Biraz hafıza tazeliyelim;
1). 6630, çekim güneş ışığında olmadıkça çok kötü fotoğraf çeker... Görelim;
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
<< 6630
<< 7610
2). 6630, yazı vs gibi (text photographing mi ne diyor gavur buna) yakın çekimlerde olağan üstü kötüdür.. Görelim;
<< 6630
<< 7610
<< 6630
<< 7610
3). 7710'un kamerasının yazılımla 1mp'den 1.3'e yükseltildiğini, bunun da aynı fotoğrafın sadece boyut olarak büyütülmesi anlamına geldiğini, haliyle netliğin her zaman daha bozuk olacağı sonucunu doğurduğunu biliyor muyduk? Elbetteki biliyorduk... 6630 kaç mp? 1.3... lensi neden 7610 ile aynı?... Hmm...
[/url] buyrun girin bakın hatırlayanınız varsa bu telefon 1mp olarak çıktı.. şimdi 1.23 yani genel olarak 1.3 denen mp boyutuna geldi...
Evet 6630 nokia'nın en hızlı telefonudur, hatta 6680'den de hızlıdır, n90'dan kat kat hızlıdır, fotoğrafı şak diye çeker, çok şahanedir o konularda ama çekilen fotonun kalitesi düşük olduktan sonra ne kadar hızlı çektiği beni enterese etmiyorki.. sizi de etmemeli hatta... bir tek güneş ışığında kaliteli çekecek diye kamerasına iyi denmez ki... ancak "senin telefonun 6630 olduğu için böyle diyorsun herhalde" denir...
mp3 konusuna nereden geldik ki? hadi konu w800'ün çektiği fotoğraftı, oradan 6630'a geldi, oradan 7610'un 6630'dan iyi olması derken, sanıyorum 7610'un 6630'dan iyi olduğu ortaya çıkınca dümen kırıldı mp3 çalamıyora geldi konu... ama konu mp3 değildi zaten...
kaldı ki 1mp'den yazılımla 1.23'e büyütülüp adına 1.3mp denmiş bir fotoğrafın, kendiliğinden 2mp olan bir kamera ile yarışması, 3,16 BMW'nin Ferrariyi geçeceğini iddia etmekten farklı bir şey değildir. N90'ında kamerası gerçek anlamda 2mp olmadığı için w800 ve k750'nin gölgesinde kalmıştır.
Nokia'nın en büyük kan kaybı, benim gibi fanlarını kaybettiği nokta bu olmuştur. Ha şimdi bu yazıyı okumadan sadece resimlere bakarak cevap veren olursa da ciddiye almam baştan söyliim.