Telefon Tavsiyesi Sony, Apple, Nokia ?

Sponsorlu Bağlantılar

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Sony, Apple, Nokia ?
Arkadaşlar son iki aydır forumda aktif olamıyorum, sınavlar falan beni uzaklaştırdı. Uzun süre sonra bir konu açıyorum. Bu sefer sizden yardım isteyeceğim. Aklımda bir çok telefon var ben bana uygun olanı biliyorum aslında ama size danışmak istiyorum yine de. Şu telefonları düşünüyorum ;

Apple iPhone 5S-5C-5 : Daha önce hiç iOS kullanmadım ama bilen biliyordur iOS 7 ile birlikte iPhone'a ilgim arttı forumda falan sürekli takip ettim iOS'u, çok araştırdım. iPhone da sevmediğim şey şu kamera kaliteli ama manuel ayarları yok eğer güzel arayüzlü bir kamera uygulaması bulursam iOS kullanmak isterim. 1-2 ay öncesine kadar iPhone almayı daha çok düşünüyordum ama şu an arka planda kaldılar. Fiyat sorunu olmayacaktır büyük ihtimalle ama 5S'e verdiğim fazla paranın karşılığını alabilir miyim sizce ? Eğer iPhone alacak olursam hangisini almalıyım ?

Sony Xperia Z1 : Uzun süredir Symbian kullandığım için Android bana daha sıcak geliyor arayüz olarak, kamerası da gayet iyi 808'den sonra tatmin edemeyebilir ama yine de piyasanın en iyilerinden. Bu telefon da korktuğum şey de 5 inç ekranı. Büyük ekranlı telefonlara karşı soğuğum nedense.

Sony Xperia Z1 Compact : Şu an bana en uygun olan telefon bu gibi geliyor. Kamera, performans, ekran resmen benim için üretilmiş bu telefon. Sony güncelleme olarak Z1 kadar desteklerse bu telefonu alabilirim. Sizce Z1 kadar destek alır mı ?

Nokia Lumia 1020 : Windows Phone'u sevmediğimi bilmeyen yoktur forumda ama Nokia'nın kamerası ve kamera uygulamalarını çok seviyorum. Kamera uygulamasındaki lensler, yeniden çerçeveleme özelliği falan çok hoşuma gidiyor. Windows Phone'un kırılmasına bağlı olarak Lumia 1020'yi yani Nokia 909'u alabilirim.

Nokia Normandy : Asha 501 çıktığında sistemdeki MeeGo benzeri özellikleri çok sevmiştim, arayüzüne hayran olmuştum. Olur da bu telefon çıkar ve MeeGo'ya veya Symbian'a benzerse tercih edebilirim. Telefon düşük donanımlı olursa almam tabii ki.

Jolla : Arayüzünü çok beğendim bu yeni sistemin böyle bir maceraya girer miyim bilmiyorum ama aklımda duruyor.

Arkadaşlar telefonu kurcalamak, arayüzüyle oynamak istediğim için Android bana daha yakın geliyor ayrıca kamera benim için çok önemli. Fikirlerinizi bekliyorum.

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Sana en uygun olan z1 compat

Invoke

Invoke

Üye
Normandy orta halli olacak, sonrasında devam ederse iyi cihazlar çıkar.
1020yi direk elerdim. WP alacak olsam 929 ya da 1520'ye bakardım.
Jolla'yı da geçerdim.
Z1'i de geç zaten. Neden? Büyük ekran istemiyorum demişsin. Z1de hem ekran hem kasa büyük 5.5" görünümlü 5" o cihaz. =P
Geriye iphonelarla Z1 com. kalıyor. Orada da artık sana kalmış Android mi IOS mu sorusu doğuyor. iphonelar arasından da ben olsam iphone 5S alırdım param varsa, yoksa 5. Onlarla Z1Compact arasından da Z1 Compact alırdım, androidden dolayı, androidden dolayı.

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Yani hem 5s hem de z1 compat performans ve kamera da seni Üzmez ama senin burda ben cihazi aldigim gibi kullanirim rom root falan ugrasmam dersen 5s uğraşıyorum dersen z1 compat

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
Daha önce Android kullanmadım ama aldığımda kurcalarım büyük ihtimal. 1020'yi neden geçtik ?
iPhone 5S ile 5 ve 5C arasında fiyat farkı çok verdiğim paraya değmez gibi gözüküyor

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Daha önce Android kullanmadım ama aldığımda kurcalarım büyük ihtimal. 1020'yi neden geçtik ?
iPhone 5S ile 5 ve 5C arasında fiyat farkı çok verdiğim paraya değmez gibi gözüküyor
Kardeşim oncelikle hangi işletim sistemi istiyorsun ona karar vermelisin?

Hasand.

Hasand.

Üye
jolla veya wp8 sec macera olur hem yeni hem de geliştirme alanında bence:bilmm:icelim::dry::gun1::gun1::haha:

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: muhammettvurucu
Hasand.

Hasand.

Üye
wp8 oneririm recetene yazdım xD

Hasand.

Hasand.

Üye
secim senin

Invoke

Invoke

Üye
1020'yi kamera ağırlıklı wp olduğundan geçtim. Ben wp alacak olsam 1520 alırım ya da 929 beklerim. 1020'nin donanımı pek cafcaflı değil. Ayrıca 1520'nin de çok iyi bir kamerası var. Ayrıca 1020'yi elime aldığımda pek beğenmemiştim. Biraz küçük ve şişko.

5S/5C/5'den de 5C'yi bir kere geç tipe bak la öyle aypon mu olur. Aypon dediğin biraz şekil olacak. =P 5 de gayet yeterli at gibi cihaz. 5S'e para vermektense 5 alınabilir.

Android alıyorsan da yazdıkların arasında bir tek Z1 Compact var zaten. Emin ol pişman etmez.

• Beğen
Tepkiler: MaxipmaN ve muhammettvurucu
Burakkkk250

Burakkkk250

Üye
Ben wp kullanıyorum memnunum benim isteklerimi karşılıyor mağaza da gelişiyor. Ama sen şimdi symbiandan geçeceksin uygulama ve oyun konusunda bolluk yaşamak istersindir diye düşünüyorum o yüzden wp onermem ben sana. Ama kamera ağırlıklı bir telefon istiyorsun alacağın hiçbir telefon 1020nin vereceği keyfi yaşatmaz ama z1 de yabana atılacak gibi değil tatmin eder yani seni. Normandy yi zaten geç orta seviye bir telefon olacak o. En uygunu z1 gibi duruyor büyük ekran sorun değil bence daha güzel hatta ama hoşuna gitmiyorsa z1compact al tabi ki karar senin

Artles

Artles

Üye
Al 5S kafan rahat kardeşim ne kasıyorsun ya

AHKE

AHKE

Üye
s4 zoom

Pikkaccu

Pikkaccu

Üye
    Konu Sahibi
O fotoğraf makinesi de olamamış boşuna şişirmişler

• Beğen
AHKE

AHKE

Üye
baktım fotoya önem veriyon bunu önereyim dedim =)

• Beğen
muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Ona vereceğim paraya lumialara bakardim

muhammettvurucu

muhammettvurucu

Üye
Eğer işin içinde kamera önemli ise lumia abi

Takipçi Satın Al

Üst Alt