Bende bu telefonlar arasında kaldım. Hepsini teker teker inceledim. Apple İPhone 5 düşündüm ilk başta ama kişiselleştirme sorunundan tut Bluetooth ile dosya paylaşımı özelliğinin bulunmamasına kadar birçok dezavantajının bulunduğunu gördüm.İOS'u çok beğenmeme rağmen İPhone'u eledim. Daha sonra Galaxy S4 'ü inceledim. Telefon gerçekten yazılımsal ve donanımsal özellikler bakımından mükemmel fakat telefonun kasası ve ekranı çok sağlam değil. yere düşürdüğünüzde kırılma olasılığı çok yüksek. Kasası plastikve camı Gorilla Glass3 olduğu için onu da eledim çünkü telefonun sağlamlığı benim için önemli. HTC One ve Sony Xperia Z arasında kaldım. Xperia Z'yi inceledim. Xperia Z gerçekten mükemmel bir telefon olmuş. Sony'e pek güvenmezdim ama Sony bu sefer şeytanın bacağını kırmış. Çok sağlam ve şık bir kasası ayrıca çok sağlam olan dokunmatik ekranı ile Galaxy S4'den bir adım önde. Dragontrail Glass marka ekranı gerçekten çizilmesi çok zor olan bir ekran. Performans olarak ise Galaxy S4'ün birazcık gölgesinde kalmış ama bu fark çok fazla değil. Günümüzde 4 çekirdek veQualcomm Snapdragon 1500 MHz gayet yeterli ve en az 3-4 yıl performans açısından geri kalmayacak bir telefon. Yani 2017'e kadar rahat bir şekilde her uygulamayı açabilecek bir telefon.Su geçirmez olması benim için aşırı önemli olmamakla beraber değinilmesi gereken bir nokta. Bu yüzden benim tercihim Sony Xperia Z oldu.
Ama şunu dabelirtmek isterim ki HTC One, Galaxy S4, Xperia Z bunların hepsi birbirine yakın ve seni pişman etmeyecek telefonlar hangisini istersen onu al.