Dota(1-2 farketmez :)) oynayanlar buraya

Sponsorlu Bağlantılar

ilcarnefice

Üye
Yok örnegin honda ( dota çakması oldugundan diyorum ) zeka + saldırı hızı itemi falan var. Şimdi ben büyücü bir heroya, zeka itemi alırsam düz vuruş artar mı ? Sadece skiller mi artar ? Tam olarak etkileri ne ?

Zeka herosuba zeka itemi alırsan senin tabirinle düz vuruş yani damage in artar ayrıca + zeka puanın 1 tanesi mana yenilenmesini 0.04 artırır ve 20 küsür fazladan mana verir..

Invoke

Invoke

Üye
Yok örnegin honda ( dota çakması oldugundan diyorum ) zeka + saldırı hızı itemi falan var. Şimdi ben büyücü bir heroya, zeka itemi alırsam düz vuruş artar mı ? Sadece skiller mi artar ? Tam olarak etkileri ne ?

Honu yapan adam dotanın ilk yapımcılarından zaten sonrasında dotayı bırakıp hona yönelmiş dotayı başkaları geliştirmiş vs.

Büyücü heroya zeka itemi alırsan düz vuruşu artar. Skiller değişmez. Manası artar. Ama bu mantıkla int. hero oynanmaz. İnt. herolara düz vuruş kasmazsın. Skiller önemlidir ve itemlerinle destek sağlarsın...

HeavyXS

HeavyXS

Üye

Honu yapan adam dotanın ilk yapımcılarından zaten sonrasında dotayı bırakıp hona yönelmiş dotayı başkaları geliştirmiş vs.

Büyücü heroya zeka itemi alırsan düz vuruşu artar. Skiller değişmez. Manası artar. Ama bu mantıkla int. hero oynanmaz. İnt. herolara düz vuruş kasmazsın. Skiller önemlidir ve itemlerinle destek sağlarsın...

Bak öğrendiğim iyi oldu. Lol'de tersi olan bir durum var yetenek gücü diye, genelde orda büyücü karakterler yetenek gücü oluyor. Yetenek gücü veren eşyalar alıyorsun, skill vuruşu artıyor. Düz vuruş iş yapmıyor yani. Peki ben drow ranger'a çeviklik eşyaları alırsam nolur? (adı çeviklikti diye hatırlıyorum)

ilcarnefice

Üye
Bak öğrendiğim iyi oldu. Lol'de tersi olan bir durum var yetenek gücü diye, genelde orda büyücü karakterler yetenek gücü oluyor. Yetenek gücü veren eşyalar alıyorsun, skill vuruşu artıyor. Düz vuruş iş yapmıyor yani. Peki ben drow ranger'a çeviklik eşyaları alırsam nolur? (adı çeviklikti diye hatırlıyorum)

Çeviklik itemlerini sadece drow a değil hangi heroya alırsan al her 7 çeviklik hero ya 1 armor yanı fazdalan 1 zırh verir ve çevikliğin ne kadar fazla olursa daha seri saldırırsın
Ayrıca çeviklik herolarına çeviklik kasarsan damage leri artar dediğin gibi drow çeviklik herosu onun atağının yüksek olmasının nedeni ultisinin ilk başta 40 çeviklik vermesi ve pasif bir aurası olması onun atağını normalin üstüne çıkarır..

ilcarnefice

Üye
Ben sana birincil özelliğine aşırı bağlı birkac hero söyleyim
Kuvvet: pudge (adam oldürdükçe lvl almasa bile kuvveti artar)
Çeviklik: drow ranger , riki (çevikliği ne kadar fazlaysa arkadan saldırılarda o kadar fazla vurur)
Zeka: outworld devourer (zekası ne kadar fazlaysa ultisi o kadar fazla hasar verir) , silencer (pudge gibidir , kendisi veya yanındaki adamlar adam öldürdükçe lvl almasa bile silencer adam başına fazladan 2 zeka kazanır)

• Beğen
Tepkiler: HeavyXS
Invoke

Invoke

Üye
Silencerın +2int. i çok seviyorum :pro:

Ama pek kill alamıyorum :ehe

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Bir de hasar olayı var. Tüm özellikler olayı var. Onlar ne ? Örneğin drow ranger'da düz vuruşu yükseltmek için hem çeviklik hem hasar mı toplayacagım ? Tüm özellikler ne veriyor, +1 tüm özellikler mesela bu üçünü mü veriyor ?

Invoke

Invoke

Üye
Bir de hasar olayı var. Tüm özellikler olayı var. Onlar ne ? Örneğin drow ranger'da düz vuruşu yükseltmek için hem çeviklik hem hasar mı toplayacagım ? Tüm özellikler ne veriyor, +1 tüm özellikler mesela bu üçünü mü veriyor ?

+1tüm özellik dedigi +1int +1agi +1str çeviklik zeka kuvvet herhalde türkçesi :D
Drowda Agi kasacaksın çeviklik heroda zaten ne kadar çeviklik o kadar hasarında artar.
Drow için soruyorsun sana itemler: Power Treads, Shadow blade bu ikisi sart. Sonrasında Yasha olabilir(sonra manta yaparsın)(mantıklı), butterfly(6klık item cok kasarsan yaparsın :D) gidebilirsin, çok gg ise bir de heart of tarasq**(gereksiz) alabilirsin ya da karşıda miss vurduran hero varsa (phantom assasin gibi) monkey king bar kasarsın...

- - - Eklendi - - -

Geceden beri dota oynuyom, Tolga :pro:

ilcarnefice

Üye

+1tüm özellik dedigi +1int +1agi +1str çeviklik zeka kuvvet herhalde türkçesi :D
Drowda Agi kasacaksın çeviklik heroda zaten ne kadar çeviklik o kadar hasarında artar.
Drow için soruyorsun sana itemler: Power Treads, Shadow blade bu ikisi sart. Sonrasında Yasha olabilir(sonra manta yaparsın)(mantıklı), butterfly(6klık item cok kasarsan yaparsın :D) gidebilirsin, çok gg ise bir de heart of tarasq**(gereksiz) alabilirsin ya da karşıda miss vurduran hero varsa (phantom assasin gibi) monkey king bar kasarsın...

- - - Eklendi - - -

Geceden beri dota oynuyom, Tolga :pro:

Bi ara görmüştüm birazdan damlarım oyuna :)

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Android'e dota wiki diye uygulama indirdim itemler herolar falan var. Ama tamamen türkçe değil kısmen türkçe. O yüzden ingilizce kullanıyorum. Ben kuvvet champ kullansam daha iyi olur. Dolaylı yoldan değil düz yoldan alayım ben gücümü :D Ayrıca juggernaut skiller güzelmiş, birazdan juggernaut oynayacagım tabi bırakırlarsa :D

Invoke

Invoke

Üye
Juggernaut kuvvet değil ama çeviklik.
Sen böyle diyon diye böyle yazıyorum çok garip oluyor agi ya da str desek olma mı :D

Jomolocco

Jomolocco

Üye
dota oyle 1 yil oynamakla ogrenebilecek bir oyun degil.

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Evet, ben heroumu buldum. Botlarda iyi oynayan hero diye sevmiştim zaten, zeus. 5/7/9 oynadım. Ben 3 ölümle gittim geldiğimde 6 ölümdü, oyunun ortasında afk olmam gerekti ( babam öğretmen, mebbis girmesi gerekti mecbur baseye gittim bıraktım ). Herhalde basede 3 kere kesmemişlerdir, benim kafam karışmıştır :D Ama baya güzel, tf girseydik kaderini değiştirebilirdim ultiyle. Yerine canı azalınca birinin çaktım ultiyi :D Haritanın diğer ucuna double kill attım adamı kurtardım.

Ekleme: Deny, kendi birimini öldürme, olayı var mı dotada ? Varsa nasıl ve ne faydası ? Örneğin kendi creep'ini kesip düşmanın gold kasmasını engellemek vb.

HeavyXS

HeavyXS

Üye
Kolay öğrenilir zor prolaşılır tarzı işte. Bu kolay zor kısmını da böyleyece kapayım :D Herolara baktım gece. Benim en rahat oynayacağım herhalde sniper. Rahat bir ulti, bol pasif, + slow var. Merminin önüne atlanıyor mu onu soracağım, lolde ( evet çünkü lol bildigimden onu örnek veriyorum) aynı şekilde bir ulti var, odaklanıp çok uzağa ateş ediyor. Başka bir hero geçerse öne mermi ona çarpıp hasar veriyor. Bunda da var mı öyle bir şey ? Başka da zeus, huskar(str olan tek ranged bence, bir tane daha var da o o kadar değil), drow ranger. Oynamak istediğim de bounty hunter ( bu kolay olabilir), night stalker ( bu zor olabilir ). Sonuç olarak benim herolar drow ranger, sniper, zeus, huskar, bounty hunter, night stalker. En kolaylar sniper ve zeus bana göre. Bu arada guidelere baktım, oyun başı hiç benim gibi ağaç yeme zıkmı ve ayakkabı başlayan yok. 2 tane +3 veren ( karaktere göre ) 2 tane her özellige +1 veren, 1-2 de pot alıp başlıyor rehberler.

paradox07

paradox07

Üye
    Konu Sahibi
Evet, ben heroumu buldum. Botlarda iyi oynayan hero diye sevmiştim zaten, zeus. 5/7/9 oynadım. Ben 3 ölümle gittim geldiğimde 6 ölümdü, oyunun ortasında afk olmam gerekti ( babam öğretmen, mebbis girmesi gerekti mecbur baseye gittim bıraktım ). Herhalde basede 3 kere kesmemişlerdir, benim kafam karışmıştır :D Ama baya güzel, tf girseydik kaderini değiştirebilirdim ultiyle. Yerine canı azalınca birinin çaktım ultiyi :D Haritanın diğer ucuna double kill attım adamı kurtardım.

Ekleme: Deny, kendi birimini öldürme, olayı var mı dotada ? Varsa nasıl ve ne faydası ? Örneğin kendi creep'ini kesip düşmanın gold kasmasını engellemek vb.

var hocam deny var.denyi a ya basıp hedefi secip ypiyorsun.creep denyinda karsiya yok denecek kadar a z exp gidiyor,kule denyind da karsiya daha az para geliyor.

- - - Eklendi - - -

selamun aleykum dotaci gencler,uzun bir suredir yoktum,artik pek giremeyecegim ama ara sira girer bakarim konuya.mert ve tolga nicklerinizi buraya yazar misiniz,ne degistigini bilmiyorum da :) :bilmm

- - - Eklendi - - -

Kolay öğrenilir zor prolaşılır tarzı işte. Bu kolay zor kısmını da böyleyece kapayım :D Herolara baktım gece. Benim en rahat oynayacağım herhalde sniper. Rahat bir ulti, bol pasif, + slow var. Merminin önüne atlanıyor mu onu soracağım, lolde ( evet çünkü lol bildigimden onu örnek veriyorum) aynı şekilde bir ulti var, odaklanıp çok uzağa ateş ediyor. Başka bir hero geçerse öne mermi ona çarpıp hasar veriyor. Bunda da var mı öyle bir şey ? Başka da zeus, huskar(str olan tek ranged bence, bir tane daha var da o o kadar değil), drow ranger. Oynamak istediğim de bounty hunter ( bu kolay olabilir), night stalker ( bu zor olabilir ). Sonuç olarak benim herolar drow ranger, sniper, zeus, huskar, bounty hunter, night stalker. En kolaylar sniper ve zeus bana göre. Bu arada guidelere baktım, oyun başı hiç benim gibi ağaç yeme zıkmı ve ayakkabı başlayan yok. 2 tane +3 veren ( karaktere göre ) 2 tane her özellige +1 veren, 1-2 de pot alıp başlıyor rehberler.

sniperda merminin onune adam gecerse mermi yine hedefine varir,yani onune gecen adama bi sey olmaz.huskar iyi herodur cok dengesiz,3.skilli ile dagitir ortaligi (stun yemedigi surece) ancak 6.78 haritasi ile damage yerine magic resistans geldi biraz daha iyi oldu.

Jomolocco

Jomolocco

Üye
2 gunde ogretilebilecegini saniyorsun sen daha ogrenememissin

ilcarnefice

Üye
dalga gecme benle ;) eger 2 gunde ogrenilebilcek bir oyun oldugunu dusunuyorsan sen bu oyunu hic bilmiyorsun. Single oyun degil bu . Oyle adam ates etmeye benzemez

Senin dediğin oyunu ben 2 yıldır oynuyom burda benimle oynayan adamlarda var zaten nasıl oynadığımı onlar iyi bilirler
İlk başta dediğim olaya gelirsek bunu ben bilip bilmeden yazmadım hiç bilmeyen bir arkadaşım mantıklı düşündü ve 5 günde ilk önce rubick i sonra invoker ı öğrettim adam sadece mantığını kullanarak soğukkanlı davrandı benim yaptiğım birşey de yok aslında..

Invoke

Invoke

Üye
Çok mantıklı düşün ben sana 2 günde öğretiyim :)

Mantığını öğrenirsin 2 günde =)

- - - Eklendi - - -

Senin dediğin oyunu ben 2 yıldır oynuyom burda benimle oynayan adamlarda var zaten nasıl oynadığımı onlar iyi bilirler
İlk başta dediğim olaya gelirsek bunu ben bilip bilmeden yazmadım hiç bilmeyen bir arkadaşım mantıklı düşündü ve 5 günde ilk önce rubick i sonra invoker ı öğrettim adam sadece mantığını kullanarak soğukkanlı davrandı benim yaptiğım birşey de yok aslında..

Demek içinde oyunculuk varmış. =)

- - - Eklendi - - -

Hüseyin, yeni nickim bu işte"qarapapaq" Mert ben =) Uzun zamandır yoksun?

- - - Eklendi - - -

Canı azaldımı kendi creepini kesersin yalnız para değil exp. kasmasını önlersinin. Kuleye denie atarsın karşıya yalnızca 100gold gider, bu sayede.Kendi takım arkadasına bile denie atabilirsin. Hatta kendine bile denie atabilirsin bazı herolarla, mesela pudge ya da abaddon.

- - - Eklendi - - -

Bu arada 2-3kez oynadım da abad. çok güzel olmuş bence =)
Spiker olayını da söylemiştin gerçi ama yeni çözdüm, Tolga. Çok iyi oluyormuş. Ben de spiker yok ama başkalarından otlanıyorum işte. :ehe

Üst Alt