzerinden değil Milyar Dolar üzerinden baz alınarak hesaplanmıştır ve bu rakam günümüzde 345 Milyar Dolara ulaşmıştır. Bu sadece net gelirdir :D Tam gelir ise 6,624 Milyar Dolar olarak zaten dudak uçuklatıcı cinsdendir. Zaten hatırlarsanız Toshiba, nükleer enerji şirketini kurması ile nükleer enerji santrallerine çok büyük açıdan destek veriyor. Acer'ın böyle planı olmadığı için ve sadece eldi ettiği gelirler ile zorluklarla birşeyler üretmeye çalışan bir markadır :D Dünya genelinde günümüze göre masaüstü ve Laptop sırasında 3. sıradadır. Ayrıca şirket çalışanı 5000 değil, günümüze göre 7000+ civarına çıkmıştır. Yeni teknoloji ve gelişmeler ile ACER'ı olası bir dengesizlik vurmuş olmalı ki, bilgisayar teknolojilerinde 3. sıraya kadar yükseldi. İlk sırada Toshiba, ikinci sırada Dell ( Alienware ), üçüncü sırada ise Acer yer alıyor ve zaten günümüzde de bu sıralama olduğu gibidir. Burada yanlış bilgilendirme yapan yok merak etmeyin. Bilgilerinizi dökemediğiniz için kendi kendinize sıkıntı yaratıyorsunuz :D Gitmişsiniz birde 3 yıl önceki yazıları kopyalamışsınız. Bravo! :kop:

Ekran kartlarına karşı zaafınız var galiba :D 64 Bit'e gelecek olursak diğer özellikleri iyi incelememişsiniz. :D DirectX 11, Shader 5.0 özelliğini de barındırıyormuş. Bu sayede DirectX 11 destekli oyunlar ile grafik İşlemcisi ve veriyolu değeri kaç bit olursa olsun, veriler zaman kaybetmeden dengede tutularak gerekli yerlere iletiliyormuş. Yani bunun bitini kısıp diğer özelliklerini yüksek mi tutmuşlar? Fakat neden böyle birşey yapmışlar, bunu kim söylemiş :D Ben mi söyledim acaba? Yoksa bilgisiz biri miyim? xD

Philips'e gelecek olursak bilgisayar dünyasında önemli bir yeri yoktur ve sonra sırada bile yeri yoktur. :D Onun için diğer tarafta başarılı cihazlar üretir.

Yazının kaynağı: PC Mühendisi :D

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi

pc muhendisi kardeşim ben oyun bilgisayarı istiyorum demedim dedimde öyle değil yani sadece hızlı olmasınız istiyorum takılma felan olmasın cod gibi oyunları açsın be :S

futbol123

futbol123

Üye
ben sana önerdim dostum link e tıkla amd 4 çekirdekli işlemci 6650m ekran kartı pc mühendisinin verdiği linkteki pcde nfs gta4 vb gibi oyunları açamassın ******** burdakine bakın laptop alırken işlemci ve ekran kartının 128bit olmasına dikkat edin ***********

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
sana değil berke tam okuyamadım 1. sayfa karışmış kim ne yazmış belli değiş roman hikayesi gibi sadece bana laptop önerin bunu istedim çokmu şey ya ama tartışma çıktı yok acer iyi yok toshiba bana sadece nfs under2 yi cod felan açaçak bi pc lazım takılma olmayan ısınma sorunu pek olmayan bişi lazım ya

----------Eklendi @ 20:26:26 ---------- Yazıldı @ 20:25:54 ----------

amd o amd ye güvenmiyorum intel en iyisi ayrıca ekran kartı 1 gb olsun lütfen

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Karşınızdaki kişinin fikirlerine katılmayabilirsiniz. Kendi fikirleriniz size daha doğru gelebilir ve bunu ifade etmek isteyebilirsiniz.
Edersiniz de...
Ancak ifade etmek dediğimiz olayın bin bir yolu vardır. Siz gider de en eleştiriyi aşıp adeta hakarete ulaşanını seçerseniz mesajınız da silinir, ceza da alabilirsiniz.

Konuyla alakasız, fikir ifade etme ve eleştirme sınırlarını aşan ve bunlara cevap teşkil eden mesajlar silinmiştir.

Keyifli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: " Tehlike "

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
:aha::aha::d::d::d:

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
sana değil berke tam okuyamadım 1. sayfa karışmış kim ne yazmış belli değiş roman hikayesi gibi sadece bana laptop önerin bunu istedim çokmu şey ya ama tartışma çıktı yok acer iyi yok toshiba bana sadece nfs under2 yi cod felan açaçak bi pc lazım takılma olmayan ısınma sorunu pek olmayan bişi lazım ya

----------Eklendi @ 20:26:26 ---------- Yazıldı @ 20:25:54 ----------

amd o amd ye güvenmiyorum intel en iyisi ayrıca ekran kartı 1 gb olsun lütfen

Isınma sorunu her Laptopta olur ki, bir Laptopta uzun süreli oyun oynadığınız zaman ısınma sorunu mutlaka olacaktır. Onun için oyun oynamayı seviyorsanız Laptop'un yanında mutlaka, bir Laptop soğutucu Stand almalısınız ki Laptop kasası içerisinde hava sirkülasyonu yüksek olsun ve ısınma sorunu olmasın. AMD'ye güvenmiyorum derken AMD kullanıcılarına düşük fiyatta, fakat hep performanslı Donanımlar üretmeye çalışan bir şirkettir ve günümüzde de bu böyledir ki, Intel'in pahalı olmasının nedeni ise İşlemcilerinin kaliteli, performanslı ve Overclock potansiyelliğine en iyi şekilde cevap veren bir İşlemci olmasıdır. Bu yüzden Intel CrossfireX çoklu Ekran kartları ile en iyi şekilde uyum gösteren İşlemciler üretir. Şunu söylemeliyim ki, bu Ekran kartının 1GB olayını çok büyütüyorsunuz. Bu yazdıklarımı dikkatli okuyun ki İşlemci, Ekran kartı, Ram aynı bölgede yani Anakartın kuzey köprüsünde bulunduğu için birbirleri ile iletişim içinde olduklarından, Ekran kartı 1GB'da olsa diğer Donanımlar da yeterli verim vermez ise zaten PC'de mutlaka takılma sorunu olacaktır. Dikkat ederseniz son Sistem gerektirecek oyunlar her zaman yüksek Sistem ister ve bu da tüm Donanımlar ile alakalıdır. Sadece Ekran kartı ile alakalı bir durum yoktur. Yani burada 64 Bit, 128 Bit oynayacağınız oyunlar da pek fark yaratmayacaktır. Son olarak tam 1600 TL'ye şu Laptop'u tavsiye ederim ve benim kullandığım Laptoplar arasındadır. Onun için son sistem gerektirecek oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Ürün detayları için şu linke tıklayın.

Bu önerdiğim Laptop i5-480M İşlemci kullanıyor ve olası bir yük altında Turbo Boost teknolojisi ile İşlemci kendisini otomatik olarak 2.66GHz'dan 2.93GHz'a kadar çıkartıyor ve %5 Overclock hız aşırtma ile bu 3000MHz'ı buluyor. Ram bakımından 6GB DDR3 1333MHz Ram barındırıyor ve 8GB'a kadar Ram takılabiliyor. 750GB 5400Rpm hızında HDD barındırıyor. 15.6 Inch" arka aydınlatmalı LED HD ekranı ile daha net görüntü sağlanıyor. 3 tane USB 2.0 girişi ve 1 tane'de HDMI girişi bulunuyor. Parmak izi özelliği de her Laptop kullanıcısının ilk istekleri arasında yer alır ve önerdiğim HP Laptop'ta parmak izi okuyucu bulunuyor. Ekran kartı olarak ATI Mobility Radeon HD 6550'yi kullanıyor ve Ekran kartının yetersiz kaldığı durumlar da Ram'den takviye alarak bu dengede tutuluyor ve Ram 6GB olduğu için olası bir performans düşmesi yaşanmıyor. Ekran kartı HD6550 yerine GT550 olabilirdi. Fakat yinede fiyatına göre özellikleri bakımından en iyi performansı alabileceğiniz bir Laptop'tur.

En başarılısı şu ki Intel'in yaptığı son nesil İşlemciler, yani mimariler 105°C'ye kadar dayanabiliyor ve bu İşlemcide onların arasındadır. Güç tüketimi sizi şaşırtabilir ki, maksimum yükte 40 Watt'ı geçmiyor. Bu bir Laptop, özellikle İşlemci bakımından çok iyidir. İşlemcinin Turbo Boost'dan ziyade Hyper-Threading, Intel Fast Memory Access, Intel Flex Memory Access ve daha birçok özelliği bulunuyor. Hyper-Threading demek İşlemci ile yakın demektir yani. Yani verdiğim i5 İşlemciye bakacak olursak bu Hyper-Threading özelliklidir. Yani Aynı İşlemci çekirdeklerinin üzerindeki bu özellik, birden çok iş parçacığının çalışmasına olanak sağlıyor. Yani Hyper-Threading sayesinde 4 çekirdekli bir İşlemci, 6 çekirdekli bir İşlemci gibi işlev görebiliyor. Intel Fast Memory Access ise hızlı bellek erişimi anlamında olup, kullandığınız İşlemci ile Ram arasında en hızlı şekilde veri akışı sağlanır. Flex Memory Access ise daha esnek veya geniş bellek erişimi anlamında olup buda Ram ile alakalıdır. Yani bantgenişliği ne kadar iyi ise o kadar hızlı performans sağlanır. Bunlar i5-480M'in en iyi özellikleri arasındadır. Diğer özellikleri de termal monitor teknolojisi, hızlı adım teknolojisi ve daha fazlasıdır. Bunlardan ayrı olarak Laptop'un kasası, en ayrıntılı şekilde dizayn edilmiştir.

Yazıları anlayabileceğiz şekilde yazdım ve bu Laptop'u kesinlikle tavsiye ederim. İstanbul Bilişim 600 km. kadar kargoyu ücretsiz gönderiyor.

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartı paylaşımlıysa performans kötüdür be kardeş :S

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
ekran kartı paylaşımlıysa performans kötüdür be kardeş :S

Paylaşımlı Ekran kartı ne demek? Önce bunu bir öğrenelim..

Paylaşımsız Ekran kartı olan bir Laptopta, Ekran kartı kendi belleğinin desteğine kadar performans gösterir ve Ram'den de herhangi bir takviye alamaz. Örneğin 1GB ise bu 1GB olarak kalır.

ATI HD 6550'de zaten en iyi şekilde performans sağlayan bir Ekran katıdır. Yazılarımı tam okuduysanız fakat okumamışsınız, Ekran kartı yetmediği zamanlar da Anakartın desteklediği kadar ile Ekran kartı, kendi belleğinin kaldıracağı sınıra kadar Ram'den takviye alabilir ki, bu saniyeler içerisinde gerçekleşir. Şu durumda verdiğim Laptopta ki Ekran kartı, kendini 1722MB'da kadar çıkartabiliyor. Buda demek oluyor ki, 1GB 722MB'lık en iyi derecede bir Ekran kartınız oluyor. Ram'de 6 GB olduğu için Ekran kartı bundan takviye aldığı zaman herhangi bir performans düşmesi olmuyor. 1600TL'ye göre en iyi Laptop budur ve daha iyi özellikler de bulamazsınız.

Şu durumda Ekran kartının maksimum desteklediği belleğe göre bu Laptop'u almak daha mantıklıdır ki, çoğu Laptop'a taş çıkartacak bir cihazdır. Ben Laptop hakkında bilgilerime dayanarak, açıklayacağım açıklamayı yaptım. Gerisi size kalmış...

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler ama paylaşımlı ekran kartları az performans veriyor diyorlar yorumlarda ramdan çalıyor hep

sagopakajmer37

Üye
kardeşim ben sana diyim ilk olarak sakına işletim sistemi amd olan bilgisayar seçme aşırı ısınma yapıyo işlemci bende intel core2 quad var dört çekirdekli istediğim oyunları çalıştıtırıyo mesela black ops medal of honor 2010 call of duty serisinin hepsi yüklü ayrıca birçok oyun daha var hiç tık demiyo maşallah ayrıca bana kalırsa laptop alma ilerde pişman olursun bende vardı şimdi masaüstü aldım daha çok memnumum haberin olsun benim 4gb ram 1gb ekran kartı var toplattım ben ayrıca noc markanın 22,5 inç ekran var hepsi toplam 1,500 tlye aldım çokta memnunum...

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
teşekkürler ama paylaşımlı ekran kartları az performans veriyor diyorlar yorumlarda ramdan çalıyor hep

Anlatamıyorum galiba. :) Ekran kartı kendi belleği kadar Ram'den takviye alıyor ve aynı şekilde en iyi performansı veriyor. Örneğin 2GB Ram'iniz var ve Ekran kartınız da paylaşımlı... İşte bu sırada Ekran kartı, 2GB Ram'den takviye alır ve Ram'de düşük kalacağından dolayı performans düşer. Biz burada 6GB Ram'den bahsediyoruz ve performans düşmesinin olması imkansız bir durumdur ki, Ekran kartı bu durumda performansını artırmak için Ram'e ihtiyaç duyar.

"Sagopakajmer37" İşletim Sistemi farklı, İşlemci farklıdır. Burada bir yazım hatası olmuş. Ayrıca "mobilci07" arkadaşımız belki gideceği yere götürmek için Laptop almak istiyor olabilir. Bunuda göz önünde bulunduralım. Ayrıca önerdiğim Laptop'ta zaten AMD değil, Intel'in Turbo Boost 4 çekirdekli İşlemcisini kullanıyor ve diğer Donanımlar ile beraber son sistem gerektirecek oyunları oynatacak güce sahiptir. Yani bu Laptop eski teknoloji Donanımlarını kullanmıyor. Oyun konusunda masaüstü bilgisayarları daha yüksek derece de tavsiye edilir. Benimde tavsiyem budur, fakat arkadaşımızın bilgisayarı ne amaçla kullanacağını da bilmemiz gerekiyor. Ön planda oyun amaçlı olarak kullanacağı yazıyor, fakat yinede Laptop almakta kararlı gözüküyor.

futbol123

futbol123

Üye

tavsiyem bu laptoptur 1.700tl ama verdiğin paraya değiyor ekran kartı 6770m 1.sınıf bir kart bütün oyunları açarsın i7 işlemci 4 çekirdekli bir laptop herşeyi sorunsuzca açarsın ama biraz bekle derim bimekste fiyatlar düşüyor %30 a kadar düşüyor

mobilci07

Üye
    Konu Sahibi
Anlatamıyorum galiba. :) Ekran kartı kendi belleği kadar Ram'den takviye alıyor ve aynı şekilde en iyi performansı veriyor. Örneğin 2GB Ram'iniz var ve Ekran kartınız da paylaşımlı... İşte bu sırada Ekran kartı, 2GB Ram'den takviye alır ve Ram'de düşük kalacağından dolayı performans düşer. Biz burada 6GB Ram'den bahsediyoruz ve performans düşmesinin olması imkansız bir durumdur ki, Ekran kartı bu durumda performansını artırmak için Ram'e ihtiyaç duyar.

"Sagopakajmer37" İşletim Sistemi farklı, İşlemci farklıdır. Burada bir yazım hatası olmuş. Ayrıca "mobilci07" arkadaşımız belki gideceği yere götürmek için Laptop almak istiyor olabilir. Bunuda göz önünde bulunduralım. Ayrıca önerdiğim Laptop'ta zaten AMD değil, Intel'in Turbo Boost 4 çekirdekli İşlemcisini kullanıyor ve diğer Donanımlar ile beraber son sistem gerektirecek oyunları oynatacak güce sahiptir. Yani bu Laptop eski teknoloji Donanımlarını kullanmıyor. Oyun konusunda masaüstü bilgisayarları daha yüksek derece de tavsiye edilir. Benimde tavsiyem budur, fakat arkadaşımızın bilgisayarı ne amaçla kullanacağını da bilmemiz gerekiyor. Ön planda oyun amaçlı olarak kullanacağı yazıyor, fakat yinede Laptop almakta kararlı gözüküyor.

tamam anladım mesela 1 gb ekran kartı varsa eğer oyun için yetmiyorsa ramdan alıyor birazda ama 6gb rami bi anda 1 gb rama düşürmesin bu :) pek anlamıyom ben. bide önerilerin ve anlattığın için sağol tek bir sorum olacak laptop alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyiz .

----------Eklendi @ 17:30:14 ---------- Yazıldı @ 17:29:04 ----------

tavsiyem bu laptoptur 1.700tl ama verdiğin paraya değiyor ekran kartı 6770m 1.sınıf bir kart bütün oyunları açarsın i7 işlemci 4 çekirdekli bir laptop herşeyi sorunsuzca açarsın ama biraz bekle derim bimekste fiyatlar düşüyor %30 a kadar düşüyor

bilgisayara yazık etmiler amd ekran kartını koyarak nvidia dan üstüne tanınmam.

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Bu verdiğim HP Laptop modeli, inceleme sonucunda Amerika'da birçok ödül alan Laptop ve testlerin sonucunda da çok dayanıklı olduğu gözlenmiştir. Şu durumda paylaşımlı Ekran kartlı Laptop aldığınız zaman daha sağlıklı olacaktır. Çünkü maksimum 1722MB'a kadar Ekran kartını kullanıyorsunuz. Merak etmeyin. Ekran kartı dediğim gibi, maksimum kaldıracağı sınıra kadar Ram takviyesi alır ve 6GB Ram'de 1GB'a düşmez. Laptop alırken ilk sırada dikkat edeceğimiz durum, Laptop kasasının dizaynıdır ki, bu sıcaklık açısından çok önemlidir. İyi bir kasa, daha iyi hava sirkülasyonu demektir. Bundan sonra İşlemci, Ram, Ekran kartı ve en sonunda da kullanacağınız İşletim Sistemidir. İşlemcisi iyi olmayan bir bilgisayar da, veriler hızlı bir şekilde işlenemeyeceğinden dolayı bilgisayar, performansdan yoksun kalır. İşlemci ile en iyi şekilde iletişim içinde olan Ram'de Donanımlar arasında, özellikle Laptop için önemli bir yere sahiptir. Çünkü hızlı bir bellek, daha fazla performans ve veri akışı demektir. Ekran kartı konusuna gelecek olursak, Laptop'ta paylaşımlı Ekran kartı kullanmak daha sağlıklıdır ki, daha önce söylediğim gibi paylaşımsız bir Ekran kartının belleği sınırlı olduğu için yük altında kaldığı zaman bellek değeri, artmayacağından dolayı zorlanmalar meydana gelecektir. Fakat Paylaşımlı Ekran kartlarında böyle bir sıkıntı yoktur. Çünkü oynadığınız oyunda en iyi performansı alabilmeniz için GPU, yani grafik İşlemcisi işini en iyi şekilde yapabilmesi için iyi bir belleğe ihtiyaç duyar. Burada da Ram devreye girer ve Ekran kartına takviye yapar ve GPU, Shader ve Bit ( veriyolu ) gibi özelliklerin en sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar. Yani verdiğim Laptop, günümüze göre en iyi Donanımları barındırır ve sizi yarı yolda bırakmayacağına da garanti veririm :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt