Dota(1-2 farketmez :)) oynayanlar buraya

Sponsorlu Bağlantılar

ilcarnefice

Üye

Mantığını öğrenirsin 2 günde =)

- - - Eklendi - - -

Demek içinde oyunculuk varmış. =)

- - - Eklendi - - -

Hüseyin, yeni nickim bu işte"qarapapaq" Mert ben =) Uzun zamandır yoksun?

Onun da katkısı oldu tabi :) zaten ben oyunu öğretiyim derken bütün heroları 2 günde öğretmem imkansız birkaç heroyu tam anlamıyla 2 günde öğretirim yeterki karşımdaki adam mantıklı düşünsün

Aha paradox geldi nerelerdesin sen :)
Benim eski nickim execut3man işte eğer dota 2 ye gelirsen mert e ulaş benim nickim buraya yazmak için uygun değil dimi mert :)

Puck

Puck

Üye
dota yazıyla anlatılacak bir şey değil sadece itemleri anlatırsın .oyunda hızlı düşünmen gerekiyor ve zekanı kullanacaksın her olay farklı şeyleri doğuruyor . ezbere oynanmıyor bu oyun

Invoke

Invoke

Üye
Kolay öğrenilir zor prolaşılır tarzı işte. Bu kolay zor kısmını da böyleyece kapayım :D Herolara baktım gece. Benim en rahat oynayacağım herhalde sniper. Rahat bir ulti, bol pasif, + slow var. Merminin önüne atlanıyor mu onu soracağım, lolde ( evet çünkü lol bildigimden onu örnek veriyorum) aynı şekilde bir ulti var, odaklanıp çok uzağa ateş ediyor. Başka bir hero geçerse öne mermi ona çarpıp hasar veriyor. Bunda da var mı öyle bir şey ? Başka da zeus, huskar(str olan tek ranged bence, bir tane daha var da o o kadar değil), drow ranger. Oynamak istediğim de bounty hunter ( bu kolay olabilir), night stalker ( bu zor olabilir ). Sonuç olarak benim herolar drow ranger, sniper, zeus, huskar, bounty hunter, night stalker. En kolaylar sniper ve zeus bana göre. Bu arada guidelere baktım, oyun başı hiç benim gibi ağaç yeme zıkmı ve ayakkabı başlayan yok. 2 tane +3 veren ( karaktere göre ) 2 tane her özellige +1 veren, 1-2 de pot alıp başlıyor rehberler.

Night stalker zor olmaz. Benim uzun zaman boyunca sıklıkla oynadığım bir heroydu. Bence güzel ve basit hero. 1-3-1-3 vereceksin skilleri. Arada silencce ver, karşıya göre. Gündüz boşyere silence atma :ehe Gece 8sn silence atarsın 4levelde. Hero gece coşuyor, gece boş durma. Gece olmadan hiç kasamasan bir bracer bir bot (phase olmasada en azından botu almış olsan) yapıştırırsın. Direk gir :D Void, Sağ klik, GG =)
Sonra Basher, Domi, Phase. Sonrasında SY olabilir oyun sonu domiyi stanic yapsan gece gece o speedle canını fullersin. Ya da domi çıkmaz vlad çıkarsın yanına deso gidersin O.o
Ultinin cdsi doldukça bas, yani oyun bası süresi uzun değil combatta girmeden basma tabi ama diyeceğim odur ki geceykende bas.Çünkü süreyi durduruyor sonra gece kaldığı yerden devam ediyor. Anlatabildim mi?
Bu kadar balanarda bilecek bir şey yok.
Ha bir de Fear yalnız silence değil aynı zamanda karşıya missde vurdurur, 4levelda %40 miss vuruyor fearladığın adam.

- - - Eklendi - - -

dota yazıyla anlatılacak bir şey değil sadece itemleri anlatırsın .oyunda hızlı düşünmen gerekiyor ve zekanı kullanacaksın her olay farklı şeyleri doğuruyor . ezbere oynanmıyor bu oyun

Aynen, oynaya oynaya gelişir :ehe

- - - Eklendi - - -

Onun da katkısı oldu tabi :) zaten ben oyunu öğretiyim derken bütün heroları 2 günde öğretmem imkansız birkaç heroyu tam anlamıyla 2 günde öğretirim yeterki karşımdaki adam mantıklı düşünsün

Aha paradox geldi nerelerdesin sen :)
Benim eski nickim execut3man işte eğer dota 2 ye gelirsen mert e ulaş benim nickim buraya yazmak için uygun değil dimi mert :)

Hea değil :pro:

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
evet dostlar geldim :) ama cok bakamam galiba foruma.tolga ve mert tmamdir nicklerinizi aldim :) bi sey sorcam balanarin feari silence atiyor mu?ben slarka atiyorum ama adam karsimda shadow dance basiyor ya.sov sov bi hal oldum.nasil oyle yapiyor bi turlu anlayamadim.

ilcarnefice

Üye
evet dostlar geldim :) ama cok bakamam galiba foruma.tolga ve mert tmamdir nicklerinizi aldim :) bi sey sorcam balanarin feari silence atiyor mu?ben slarka atiyorum ama adam karsimda shadow dance basiyor ya.sov sov bi hal oldum.nasil oyle yapiyor bi turlu anlayamadim.

Dediğin gibi balanar ın fear ında silence var slark ın dark pact skili gecikmeli olduğundan farketmiyosunduradam atlar atlamaz dark pact e basar sen skill patlamadan silemce attıysan dark pact skili patlayınca silence ı kaldırır adam ultiyi basar sonra..

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Dediğin gibi balanar ın fear ında silence var slark ın dark pact skili gecikmeli olduğundan farketmiyosunduradam atlar atlamaz dark pact e basar sen skill patlamadan silemce attıysan dark pact skili patlayınca silence ı kaldırır adam ultiyi basar sonra..

hmm olabilir,o refleks varsa helal olsun diyorum adama.cok sinir bozucu bir seydi ya.

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Çünkü snip ile 3 kule yıkacaktım.2 tane yıkabildim Düşman kule 30 can kaldı. 3. skill nerdeyse niyeyse geri döndüm ( 3. skil range veriyor). Sonra senin düşmanın kulesi deny landı dedi yani duydum. Para geldi mi bilmiyorum çünkü benim adam da mide gitti korkudan ta kule altına kadar döndüm ben :D +100 falan çıkmadı.

Bu arada sanırım agi-str-int 2şer özellik veriyor. Agi hatırlayamadım da, str can yenilenmesi-can, int mana yenilenmesi-mana. Agi heroları agiden, int heroları intden, str heroları strden +1 damage alıyor. Yanlış mıyım ?

Ekleme:Gizli dükyanda bazı eşyalar yok mu? 6 item vardı üstümde 4 item birleşip 1 item olacak. 3 ü var, 4. yü aldım zulaya attı. Gizli dükkanda yok galiba o eşya. Ondan mı oldu? Oto birleşiyordu yoksa. Bu arada huskar sevdim, adam bana saldırıyor ölmeye yaklastıkca adama saniyede 2şer 3er atmaya başlıyorum mızrakları git gide hızlanıyor :D Ayrıca hasar verip saniyede can sömüren item + 2. skilli kullanarak canımızı azaltabiliriz, böylece hızlı creep kesip pushlayabiliriz. Ben icat ettim :D Sonra 1 ile can dolduruyorum sakim sakin :D :D Yöntem güzel ama pudge gibi biri aniden saldırınca kötü oluyor. Can da yok. Tam batıyor :D Ama ormandaki yaratıklarda, creeplerde falan iyi oluyor.

ilcarnefice

Üye
Çünkü snip ile 3 kule yıkacaktım.2 tane yıkabildim Düşman kule 30 can kaldı. 3. skill nerdeyse niyeyse geri döndüm ( 3. skil range veriyor). Sonra senin düşmanın kulesi deny landı dedi yani duydum. Para geldi mi bilmiyorum çünkü benim adam da mide gitti korkudan ta kule altına kadar döndüm ben :D +100 falan çıkmadı.

Bu arada sanırım agi-str-int 2şer özellik veriyor. Agi hatırlayamadım da, str can yenilenmesi-can, int mana yenilenmesi-mana. Agi heroları agiden, int heroları intden, str heroları strden +1 damage alıyor. Yanlış mıyım ?

Ekleme:Gizli dükyanda bazı eşyalar yok mu? 6 item vardı üstümde 4 item birleşip 1 item olacak. 3 ü var, 4. yü aldım zulaya attı. Gizli dükkanda yok galiba o eşya. Ondan mı oldu? Oto birleşiyordu yoksa. Bu arada huskar sevdim, adam bana saldırıyor ölmeye yaklastıkca adama saniyede 2şer 3er atmaya başlıyorum mızrakları git gide hızlanıyor :D Ayrıca hasar verip saniyede can sömüren item + 2. skilli kullanarak canımızı azaltabiliriz, böylece hızlı creep kesip pushlayabiliriz. Ben icat ettim :D Sonra 1 ile can dolduruyorum sakim sakin :D :D Yöntem güzel ama pudge gibi biri aniden saldırınca kötü oluyor. Can da yok. Tam batıyor :D Ama ormandaki yaratıklarda, creeplerde falan iyi oluyor.

Abi bu nasıl bir hevestir ya :)
Bi yazıyon tam yazıyon :)

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi

dostum kusura bakma da o yontemi sen icat etmedin :D o yontem online modda klasiktir zaten :) huskara illa dominator cikilir :)

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Abi bu nasıl bir hevestir ya :)
Bi yazıyon tam yazıyon :)

Heves işte, araştırıp öğreniyoruz :D

dostum kusura bakma da o yontemi sen icat etmedin :D o yontem online modda klasiktir zaten :) huskara illa dominator cikilir :)

Dominator çıkmak değil, benim gibi hızlı creep kesmek için kendi canını sömürmek ve ilk skille geri canını yükseltmek. Hoş bunu da bulmuşlardır :D Açıkcası eğlenceli, adam sana tek başına dalarsa kesmesi zor. Git gide güçleniyorsun. Aşırı güçleniyorsun, dövüş sırasında ilk skill can yeniliyor mu denedim. Onu da deneriz. Olursa tam ayar eder :D Huskar ve sniper hem kolay hem güçlü.Zeus biraz kırılgan geldi bana, ama ulti acaip. Daha o kadar hero denemedim ama, denedikçe öğrenecez. Riki denicem bi ara, sanırım adı rikiydi. Ultisi onu saldırana veya silence yiyene kadar görünmez yapıyor.

ilcarnefice

Üye

Dominator çıkmak değil, benim gibi hızlı creep kesmek için kendi canını sömürmek ve ilk skille geri canını yükseltmek. Hoş bunu da bulmuşlardır :D Açıkcası eğlenceli, adam sana tek başına dalarsa kesmesi zor. Git gide güçleniyorsun. Aşırı güçleniyorsun, dövüş sırasında ilk skill can yeniliyor mu denedim. Onu da deneriz. Olursa tam ayar eder :D Huskar ve sniper hem kolay hem güçlü.Zeus biraz kırılgan geldi bana, ama ulti acaip. Daha o kadar hero denemedim ama, denedikçe öğrenecez. Riki denicem bi ara, sanırım adı rikiydi. Ultisi onu saldırana veya silence yiyene kadar görünmez yapıyor.

Senin o dediğini her huskar oynayan yapmıştır :)
Neyse bi yere kaybolma 10 15 dk sonra evdeyim senle 1 el atalım :)

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi

huskar oyle dengesiz bi sey iste,sagolsunlar pasifi degistirip damage yerine magic resistans yaptilar biraz dengelendi son haritada.sniper da cok kirilgandir ve kacis mekanizmasi yoktur.o yuzden lothar kasmak iyi olur.sniperin ilk skilli(alan) kuleye de isliyor,aklinda olsun.

ilcarnefice

Üye

huskar oyle dengesiz bi sey iste,sagolsunlar pasifi degistirip damage yerine magic resistans yaptilar biraz dengelendi son haritada.sniper da cok kirilgandir ve kacis mekanizmasi yoktur.o yuzden lothar kasmak iyi olur.sniperin ilk skilli(alan) kuleye de isliyor,aklinda olsun.

Aga sen hala dota 1 de misin yoksa dota 2 ye terfi ettinmi

Invoke

Invoke

Üye

Damage yerine magic resist. diyor? Ne zaman oldu o öyle? :blink: Demek ki dota1

- - - Eklendi - - -

Dominator çıkmak değil, benim gibi hızlı creep kesmek için kendi canını sömürmek ve ilk skille geri canını yükseltmek. Hoş bunu da bulmuşlardır :D Açıkcası eğlenceli, adam sana tek başına dalarsa kesmesi zor. Git gide güçleniyorsun. Aşırı güçleniyorsun, dövüş sırasında ilk skill can yeniliyor mu denedim. Onu da deneriz. Olursa tam ayar eder :D

Tabi ki zaten az canla gezersin, hem karşıyı da sürekli vurur, kastırmazsın hızlısın ve damagein var, oyun bası adamlara "w" at. Rahatsız et, atabildiğince denie at. Zaten bunlar huskarın normal taktikleri :pro:
Combattada can dolmaya devam eder, birinci skill ile ama ben ona çok vermem. 2-3 giderim. Bir kere 1'e veririm. Duruma göer yan. ama asıl skill 3. Huskarda canın azken kaçma, adama sağ tıkla, kesme ihtimalin vardır, ve büyük iht kesersin. Yeni başlayanlar hep öleceğimiz zaman kaçarız, halbuki dönüp vurmak bazen daha mantıklıdır, zaten öleceğiz kaçarken ölüyorsun bari adama vur =P Ki huskarda vurunca killi alırsın. 3.skill ile. Domi 2. skill ile birlikte çalışmaz. Oyun sonu 2.skill anlamını yitirir ve lifesteal gerekir, Oyun sonu kasarsın, domi, satanic.

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi

dota 1 deyim.6.78 haritasi ile huskarin pasifi damage yerine mr veriyor artik

- - - Eklendi - - -

Damage yerine magic resist. diyor? Ne zaman oldu o öyle? :blink: Demek ki dota1

- - - Eklendi - - -

Tabi ki zaten az canla gezersin, hem karşıyı da sürekli vurur, kastırmazsın hızlısın ve damagein var, oyun bası adamlara "w" at. Rahatsız et, atabildiğince denie at. Zaten bunlar huskarın normal taktikleri :pro:
Combattada can dolmaya devam eder, birinci skill ile ama ben ona çok vermem. 2-3 giderim. Bir kere 1'e veririm. Duruma göer yan. ama asıl skill 3. Huskarda canın azken kaçma, adama sağ tıkla, kesme ihtimalin vardır, ve büyük iht kesersin. Yeni başlayanlar hep öleceğimiz zaman kaçarız, halbuki dönüp vurmak bazen daha mantıklıdır, zaten öleceğiz kaçarken ölüyorsun bari adama vur =P Ki huskarda vurunca killi alırsın. 3.skill ile. Domi 2. skill ile birlikte çalışmaz. Oyun sonu 2.skill anlamını yitirir ve lifesteal gerekir, Oyun sonu kasarsın, domi, satanic.

ben huskarda 1 3 gitme taraftariyim :) oyun basinda adamlari kastirmamak icin 2 ye 2 defa verilebilir

ilcarnefice

Üye
Ben huskar da 3 2 giderim ilk skile 1 kere versem yeter baktın can yetmiyo nasılsa ben urn of shadows kascam onla canı doldurrum

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
HeavyXS

HeavyXS

Üye
Ben 1 ve 2 ye yogunlasmadım. Sırayla 3 2 1 geldikce 4. Bir de sanırım statlara point verebiliyoruz. Yani verdim. Nasıl oluyor o tam açıklasanıza. Skill point verecek skill kalmadı kuvvete verdim galiba.

ilcarnefice

Üye
Ben 1 ve 2 ye yogunlasmadım. Sırayla 3 2 1 geldikce 4. Bir de sanırım statlara point verebiliyoruz. Yani verdim. Nasıl oluyor o tam açıklasanıza. Skill point verecek skill kalmadı kuvvete verdim galiba.

O statlara veince kuvvet çeviklik ve zeka hepsi birden her verişinde 2 şer tane artıyo

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Ben direk kuvvet üstüne tıkladım, zaten fark ettim belirgin bir şekilde birine tıklanmıyor. İşi sağlama aldım. Bir kere yanlışlıkla dirildigim için para verip. O da bekledim bekledim son saniyelerde buna basılıo mu diye merak ettim. Basıp mouse sürüklüyecektim, içine giriyorsa basılıyordur diye.Gri duruyor ben ne yapayım, tuşu falan varsa sorayım diye merak ettim. Bastım, bastıgım anda mouse sürüklemeye kalmadan para gitti dogduk :D

Üst Alt