Cm hakkında kafama takılanlar var. Acil

Sponsorlu Bağlantılar

mertekin34

mertekin34

Üye
    Konu Sahibi
Cm hakkında kafama takılanlar var. Acil
Öncelikle merhaba beyler. Cm'a karşıydım önceden ama gerek vine gerek instagramın vine özelliğinin gingerbreade verilmemesiyle birlikte artık yüklemeye karar verdim. Touchwiz entegreli romumu buldum inş. yükleyeceğim ama geçenlerde bir konu gördüm ve kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim.

1-) Cm yükleyince telefonun arama özelliği gidiyor mu ? Yani efs klasörü kesin siliniyor mu ?

2-) Efs siliniyorsa peki bunu nasıl yedeklerim ve rom yükledikten sonra arama sorununu nasıl çözerim ?

3-) Orijinal roma dönünce tekrar kendi imei nosu gelir mi ?

Bide son olarak cm'dan orijinal roma yani gingerbread'e dönerken rom dosyasını nereden bulabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim.

rapocal87

Üye
Kardeş öyle iş mi olur arama yapılmasa kim kullansın o modu, eski sürümlerde betalarda vardır belkide öyle bi sortun yok yukle 10.1 gitsin :>

Lohengram

Lohengram

Üye
  • Beğen
Tepkiler: mertekin34

rapocal87

Üye
kardeş telefon arama yapmıyosa niye kullanıyım ki kullanmam ? orjinale dönsem düzelmez mi?

mertekin34

mertekin34

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş öyle iş mi olur arama yapılmasa kim kullansın o modu, eski sürümlerde betalarda vardır belkide öyle bi sortun yok yukle 10.1 gitsin :>

Bilmiyorum kardeşim ama zaten komple aranmıyor demedim. İlk yüklendiği anda sadece aranmıyormuş. İnternet de bir çok kişinin başına geldiğini okudum. Aynı zamanda eski orj. roma dönünce düzeliyor diyorlar ama emin olmak lazım.

Lohengram

Lohengram

Üye
  • Beğen

partyhard

Üye
cm niye arama yapmasın hacı

rapocal87

Üye
hadi kurduk arama yapmıyo napcaz ? orjinal rom yüklycez ? imei değişince sıkıntı yaratır mı?

rapocal87

Üye
IMEI NASIL yedekleniyo ? :D hadi yedekledim nasıl yüklycem ? :D

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Cihaz yurttisindan mi geldi

mertekin34

mertekin34

Üye
    Konu Sahibi
Cihaz yurttisindan mi geldi

Hayır, Turkcell bayiİnden alınma. Güzel yere parmak basmışsın çünkü baktığım sitede birisi yurtdışı değilse sorun olmaz demişti :D

___

Beyler ben zaten hiç arama yapılmıyor demiyorum, ilk kurunca hat bağlanmıyormuş. İmei geri yükleyince düzeliyormuş. Hepiniz yedekle yedekle diyorsunuz da ben de zaten nasıl yedekleniyor diye soruyorum. Anlatın yapalım işte :D

MaxiHan

MaxiHan

Üye
Aynen bende tam onu diyecektim sorun olmaz yukle gec

• Beğen

rapocal87

Üye
S5830i'de IMEI yedeklemenin gerçekten mümkün olduğu sonunda teyit edildi.

IMEI cihazdan ne oluyor da siliniyor bilmiyorum ancak ROM vb... yüklemeden önce en azından sadece bir kere de olsa IMEI'nizi yedeklemenizi öneriyorum. (her seferinde yapılması gerekmiyor zaten, dosyayı alın kenarda dursun)

Bu dosya sadece IMEI değil, sistem ile ilgili farklı verileri de tutuyor. Cihaz bilgileri vs... gibi bazı bilgileri. Bu yüzden cidden önemli bir dosya. (gerçi IMEI'de giderse cihazı telefon olarak kullanamıyorsunuz :))

IMEI'yi yedeklemek için gerekli adımlar;

1- Galaxy Toolbox programını indirin ( )
2- Programı telefonunuza kurun (sistem dosyalarına erişeceğinden telefonun root'lu olması gerekmektedir) ve programın ana menüsünden "Backup EFS Partition" seçeneği ile yedek aldırın.
3- SD kartın içinde GalaxyToolbox klasöründe oluşan EFSpart.img.SAVE isimli dosyayı güvenli bir yere kaydedin (paranoyak iseniz DVD, CD, usb drive gibi bir kaç farklı yere de koyabilirsiniz :))
4- Duanizi eksik etmeyin.

IMEI'yi geri yüklemek için gerekli adımlar;

(Program halihazırda kurulu ise 1. ve 2. adımları, yedeklediğiniz dosya halen SD'de duruyorsa 1., 2. ve 3. adımları atlayabilirsiniz)
1- Galaxy Toolbox programını indirin ( )
2- Programı telefonunuza kurun (sistem dosyalarına erişeceğinden telefonun root'lu olması gerekmektedir)
3- SD kartın içinde GalaxyToolbox klasörüne daha once yedeklediginiz EFSpart.img.SAVE isimli dosyayı kopyalayın.
4- Programın ana menüsünden "Restore EFS Partition" seçeneği ile yedegi geri dondurun.
5- Eğer IMEI'yi restore etmeye ihtiyacınız oldu ise duanızı eksik etmezsiniz umarım.

dene bi kardeş şunu yedekle sonra kur romu eğer sıkıntı çıkmazsa tel gelince bende kurcam :D

- - - Eklendi - - -

bide face varsa verirmsn :)

• Beğen
MaxiHan

MaxiHan

Üye
Yav ne yedegi, sorun olmaz kur sen romunu. yurt icinden alinan hic bir telefonda sorun cikarmaz

• Beğen

rapocal87

Üye
patronus kardeş alsın yinede sorun çıkmaz yedekten :) fazla iş göz çıkarmaz :) olası bi durumda yükler olur biter :)

• Beğen
MaxiHan

MaxiHan

Üye
dene bi kardeş şunu yedekle sonra kur romu eğer sıkıntı çıkmazsa tel gelince bende kurcam :D

- - - Eklendi - - -

bide face varsa verirmsn :)

Face/msn gibi sosyal ag linkleri eklemek yasak, ancak pm yoluyla verebilirsiniz

rapocal87

Üye
ok.

Üst Alt