Nokia Lumia ?

Sponsorlu Bağlantılar

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia ?
Selam arkadaşlar Lumia 720 almayı düşünüyorum vatan bilgisayar da 879 TL ama 512 ram olmasından dolayı kafamda soru işaretleri var sizce almalımıyım beni 1 sene götürürmü ? ayrıca yine vatan da tahminen 1 ay önce Lumia 920 1268 TL ye düşmüştü eğer bu günlerde yine fiyat düşürse 720 yerine 920 alabilirim,size göre 720 alınır mı ? yoksa 920 yi mi beklemeliyim ?

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Beklerim diyorsan Lumia 920 al.

sebahattinART

sebahattinART

Üye
Bence biraz bekle ve indirimleri takip et. L720 ile L920 arasında kaldıysan ve L720 tercih edersen çok pişman olursun. Belki kamera açısından değil ama ram sıkıntı. Ben L820'de oyun kıtlığı çekiyorum, sen L720 diyon:) ram'i düşündüğüne göre oyun sever birisin. Bence L820 ile L920 arasında kalmalıydın:oke:

blackss

Üye
bence temiz ikinci el 920 al.

ÖEY

ÖEY

Üye
Temiz ikinci el veya sıfır L920 al bence de:oke:

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
720 de 512 ram sorun yaratıyomu oyun ve uygulamalarda ?

papakudioflu

papakudioflu

Admin
lumia720'deki 512mb ram uygulamalarda ve oyunlarda sorun yaşatmaz. Sadece bazi ust duzey oyunlar 512mb ram optimizasyonuna sahip degil bu yuzden yuklenemiyor.

Tabi ki Lumia920 her zaman onerilir fakat şoyle bir durum var; sen bir yil idare eder mi demilsin. Buradan bir yil sonra telefonunu degiştirecegini varsayarak bence fiyati da gayet makul olan lumia720'yi tercih etmeni ve bir daha ki cihazinda ust duzey bir cihaza gecmeni "maddi imkanların" dogrultusunda tavsiye ederim. Ha aradaki fiyat sorun degil dersen tabii ki Lumia920 şu anda alinabilecek en iyi Windows Phone cihazı.

respection123

Üye
720 de 512 ram sorun yaratıyomu oyun ve uygulamalarda ?
Ben Kullanıyorum.Hiç bi sorun yok diğer Lumialardan bi fark yok kamera hariç.Kamerasıda 620 ve 520den iyi Çekim yapıor.Tüm güncellemeleri alıyor.520 Ram Ona Yetiyor.

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
lumia720'deki 512mb ram uygulamalarda ve oyunlarda sorun yaşatmaz. Sadece bazi ust duzey oyunlar 512mb ram optimizasyonuna sahip degil bu yuzden yuklenemiyor.

Tabi ki Lumia920 her zaman onerilir fakat şoyle bir durum var; sen bir yil idare eder mi demilsin. Buradan bir yil sonra telefonunu degiştirecegini varsayarak bence fiyati da gayet makul olan lumia720'yi tercih etmeni ve bir daha ki cihazinda ust duzey bir cihaza gecmeni "maddi imkanların" dogrultusunda tavsiye ederim. Ha aradaki fiyat sorun degil dersen tabii ki Lumia920 şu anda alinabilecek en iyi Windows Phone cihazı.
ben aslında iPhone 5s alcaktım ama şu anda başka türlü ihtiyaçlar çıktı ve 5s e 2000 TL bütçe ayırmak istemedim o yüzden de Lumia 720 ye ve 920 yöneldim,şu indirim olaylarıda beni direkt Lumia ya çekti,o yüzden şu an için şu 2 cihazdan birini alcam forumu da devamlı olarak takip ediyorum ama yinede sizlere danışmak istedim,üst düzey oyun derken hangi oyunlardan bahsediyosunuz ? ve o ram optimizasyonu ne zaman olur yada olma ihtimali var mı ?

- - - Eklendi - - -

ben aslında iPhone 5s alcaktım ama şu anda başka türlü ihtiyaçlar çıktı ve 5s e 2000 TL bütçe ayırmak istemedim o yüzden de Lumia 720 ye ve 920 yöneldim,şu indirim olaylarıda beni direkt Lumia ya çekti,o yüzden şu an için şu 2 cihazdan birini alcam forumu da devamlı olarak takip ediyorum ama yinede sizlere danışmak istedim,üst düzey oyun derken hangi oyunlardan bahsediyosunuz ? ve o ram optimizasyonu ne zaman olur yada olma ihtimali var mı ?

ÖEY

ÖEY

Üye
Mesela Temple Run oyunu ilk çıktığında 512 mb ram desteği yoktu fakat birkaç hafta sonra 512 mb ram desteği geldi bir güncellemeyle ve tüm cihazlarda çalışmaya başladı. Olay bu yani. Ona bakarsan iphone 4 ve 4s de 512mb ramlı cihazlar. Apple iphone5'de 1 gb rama geçti. Ama şu zamana kadar 4 ve 4s de her şey çalışıyordu. Bu tamamen uygulama/oyun geliştiricilere kalmış bir durum. Tabi çok aşırı grafik yoksa oyunda :D:D

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Bacanağa 720 aldık mübarek telefon uçuyor sanki,benim 920 den aşağı kalır yanı yok sanki.

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
Mesela Temple Run oyunu ilk çıktığında 512 mb ram desteği yoktu fakat birkaç hafta sonra 512 mb ram desteği geldi bir güncellemeyle ve tüm cihazlarda çalışmaya başladı. Olay bu yani. Ona bakarsan iphone 4 ve 4s de 512mb ramlı cihazlar. Apple iphone5'de 1 gb rama geçti. Ama şu zamana kadar 4 ve 4s de her şey çalışıyordu. Bu tamamen uygulama/oyun geliştiricilere kalmış bir durum. Tabi çok aşırı grafik yoksa oyunda :D:D

anladım :) zamanla oyunlar 512 ram e göre de yapılabilir yani,durum anlaşıldı,bu pazar indirime girerse 920 alırım eğer düşmezse 720 almaya karar verdim o zaman ..
peki şu anda 720 de çalışan oyunlar hangileri ?

theeternal

theeternal

Üye
920 farkı büyük al bak istersen

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
dostum farkı biliyorum ve forumuda iyi takip ediyorum bu konularda bilgim var,920 daha üstün tabiiki ama şu andaki fiyatı 1359 TL :)
ben en fazla 1 sene sonra cihazı değiştircem o kadar para vermek istemiyorum ama 720 yi de almaya değermi onu araştırıyorum o yüzden forumdaki arkadaşlara danışıyorum ..

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Eğer 1-2 ay beklersen lumia 1020 Türkiye'de satışa sunulcak benim bildiğim.O telefon satışa çıkınca diğerkinlerde bir düşüş olur o zaman 920 yada 720yi daha iyi fiyata denk getirebilirsin diye düşünüyorum.Ama benim fikrimcede 1 sene içinde Nokia 1gb telefona yönelebilir çünkü gdr3 ile yeni özellikler hatta wpblue güncellemesi ile daha iyi telefonlar çıkarma şansı elde edicek.O yüzden daha yüksek ramli telefonlar çıkarabilir.Böyle olursada programcılar belki 512 mb ram li telefonlara uygulama çıkarmayı azaltabilirler diye düşünüyorum.O yüzden ben 920 alman taraftarıyım hem şimdilik hemde ilerde sorun yaşamazsın hiç bir konuda :good:

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
Telefonum bozuldu o yüzden en geç bu hafta için de almam lazım,720 şu anda hangi oyunları açar ?

dakamon

dakamon

Üye
Ya lumia 920 kaya gibi ağır bence 720 al. 820 var bende oda çok ağır bazen arkadaşta 720 yi görünce şöyle bi dakka elime alıp bi rahatlıyorum öyle hafif geliyorki :D valla oyun canavarı değilsen 512 mb ram in Wp8 de diğer platformlara göre ios haric 1 gb ve üstü gibi davrandığını söyleyebilirim. Ama param var diyorsan 920 de alabilirisn kamerası ve rami işlemcisi iyi çünkü ama 1 seneli için o kadar para vermeye gerek yok :)

ArMaGeDdOn_87

Üye
    Konu Sahibi
Ya lumia 920 kaya gibi ağır bence 720 al. 820 var bende oda çok ağır bazen arkadaşta 720 yi görünce şöyle bi dakka elime alıp bi rahatlıyorum öyle hafif geliyorki :D valla oyun canavarı değilsen 512 mb ram in Wp8 de diğer platformlara göre ios haric 1 gb ve üstü gibi davrandığını söyleyebilirim. Ama param var diyorsan 920 de alabilirisn kamerası ve rami işlemcisi iyi çünkü ama 1 seneli için o kadar para vermeye gerek yok :)

hangi oyunlar var yazabilirmisin ?(720)

marazruno123

Üye
Kardeş 820 al en iyilerin performansına eşit diğerleri kamera ve ekran güçlendirilmesi almış sadece

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Artık konu açacağım yeter ya hu :)

Vatanı matanı geçin, Vatanı geçmeyin de Vatan Computer'i geçin diyelim :)

Abi git istanbuldaysan sirkeciye 1150-1200 lira ya hu kvk genpa çıkışlı cihazlar.

Alın buda istanbul bilişim fiyatı havale yada nakit alın 1240 liraya

• Beğen
Tepkiler: n000k