Buğra60
Üye
Flash İşinden Korktum Arkadaş..
Forumda hep takip ediyorum. Becerebilenler CFW yapıp paylaşıyo, çoğunluk da anında indirip flashlama işine girişiyo. Hep yapmak istedim, hep merak ettim ama bi türlü cesaret edip de yapamadım. En son salihk arkadaşın açtığı RM-718 üzerinden anlatılan flashlama konusunu okuyunca boş bi günümde yapmaya karar verdim. Ama içimdeki korku yüzünden bi türlü yapamıyodum.
En sonunda evde sapasağlam duran ama ihtiyaç olmadıkça kullanılmayan N73'te denemeye karar verdim. Tüm anlatılanları harfi harfine yaptım; naviden dosyaları indirdim, phoenixi kurdum çalıştırdım, telefonu bağladım, flasha başladım. Anlatıldığı gibi herşey normal giderkeeeeeeenn... Birden ne olduysa artık kablo bağlantısı mı koptu, dosyalarda mı sorun vardı, ben mi yanlışlık yaptım bilemiyorum, hata verdi ve kapandı. Sonuç olarak telefon öldü. Bu sefer de anlatıldığı gibi dead flash işine girdim, ama kablo bağlantısını kuramadım, bi yerde bi hata vardı ama bi türlü çözemedim. Tüm bunlar için gece 3 buçuk saat uğraştım ve sağlam telefonu öldürdüm.
Bugün telefoncuya götürdüm ve o da hazır eline düşmüşken 20
'yi bir güzel geçirdi. Teknoloji adına hiç bir şeyden anlamayan, ancak durduk yere cebinden 20
çıktığı için haklı olan babamdan da azarımı işittim.
Bütün bunları yaşadıktan sonra her şey hallolmasına rağmen ben bu flash işinden tırstım ve uzun bi süre daha bulaşmamaya karar verdim. Biraz daha araştırıp öğrendikten sonra belki yapabilirim.
Ama benim aklım hala CFW atılan telefonlar ile orjinal FW olan telefonlar arasında ne fark olduğunda kaldı. Kendim bizzat görüp test etmem lazım ama ilk deneme olumsuz oldu işte.
En sonunda evde sapasağlam duran ama ihtiyaç olmadıkça kullanılmayan N73'te denemeye karar verdim. Tüm anlatılanları harfi harfine yaptım; naviden dosyaları indirdim, phoenixi kurdum çalıştırdım, telefonu bağladım, flasha başladım. Anlatıldığı gibi herşey normal giderkeeeeeeenn... Birden ne olduysa artık kablo bağlantısı mı koptu, dosyalarda mı sorun vardı, ben mi yanlışlık yaptım bilemiyorum, hata verdi ve kapandı. Sonuç olarak telefon öldü. Bu sefer de anlatıldığı gibi dead flash işine girdim, ama kablo bağlantısını kuramadım, bi yerde bi hata vardı ama bi türlü çözemedim. Tüm bunlar için gece 3 buçuk saat uğraştım ve sağlam telefonu öldürdüm.

Bugün telefoncuya götürdüm ve o da hazır eline düşmüşken 20
'yi bir güzel geçirdi. Teknoloji adına hiç bir şeyden anlamayan, ancak durduk yere cebinden 20
çıktığı için haklı olan babamdan da azarımı işittim.
Bütün bunları yaşadıktan sonra her şey hallolmasına rağmen ben bu flash işinden tırstım ve uzun bi süre daha bulaşmamaya karar verdim. Biraz daha araştırıp öğrendikten sonra belki yapabilirim. Ama benim aklım hala CFW atılan telefonlar ile orjinal FW olan telefonlar arasında ne fark olduğunda kaldı. Kendim bizzat görüp test etmem lazım ama ilk deneme olumsuz oldu işte.

3 sene 5230 la gezdikten sonra c6-01 le tanıştım ve orjinal belle kullanıyorum... Bence en güzeli orjinali... Konuyla alakasız oldu ama neyse ..