MertcaN9
Üye
Bence çok saçma..Durumu olan var olmayan var birileri üzerinde her gün farklı bir marka giyerken diğerleri hep aynı kıyafetleri giyecek..
Bende diyorumki o insanlar çarşıyada pazarada çıkıyorlar. Orda bişey yokta dersanede bişey olmuyorda okuldamı aşağılık kompleksine giriyorlar ?mesajın çok uzun olduğu için alıntı yapmayacağım ama okudum mesajını sana sadece şunu soracam eğitim gördüğün kurumda kaç kişinin durumu kötü biliyormusun ? her okulda mutlaka varlıklı olmayan öğrenciler vardır anadolu lisesi düz lise sonuçta bunlar devlet liseleri ben bir anadolu lisesindeyim ve bir çok maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım var okulun ücretsiz pansiyonunda kalan. sorun şu ki bu yeni sistemde çoğu varlıklı kişiler hergün yeni bir tarz ile gelirken onlar bazen 1 hafta aynı kıyafeti giyecek bu da aşağılık kompleksine sokup derslerden geri kalmasını sağlayacak. okul tüm vatandaşlara açık bir eğitim kurumudur bazı kısıtlamalar öğrencilerin psikolojisi açısından olması gerekir. okul bir amaç değil araçtır. bizleri ilerde iyi bir yere götürecek araçtır araçtan uzaklaşarak amaç haline getirmek çok yanlış. okulun ana teması eğitim yuvasıdır kıyafet değişikliği çok saçmadır. okula rahat yada gösterişli kıyafetler ile boy göstermeye değil eğitim görmeye gidiyoruz.
Bende diyorumki o insanlar çarşıyada pazarada çıkıyorlar. Orda bişey yokta dersanede bişey olmuyorda okuldamı aşağılık kompleksine giriyorlar ?
Bakın fakir öğrenci sayısı %20 diyelim . Bunlardan %10 u harbiden harbiden fakir. Haftada 1 kıyafet giyebilecek kadar fakir. Bu %10 un % 5 i hiç kafaya takmıyor (benim kafadan yani ) ben buyum hacı kabul eden eder diyor Allahın takdiri diyor (doğrusuda bu ) geriye %5 kalıyor. Hadi sende %10 beğenmedinmi %20 de. % 20 lik kısım için % 100 ü okul kıyafeti denen saçma sapan şeyemi sokmak gerekiyor ?
Tabletler gelicek --->hani nerde ?
Sac ozgurlugu geldi --> hani nerde?
Kiyafet ozgurlugu getirildi -->hani nerde??
Çarşıya hep farklı kıyafetle çıkıyor demiyorum dışarıda takılmıyorlarmı diyorum dışarda bişey yokta arkadaşlarıyla dışarıda dolaşınca sahilde dolaşınca bişey olmuyorda okula gelince " vay efendim adam nike adidas mücevher takıyorda ben burda fakırım ölecem" mi diyor ben bunu diyorum size. Böyle kişiler çok çok az var. Ne zaman kıyafet serbestiliği konusu açılsa birileri kendi düşüncesini savunmak için herzaman fakir - zengin çatışmasını ortaya koyuyor. Çok abartılıyor bu şey. emin olun kıyafet serbest olsun bugün yarın ben okula gidecem (eski okulum şimdiki okulum veya ilkokulum (2 tane değiştirdim) ) hepsi üzerinden düşünüyorum hiç kimse stres yapmazdı ezik psikolojisineede girmezdi. Çünkü serbest kıyafetle gelinen günlerde oldu ve sadece keyfimize bakıp gülüp eğlendik. Özellikle fakir arkadaşımıza moral vermek için çok yakışıklı felan olmuşsun diyorduk. botları nerden aldın tarzında felançarşıya hep farklı kıyafet ile mi çıkıyorlar o kişiler dershaneye mi gidiyorlar çok genel ve basit düşünüyorsun bence
2 senedir diğer yıl
diğer yıl uygulanacak la ölmen
Çarşıya hep farklı kıyafetle çıkıyor demiyorum dışarıda takılmıyorlarmı diyorum dışarda bişey yokta arkadaşlarıyla dışarıda dolaşınca sahilde dolaşınca bişey olmuyorda okula gelince " vay efendim adam nike adidas mücevher takıyorda ben burda fakırım ölecem" mi diyor ben bunu diyorum size. Böyle kişiler çok çok az var. Ne zaman kıyafet serbestiliği konusu açılsa birileri kendi düşüncesini savunmak için herzaman fakir - zengin çatışmasını ortaya koyuyor. Çok abartılıyor bu şey. emin olun kıyafet serbest olsun bugün yarın ben okula gidecem (eski okulum şimdiki okulum veya ilkokulum (2 tane değiştirdim) ) hepsi üzerinden düşünüyorum hiç kimse stres yapmazdı ezik psikolojisineede girmezdi. Çünkü serbest kıyafetle gelinen günlerde oldu ve sadece keyfimize bakıp gülüp eğlendik. Özellikle fakir arkadaşımıza moral vermek için çok yakışıklı felan olmuşsun diyorduk. botları nerden aldın tarzında felan
- - - Eklendi - - -
2 senedir diğer yıl
okey. Ama geçen sene 9.sınıflara dağıtıldı bize dağıtılmadı. Bunuda açıkla hadi
2 sene içinde resmi gazetede yayınlanmadı canım
okey. Ama geçen sene 9.sınıflara dağıtıldı bize dağıtılmadı. Bunuda açıkla hadi
kakın gidin insanın komünist damarına basmayın alanyada kolejde burslu okuyan bi kız bu yüzden intihar etmişti ciddi ciddi bunun gibi vakalar yaşanacak kuzey koreye mi yerleşsem n'apsam ya da venezuela
hee sizde okulun vereceği tablete kaldınız la olum tahta böyleyse tablet nası olacak tahmin edin
hee sizde okulun vereceği tablete kaldınız la olum tahta böyleyse tablet nası olacak tahmin edin
ya bu hükümet gettolara inmiyor kanımca inseler asıl hayatın orda olduğunu görürler herkes onlar gibi ayda yirmi bin maaşla neticelerini büyütmüyor istanbul gibi yerde 600 lirayla geçinebilen kahramanlar var...
Psikolojik sorun yaratmıştır o baskı onda. Yoksa biri bana burslu okuduğum için laf edecekte ben intihar edeceğim.
mesajın çok uzun olduğu için alıntı yapmayacağım ama okudum mesajını sana sadece şunu soracam eğitim gördüğün kurumda kaç kişinin durumu kötü biliyormusun ? her okulda mutlaka varlıklı olmayan öğrenciler vardır anadolu lisesi düz lise sonuçta bunlar devlet liseleri ben bir anadolu lisesindeyim ve bir çok maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarım var okulun ücretsiz pansiyonunda kalan. sorun şu ki bu yeni sistemde çoğu varlıklı kişiler hergün yeni bir tarz ile gelirken onlar bazen 1 hafta aynı kıyafeti giyecek bu da aşağılık kompleksine sokup derslerden geri kalmasını sağlayacak. okul tüm vatandaşlara açık bir eğitim kurumudur bazı kısıtlamalar öğrencilerin psikolojisi açısından olması gerekir. okul bir amaç değil araçtır. bizleri ilerde iyi bir yere götürecek araçtır araçtan uzaklaşarak amaç haline getirmek çok yanlış. okulun ana teması eğitim yuvasıdır kıyafet değişikliği çok saçmadır. okula rahat yada gösterişli kıyafetler ile boy göstermeye değil eğitim görmeye gidiyoruz.
ayranımız yok içmeye atla gidiyoz çeşmeye bu ne pehriz what is this aman süleyman can touch this
sen niye mutlu değilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?