Microsoft'un yazılım konusunda en iyisini yapacağından şüphem yok ama biraz zamanı daha var. Windows 10 for Mobile olmuş fakat uyguların yerleşmesi içn biraz zamana ihtiyacı var. HTC Phone 8s kullanıyordum uygulamalar yüzünden S5 mini aldım. Ve yüksek ihtimalle bir sonraki telefonum Microsoft olacaktır.
Samsung'un müşteri ilişkilerive kullanıcı memnuniyeti çokta iyi sayılmaz, müşteri memnuniyetinin önemi- para olan odaklarından sonra geliyor bu da kayıp ettikleri nokta. Şu an en iyi halkla ilişkiler emin olun Microsoft'ta, hatta daha yeni Android Outlook uygulaması için birkaç görüş ve öneri paylaştım destek bölümünden bir gün geçmeden cevap geldi. Daha global dil desteğinin mevcut olmadığını fakat en kısa zamanda olacağı belirtildi, dolayısıyla İngilizce yazışmak durumunda kaldım. İngilizce olarak önerilerimi ve şikayetlerimi not aldığını en kısa zamanda bölüme ileteceğini söyledi. W10 konusunda bile sırf halkla ilişkiler ve kullanıcı deneyimi iyi olsun diye Gabriel Aul isimli bir zat göreve getirildi. Kullanıcının tüm isteklerini dinleyip gelen talepler değerlendiriliyor. Ki ilerleyen senelerde Satya Nadella isminin başarıları çok daha sık gündeme gelecektir.
HTC Phone 8S te hiçbir şekilde arayüzde kasmalar yaşamadım(WP 8 in o kadar ilkel olmasına rağmen). Amiral dediğimiz telefonların farkı özellikle oyun kısmında ortaya çıkar, WP ise bunlardan biraz mahrum sayılır. Diğer türlü arayüzün kasıp kasmadığı tamamen yazılımsal bir durumdur. Eğer ben menüler arasında dolaşırken telefonda takılmalar oluyorsa bunda donanımın kabahati yoktur. Ki firmalar zaten telefonun kaldıramayacağı sistem güncellemesini vermezler.
Tecrübelerime dayanarak uzun uzun yazdım aama Microsoft dışında yeryüzündeki hiçbir firmanın ismiyle anılan "YAZILIM DEVİ" ibaresi yoktur. Microsoft bu konuda çok istekli ve Steve Ballmer'dan kurtulduktan sonra çok farklı bir ivme kazandı. Microsoft'a güvenin.
Makul ve kabul edilebilir seviyede şikayetlerinizi-önerilerinizi Microsoft'a yazmaktan çekinmeyin.