Tavsiye 820 Satacağım Hangi Lumia'yı Alayım ?

Sponsorlu Bağlantılar

turbocore35

turbocore35

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
burdan da video çekimine bakabilirsiniz

bu resimde önceki telefonum n8 le çekildi
bunlarda 920 normal gündüz kamerası ile çekilen çeşitli resimler karar sizin

ya yapma ya gece gece canım çiğkofte çekti yaaaa :D
birde o kalabalık yer izmirdemi oturuyorsunuz*

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
birde o kalabalık yer izmirdemi oturuyorsunuz*
gel canım kardeşim ünyedeyim kendi yaptığım çiğ köfte senin içinde yaparım, kalabalık resim samsun piazzada çekildi

turbocore35

turbocore35

Üye
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
evet karıncalı bende 520de kumlanma ve netlik karıncalanma sorunundan şikayetçiyim birtek lumiada yaşadım bu sorunu güzel çekiyor ama evin tavan kısımları karıncalı bulanık berbat
işte aynen öyle
gündüz mükemmel mesela amberi kurdum kamerayı açıp bir video çektim gün ışığında ve o kadar mükemmeldi ki adeta milyarlık kamera ile çekiyormuş gibi hissettim gündüz hala mükemmel. Ama gece flaşsız sokağa tuttuğumd berbat gm discovery müthiş çekiyor aynı yeri

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
820'nin kamera yetersizliği nedeniyle ben de satmayı düşünüyorum açıkçası. Bu konu bana da faydalı olabilir.

Bir de ben wi-fi bağlantısında sürekli sorun yaşıyorum, ekran kapanınca wi-fi bağlantısı bazen kesiliyor bazen kesilmiyor vallahi bıktım usandım artık, ne yaptıysam çözüm bulamadım.

onun ayarı var. ekran kapalıyken bağlantıyı açık tut diye. onu yaptınmı?

4MaGuS

4MaGuS

Üye
dediğin gibi onun ayarı var ancak insider kurulu ise onda da böyle bir ayar var açma kapama koymamışlar ancak wifi aşım süresi var oda interneti kapatıyor olabilir ancak o en fazla 15sn ayarlanıyor bunuda düzeltmeleri gerekiyor aslında

umutgidik

umutgidik

Üye
Mutlaka ve İllaki L1020 derim eğer maddi imkan yoksa ozaman mutlaka L925 çok yerinde bir seçim olacaktır

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
alırsam 920-925 yada 1020 düşünüyorum bu telefonlar bir harika ama donanıımları aynı sadece kamera değiştirmiş alacağım 1020 ileriye yönelik bir telefon mu ? 2GB ram yeterli 1.5 GHZ dual-core yeterli mi ? Veya adreno 225 Grafik İşlemci Birimi yeterli olur mu ? son olarak 1320 , 1020 kadar iyi fotoğraf veya video çekebilir mi ?

Hasand.

Hasand.

Üye
bilmiyorum ama nokıa lumıa 1020 al veya 1520 biye duydum MWC 2014 TE tanıtılacakmıs

umutgidik

umutgidik

Üye
alırsam 920-925 yada 1020 düşünüyorum bu telefonlar bir harika ama donanıımları aynı sadece kamera değiştirmiş alacağım 1020 ileriye yönelik bir telefon mu ? 2GB ram yeterli 1.5 GHZ dual-core yeterli mi ? Veya adreno 225 Grafik İşlemci Birimi yeterli olur mu ? son olarak 1320 , 1020 kadar iyi fotoğraf veya video çekebilir mi ?
İleriye dönük olsun diyorsan 1520-1320yi beklemekten başka seçeneğin yok. Ama L925 ve L920nin foto performasnları harika.

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
İleriye dönük olsun diyorsan 1520-1320yi beklemekten başka seçeneğin yok. Ama L925 ve L920nin foto performasnları harika.
1020 'nin olağan üstü kamerasına diyecek yok 1020 almayı düşünüyorum mesela mağazaya yeni oyun geldi gta 3 falan ağır oyunlar 1020'nin adreno 225 grafik çipi bu oyunların ne kadarını rahatça oynayabilir çift çekirdek 2-3 yıl yeter mi bu cihaza ?

umutgidik

umutgidik

Üye
1020 'nin olağan üstü kamerasına diyecek yok 1020 almayı düşünüyorum mesela mağazaya yeni oyun geldi gta 3 falan ağır oyunlar 1020'nin adreno 225 grafik çipi bu oyunların ne kadarını rahatça oynayabilir çift çekirdek 2-3 yıl yeter mi bu cihaza ?
WP için bırak 2-3 yılı, 6 ay sonrası için bile kesin konuşmak mümkün değil yani bu cihaz beni şu kadar götürür, uygulamalar şu kadar süre çalışır demek zor. Yarın geliştiricinin biri çıkar öyle bir uygulama/oyun yazarki sadece 2 gb ram ve atıyorum adreno330 istiyorum der. Fakat genel anlamda 1020 daha mantıklı uzun vadede

Invoke

Invoke

Üye
WP için bırak 2-3 yılı, 6 ay sonrası için bile kesin konuşmak mümkün değil yani bu cihaz beni şu kadar götürür, uygulamalar şu kadar süre çalışır demek zor. Yarın geliştiricinin biri çıkar öyle bir uygulama/oyun yazarki sadece 2 gb ram ve atıyorum adreno330 istiyorum der. Fakat genel anlamda 1020 daha mantıklı uzun vadede
Neden böyle bir şey yapılsın?

umutgidik

umutgidik

Üye
Neden böyle bir şey yapılsın?
Modern Combat 5 daha gelmeden 6 için Adreno 330 üzerinde geliştirmeler yapılıyor. İlerki günlerde bazı "oyunların" adreno 330 aşağısı gpu'larda stabil çalışmadığına tanıklık edeceğiz (21.10.2013 - 16:26)

Invoke

Invoke

Üye
Modern Combat 5 daha gelmeden 6 için Adreno 330 üzerinde geliştirmeler yapılıyor. İlerki günlerde bazı "oyunların" adreno 330 aşağısı gpu'larda stabil çalışmadığına tanıklık edeceğiz (21.10.2013 - 16:26)

Tamam, bakalım görelim...

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaşlar teknolojiden bahsediyorsanız bırakın 2-3 yılı 2-3 gün sonrası için bile kesin konuşulmaz.

Size şöyle bir örnek vereyim; Bundan takriben 8-10 ay sonra çıkacak oyunları mevcut donanımların hiç birisi desteklemeyecek. Buna "adreno330" da dahil. Qualcomm'un yeni projesi hayata geçiyor:Vuforia Smart Terrain

Vuforia Smart Terrain, gerçek zamanlı 3 boyutlu masaüstü yüzey yaratarak fiziksel ortamlarındaki nesnelere uygulamayı sağlayan, çığır açıcı bir görsel özelliktir. Bu özellik, kullanıcıların yeni oyun alanlarını yaratarak ve fiziksel dünyayla daha öncekilere hiç benzemeyen bir bağ kurarak oyun fiziğini gerçek dünya yüzeyi ve nesnelerine uygulamalarını mümkün kılıyor ve yepyeni bir gerçeklik seviyesi oluşturuyor.
Bu oyunları çalıştırabilmeniz için telefonunuzda "derinlik sensörü" olmalıdır.

Yani anlatmak istediğim telefon alırken tabi ki ileriye dönük planlar yapın fakat bu planlara mobil oyunları dahil etmeyin. Neyin ne zaman çıkacağı belli olmuyor.

umutgidik

umutgidik

Üye
arkadaşlar teknolojiden bahsediyorsanız bırakın 2-3 yılı 2-3 gün sonrası için bile kesin konuşulmaz.

Size şöyle bir örnek vereyim; Bundan takriben 8-10 ay sonra çıkacak oyunları mevcut donanımların hiç birisi desteklemeyecek. Buna "adreno330" da dahil. Qualcomm'un yeni projesi hayata geçiyor:Vuforia Smart Terrain

Vuforia Smart Terrain, gerçek zamanlı 3 boyutlu masaüstü yüzey yaratarak fiziksel ortamlarındaki nesnelere uygulamayı sağlayan, çığır açıcı bir görsel özelliktir. Bu özellik, kullanıcıların yeni oyun alanlarını yaratarak ve fiziksel dünyayla daha öncekilere hiç benzemeyen bir bağ kurarak oyun fiziğini gerçek dünya yüzeyi ve nesnelerine uygulamalarını mümkün kılıyor ve yepyeni bir gerçeklik seviyesi oluşturuyor.
Bu oyunları çalıştırabilmeniz için telefonunuzda "derinlik sensörü" olmalıdır.

Yani anlatmak istediğim telefon alırken tabi ki ileriye dönük planlar yapın fakat bu planlara mobil oyunları dahil etmeyin. Neyin ne zaman çıkacağı belli olmuyor.
Adreno 330u sadece MC6 için verdim ve Tam olarakda söylemek istediğim şeyde buydu. Yani teknolojiden özelliklede wp8 phone'lardan bahsediyoruz. Yakın zamanda şuanki mevcut en iyi donanımların bile giriş seviyesi donanımlar olacağına tanıklık edeceğiz demek istedim :)

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
tabi ki telefonlar eskiyecekler ama anlatmaya çalıştığım şey şu an piyasada ki hangi lumia modeli adından söz ettirecek ileride hatırlanacak modeldir . illa ki kaldırmayacağı şeyler olacaktır zaten bende telefonda Photoshop, Autocad çalışacak, Gta 5 oynayacak değilim. Benim için gerekli olan Yüksek kamera özellikleri ve en az 2 yıl eksiksiz güncelleme desteği alması. Telefonumu oyun aracı olarak kullanmayı sevmem sadece küçük oyunlar oynarım onlar içinde Adreno 225 Grafik çipi yeterli diye düşünüyorum. 1020 de zaten 2 GB ram var yeterde artar bile. Tek sorun işlemci ama kamera için o cihaz mükemmel olur . Öncelikle mağazada inceleyeceğim tatmin ederse benim olacak . Bu fikrimi yarın ki Nokia World Etkinliği değiştirebilir.

zaferozkan

zaferozkan

Üye
Çevrende varsa 925 dene derim. 1020 den sonra en iyi kamera 925 te. Ve ısınma sorunu da yok.