Karşılaştırma Kamera'nın fotoğrafları yavaş çekmesi.

Sponsorlu Bağlantılar

DareDevil1320

Üye
    Konu Sahibi
Kamera'nın fotoğrafları yavaş çekmesi.
Arkadaşlar Merhaba.

Kullanıcı adımdan hangi telefonu kullandığım belli aslında, Nokia lumia 1320. Birçok özelliğine ayar olsam da artık hayatımın bir parçası. Atsan atılmaz satsan satılmaz bir şey.

Neyse lafı uzatmayayım. Bu telefonla ilgili en çok AYAR olduğumun şeylerin başında telefonun yavaş fotoğraf çekmesi geliyor. Kamera ekranını açtıktan sonra herhangi bir fotoğrafı çekmek her seferinde 2-3 sn civarı alıyor. Samsung ve iPhone'ları bilirsiniz üstüste bastıkça tık tık tık fotoğraf çeker ve çekilen fotoğraflar kalite açısından tatmin edici performans sergiler.

Aynı olay neden Lumia'larda yok. Arkadaşımda Lumia 920 varken onun da aşırı derecede yavaş fotoğraf çektiğini düşünmüştüm ama onun kamerası çok daha özellikli geldiğinden bu özelliklere yormuştum yavaşlığını. Lumia 1320 kamera açısından herhangi bir + özellik getirmiyor. Düz kamera 5 mp kamera. Bizim telefonlar odaklanamıyor sanki bir türlü.

Bu yavaşlık yüzünden çekmek istediğim andan 1-2 sn sonrasını çekmiş olabiliyorum bazen. Hele 1520, 1020, 930 gibi kamerası kaslı modelleri kullanan arkadaşların canını sıkmıyor mu bu durum?

Hele kamera cyan'da aşırı yavaştı. denim'de ise seviye atlayarak kamera sadece yavaş olmayı başardı.

Bir çözümü var mıdır bu durumun? Amacım kesinlikle muazzam fotoğraflar çekmek değil. Sonuçta 1320'nin 5mp kamerası kapasitesi belli ama acaba çekmek istediğim andan 1-2 sn sonrasını mı çekeceğim korkusunu yaşamayayım yeter ki. Uygulama ya da ayar olabilir.

Teşekkürler :)
 


manialog

manialog

Üye
Camera 360 sight uygulamasını bir deneyin 820de hızlı tepki veriyor ama kaydederken biraz Bulanık oluyor sanki eskiden N9 kullanıyordum hem cam gibi hem de çok hızlıydı kamera
 
  • Beğen
Tepkiler: Rainesto

trhnbrtc

Üye
sen birde video çekip bak o içler acısı 5 dk video çekiyorum videoyu videolara kaydetmesi 10 dk sürüyor lanet olsun bu telefona :(
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Valla bu konu da çok haklısınız yalnız denim geldikten sonra 1520 müthiş hızlı çekiyor.
 

trhnbrtc

Üye
ben daha cyandayım :(
 

skynet

Üye
Foto hakkında haklısınız ama video da pek sorun yaşamadım :) Bazen video çekerken kameranın kitlenmesi falan bunlar ara ara oluyordu ama denimle bu sorunda gitti.
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Microsoft un kendi kamerasını denediniz mi. Telefon kilitliyken bile sadece deklanşöre basılı tutun hızlı açıyor ve çekmeye hazır hale geliyor. Hatta telefon komple kilitli halden fotoğrafı çekip kaydetmesi toplamda 3sn. Zaten kamera açıksa bir sn filan sürüyor. Bi deneyin. Ama kamera konusunda eski Lumia telefonlar kötü optimizasyon yüzünden tüm üstünlüklerini kaybettiler, bu da bir gerçek.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı

ArMaGeDdOn_87

Üye
Microsoft un kendi kamerasını denediniz mi. Telefon kilitliyken bile sadece deklanşöre basılı tutun hızlı açıyor ve çekmeye hazır hale geliyor. Sonra tekrar basın çeksin. Bi deneyin. Ama kamera konusunda eski Lumia telefonlar kötü optimizasyon yüzünden tüm üstünlüklerini kaybettiler, bu da bir gerçek.
hocam microsoft camera da aynı hızda fotoğraf çekiyor,yani o da yavaş
 
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
peş peşe resim çekmek ise amacınız Lumia Camerada manuel odağı sonsuza ayarlayın ve sadece çekme butonuna basın, her seferinde odaklanma yapmayacağından seri bi şekilde çekersiniz. ama kameranın hızlı açılmaması gibi bir sorununuz varsa arkadaşın dediği gibi Microsoftun kendi kamera uygulamasını deneyin.
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
hocam microsoft camera da aynı hızda fotoğraf çekiyor,yani o da yavaş
Hocam benim telefon 920. Abimin s3 ünden hızlı çekiyor. Telefonu cepten çıkarıp, kilidini açıp, kamerasını bulup, çekimini ayarlayıp çekene kadar ben 3 poz çekmiş oluyorum. Bi hata var bir yerlerde. Tamam süper hızlı değil ama o kadar olmaması gerekiyor. Birde yazılımları kaldırıp yeniden kurmayı denediniz mi? Lumia Kamerayı kastetmiyorum. O çok yavaş zaten. En olmadı bi sıfırlayın telefonu. O da olmazsa Demini yükleyin.
 

skynet

Üye
Windows 10'da ki kamera uygulaması harika bir an önce bizim modellere de açılsa da yüklesek
 

ArMaGeDdOn_87

Üye
Hocam benim telefon 920. Abimin s3 ünden hızlı çekiyor. Telefonu cepten çıkarıp, kilidini açıp, kamerasını bulup, çekimini ayarlayıp çekene kadar ben 3 poz çekmiş oluyorum. Bi hata var bir yerlerde. Tamam süper hızlı değil ama o kadar olmaması gerekiyor. Birde yazılımları kaldırıp yeniden kurmayı denediniz mi? Lumia Kamerayı kastetmiyorum. O çok yavaş zaten. En olmadı bi sıfırlayın telefonu. O da olmazsa Demini yükleyin.
ben iOS a göre kıyasladım ama kuzenimde Note 2 ve 3 var birde onlarla bi kıyaslayım bakalım sonuç ne çıkacak,sonucu buraya yazarım
 

zbahadir

Üye
Maalesef Lumia serilerindeki kameralardan hiç memnun değilim. N95 ile çektiğim resimlerin doğal renklerini vermiyor. Gece ev ortamında çekilen resimler çok çok iyi ama güneşli havalarda çekilen resimlerde sararma meydana geliyor.

Yavaşlığı zaten siniz bozucu onu aklıma getirmek istemiyorum.
 

DareDevil1320

Üye
    Konu Sahibi
Samsunglar iPhone'lar gibi tık tık tık çekse ya :(

Kedi sahibiyim onun fotoğraflarını çekiyorum arada. Hayvan kıpır kıpır, bu çekene dek hayvan hareket etmiş oluyor. Halbuki samsung kullanırken tık tık tık tık tık çekiyordum en düzgün olanı seçiyordum.

Lumia camera sonsuz odak bile anca idare edebilir yani. Onda da bayağı bulanık çekiyor.
 
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
otomatik odakla ilgili aşağı yukarı
 
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Arkadaşlar hepimizin de bildiği gibi hakikaten en üst seviye telefonlar hariç tüm Lumia telefonların kameralarında problemler var. Hakikaten hakkını vererek çekim yapmak çok zor. Profesyonel ayarlarla çekim yapmak gerekiyor ki bu da herkesin yapmayı isteyeceği bir durum değil. Örneğin sararma, odaklama ve hızlı hazır olma sorunları.
Bunlara rağmen ben kameramı önden bazı ayarlarla bazı sorunları başedebilir hale getirdim.
1- Deklanşör tuşunu ayarlardan Ms Kameraya ayarladım. Hızlıca cebimden çıkarıp anında bir görüntü yakalamya çalıştığımda kullanıyorum. Daha elimi cebime attığımda tuşa basılı bekleyerek cebimden çıkarıyorum ve ben ekranı karşıya doğrulttuğumda çekime hazır hale geliyor.
2- Ana ekrana Lumia kameranın kocaman kısa yolunu koydum. Detaylı bir resim çekeceksem, önceden bazı ayarlar yapacaksam onu kullanıyorum.
3- Lumia Cameranın Sonsuz odağı bozuk. Tamamen yanlış ayarlı. Uygulama yazarları bunu nedense düzeltmiyor. Siz manuel ayarlarla uzak çekim yapacaksanız parmağınızla sonsuzun hemen öncesine ayarlayın. Kesinlikle tam olarak sonsuz işaretinin üzerine ayarlamayın. Hemen dibinde bırakın ayarı. Çok net çekersiniz.
4- Eğer hareketli bir kedi yada başka birşey çekecekseniz, önden ışık ve odaklamayı bir kez ayarlayın. En net ve ışık alır hale getirin. Sonrasında da parmağınızı deklanşörde basılı tutarak bekleyin. Ard arda çekim yapar. Siz parmağınızı çekene kadar da bir sürü çekim yapar. Böylece bir sürü çekim içinden en güzelini seçebilirsiniz. Işığın güçlü olması gerektiğini unutmayın.
5- Gündüz sararmalar için aslında flashın açık kalıp kalmadığnı bi yoklayın. Flash açıksa kapatın, çünkü telefona giydirdiğimiz koruyucu kaplar flash ın önünde bir kalınlık ve yansımalar yapıyor. Bu da merceğe olumsuz şekilde yansıyor olabilir. Belki bazı sararmalar bundandır? Çektiğim fotoğrafın bir kenarından yansıyan buğulanmayı bu şekilde çözdüm. (Kabın flash a denk gelen kısmını genişleterek).
6- Karanlık çekimlerde otomatikte de elle ayarlamalarda da çekim anında mümkün olduğunca kamerayı titretmeyin, birkaç çekim birden yapın. Hatta deklanşör kullanacaksanız, nefesinizi tutarak çekin. Sonra aralarından en az titremiş en net olanını seçersiniz.
7- Karanlık çekimlerde çok yakın bir cismi çekmiyorsanız flash kullanmayın. Yakın bir cismi yada kişiyi çekiyorsanız, Parlak bir cisimse yada üzerinde parlak birşey varsa, ona göre açınızı ayarlayın.
8- Tüm bunlara ek Merceğin üzerinde parmak iziniz dahi kalmasın. Temiz tutun. İnanılmaz etkisi var.
Arkadaşlar benim telefonumda kullandığım ve dikkat ettiğim durumlar bunlar. İnanın bu seviyede özen gösterdiğim çekimlerde sonuçlar, telefonumdan çok daha sonra piyasaya çıkmış daha güçlü ve yeni telefonlarla çok rahatlıkla yarışabilir çekimler oluşturuyor. İnşallah işine yarayanlar olur.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, ceza87 ve zbahadir
Rainesto

Rainesto

Üye
Windows 10da bu sorun yoktu
 


Üst Alt