Bugüne Kadar WP'nin Durumu ve Beklentiler

Sponsorlu Bağlantılar

muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
    Konu Sahibi
Bugüne Kadar WP'nin Durumu ve Beklentiler
Birader microsoft hiçbir zaman şahlanacak demedi. Android 5. Yılında bile çöplüktü marketi. Microsoft çok mütevazi olduğu için 8 in üstüne 8.1 olarak çıkardı o güncellemeyi 9 yahut 10 olarak değil. Microsoft o 'şahlanma' sözcüğünü çoktan geçti. 8.1 de şahlandı Windows 10 ile birlikte rayına oturacak. Bu yüzden geç çıkartıyor. Üzerinde uğraşıyor. Marketleri de birleştirecek bu yüzden sadece "Windows" olarak çıkaracak. Birader 350 liralık Windows phone'da 2000 liralık Windows phone'da aynı performansı veriyor. Gelen sadece kamera tasarım falan filan. 100 tl lik androidde var 3000 likte ama performans farkı ucurum. Windows phone'da o yok. Kullanıcı yanlısı microsoft. Kar amaçlı google. Microsoft youtube uygulaması yaptı aynı ekranda 4 video izleyebildiğin falan dünyanın en stabil youtube uygulaması. Fakat google youtubeyi kullanmasına izin vermedi... Ama microsoft facebooku skypeyi uzun zaman once almasına rağmen hala androidde tutup güncelleme veriyor. İstese çeker,ordan gelen para microsoftun biryerlerinde değil zaten... Ama kullanıcıları var kullanıcı yanlısı. Bu yüzden orta segmente yoğunlaşıyor. Alt segmentle birlikte. Ama Windows la birlikte üst segmente de önem vericek. 640 ve 640 xl da da gordugumuz gibi orta segmentide unutmayacak. Bildiğiniz birşey yok gelip buraya bir firmanın telefon sistemini kotuleyemezsiniz. Androide uygulamalar uyumlu kod ile yazılıyor. Oradaki uygulamayı alıp Windows ta çalıştıramazsınız. Yapısı farklı. Yeniden yazmak gerekir. Programlama okuyorum ve belirli bir programı yazmak kolay, ama global bir uygulama yazmak 50 kişilik profesyonel bir ekiple bile çok uzun süreç İsteyen bir iş. Ama çoğu uygulama hazır. Windows 10 ile gelicek. Windows 10 bir devrim. 8.1gibi ihtiyaçların yayınlandığı bir güncelleme değil. Windows 10 deneme sürümü çıkartarak kullanıcı deneyiminde bir işletim sistemi yapıyor. Yaptığın konsept çalışmasını, programı, böyle olsa daha iyi olur dediğin bir yeri,karşılaştığın bir hatayı screen shout ile windowsa attığınız zaman onlar değerlendiriyor ve cevap yazıyor. Gereksizler klasorune atmıyor :)

• Beğen
Tepkiler: 4MaGuS, StRonK, erhanercan ve 10 diğerleri

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
İşte benim düşünce yapımın aynısı bu :alkis

• Beğen
Tepkiler: hasim38 ve muratcanCNKY
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Şu uygulamalar ne zaman güncellenecek

• Beğen
Tepkiler: ihsan.snmz ve muratcanCNKY
serinaga

serinaga

Üye
Bilen biliyor sistemi, Wp candır, heyecandır, çöker çöker yine çalışır ...

• Beğen
Tepkiler: muratcanCNKY ve ogzhnoTr
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
    Konu Sahibi
Şu uygulamalar ne zaman güncellenecek
Aslında Windows Phone güncelleme zorunluluğu politikasını da yapıyor. Mesela instagramın yerine 6tag var. Ve instagramdan daha çok kullanılıyor bunun instagramı rahatsız edip güncellemeye sürüklemesi gerekir. Ama Windows Phone piyasada çok hakim değil ve instagram bu yüzden önemsemiyor. Windows 10 ile birlikte satışlarının artacak ve uygulama yapımcılarının da güncelleme için çalışma yapması gerekecek. Windows kendi uygulamalarını da çıkartarak bunu destekleyecek. Mesela lumia 940 ın 5.2" 3gb ram parmak izi sensoru , kalem gibi özelliklerle geleceğini sızdırdılar. Bu özellikleri iyi bir reklamla satışa çıkartırsa Windows 10 ile artık raya oturacak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: serinaga
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
    Konu Sahibi
Ayrıca Hızlı ve Öfkeli 7'de de Lumia 930 Black kullanılıyor neredeyse tüm telefon sahnelerinde :)

bozkirdangelen

bozkirdangelen

Üye
Belki eleştirilerde haklıyız..

Belki de perde gerisinde müthiş planlar ve projeler yapıyorlar..

WP 10 sisteminden ben de çok umutluyum..
Ayrıca Hızlı ve Öfkeli 7'de de Lumia 930 Black kullanılıyor neredeyse tüm telefon sahnelerinde :)

bu hafta sonu filmi seyrettim ve o arabadan almaya karar verdim : ) )

• Beğen
Tepkiler: muratcanCNKY

Emre

Üye
Bazen Kazandım sanarken Kaybeder insan!

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Murat Alper, Aybin.Kilic, Basteryus ve 2 diğerleri
dakamon

dakamon

Üye
Katılmadığım tek nokta kullanıcı dostu MS lafı :) adam parasına bakıyor :) babamızın oğlu değil yada kara kaşımıza kara gözümüze bunu yapmıyor. Bizi ne kadar mutlu ederse o kadar para kazanacağını biliyor çünkü. :)

• Beğen
Tepkiler: byibo
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
    Konu Sahibi
bazende bazı insanlar tarafsız düşünme yeteneğini kayıp eder. Dünyanın kendileri etrafında döndüğünü düşünmeye başlar filan...

Aynen kardeş, herşeyi yaparlar ederler sanıp, ezelden beri lider olana kafa tutarlar bazen :) anca kir atarlar, kirli olanlar kirli yolu tutar. Temiz olan hep ezelden liderin yolundadır zaten :)

UçanOsman

UçanOsman

Üye
Zevkler Tartışılmaz...

• Beğen
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
    Konu Sahibi
Zevkler Tartışılmaz...

Tabiki de sen android seversin sevdiğin bi rom vardır onu kullanıyorsundur kendine göre widgetlerin vardır falan ben Windows'u seviyorumdur başkası apple seviyordur tabiki tartışılmaz. Bizim burada tartıştığımız Windows a laf atanların haksız olduğu. Biz onlara elleşmiyoruz onlarda bize taş atmasınlar. Maksat bu :) senin avatarından da anlaşılıyor zaten tarafsız olduğun :)

caner1010

Üye
Zevkler Tartışılmaz...

aynen zevkler tartışılmaz..kimine göre iyi olan kimine göre kötü olabilir..şahsen ben 3 yıldır 920 kullanıyorum...artık sistemden de telefondan da iyice sıkıldım..gelişiyormu evet ama çok yavaş,neymiş efendim sabırlı olacakmışız elimizde büyüyecekmiş sistem..banane kardeşim babamın şirketimi ms.adam gibi bütün uygulamalar oyunlar gelsin ozaman kullanalım.yakın zamanda telefonu değiştirmeyi düşünüyorum..sony z4' ü bekliyrum yada zenofe iki gelirse onuda alabilirim..eşimde 2 yıldır lg g2 kullanıyor sıfır kasma var telefonda bir kere bire format atma ihtiyacı duymadık..bizde olmayan yada yarım yamalak olan uygulamalarıda çok güzel kullanıyor valla..

UçanOsman

UçanOsman

Üye
Tabiki de sen android seversin sevdiğin bi rom vardır onu kullanıyorsundur kendine göre widgetlerin vardır falan ben Windows'u seviyorumdur başkası apple seviyordur tabiki tartışılmaz. Bizim burada tartıştığımız Windows a laf atanların haksız olduğu. Biz onlara elleşmiyoruz onlarda bize taş atmasınlar. Maksat bu :) senin avatarından da anlaşılıyor zaten tarafsız olduğun :)
aynen zevkler tartışılmaz..kimine göre iyi olan kimine göre kötü olabilir..şahsen ben 3 yıldır 920 kullanıyorum...artık sistemden de telefondan da iyice sıkıldım..gelişiyormu evet ama çok yavaş,neymiş efendim sabırlı olacakmışız elimizde büyüyecekmiş sistem..banane kardeşim babamın şirketimi ms.adam gibi bütün uygulamalar oyunlar gelsin ozaman kullanalım.yakın zamanda telefonu değiştirmeyi düşünüyorum..sony z4' ü bekliyrum yada zenofe iki gelirse onuda alabilirim..eşimde 2 yıldır lg g2 kullanıyor sıfır kasma var telefonda bir kere bire format atma ihtiyacı duymadık..bizde olmayan yada yarım yamalak olan uygulamalarıda çok güzel kullanıyor valla..
kullandığımız şeyi savunmak insanın doğasında var yapacak birşey yok

MaxipmaN

Üye
androidde ocaktan itibaren youtube uygulamssının cıvığı çıktı, bi bozuyorlar, sonra düzeltip bi daha bozuyorlar

braayn

braayn

Üye
Şuan piyasada ne kadar elektronik ürün var ise ve bir o kadarda marka var ise hiç biri kullanıcı dostu değil bu fikre her zaman karşı çıkmışımdır.Diğer yazılanları okuduğumda hak veriyorum...Ms işini iyi yapmaya çalıştığı ve yarım bıraktığı işlerde var yok demek olmaz.Lumia 800 ve 900 sahipleri ortada neyse buradan iyi dileklerimizi diliyoruz bende Nokia hayranlığı ile birlikte Wpye katıldım.İyiki Ms wp yi ilk önce nokialar ile bize verdi yoksa gidip samsungla çıkarsaydı inanın almazdım.

• Beğen
muratcanCNKY

muratcanCNKY

Üye
    Konu Sahibi
Şuan piyasada ne kadar elektronik ürün var ise ve bir o kadarda marka var ise hiç biri kullanıcı dostu değil bu fikre her zaman karşı çıkmışımdır.Diğer yazılanları okuduğumda hak veriyorum...Ms işini iyi yapmaya çalıştığı ve yarım bıraktığı işlerde var yok demek olmaz.Lumia 800 ve 900 sahipleri ortada neyse buradan iyi dileklerimizi diliyoruz bende Nokia hayranlığı ile birlikte Wpye katıldım.İyiki Ms wp yi ilk önce nokialar ile bize verdi yoksa gidip samsungla çıkarsaydı inanın almazdım.

Bende samsungla çıksaydı almazdım. Nokia güven veriyor :)

Üst Alt