Tavsiye 820 Satacağım Hangi Lumia'yı Alayım ?

Sponsorlu Bağlantılar

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
820 Satacağım Hangi Lumia'yı Alayım ?
Lumia 820' deki pişmanlığım sadece geceleri berbat çekmesi 820 almamın sebebi hafıza kartı desteğinin olması ve ekranının küçük olmasıydı. 820 de pureview bulunmadığını biliyordum ama geceleri bu kadar berbat çekeceğini bilemiyordum bu yüzden gdr3 ve Nokia'nın FW'sinden sonra da aynı sorunu yaşarsam 820' ye elveda diyip en aşağı 920 alacağım kısaca benim için önemli olan şey ;
-Kamera ve gece çekimi ve Yakın çekim
bunu en iyi hangi Lumia yapabiliyor ? tabiki en iyi 1020 yapar ama benim düşüncem madem değiştireceğim 1320 yi bekleyeyim diyorum 1320 de 20 mp kamera var 1020 kadar iyi çeker mi acaba ? Ekran boyutu en fazla 5" olacak bu yüzden 1520' yi eliyorum Aklımda : 1020,925,1320 var . Almışken ekran çözünürlüğünü 1080p yapayım diyorum . Her türlü yoruma açığım 820 kötü bir cihaz değil hatta 920 den daha çok ilgi görüyor tasarımdan dolayı ama tek sorun kamera .
GDR3 ile kesin düzelecek deseler değiştirmekten vazgeçerim değiştirmemin tek sebebi gece çekimi.pardon 1320 sadece yurt dışında satılacakmış onun yerine 1520 düşünebilirim

zırtvırt

zırtvırt

Üye
820'nin kamera yetersizliği nedeniyle ben de satmayı düşünüyorum açıkçası. Bu konu bana da faydalı olabilir.

Bir de ben wi-fi bağlantısında sürekli sorun yaşıyorum, ekran kapanınca wi-fi bağlantısı bazen kesiliyor bazen kesilmiyor vallahi bıktım usandım artık, ne yaptıysam çözüm bulamadım.

braayn

braayn

Üye
bende 820 kullanıyorum gece çok resim çekmediğimden dolayı sıkıntı yok ama 1520 çok iyi bir cihaza benziyor .Tanıtım günü hep birlikte göreceğiz 820 i bir süre daha kullan 1520 biraz ucuzlayınca alırsın.Ben en azından öyle yapmayı planlıyorum...

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
820'nin kamera yetersizliği nedeniyle ben de satmayı düşünüyorum açıkçası. Bu konu bana da faydalı olabilir.

Bir de ben wi-fi bağlantısında sürekli sorun yaşıyorum, ekran kapanınca wi-fi bağlantısı bazen kesiliyor bazen kesilmiyor vallahi bıktım usandım artık, ne yaptıysam çözüm bulamadım.
bende wifi da sorun yok Allah'a şükür tek sorun kamera
bende 820 kullanıyorum gece çok resim çekmediğimden dolayı sıkıntı yok ama 1520 çok iyi bir cihaza benziyor .Tanıtım günü hep birlikte göreceğiz 820 i bir süre daha kullan 1520 biraz ucuzlayınca alırsın.Ben en azından öyle yapmayı planlıyorum...
Ben çok aşırı fotoğraf çekerim Prof. fotoğraf makinesi alabilirdim ama benim tarzım farklı kameramın telefonumda olmasını istiyorum. 820 yi alırken 920,820 arasında kaldım gittim 820 aldım 32 gb hafıza bana yetmez diyerek şimdi ise 8 gb hafıza kartım var rahat rahat yetiyor çok pişmanım açıkçası . Windows phone tam benim için tasarlanmış bir OS tek kelime ile mükemmel 820'de öyle ama gel gelelim ikisininde eksikleri var. 1520 alsam 6" ekran bana çok fazla gelir 4" ekranlı 41mp kameralı bir lumia bulsam :D aklımda 1020 var kamerasından dolayı bakalım biraz ucuzlasın da

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Lumia 1320'nin sadece yurtdışında satılacağı kesin değil.
Globale açılacak diye tahmin ediyoruz.
O yüzden acele etmeyin.

ArMaGeDdOn_87

Üye
820 den sonra bi daha Lumia alman bence yanlış olur,iPhone 5 al maddi durumun yetiyosa da 5s almanı öneririm

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61
alical33

alical33

Üye
bende 920 yi 925 ile takas etmek istiyorum ama 925 i 2. El bulamadım

• Beğen
Tepkiler: cesurpolis61
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
820 den sonra bi daha Lumia alman bence yanlış olur,iPhone 5 al maddi durumun yetiyosa da 5s almanı öneririm
o söylediğin imkansız apple: para israfi. Ben sadece kamera için değiştiriyorum telefonu Windows Phone 8 'den asla vazgeçmem ve Nokia' dan da :) :bira:

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
hangi lumia diyorsan bu senin bütcene bağlı benim tavsiyem piyasada 1. tavsiyem:2. el lm920 ler var onlarla takas edebilirsin,2.tavsiyem aradığın resimde kalite ise 1020 sana yetecektir 3. tavsiyem lumia dışı olarak 5s tercih size bütcenize bağlı
o söylediğin imkansız apple: para israfi. Ben sadece kamera için değiştiriyorum telefonu Windows Phone 8 'den asla vazgeçmem ve Nokia' dan da :) :bira:
nokıadan derken

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 1320'nin sadece yurtdışında satılacağı kesin değil.
Globale açılacak diye tahmin ediyoruz.
O yüzden acele etmeyin.
fiyatı sorun çıkarabilir bana lumia 820 yı 800-850 ye satabilirim ancak üstüne para koyup yeni lumia alacağım
hangi lumia diyorsan bu senin bütcene bağlı benim tavsiyem piyasada 1. tavsiyem:2. el lm920 ler var onlarla takas edebilirsin,2.tavsiyem aradığın resimde kalite ise 1020 sana yetecektir 3. tavsiyem lumia dışı olarak 5s tercih size bütcenize bağlı
nokıadan derken
Nokia'dan vazgeçmem :D

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
madem para israfı yapmak istemiyorsun o zaman hiç değiştirme

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
nokıadan derken
şu an bana en yakın telefon 920 ve 925 . Eğer imkanım olsa da 920 yi pro cam ile deneyebilsem gece video çekimi nasıldır falan kalınlık falan hiç önemli değil zaten benimkide kalın :D

ArMaGeDdOn_87

Üye

para israfımı :) şu anda Market olarak WP den aşırı şekilde ileride :) çok iyi fotoğraflar çekmek istiyosan bi tane dijital fotoğraf makinesi alabilirsin,bi kamera için telefona o kadar para verilmez

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
madem para israfı yapmak istemiyorsun o zaman hiç değiştirme
hayır o değil Apple : Para israfı diyorum. iphone 4 :1000tl İos 7 de donuyor :D
Nokia'nın bir zamanlar ikinci el 6630 una verdiğim 90 tl yi sonuna kadar hak ediyor :D
para israfımı :) şu anda Market olarak WP den aşırı şekilde ileride :) çok iyi fotoğraflar çekmek istiyosan bi tane dijital fotoğraf makinesi alabilirsin,bi kamera için telefona o kadar para verilmez
bana göre para israfi 1000tl ye donan bir iphone almaktansa 600 tl ye lumia 620 alabilirsin.
konuda da belirtiğim gibi Prof. fotoğraf makinesi alabilirim fakat istemiyorum.
Ayrıca tartışma yaratmaya gerek yok benim için Windows Phone tek kelime ile Mükemmel!
Market umrumda bile değil . Tabi ki bir os'nin marketi iyi olmalı ki kitle toplayabilsin ama benim için yeterli. İos gördüğüm en basit sistem hiç sevmiyorum. Tabi ki zevkler tartışılmaz.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
procam uygulamasını kendi cihazındada deneyebilirsin 920 kullanıcısı olarak gece çekimleri emin ol kullandığın cihazdan çok farklı değil ön plan flash ın iyi olmasından yeterli ama arka plan seni yine tatmin etmeyecektir
ayrıca şunu net olarak itiraf edeyim düşününce tüm cihazlara verdiğimiz para israf ama şunuda belirtmekte fayda var apple konusunda yanılıyorsun alırkende pahalı alırsın satarkende pahalı satarsın çok fazla zararın olmaz.. peki ya lumia 1350 tl ye aldığın 820 ne en iyi verecekleri para 500- 600 arası bundan şüphen olmasın o dediğin 800- 850 veren varsa hiç düşünme sat ve illada lumia diyorsan 1020 al en azından alacağın destek biraz daha fazla olur malum şu kolon sayısı gibi

• Beğen
Tepkiler: oznkrts
sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
procam uygulamasını kendi cihazındada deneyebilirsin 920 kullanıcısı olarak gece çekimleri emin ol kullandığın cihazdan çok farklı değil ön plan flash ın iyi olmasından yeterli ama arka plan seni yine tatmin etmeyecektir
ayrıca şunu net olarak itiraf edeyim düşününce tüm cihazlara verdiğimiz para israf ama şunuda belirtmekte fayda var apple konusunda yanılıyorsun alırkende pahalı alırsın satarkende pahalı satarsın çok fazla zararın olmaz.. peki ya lumia 1350 tl ye aldığın 820 ne en iyi verecekleri para 500- 600 arası bundan şüphen olmasın o dediğin 800- 850 veren varsa hiç düşünme sat ve illada lumia diyorsan 1020 al en azından alacağın destek biraz daha fazla olur malum şu kolon sayısı gibi
Zaten pro cam kullanıyorum bir kaç gün içerisinde sizlere bir karşılaştırma yapayım n9 ile 820 nin gece performansları ile ilgili çünkü dediklerimi anladığınızı sannetmiyorum video daha iyi anlatabilir

ArMaGeDdOn_87

Üye
ben sana iPhone 4 al demedim zaten,ama,düşük modelli Lumia 625 aldık kuzene kapasitif tuşlarda ışık yanmıyo :) böyle bi saçmalık yok neyse madem iyi kamera istiyosun 1020 almanı öneririm,ayrıca bende de 920 var ama şu andaki en iyi sistem iOS dur ve en iyi markete de sahiptir

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
şu an bana en yakın telefon 920 ve 925 . Eğer imkanım olsa da 920 yi pro cam ile deneyebilsem gece video çekimi nasıldır falan kalınlık falan hiç önemli değil zaten benimkide kalın :D
bende sana yardımcı olabilmek için yazdım bende 920 var ve procam yüklü çekimleri genelde onunla yapıyorum ancak çok fark yok dediğim gibi yakın çekimlerde başarılı ama arka plan zayıf kalıyor tatmin etmiyor yani kullandığın 820 çekimlerinden çok fazlasını bekleme 920 de hemen hemen aynı sonuçta biri 8mp diğeri 8.7

sekajmer

sekajmer

Üye
    Konu Sahibi
ben sana iPhone 4 al demedim zaten,ama,düşük modelli Lumia 625 aldık kuzene kapasitif tuşlarda ışık yanmıyo :) böyle bi saçmalık yok neyse madem iyi kamera istiyosun 1020 almanı öneririm,ayrıca bende de 920 var ama şu andaki en iyi sistem iOS dur ve en iyi markete de sahiptir
bir önceki cevabımı dikkatli okur musun lütfen
bende sana yardımcı olabilmek için yazdım bende 920 var ve procam yüklü çekimleri genelde onunla yapıyorum ancak çok fark yok dediğim gibi yakın çekimlerde başarılı ama arka plan zayıf kalıyor tatmin etmiyor yani kullandığın 820 çekimlerinden çok fazlasını bekleme 920 de hemen hemen aynı sonuçta biri 8mp diğeri 8.7
hmm o zaman 920 yi almama pekte gerek yok alsam alsam gece çekimi için alırım . Dediğiniz gibi ise 920'yı almam harbiden de para israfı olur çünkü kalp(işlemci), ciğer(gpu) , böbrek(ram) aynı :Dnormal mi ?

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
bir önceki cevabımı dikkatli okur musun lütfen
hmm o zaman 920 yi almama pekte gerek yok alsam alsam gece çekimi için alırım . Dediğiniz gibi ise 920'yı almam harbiden de para israfı olur çünkü kalp(işlemci), ciğer(gpu) , böbrek(ram) aynı :Dnormal mi ?
bu resim için konuşacaksak oldukca başarısız bi çekim yapmışsın 820 yi daha önce denedim daha iyi çekim yapması lazım 920 bu resime göre çok daha iyi bu resimin 820 ana kameradan çekildiğine eminmisiniz