Nokia Neden Symbian'ın Üzerine Düşmüyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pRime.

pRime.

Üye
symbian'ı nokia bitirdi arkadaşlar. Bu kadar basit. Nedeni de basittir. Nokia 2009 yılında tüm telefon üreticileriyle toplanıp symbian'ın durumunu görüştü ve hiçbir üretici symbian'ı kullanmayacağını söyledi. Nokia da symbian foundation'u satın alıp symbian'ı tamamen kapalı kaynak bir sisteme çevirdi. Eğer o toplantıdan bir şirket bile symbian kullanacağını söyleseydi, symbian'ı şu anda nokia hariç çoğu büyük üreticiler kullanıyor ve geliştiriyor olurdu. Androidden farkı olmaz ve büyük olasılıkla açık kaynak olurdu. He ayrıca o galaxy mini bile kullanılır diyen arkadaşa da bir tavsiyem olacak, s60v5'li samsung i8910 omnia hd ile o androidli galaxy ace'leri minileri bir karşılaştırsın. O zaman ne ne kadar hantalmış görürüz. Bilip bilmeden konuşmayın, symbian defalarca cortex işlemcilerle çalıştı. Sony ericsson'un xperia'ları satio'ları da var. Boş laf yapacağınıza symbian'ın tarihini okuyun ne eskiymiş ne yeniymiş görün. Hani donunda sallamak diye bir deyim var ya heh işte symbian hepsini donunda sallar.

- - - Eklendi - - -

Yani kısaca anlatmak istediğim şey nokia 2009 senesinde symbianı bitirdi.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108 ve Mesut Aktaş
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
symbian'ı nokia bitirdi arkadaşlar. Bu kadar basit. Nedeni de basittir. Nokia 2009 yılında tüm telefon üreticileriyle toplanıp symbian'ın durumunu görüştü ve hiçbir üretici symbian'ı kullanmayacağını söyledi. Nokia da symbian foundation'u satın alıp symbian'ı tamamen kapalı kaynak bir sisteme çevirdi. Eğer o toplantıdan bir şirket bile symbian kullanacağını söyleseydi, symbian'ı şu anda nokia hariç çoğu büyük üreticiler kullanıyor ve geliştiriyor olurdu. Androidden farkı olmaz ve büyük olasılıkla açık kaynak olurdu. He ayrıca o galaxy mini bile kullanılır diyen arkadaşa da bir tavsiyem olacak, s60v5'li samsung i9810 omnia hd ile o androidli galaxy ace'leri minileri bir karşılaştırsın. O zaman ne ne kadar hantalmış görürüz. Bilip bilmeden konuşmayın, symbian defalarca cortex işlemcilerle çalıştı. Sony ericsson'un xperia'ları satio'ları da var. Boş laf yapacağınıza symbian'ın tarihini okuyun ne eskiymiş ne yeniymiş görün. Hani donunda sallamak diye bir deyim var ya heh işte symbian hepsini donunda sallar.

- - - Eklendi - - -

Yani kısaca anlatmak istediğim şey nokia 2009 senesinde symbianı bitirdi.

Aynı düşüncede görmek güzel :)
ve Ayrıca Yazılımın Sağlamlığı Makine Diline Yakın Olmaktan Geçer.

realplayer2

realplayer2

Üye
Nokia firmalardan talep etmezse firma kendi kendine uygulama üretmez ben olsam bende yapmam yani. 2016 da desteği kesilecek bi işletim sistemi için de Nokia kimseye 5 kuruş para vermek istemiyor hesap bu kadar basit aslında.

pRime.

pRime.

Üye

Aynı düşüncede görmek güzel :)
ve Ayrıca Yazılımın Sağlamlığı Makine Diline Yakın Olmaktan Geçer.

doğrudur.
n9 tecrübeme dayanarak symbian'ın meego gibi linux sistemlere eksik kaldığı taraf bence terminalinin olmaması sistemle ilgili işleri çok pratikleştiriyor terminal.

CouTFeeL

CouTFeeL

Üye
bana sizin tellere niye uygulama oyun falan çıkmıyor diye sorduklarında benim cevabım "yapılmış şeyin davası olmaz" oluyor :) o hesap işte

Uruloki

Uruloki

Üye
Serdar ın dediği doğru nokia kendi bitirdi Symbian i sonuçta sony ve samsung un bu isletim sisteminde çalışan harika cihazları var ki s60v5 cihazlar s3 bile değiller yani ayrıca arayüzleride çok iyi

pRime.

pRime.

Üye
Serdar ın dediği doğru nokia kendi bitirdi Symbian i sonuçta sony ve samsung un bu isletim sisteminde çalışan harika cihazları var ki s60v5 cihazlar s3 bile değiller yani ayrıca arayüzleride çok iyi
özellikle omnia hd dehşet bir cihaz onu kullandın mı hasan?

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

özellikle omnia hd dehşet bir cihaz onu kullandın mı hasan?
Bu mu dehşet?Hiç de iyi durmuyor...
[video=youtube;3AtsCX-RKOA]http://www.youtube.com/watch?v=3AtsCX-RKOA[/video]
He ayrıca o galaxy mini bile kullanılır diyen arkadaşa da bir tavsiyem olacak, s60v5'li samsung i8910 omnia hd ile o androidli galaxy ace'leri minileri bir karşılaştırsın. O zaman ne ne kadar hantalmış görürüz. Bilip bilmeden konuşmayın, symbian defalarca cortex işlemcilerle çalıştı. Sony ericsson'un xperia'ları satio'ları da var. Boş laf yapacağınıza symbian'ın tarihini okuyun ne eskiymiş ne yeniymiş görün.
Gayet iyi Galaxy mini...En azından omnia hd'den hızlı bir browser'ı var hünkarım.

TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
nokia bir zamanın telefon devi işletim sistemi konusunda bu durumlara düşmemesi lazımdı :)

pRime.

pRime.

Üye
Bu mu dehşet?Hiç de iyi durmuyor...
[video=youtube;3AtsCX-RKOA]http://www.youtube.com/watch?v=3AtsCX-RKOA[/video]

Gayet iyi Galaxy mini...En azından omnia hd'den hızlı bir browser'ı var hünkarım.

çok iyi çok, o kadar iyi ki birden bire cevap vermez oluyor kullanılan uygulamalar, o kadar ki 256 ram sürekli dolu geziyor cihaz, sorgusuz sualsiz kapanıp açılıyor uygulamalar. Bana burda youtube'u talan edip bak cihaz ne kadar kötü diye video falan göstermeyin opera mobile yağ gibi akıyor o cihazda. Programlar oyunlar jet gibi yükleniyor. Hx patcher ile cihazın işlemcisi 1ghz'e kadar oc edilebiliyor. Bunu o dandik s60v5 ile yapıyorsun bir de.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

çok iyi çok, o kadar iyi ki birden bire cevap vermez oluyor kullanılan uygulamalar, o kadar ki 256 ram sürekli dolu geziyor cihaz, sorgusuz sualsiz kapanıp açılıyor uygulamalar. Bana burda youtube'u talan edip bak cihaz ne kadar kötü diye video falan göstermeyin opera mobile yağ gibi akıyor o cihazda. Programlar oyunlar jet gibi yükleniyor. Hx patcher ile cihazın işlemcisi 1ghz'e kadar oc edilebiliyor. Bunu o dandik s60v5 ile yapıyorsun bir de.
İyi tamam.

ümran

Üye
valla c6.01 telim var birkaç oyun ve uygulama yüklü ,oyunlarla aram pek iyi değil o yüzdn symbianı seviyorum ve değştirmeye niyetim yok ama wp 8 i merak etmiyor değilim ama şuan böyle iyiyim ha temple run olsaydı fena olmazdı :ehe

hmzgl

hmzgl

Üye
Arkadaşlar, Nokia eskiden 1 Numaralı telefon üreticisiydi. Şimdi pabucu dama atılmak üzere. Android, ios, win8 telefonda bu dünya devini nasıl geçti.
Nokia neden symbian'ın üstüne düşmüyor?
Nokia'nın telefon kalitesine hiçbir lafım yok ama işletim sistemi symbian neden bu kadar fakir?
Neden ihtiyacımızı karşılayacak uygulamalar yok?

Neden uygulama üreticileri sadece ios ve androidle ilgileniyor?

Bu forumda olmasa telefonda ovi store un uyduruk uygulamalarıyla geçircez vakti.

Bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşıp bilgi verirseniz sevinirim.

Senin hiçbir şeyden haberin yok herhalde Nokia symbianın cenazesini kaldıracağını taa ne zaman açıkladı. Halen daha neyin beklentisi içerisindesin Üretici ben yatırım yapmıyacağım dedikten sonra hangi yazılım fırması ya da etkin kullanıcılar bunun için boşa vakit kaybetsin

pRime.

pRime.

Üye

Çık kullanmadım ama satioyaya baya bir ilgim vardı N8 çıkmadan önce :D

abi bir opera çalıştırıyor var ya tanıyamazsın cihazı. :D ucuza bulursam almayı düşünüyorum bi tane.

ismailozcn

ismailozcn

Üye
nokia'in apple ile samsung'un arasındaki rekabete girmemesi. Bir neden

batuay

Üye
    Konu Sahibi

Senin hiçbir şeyden haberin yok herhalde Nokia symbianın cenazesini kaldıracağını taa ne zaman açıkladı. Halen daha neyin beklentisi içerisindesin Üretici ben yatırım yapmıyacağım dedikten sonra hangi yazılım fırması ya da etkin kullanıcılar bunun için boşa vakit kaybetsin
soruda o zaten. Niye öldü Symbian.
Birçok arkadaştanda yanıtları aldık. Herkese çok teşekkür ediyorum.
İyi Forumlar...

blackcemre

Üye
Acaba Symbian 2016'da Kaynak Kodlarını Paylaşacak mı?

karadag63

karadag63

Üye
kaynak kodlarını paylaşaklarını pek tahmin etmiyorum. tahmininmce o tarihe kadar symbian kulananların sayısı yok denecek kadar azalacak çunku :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt