Forumgocmen
Üye
Arkadaşlar iphone 3gs 16 gb var elimde jailbreak denilen işlemi unlock işlemini yaptım denemdiğim birşey kalmadı sanırım.Ancak itunes telefonu 3.1.3 e yükseltiğinden bu yana ne menü açılıyor nede herhangi birşey sadece acil arama yapabiliyorum.Simlocked yazısı ve itunes kablosu var ekranda telefonumu yurdışından aldım ve yurtdışında yaşıyorum.Güncelemeden önce hertürlü sim kartla çalışıyordu.Telsimde bunlara dahil.Şu aşamada telefonumu tekrar kullanabilecekmiyim ?
Arkadaşım merhaba . Bende turkcellden alınma 3 GS 32 gb var dediklerini aynen uyguladın .ekranda cydia ve ınstallous çıktı. restart yaptım elimdeki programları dediğin gibi apps a sürükleyip yüklemek istiyorum fakat apps a tıkladığımda pencere açılmıyor . nerde yanlışlık yapıyorum yada eksik bir şey mi yaptım. Bilgi verirsen sevinirim. Teşekkürler.
Hocam önce cydia yı çalıştır.cydia güncellemeri vardır onları yap.sonra cydia yı kapatıp aç manage bölümünden source a gir.sağ üst köşede edit var ona tıkla sol üstte add çıkacak ona tıkla gelen ekranaLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızbu kaynağı ekle tamam de.sonra geriye dön orda en üstte hackulo adresini göreceksin.ona tıkla orda firmware sürümün ne ise ona uygun appsync 3.1 veya 4.0 indir.Gerçi ekranda installous u gördüysen bu dediklerimide yüklemişsindir diye tahmin ediyorum
hocam iphone 3gs yurt dışı gelen simlock lu telefonların yazılımını 3.1.3 e yükseltirsen telefon acil arama ekranında sıkışıyor.Şuan için bunu açmanın tek yolu o telefon alınırken üstünde gelen hattı takıp telefonu aktif etmek.telefon aktif olunca tekrar jailbreak ve unlock işlemi yaparak sorunu çözebilirsin.Şuan için bundan başka çözüm yok.Eğer 3.1.2 shsh kaydını yaptın ise telefonu 3.1.2 döndürebilirsin.Bununla ilgili detaylı bilgi forumda mevcut ordan aratabilirsin.
ıphoneni turkiyeden aldıysan dedklerimi bir kere daha dene aynı hata devam ediyorsa bu jaılbrek işlemini dene .gene olmazsa telefonun garantı kapsamnda ise hala servise götrmende fayda servise götrmedende restore edp oyle goturmelsn jaılbreaksız
Spirit 3.1.3 JailBreak Windows Yönergesi | iPhone 3G-3Gs iPod Touch 3G
Uyarılar:
1- Yurtdışı simkilitli iPhone sahipleri kesinlikle uygulamayınız. 3.1.3Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızUnlock mevcut değil.
2- Rehberinizi mutlaka yedekleyiniz.
3- Her ihtimale karşı resimlerinizi ve diğer özelLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızlerinizi yedekleyiniz.
1. Bölüm
Öncelikle iPhone'unuzu iTunes'e bağlayıp restore edin.
Restore işlemi bittikten sonra;
PC'nizde çalışan Antivirüs programlarını durdurunuz.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızSpirit.exe programını indiriniz.
Spirit.exe uygulamasına sağ tıklayıp özelliklerden "Uyumluluk" modunu Windows 98/Windows Me yapınız.
(XP kullanıcıları bu basamağı yapmalarına gerek yoktur. Vista ve Win7 için geçerlidir.)
Artık Jailbreak işlemine başlayabiliriz.
Spirit.exe uygulamasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" deyip çalıştıralım.
Spirit uygulamasında iPhone'unuzun bağlı olduğunu görüyorsanız "Jailbreak" butonuna tıklayınız.
15-20 saniye içinde işlem bitecektir.
Jailbreak işlemi bittikten sonra menüye "Cydia" uygulamasının yüklendiğini görürsünüz.
Bu işlemden sonra ileriki aşamalarda sorun yaşamamak için iPhone'u restart etmeniz tavsiye olunur.
2. Bölüm
Jailbreak işlemi bittikten sonra Cydia için aşağıdaki yönergeleri takip edin.
Önceklikle iPhone'u wifi ağına bağlayınız. Cydia'da problem çıkmaması için bağlı olduğunuz wifi ağının DNS ayarlarını resimdeki gibi "208.67.222.222" ile değiştirelim.
Cydia uygulamasını çalıştıralım. Acele etmeden biraz bekleyin. Uygulamayı ilk çalıştırdığınızda size kim olduğunuzu sorar. Burdan "Developer (No Filters)" seçebilirsiniz.
Manage > Sources kısmına gelin.
"Edit" butonuna tıklayın.
"Add" butonuna tıklayın.
Açılan pop-up penceresineLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızyazıp, "Add Source" butonuna tıklayınız.
Eklediğimiz kaynağı Manage > Sources kısmından görebiliriz. Hackulo.us kaynağına tıklayıp, "AppSync for OS 3.1" uygulamasını seçelim. Sağ üst köşedeki "Install" butonuna tıklayınız.
"Confirm" butonuna tıklayınız. Uygulama yüklenmeye başlayacaktır.
Yükleme işlemi bittikten sonra iTunes'e girip ücretsiz herhangi bir uygulama yükleyin. İsterseniz daha sonra silebilirsiniz. Örneğin Facebook uygulamasını yükleyebilirsiniz.
Buraya kadar işlemleri sorunsuz hallettiyseniz artık lı uygulamaları rahatlıkla yükleyebilirsiniz. lı .ipa dosyalarınıLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızadresinden bulabilirsiniz.
İndirdiğiniz .ipa dosyasını iTunes'te Apps bölümüne sürüklemeniz ve iPhone'u eşleştirmeniz yeterlidir.
Eğer uygulamaları iPhone üzerinden yüklemek istiyorsanız Cydia'da Hackulo.us kaynağından Installous uygulamasını yükleyin.
Bu uygulama ile Apptrackr sitesine ulaşabilir, istediğiniz uygulamayı iPhone'unuza yükleyebilirsiniz. Installous'dan yüklediğiniz uygulamaların PC'nize de kopyalanmasını istiyorsanız, Installous'tan Settings bölümünden "iTunes sync"yi açık konuma getirin. (Bu seçenek 3.1.1 versiyonda yok. Alt versiyonları kullanıyorsanız bu ayarı kullanınız.)
Güle Güle Kullanın
merhaba kardeş bende iphone 3gs 32gb var. Telefonu yeni babamla takas ettim. jailbreak yapcam ama telefona birşey olcak diye korkuyorum. Şimdilik İtunesten beleş uygulamaları indiriyorumTürkiyeden aldık bu arada
--------------- Ekleme ---------------
Ekleme bir bilgi daha yapayım telefon türkçe kalacak değilmi gene?
Hocam iphonun yazılımlarının hepsinde türkçe dil desteği mevcuttur.Korkmana gerek yok bu sitede yüzlerce kişi yapıyor jailbreak olayını.Beleş uygulamalar bir yere kadar.Bence jailbreak yap en kısa zamanda.Sitede jailbreak ile ilgili epeyce bilgi var.Kolayca yapabilirsin herhangi bir sorunla karşılaşırsan bu konuda yetkin arkadaşlar var burda paylaştıgın sürece sorunlarına çare bulabilirsin.Kolay gelsin
arkadaslar ben ırak tayım.Dün iphone 3GS 16GB aldım.
ilk defa hayatımda iphone kullanacagım.
versiyon 3.1.3, adam JB var dedi,İphoneden APP STOREYE girince paralı uygulamalarda gorunuyor ve inmiyor.Sizce JB gercekmi?
1-İlk olarak ne yapmam lazım telde?
2-JİL BİREK [] (yeniyim o kadar yazabiliyorum ancak) VARMI,YOKMU, nasıl bakabilirim telefona,yada nasıl belli olur bu olay?
3-Bu telin hattımıza göre internet ayarlarını nereden yapıyoruz.Bulamadım bir türlü..
3-APP STORE ye gireyim dedim,benden yeni kullanıcı olusturmamı istedi,bende butun adımları takip ederk kredi kartımı kullanarak bir kullanıcı olusturdum.ŞİMDİ NE YAPMIŞ OLDUM?YANİ BU oluşturdugum kullanıcı profili nerede işime yarayacak.
4-İTUNES olayı nedir.PC ye hangi sürümü veya neyi indirip,nasıl kullanacagım,MÜZİK foto falan bunları nasıl yedekleyecegim.
İndirecegim sürümü ve indirme linkini paylasmanız mümkünmü?
5-birde telefonun içinde hiçbiryerde 3GS yada 3G falan yazmıyor.Bunu nereden bakabilirim.ABOUT kısmında sadece versiyon belli?
Lütfen sorularımı cevaplayabilirmisiniz.TELEFON ELİMDE O BANA BAKIYOR ,BEN ONA BAKIYORUM,OYLECE KALAKALDIM.ne yapacagımı bilmiyorum.
NOT: 510 DOLAR a aldım.Kasa güzel.siyah.SİZCE FİYAT NASIL ? TR de ederi ne?
Yardımlarınız için teşekkürler.
arkadaslar bu İTUNES denen meret nasıl kullanılıyor.bilen varmı?
telefonu bagladım ne yapmam gerek.Teldeki bilgilerim nasıl yedeklenir burada?
Yada tele nasıl müzik falan atarım bilen varmı? itunes le tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?