2 tene 5800 arasında büyük farkkk=(

Sponsorlu Bağlantılar

yunus.28.1907

yunus.28.1907

Üye
arkadaş bi sorununu dile getirmiş çözüm arıyor siz burda üretici firma ve kalite kontrol ile ilgili tartışma yapıyorsunuz. Son derece ilginç

omerozel34

omerozel34

Üye
merhaba arkadaşlar bugün arkadaşımın telefonunuyla benim telefonumu karşılaştırdım. arkadaşımın telefonu ve benim telefonum 5800 xm. ama arada bariz farklar vardı... ikimizde telefonu alalı bir ay oldu. benim telefon genpa arkadaşımın telefon teknosa. ama ekranları yanyana koyduğumuzda onunki parlak daha güzel gibi ama benimki soluk daha net bunun nedeni nedir acaba ???

geçen ay kendime bir tane aldım 1 hafta sonrada eşime aldım geçen gün ikisi ile bağlantılı oyun oynamak isterken farkettim. Senin dediğin gibi ekranda çok büyük fark vardı. bir telefondaki yazıların beyazlığı tam beyaz iken diğerinin soluk beyaz ve bu diğer tüm renkler için geçerliydi. Ayarlardan ikisini yan yana koyup tüm ayarları aynı yaptım ama fark değişmedi

kavak yelleri

Üye
    Konu Sahibi
geçen ay kendime bir tane aldım 1 hafta sonrada eşime aldım geçen gün ikisi ile bağlantılı oyun oynamak isterken farkettim. Senin dediğin gibi ekranda çok büyük fark vardı. bir telefondaki yazıların beyazlığı tam beyaz iken diğerinin soluk beyaz ve bu diğer tüm renkler için geçerliydi. Ayarlardan ikisini yan yana koyup tüm ayarları aynı yaptım ama fark değişmedi
ve nihayet benimle aynı sorunla karşılaşan birisini buldum mit felan değil işte buyrun arkadaşlar yapmayın etmeyin boş şeylerle uğraşmıyorum gerçekten büyük farklar var korkum o ki tek görüntü değil dokunmatiklitiğide kalite farkı var olması

petrucci82

petrucci82

Üye
alla alla..

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
Öyle birşey yok saçmalık.......

--------------- Ekleme ---------------

Benim hergün beraber oldugum iki arkadaşımda daha var 5800 ama herşeyi aynı farkı yok....

kavak yelleri

Üye
    Konu Sahibi
Öyle birşey yok saçmalık.......

--------------- Ekleme ---------------

Benim hergün beraber oldugum iki arkadaşımda daha var 5800 ama herşeyi aynı farkı yok....

saçmalık değil kardeşim lüzümsuz şeylerlemi uğraşıcam varki paylaşıyorum bilgin olsun diye

ozanulu

ozanulu

Üye
iş yerinde 5 arkadaş ile benim 5800 larımız var. benim ve bir arkadaşımınki mavi diğerleri kırmızı. mavilerin ekran beyazlığı tam beyazken kırmızılarda beyaz biraz daha sarı duruyor. ama kırmızılarda kapalı alanda mavilerden daha hızlı ve daha çok uydu buluyor. bende bunu anlamadım :hmmm

Mygse

Mygse

Üye
iş yerinde 5 arkadaş ile benim 5800 larımız var. benim ve bir arkadaşımınki mavi diğerleri kırmızı. mavilerin ekran beyazlığı tam beyazken kırmızılarda beyaz biraz daha sarı duruyor. ama kırmızılarda kapalı alanda mavilerden daha hızlı ve daha çok uydu buluyor. bende bunu anlamadım :hmmm

deişk bir alaka bence :D

İnatla söylüorm kesinlikle üretildiği fabrikadan kaynaklandığını düşünmüyorum. EN mantıklı sebep ekran parlaklığı ayarlarının farklı olması (tel içinden değil, üretim aşamasında)

MUHAMMET45

Üye
ya arkadaşlar doğru söylüyo son partilerde genelde sarı bende yeni aldım ve sarı 5800xm black benimki karşılaştırıyorum arkiyle onu ekran parlak ve dokunmatığı hassas değil benimki daha iyi artı bide ekran parlak olanlarda kamera biraz bulanık çekiyor bende kamera daha güzel hele güneşte süper çekiyor.farklılıklar var yani kıyaslayın anlarsınız bi sıkıntı olacağını sanmıyorum ekranı sarı olanlar bence korkmasın ve tel 2 metre uzağa fırladı düştü dedim kırıldı kesin ama telde hiç bişi yok :D maaşallah :D telefonumdan memnunumm gps biraz bizim buralarda çekmiyor ama ankarada fln çok iyi çekiyor onun içinde bluetooth lu gps aygıtı almak lazım 100 tl civarında.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
bendede öyle bi sorun var arkadaşın menüsüne girdigim zaman daha parlak ve net gösteriyo benim telefonda biraz karanlık gösteriyo

SilentOne

SilentOne

Üye
ekran ışıqı en sondamı bir bak

lasvetorus

lasvetorus

Üye
gülüyorum ve geçiyorum bu kadar sacma bi acıklama ilk kez görüyorum bu formda KOSKOCA nokia dünya devi müşterisini kandıracak kadar küçültmez kendısını...

1.cisi nokia telefonlar nerede üretilirse üretilsin malzemeler aynıdır örnek veriyorum macaristanda üretilen malzeme ile (entegre direnç diyot vs vs vs.. ) finlandia da üretilenler arasında bir fark yoktur yanı kısaca sen kötü mal üret kalitesiz üreet sen kaliteli üret falan filan mı dıyo yane euheuheu ne aklında bulunsun nokia fabrıkasından cıkan bır cıhaz 100 değil 500 değil onlarca testten gectıkten sonra piyasaya sürülüyo eğerki bir testten bile gecemezse zaten piyasaya sunulmuyo bu bır gercek hadı bunuda söylıyım nokianın fabrıkasında kötü malzemeyı bırak toz bile yokmuş orada calısanlar bıle bembeyaz kıyafet hava sızdırmaz elbiselerle calısıyomus cunku bılırsın bılgısayarın işlemcisini baz al el değmeden lazerle yüzbinlerce transistör lazerle yakılarak üretiliyo insan eli değmeden nokia nında öyle işte biraz daha detaylı araştırırsan öğrenırsın şunuda belirteyim benım cihaz macaristan malı ama nedense senın dediğin finland mallarından ıyı cıktı ya :) gps sorunsuz calıyo wirelees te gram sorun yok takılma yok donma yok vs. vs. vs. buysa kalitesiz üretim can feda...böyle şeylerede ınanmayın...

Bilerek mi yoksa yazmak için mi yazmışsın anlamadım.Bir kere nokia nın her üretimi arasında fark olabilir bunu unutma.Doğru biliyorsan savunursun ama anlattığın şey yanlış bir kere nokia'nın tüm telefonları el işçiliği ürünüdür.Telefonunun kullanım kılavuzunu açıp okuyan herkes bunu görebilir."Telefonunuz üstün el işçiliği ürünüdür" der.Yani parça aynı gelse bile (ki bu da farklı olabilir.Sonuçta tüm nokia parçaları finlandiya'da üretilmiyor.)monte aşamasında sorunlar oluşabilir.Ayrıca nasıl bu kadar kesin konuştuğunu anlayamadım insan eli değimeden üretiliyor demişsin ama monte aşamasında eldivenlede olsa bu telefonlara bir insan eli dokunuyor.Bak sana bir kaç resimde veriyorum bakarsın.

Bu resimler Finlandiya fabrikasından...

Bunun gibi daha birçok resim var.Yalnız şunu söyleyeyim ki burası Finlandiya , yani bir anlamda nokia'nın kalesi.Burda üretilen mallar biz emin olamasakta kaliteli olmak zorunda.Macaristan daki üretimde çindeki üretimde birbirlerinden farklı olabilir.

İşte bu yüzden nokia telefonlarda farklı sorunlar ortaya çıkabilir.Gerek parçadan gerekse monteden veya herhangi başka bir nedenden....Mış sız muş'suz anlattım olan budur..

LimePie

LimePie

Üye
yav arkadaşlar arkadaş doğru söylüyor bendeki mavi arkadaşımın kırmızı arkadaşımınki daha canlı çünkü lcd kaliteli benimkisi dandik :good:
hatta denedik bile onun lcdsini benim maviye taktım hd gösteriyor telefon :ehe

Üst Alt