Laptop Alacaksanız Bakın ( Fiyat - Performans - Sağlamlık )

Sponsorlu Bağlantılar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Laptop Alacaksanız Bakın ( Fiyat - Performans - Sağlamlık )
Merhaba arkadaşlar sitemizde birçok konu açılmaya başladı tavsiye isteyenler ve kararsız kalanlar olabiliyor. Bende böyle bir konu açarak size yardımcı olmak istedim mümkün olduğunca güncel tutacağım konuyu yeni fiyatlar, yeni indirimler ve yeni modeller olursa buraya eklemeye çalışacağım sizinde önerileriniz varsa ekleyebiliriz.


Öncelikle marka tercihi yapacaklar için bu paragrafı okumalarını tavsiye ediyorum. Birçok marka var bildiğiniz gibi sorduğunuz an birisine (anlayan - anlamayan) ilk duyacağınız 2 marka Toshiba, Sony ve belki Asus'tur. Evet bu 3 marka gerçekten iyidir. Daha öncede bir konuda söylemiştim eğer 5000 tl'den düşük fiyata bir laptop alacaksanız Toshiba ve Sony'den uzak durun. Nedeni kötü olduğundan değil sadece aynı fiyata daha iyi donanıma sahip bir notebook alabilirsiniz. Sağlamlığı falanı filanı pek önemli değil teknoloji çok hızlı gelişiyor ve birkaç sene sonra elimizdeki laptoplar yeterli olmuyor şuan orta kalite bir laptop alsanızda Toshiba veya Sony alsanızda daha iyi olsa bile 5 sene idare edecektir ve belki 5 sene sonra yeni laptop alacaksınız veya bir kaç sene sonrada yani bu durumda sağlamlığında pek önemi kalmıyor örneğin 2000 tl'ye bir toshiba aldınız ve 5 sene sonra çıkan bir oyunu açmıyor. Ama diyelimki bir Lenovo aldınız 2000 tl'ye Toshibadan daha iyi bir donanıma sahip 5 sene sonraki oyunu ayar düşürsede oynatıyor. Bunun gibi düşünün ve laptop alırken isimlerine para vermeyin. Sadece dikkat edeceğiniz nokta ısınma konusu olsun. Bunlara da birazdan değineceğim. Yani uzun lafın kısası bir laptopa adı için para vermeyin belki daha kalitesiz bir laptop sizi ondan daha fazla idare edebilir. Ne demişler "Elektronik şans işidir." yani daha kalitesiz bir laptop size daha uzun ömürlü gelir ve sırf iyi diye fazla bütçe ayırdığınız laptopu sağlam olsada istediğiniz oyunu veya programı kaldırmıyor diye değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.


Şimdi gelelim ısınma sorunu olan laptoplara. Arkadaşlar ısınma sorunu bazı markalara yapışmış bu doğru değil çünkü bazı modellerinde olup bazı modellerinde olmayabiliyor bu da markayı karalamak oluyor ayrıca en iyi markaların bile bazı modellerinde bu sorun olabiliyor. Yani markaya değil model bakmak lazım iyi araştırıp o sorununun olup olmadığına bakmak lazım şimdi o markaların bazılarını sıralayalım ama dediğim bu modellere göre değişkenlik yapabilir en çok duyulan markalarını yazalım. Özellikle önceliğimiz oyun ise bu markalardan uzak duralım nedeni ise bildiğimiz gibi özellikle yüksek gpu gereksinimleri fps sahibi oyunlar laptopları daha çabuk ve daha fazla ısıtıyor bu nedenle oyun oynayacaksak alternatiflere inceleyelim.


ISINMA SORUNU OLAN MARKALAR

1- HP


Evet laptop konusunda her konuda başarılı olan HP malesef bu sorunu ile kullanıcılarını kendinden soğuttu. Özellikle Pavilion serisinde ısınma sorunu olan HP bu sorunu tam olarak çözmüş değil.



2- Casper

Masaüstü bilgisayarların yoğun olduğu dönemde en iyi marka diye adlandırılan Casper; malesef bu ünvanına laptopların yaygınlaşmasından sonra balta vurdu. Ürettiği laptopların bir çoğunda ısınma sorunu olması ve satış sonra servisin iyi olmaması nedeniyle müşterilerini küstüren Casper eskisi kadar gözde değil. Eğer bilgisayar alacağınızda tavsiye istediğinizde birisi size en iyi marka Casper derse oradan uzaklaşın teknoloji gelişkenlik ve değişkenlik gösteren bir kavramdır ve Casper artık iyiyi kötüyü boşverelimde bu kadar alternatif varken kesinlikle en iyi değil. Zaten öyle olsa idi aynı donanıma sahip laptoplar ile kıyaslandığında daha ucuz fiyata satılmazdı. Dengesiz donanımlar yapması da cabası 16 gb ram koyup giriş seviyesi ekran kartı koyması gibi... Ya da diğer donanımları çok yüksek tutup aynı cihazda diğerlerini çok düşük tutması gibi.



Acer

Isınma sorunu pek duyulmasa da araştırmadan almayın derim. Nedeni ise çevremde Acer alıpta pişman olmayanı hatta servislik olmayanını görmedim diyebilirim. Mavi ekran hataları ve diğer yazılımsal hatalar oluyormuş ek olarak sağlam olmadığı söyleniyor. Yani laptop konusunda pek başarılı olduğu söylenemez.



Packard Bell

Zaten baktığınız zaman neden bu fiyata satılıyor neden az satılıyor ya da neden hiç adını duymadım diyebilirsiniz. Pek model seçeneği bulunmayan olanının çoğunda da ısınma ve diğer sorunlar olan notebook markası.




Şimdi fiyatlarıyla birlikte diğer alınabilesi laptopları koyalım. Bunları koyarken başlıkta da belirttiğim gibi FPS :) yani fiyat, performasn ve sağlamlık ilkesini göz önünde bulundurarak size bütçeye göre modeller tavsiye edeceğim alıp almamakla karar sizindir uygun bulduğunuz ya da bulmadığınız modeller tabiki olabilir olumsuz yorumlarımızı sevgi saygı çerçevesinde yaparsak verilen emeğe saygı duymuş konu kalitesini artırmış oluruz :)


Evet gelelim modellere fiyat aralığını 1000 tl'nin altından başlatacağım 3000 bine kadar yolu var buyrun sizin bütçeniz hangisi ise ona bakın üzerindeki donanım ile ilgili sorularınızda yanıtlanır elbet. Yalnız belirteyim Vatan Bilgisayarın haftasonu fiyatları verilecektir ben verdiğim her laptopun fiyatını yanına yazacağım çünkü bazen fiyatlar düşüp yükselebiliyor sonra 2000 yazdın 2200 çıktı gibi yorumlar olmasın siteler değişkenlik gösterebiliyor merak ettiklerinizi linke tıklayıp daha detaylı inceleme fırsatınız tabiki var.


Ek olarak vereceğim adresler genelde Pcdepo ağırlıklı olabilir bunun altında farklı neden aramayın pcdepo free dos işletim sistemli notebook satan sayılı sitelerden bu nedenle o siteyi öneriyorum alışveriş yapan tanıdıklarım olduğu için güvenilirliğinden eminim o yüzden o siteyi vereceğim bilmediğim siteyi verip sizi mağdur edip kendim mahçup olmak istemem. Yeri gelmişken Free dos'unda açıklamasını yapalım akılda soru işareti kalmasın.


FREE DOS

Dos yazdığını bakmayın bu bir işletim sistemi değildir aslında. Free kelimesinden anlayacağınız üzere ücretsizdir. Bunun nedeni ise işletim sistemi olmamasıdır. Yani siz laptopunuzu alıp power tuşuna bastığınızda karşınızda bir Windows beklemeyin. Free dos aldığınızda yapacağınız işlem format dvd'nizden ya da boot ettiğiniz flash diskten Windows veya seçtiğiniz bir işletim sistemi kurmak olacaktır. Emin olun Free Dos daha iyidir, nedeni ise herşeyi kendiniz sıfırdan yaparsınız. Ben 2 buçuk ay önce laptop aldım ve pcyi açtığımda sistem tepsisinde 16 adet program vardı. Çoğu gereksiz markanın verdiği programlar haliyle bilgisayarın performansını da olumsuz etkiliyor. Tuttum format attım kendim kurdum işletim sistemini ve performans kat kat arttı :oke: Peki Free dos neden ucuz derseniz onun cevabı da bu linkte.





Bakınız %8 indirimli olacak bir de 211 tl normalde pc aldığınız zaman siz bu Windows parasını da vermiş oluyorsunuz. Ama belki sizde zaten format Dvd'si mevcuttur işletim sistemine bu kadar para vermemiş olursunuz haliyle Free Dos çok daha hesaplı fiyata gelir :oke:




1000 TL ve AŞAĞISI İÇİN NOTEBOOK

897 TL

927 TL

Arkadaşımda var ve kesinlikle hiç ısınmıyor normal kullanımda her laptopta elinize ufakta olsa ısı gelir fandan o bile yok ayrıca bahsettiğim 7 saatin üzerindeki pil ömrünü bu modelde gördüm.


938 TL

Bu fiyata i5 işlemci bulmak biraz zor dell iyi bir marka ısınma sorunu duymadım kullanıcıları memnun ram ve hard diski düşük tabiki bu fiyata çok iyi birşey beklememek lazım daha sonradan ram eklerseniz çok sıkıntı olursa yer sıkıntınız var ise de harici ile çözmenizi tavsiye ederim.


958 TL

Ben sadece internete girecem diyorsanız alın kullanın 1000 tl altında Asus kalitesini yaşayın.


970 TL

i3 ve Gt635m ekran kartı var 1000 liranın altında i3 işlemci bulmak zor hem o var hemde gt635m ile günümüz oyunlarını biraz düşürsenizde oynayabilirsiniz işlemcinin pek önemi olmaz ayrıca i3 işlemcinin batarya performarsı iyidir arkadaşımın lenovosunda kalan 7 saat 43 dakika yazısını gözlerimle gördüm ve gerçekten dayanıyor bunun o kadar olur mu bilmem ancak 1000 tl'nin altında çok iyi bir notebook keşfedilmesi gereken bir marka MSİ genelde yüksek donanım ve stok bulma sıkıntısı olduğundan pek bilinmeyen bir marka ama toplama bilgisayarla ilgilendiyseniz MSİ adını sıkça duymuşsunuzdur. Ek olarak yanında çanta vermeleri de bizi 50 tl'ye yakın bir fiyattan kurtarıyor. Unutmadan bu modelin 720p kalitedeki kamerasını da unutmayalım :oke:





1000 - 1500 TL ARASI İÇİN LAPTOPLAR


1175 TL

Diğer Msi'ın i5'li modeli. 6 gb ram bulunuyor bu fiyata yine çok güzel bir model :oke:


1183 TL

Meşhur z580 sanırım en hesaplı burada.


1185 TL

Eğer büyük ekran seviyorsanız bu 17.3 genişliğindeki uygun fiyatlı Lenovo size göre film izlemek için ideal Gt635m ile birçok oyunu oynayabilirsiniz.


1199 TL

Gidip kendim alacam derseniz bimekste bulabileceğiniz tasarım ödülü almış Dell.


1267 TL

Bu fiyata alınabilecek en iyi laptoplardan gt7730 pek kullanılmayan ekran kartı duymamış olabilirsiniz. Bu aralar sıkça duyduğumuz birçok modelde kullanılan 7670m ile aynı performansı verir hemen hemen. Ek olarak 8 gb ram ve 1 tb hard disk.


1268 TL

z580'in 8 gb ramli versiyonu tabiki de 100 tl'den az bir fark için değmez bu daha iyi.


1294 TL

Her zaman tavsiye ettiğim bir modeldir :oke:



1338 TL

Eğer kız arkadaşınıza düşünüyorsanız kırmızı fark yaratabilir.



1339 TL

AMD severler için iyi bir samsung.


1379 TL

Yine bimeksten hergün kullandığım bir pc 2.6 işlemci hızı güzel bir model Samsunglar artık eskisi kadar kalitesiz değil sağlam kasaya sahip.




1500 - 2000 TL ARASI İÇİN LAPTOPLAR



17.3 ekran severlere.

1543 TL

1500 tl bütçeniz var ve illa i7 istiyorum diyorsanız bu Samsung size göre.


1563 TL

Gt645 ile yukarıdaki laptoplardan biraz daha üst seviye de oyun performansı alabilirsiniz ayrıca 1 Tb hard diski mevcut.


1592

z580 severler için i7 normalde bimeks vatan gibi yerlerde neredeyse bu fiyata i5'lisi satılıyor.


1604 TL

Bimeksten almak isteyebilirsiniz diye yukarıda bimekstekini verdim bu aynısının i7'li modeli ve sadece 41 tl fark var tabiki bu çok daha iyi :oke:


1747 TL
1747 TL

Bu iki cihaz aynı fiyata Asus'mu, Lenovo'mu derseniz tabiki Asus. Ancak Asus'un tek artısı 7200 rpm disk. Lenovo'nun ise Gt650m ekran kartı yani arada baya fark var tabiki tavsiyem bu durumda Lenovodur :oke:


1868 TL

Eğer ben oyun oynayacam diyorsanız şimdiye kadar verdiğim bütün modelleri unutun. Bu fiyata hiç bir laptopta gtx660m ekran kartına sahip laptop bulamazsınız. Oyun laptopudur. Isınma sorunu kesinlikle yoktur üzerinde bulunan ekstra fan tuşuyla herhangi bir durumda bu tuşa basarak anında soğutma yapabilirsiniz. 7200 rpm disk hd kamera gibi özellikleri var. Orjinal MSİ sırt spor çantası ile birlikte gelir. Oyun oynayacaksanız bu fiyata daha iyisini bulamazsınız ayrıca win 8 yüklü gelir :oke:


1992 TL

Verdiğim Y500'den farkı çift gt650m yani gt650m SLI bulunmasıdır. Oyun laptopudur. Performansına gelince çok iyidir ancak SLI ekran kartlarında bazen geçiş olurken lagların yaşandığını söyleyenler var. Ayrıca tasarımı için çok kalın falan deniyor ama bu fiyata iyi bir oyun makinesi :oke:




2000 - 2500 TL ARASI İÇİN LAPTOPLAR

2100 TL

128 Gb SSD bulunan güzel bir oyun laptopu


2102 TL

Almak istediğim stoklarda bulamadığım model. JBL ses sisteminin yanında 7200 rpm hard disk gibi güzel yanları var.



2241 TL

Evet MSI'ın yeni 4. nesil işlemcili modeli Gtx750m yeni seri kart takılmış bir önceki seri 660m ile aynıdır tek farkı yeni seri olmasıdır güncelleme konusunda daha fazla destek alacağından biraz daha iyi diyebiliriz ancak farkı hissetmek zor. Ayrıca orjinal MSI çanta ve yine orjinal oyun mouse hediyesi var.



2278 TL

Bir oyun laptopu daha. 17.3 ekranda oynamak tabiki daha keyiflidir üzerindeki gtx660m ile açamayacağınız oyun yoktur 1080p fu.ll hd parlamayan ekrana sahip.



2459 TL

Yine MSI yine oyun laptopu. Fiyat gerçekten çok uygun mükemmel bir ekran kartı var. 4. nesil intel işlemci yongasına sahip. Gtx 765 tam bir oyun aleti bunun seviyesinde bir oyun laptopuna sahip olmanız için en az 3500 tl'yi gözden çıkarmanız gerekebilir. Yeni nesil işlemci de artısı tabiki.

2500 TL ve ÜZERİ LAPTOPLAR

2509 TL

Sağlam kasası ve şık bir tasarımı var 16 gb ram yerine 7200 rpm hard disk daha iyi olabilirdi. Oyun haricinde alınabilir. Tabiki gt650m ile her oyunu oynayabilirsiniz 4 gb kapasiteli gt650m bulunmakta. Ama gb'tan bir fazlası yok yani gereksiz bellek. Ama tabi Asus olması sağlam olması için alınabilir bir pc.




MSI'ın ışıklı klavyeli dragon serisi oyun laptopu. 4. nesil işlemci 16 gb ram ve gtx770m gerçeği tartışılmaz. Gerçekten çok uygun fiyata bir oyuncu laptopu. 17.3 büyük fu..ll hd ekranıyla ultra ayarda oynayamacağınız oyun yok.



3296 TL

Üzerindeki Gtx675m ekran kartıyla çok güzel şeyler yapabilirsiniz :oke:


4199 TL

4813 TL



Bu iki model bu resimdeki hediyelerle birlikte gelecektir. Farkları ise ekran boyutlarıdır en önemlisi oyun oynayacağınız için bu önemli olabilir. Fazla söze gerek yok aslında linke tıklayın ve inceleyin. 256 bit Gtx680 piyasadaki en iyi ekran kartlarındandır yıllarca idare eder bu parayı verdikten sonra etsin zaten :oke:


Evet arkadaşlar konumuz buraya kadar. Neden hep pcdepo verdin derseniz en hesaplı orası bu konuyu hazırlamak baya uzun sürdü bimeks vatan gibi sitelere baktım diğer sitelere de baktım girip siz de bakabilirsiniz en ucuzu bu sitede olduğu ve güvenilirliği açısından burayı tavsiye ettim genel olarak diğer sitelerde var özellikle bimeksin ürünleri de ama aynı fiyata free dos olarak daha ucuz alabiirsiniz. Format atmanız gerekir sadece onuda bilmiyorsanız 200 tl gibi bir fark yerine 20 tl bilgiyarcıya verir ona yaptırırsınız. Bir de ek olarak verdiğim hemen hemen her modelde notebook çantası hediye olarak geliyor bu da güzel bir avantaj tabi. Yeni modeller çıktıkça burada vereceğim ya da buradaki herhangi bir ürünün üretimi durursa kaldıracağım bazen stoklarda olmayabiliyor onları kaldırmam çünkü yine gelebiliyor. Şimdilik bu kadar umarım faydanıza bir konu olmuştur gerçekten emek var iyi forumlar :)



Son olarakta alacağınız laptopun veya kullandığınız laptopun oyun performansını merak ediyorsanız bu linkten ekran kartı sırasına ve değerlerine bakabilirsiniz


 
  • Beğen
Tepkiler: furkan.bele, mrtlyns, fuko08 ve 13 diğerleri


L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
gecenin 3 ünde hepsini okuttun bana :ehe süper konu olmuş. :oke: üstteki konu yerine almakta fayda var o konu bayağı eskidi :)
eline sağlık :tşk:.. MSI GE60 benimde favorim tabiki.
 
  • Beğen
Tepkiler: avcitalip ve Mad EagLe
Symbianize

Symbianize

Üye
Gerçekten süper konu olmuş ellerine sağlık
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
gecenin 3 ünde hepsini okuttun bana :ehe süper konu olmuş. :oke: üstteki konu yerine almakta fayda var o konu bayağı eskidi :)
eline sağlık :tşk:.. MSI GE60 benimde favorim tabiki.
alalım o zaman yönetici kardeş :D candır MSİ can uzun ömürlü olsun diye soğutucuda aldım turbo fanla soğutucuyu birlikte açtım 2 saat assasin's creed oynadım alt+tab yapıp sıcaklığa baktım 53 derece :)
Gerçekten süper konu olmuş ellerine sağlık

teşekkürler :)
 
ANIL

ANIL

Admin
Teşekkürler eline sağlık. Yeni seri HP modellerinde ısınma sorunu ile karşılaşmadım ben.
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler eline sağlık. Yeni seri HP modellerinde ısınma sorunu ile karşılaşmadım ben.

evet iyi olduğu söyleniyor çok modelinde var şuan satılan o nedenle koydum pavilionlar, g serileri hele düşman başına :)
 
  • Beğen
Tepkiler: L-LumieRe
Uhops

Uhops

Üye
cok faydalı oldu sağol benim favori laptobum ilk msi ge60 0nd 454tr sonra asus k55vj sx077d


msi ge60 0nd 454tr kullanan varsa sıcaklık degerı vb. Paylasabılırmı yada özelden mesaj atsın
 
__xXx__

__xXx__

Üye
iyide lenovo Dada isinma sorunu var bi arkadaş aldi fan bile kesmiyor ikide bir oyun falan oynarken kapanıyor ayrica bende packard bell var ısınma sorunu pek yaşamadım ayrica cok asiri sessiz çalışıyo
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
iyide lenovo Dada isinma sorunu var bi arkadaş aldi fan bile kesmiyor ikide bir oyun falan oynarken kapanıyor ayrica bende packard bell var ısınma sorunu pek yaşamadım ayrica cok asiri sessiz çalışıyo

konuyu iyi okumadınız sanırım asusta da ısınma sorunu var ona bakarsanız her markada çıkıyor anlatımda belirttim zaten marka adlarını kirletelim demiyorum genel olarak mesela casper alırsınız aynı modelin bazısında var bazısında yok. Lenovo genel olarak yok ama bazı modelinde çıkabiliyor bunun gibi yani bunlar en çok ismi duyulan markalar ben toshibada bile duydum.
 
  • Beğen
Tepkiler: __xXx__
Mr.Wick

Mr.Wick

Üye
Ellerine sağlık. Faydalı bir konu. :tşk:
 
__xXx__

__xXx__

Üye


konuyu iyi okumadınız sanırım asusta da ısınma sorunu var ona bakarsanız her markada çıkıyor anlatımda belirttim zaten marka adlarını kirletelim demiyorum genel olarak mesela casper alırsınız aynı modelin bazısında var bazısında yok. Lenovo genel olarak yok ama bazı modelinde çıkabiliyor bunun gibi yani bunlar en çok ismi duyulan markalar ben toshibada bile duydum.

haklısın kusura bakma bu arada emeğine sağlık
 
avcitalip

avcitalip

Üye
güzel inceleme eline sağlık abi,ben 2 marka arasında kaldım yardımcı olunabilir mi acaba ? :) : http://www.maxicep.com/notebook-net...nmali-veya-alinmamali-792611.html#post6033726

- - - Eklendi - - -

gecenin 3 ünde hepsini okuttun bana :ehe süper konu olmuş. :oke: üstteki konu yerine almakta fayda var o konu bayağı eskidi :)
eline sağlık :tşk:.. MSI GE60 benimde favorim tabiki.

http://www.maxicep.com/notebook-net...nmali-veya-alinmamali-792611.html#post6033726

Hasan abi sende bir bakarsan sevinirim :evet: 2-3 hafta içinde alacağım ps3'ümü sattım :)


- - - Eklendi - - -

iyide lenovo Dada isinma sorunu var bi arkadaş aldi fan bile kesmiyor ikide bir oyun falan oynarken kapanıyor ayrica bende packard bell var ısınma sorunu pek yaşamadım ayrica cok asiri sessiz çalışıyo

lenovo'ların fanlarını siz manuel olarak ayarlıyorsunuz diye biliyorum :evet:
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Konuya yeni msi ekledim yeni i5'li sssd'li model. Yanında orjinal msi sırt çantası ve çok fonksiyonlu ışıklı oyun mause'u veriyor. Oyun oynayacaklar ve 2000 tl bütçesi olanlar için tavsiyemdir.
 
avcitalip

avcitalip

Üye
Dün akşam pcdepo.com'dan 6GB RAM ve 500GB HDD'li I5 CPU'lu Nvidia GT635M GPU'lu Lenovo Z580 aldım cumartesi günü elimde olmasını bekliyorum... :eller:
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
    Konu Sahibi
Dün akşam pcdepo.com'dan 6GB RAM ve 500GB HDD'li I5 CPU'lu Nvidia GT635M GPU'lu Lenovo Z580 aldım cumartesi günü elimde olmasını bekliyorum... :eller:
hayırlı olsun Talip güle güle kullan :)
 
  • Beğen
Tepkiler: avcitalip
ozakin70

ozakin70

Üye
Şu Asus k55vj sx077d cok hosuma gitti hazir pc de bozuldu bunu alacak gibiyim :D
konu icin tesekkurler benim dusuncelerime cok yakin konu acmissiniz free dos hakkinda soru isaretlerim vardi gitti :tşk::thumbup:
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Dün akşam pcdepo.com'dan 6GB RAM ve 500GB HDD'li I5 CPU'lu Nvidia GT635M GPU'lu Lenovo Z580 aldım cumartesi günü elimde olmasını bekliyorum... :eller:

Hayirli olsun win7 pro yuda kurdun mu kaymak kaymak:thumbup:
Darisi bizim basimiza:D
 
ozakin70

ozakin70

Üye
Vay arkadas ise bak ya pazari unuttum siparis verdim kargo bekletiliyor diyor pazartesi yola cikacakmis
 


Üst Alt