Telefon Tavsiyesi iPhone 4s İle Lumia 800 'ü Karşılaştırmışlar :)

Sponsorlu Bağlantılar

Del Rey

Del Rey

Üye

dostum lumia symbian değil windows phone ;) araştırıp öyle karşılaştırma yapsan daha iyi olur sanırım.

Bu ayki Chip dergisinde de Nokia 808'e Nokia Lumia 808 diyorlar :D Hatta "Nokia Tab" diye bir haber yazmışlar. Bir teknoloji dergisinin Nokia'dan hiç mi haberi olmaz? Nokia tabletin Android olacağından bahsediyorlar. Oysa ki Windows 8 olduğu haberleri çıktı. Ortada Nokia tablet var, hatta üretildi ve kullanılıyor. Ancak bu tabletlere Android'li demeleri çok saçma olmuş. İnsanın gülesi geliyor.

---------- Eklendi @ 18:33:51 ---------- Yazıldı @ 18:12:50 ----------

nokia lumia serisi apple iphone4s e kesinlikle rakip olamaz bir kaç neden daha sayalım açılsın

-nokiada 4g yok 4s de bir tanesi 4g destekleyen 2 adet anten var
-nokia lumia serisinden daha güçlü bir sgx543 grafik işlemcisi ( den de görülebilir test edilmiş)
-nokiadan çok daha fazla bir havuza sahip bir cihaz gerek program gerek oyun
-daha güçlü bir işlemci ve çift çekirdek
-çok güçlü bir kamera 1080p çekim
-ec player la 1080p olan hatta 20 gb lık filmleri açmamızı sağlayan muhteşem yazılım . hemde dolby artı dts desteği bile var en can alıcı özelliği bu bence ve aynı anda airplay veya hdmi ile aktarım ..
-apple ların sisteminin fat olmaması ve 4 gb üstü her veriyi rahatlıkla alabilmesi örneğin mkv hd filmler 8 gb hd atıp izleyebilirsiniz . lakin nokiaların sistemi fat olduğu için 4gb üstü hiç bir veri atamazsınız.
-ekran çözünürlüğü
-siri asistan

daha say say bitmez daha neden nokia ile karşılaştırılıyor bu anlamıyorum,, bir arkadaşda demişki mac ile windows karşılaştırması demiş farkında değil ama windows yokken macintosh vardı selamlıyorum onu buradan mac 1984 de çıktı windows 1985de
ayrıca halen bilgisayarlarınız şişerken mac os şişmemektedir şişmenin nedenide yaptığınız tüm işlemlerin bilgisayarınız tarafından not edilip sürekli arkaplanda çalışmasıdır ama mac os de bu yoktur , ben macde 3 oyun açıp gerçek arka planda oynatırken geçerken alt tabla uğraşan kesim vs vs vs yazmaya üşendim burayada yazmam azıcık bilgilenin belki pahalı olabilir ama bu sistemin firmanın neden dünyanın en değerli markası olduğunu usb3 ün 5gb hız sunarken apple thunderbolt un 10 gb hız sunması gibi durumları düşünün .. acaba o oynadığınız oyunlar hangi platformda hazırlanıyor grafikleri hangi bilgisayarla ? sonuçda herkes işini görecek cihazı alır saygı duymak lazım ama iyi olanada iyi diyeceksin arkadaş.

Araştırıp gelseydin iyiydi.

Nokia Lumia 900 4G LTE desteğine sahip. iPhone 4S LTE desteğine sahip değil. Lumia 900 50 Mbps bağlantı hızına ulaşırken 4S kullanıcıları 14.4 Mbps'de sürünür.

Lumia 900, iPhone 4S'ten yaklaşık 100 saat konuşma/bekleme süresi sunar.

Lumia 900'ün ekranı AMOLED'dir. Ekran daha canlı ve gerçekçi görünüyor.

Tarayıcı olarak IE 9 daha gelişmiştir ve daha hızlıdır. Aynı zamanda Facebook ve diğer sosyal ağlara fotoğraf gönderme hızı iPhone 4S'ten yaklaşık 4 kat hızlıdır. (Lumia 900)

Nokia sistemi FAT mı? Windows Phone'dan bahsediyorsun sanırım. Şu an için yüksek boyutlu filmleri seyredemeyen yok WP için. Çok da rahat her HD filmi açabiliyor.

GPU ve işlemci gerçekten daha güçlü olabilir, ancak Windows Phone'un iOS kadar bile işlemciye ve GPU'ya ihtiyaç duymadığını hatırlayatım. Her süslü püslü ikon iOS'e ekstradan yük oluyorken, biz hem iOS'ten daha güzel görünen hem de işlemciye neredeyse hiç yük bindirmeyen Metro ile mutluyuz. Ki, 1.4 GHz işlemcili Lumia 900, her şeye rahatça yetiyor. iPhone 4S'in 1.2 GHz çift-çekirdekli işlemcisi ile aynı performansı gösterebildiğine bahse girebilirim.

Aynı zamanda Lumia serisindeki ses kalitesinden haberin var mı? Lumia'lar da Dolby kalitesini destekliyorlar ve Nokia Purity Kulaklıklarla muhteşem ses deneyimi sunuyorlar.

HDMI, DLNA gibi özellikler Lumia serisinde de var. Airplay dediğiniz şey süslenip kullanıcı önüne sunulan DLNA teknolojisinden başka birşey değil!

Skydrive denen birşeyden haberin var mı? iCloud'dan 2 kat daha gelişmiş bir Cloud servisidir ve Lumia aldığında ücretsiz 25 GB alanı da almış olursun. Ha, bir de Microsoft Office Cloud, Hotmail gibi servislerle %100 uyumlu olduğunu söyleyeyim.

Kamera konusuna gelince, bu konuda Nokia'ya laf atamazsın. Carl Zeiss lens 8 MP Kamera + Çift LED FLash + Video Sabitleme + HD Video Kaydı + Aralıksız Auto Focus ve bunun gibi özellikleriyle Lumia 900 yeterince güçlü. Ancak gelin biz size 808 PureView'den bahsedelim. Kamera konusunda kaçacak delik arayacaksınız, çünkü tüm firmaları domine etti. Apple da dahil. 41 MP PureView kamera ve 1080p'de videoyla bilrikte stereo ses kaydı da kayıt yapabilen bu kameralı akıllı telefon iPhone 4S'ten 6 kat daha iyi görüntü sonuçları verebilir.

Kiyas.la sonuçlarına bakacak olursak %69 oranla Lumia 900'ün tercih edildiğini görebiliriz.

Gelelim Lumia'nın faydalarına

Sosyal ağlara bağlantınız çok daha hızlıdır ve anlıktır.
Ofis yazılımları çok gelişmiştir.
E-Posta istemcisinden bahsetmiyorum bile. Bir e-posta Lumia'ya iPhone 4S'ten çok daha önce ulaşır.
Metro UI, hem kullanışlı, hem sade, hem göz alıcı hem de eğlencelidir.
XBox Live. Evinizde XBox'ınız varsa oradaki oyunları Lumia'nızda da oynayabilirsiniz. iPhone mu? Game Center denen tarih öncesi yazılımla uğraşıp durun.
Internet Explorer 9 ile donanım-hızlandırma destekli HTML 5 standartlarına %100 uyan muhteşem hızlı tarayıcı keyfi.
Ve daha birçoğu.

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi

Tamam karşılaştırdın ne üstünlüğü var yaz bakalım ben okumadım.Sanirim biri tipi daha iyi demişti lumianin.Simdii tip diyosunuz.Ben elimde İPhone U tutayım sen de lumia yi tut.Bakalim gelen kisi aaa İPhone a bak mı diyecek yoksa aaa bak lumia mı diyecek?Gelen adam telefonun tipini gördü değil mı?
Tip:İPhone 1-0 Lumia
Uygulamaları falan karşılaştırmaya gerek var mı?Eger suan lumianin uygulamaları falan daha iyi diyorsan bir pencere bul.
Uygulama/Oyun:İPhone 2-0 Lumia
Kamera acısından lumia yi bilmiyorum ama Nokia genelde kameraları yüksek tutmayı yegliyor.
Kamera/Video:İPhone 2-1 Lumia
Uygulama falan dedik peki firmaların uygulama destegine ne diyeceksiniz.Mesela ben suan bu mesajı İPhone la forumlar icin geliştirilmiş olan Tapatalk'dan yazıyorum.Tapatalk android ve İOS a destek vermesine rağmen symbiana vermiyor.Bunun gibi Bilyoner,Gazeteler ve bunlar gibi sayısız firma İOS a destek verir.Mesela vatan computer.com a girin bakalım.Vatan computer symbian uygulamasını indir diye bir sey yoktur ama İPhone uygulamasını indir yazar.Bu yüzden:
Firma destegi:İPhone 3-1 Lumia
Sarj konusunda iphoneun yeni guncellemeyle sarj süresinin arttığı söyleniyor.Ancak bence İPhone un şarjı a gidiyor lumiayi bilmiyorum.
Sarj:İPhone 3-2 Lumia
Kulaklik ve ses performansı acısından iphonedaki kaliteyi hiçbirinde almadım tartışmasız İPhone.
Kulaklik/muzik performansı:İPhone 4-2 Lumia
Market acısından baktığımızda zaten suan android market bile AppStore a yaklaşamıyor.Ovinin bahsi bile geçemez bu konuda.
Market:İPhone5-2Lumia
Bunun yanında siri,kullanim kolaylığı,teknik servisler gibi unsurları katarsak İPhone fark atar.Mesela benim elimdeki İPhone garantiden degisimi yapılmış yeni İPhone.Kvk ve diğer nokia ya garanti sunan firmalar gibi versiyon güncelleyip vermiyorlar.Bak ciddi diyorum İnan ya da inanma İPhone aldığımdan beri bilgisayar basına cok nadir geciyorum.Ben İOS 5 güncellemesini 3gs ye beklemiyordum,ama Apple sağolsun yaptı.Yarin öbürgün İphonedaki temple run oyununu lumiaya portlama diye konular acarsınız :kop2:

BAŞLAMADAN ÖNCE ŞUNLARI SÖYLİM
-ELİNE ALMADIĞIN TELEFON HAKKINDA YORUM YAPMA
-LUMİA SYMBİAN DEĞİL WİNDOWS O YÜZDEN İPHONEDAN İYİ HALE GELDİ

BENİM ARKADAŞIMIN GÜMRÜKTE GÜVENLİK OLAN BABASI SAYESİNDE TELEFONU İNCELEME FIRSATIM OLDU. ARKADAŞIMIN KUZENİ GETİTTİRMİŞ.

1-) Sende zevk yok bence bir pencere bulsan iyi edersin. Pencereden atlamak daha garanti olur. Duvara toslamak anlık etki yaratır :)
Görünüm olarak İphone Lumia dan iyi demişsin :) Anket Yapılsa %75 den aşağı almaz Lumia.
Görünüm: iPhone 0 - 1 Lumia

2-) Çok oyun olması önemli değil kaliteli oyun olması önemli. Angry Birds normal sürümünü Lumiada okadar akıcı okadar güzel oynadımki iPhone da asla bu verimi alamadım. Akıcı derken sadece hız değil. Dokunmatik çok güzel bastığın yere dokunuyor. Ekran o kadar harikaki elinin altında resmen süzülüyor.
Oyun: iPhone 0 - 2 Lumia

3-)
Uygulama çokluğu açısından tartışmaya gerek yok.
Uygulama Çokluğu: iPhone 1 - 2 Lumia

4-)
Gelecek yeni Wp Sürümleri ile telefonun mükemmelleşmesi. Wp7.5 zaten harika bir sistem. Wp8 ve sonraki sürümlerini Lumia kesin alacak. Bu resmi bir açıklamaydı. Xp ile 7 arasındaki harika farkı söylememe gerek yok ;) Önü açık dostum
Gelecek: iPhone 1 - 3 Lumia

5-) Kamera. Carl Zeiss lens :) Anlatmaya gerek bile yok. Zaten flaşı harika.
Kamera: iPhone 1 - 4 Lumia

6-) Firmaların şuanki uygulama desteği konusunda haklısın. Ancak yazımı okumadığın çok belli. iOS için Özel uygulama çıkaran firma veya site sahiplerinin hepsi artık Windows Phone için çıkarmaya başladı. Microsoftun desteği sonuçta. Ve iOS için uygulaması olmayan bazı firma ve site Windows Phone a özel uygulama çıkarmaya başladı veya uygulama çıkarmaya Wp den başladı :kop:
Şuanki uygulama desteği: iPhone 2 - 4 Lumia
Gelecekteki uygulama desteği: iPhone 2 - 5 Lumia

7-) Şarj konusunda Lumianın sıkıntısı yok. Ancak şunu çok iyi biliyorum. iPhone da şarj sorunu çok oluyor yazılımla ilgili. Yazılım yükseltince şarj sorunu ortadan kalkıyor. Lumiada böyle bişeyde şuana kadar yok.
Şarj: iPhone 2 - 6 Lumia

8- ) Market Uygulama Tartışmaya gerek yok ama Kaç tane uygulama kullanıyosun Allah aşkına ya ne saçma bi konudur bu. Önemli olan kaliteli ve işe yarar uygulama
Market: iPhone 3 - 6 Lumia

9-) Sana sadece gülüyorum. Kvk demişsin garanti demişsin. Kvk ve Genpa en iyi garantiyi Nokia ya veriyor. iPhone garanti 1 yıl Nokia garanti 2 Yıl. Ayrıca bazı iPhone larda yurt dışı garantili. Telefon dışarı gidiyor. Ayrıca bu symbian değil nerden biliyorsun yazılım yükselip gelmeyecek?
Garanti: iPhone 3 - 7 Lumia

O senin iPhone un sınıfta kaldı canım benim :)

Üstad - Hocam benden daha iyi anlatmış. O yazarken bende yazıyormuşum görmedim. Yoksa ben yazmazdım bile :) @symbian Türkiye Hocam çok teşekkürler

Bu ayki Chip dergisinde de Nokia 808'e Nokia Lumia 808 diyorlar :D Hatta "Nokia Tab" diye bir haber yazmışlar. Bir teknoloji dergisinin Nokia'dan hiç mi haberi olmaz? Nokia tabletin Android olacağından bahsediyorlar. Oysa ki Windows 8 olduğu haberleri çıktı. Ortada Nokia tablet var, hatta üretildi ve kullanılıyor. Ancak bu tabletlere Android'li demeleri çok saçma olmuş. İnsanın gülesi geliyor.

Nokia Lumia 900 4G LTE desteğine sahip. iPhone 4S LTE desteğine sahip değil. Lumia 900 50 Mbps bağlantı hızına ulaşırken 4S kullanıcıları 14.4 Mbps'de sürünür.

Tarayıcı olarak IE 9 daha gelişmiştir ve daha hızlıdır. Aynı zamanda Facebook ve diğer sosyal ağlara fotoğraf gönderme hızı iPhone 4S'ten yaklaşık 4 kat hızlıdır. (Lumia 900)

Nokia sistemi FAT mı? Windows Phone'dan bahsediyorsun sanırım. Şu an için yüksek boyutlu filmleri seyredemeyen yok WP için. Çok da rahat her HD filmi açabiliyor.

GPU ve işlemci gerçekten daha güçlü olabilir, ancak Windows Phone'un iOS kadar bile işlemciye ve GPU'ya ihtiyaç duymadığını hatırlayatım. Her süslü püslü ikon iOS'e ekstradan yük oluyorken, biz hem iOS'ten daha güzel görünen hem de işlemciye neredeyse hiç yük bindirmeyen Metro ile mutluyuz. Ki, 1.4 GHz işlemcili Lumia 900, her şeye rahatça yetiyor. iPhone 4S'in 1.2 GHz çift-çekirdekli işlemcisi ile aynı performansı gösterebildiğine bahse girebilirim.

Aynı zamanda Lumia serisindeki ses kalitesinden haberin var mı? Lumia'lar da Dolby kalitesini destekliyorlar ve Nokia Purity Kulaklıklarla muhteşem ses deneyimi sunuyorlar.

HDMI, DLNA gibi özellikler Lumia serisinde de var. Airplay dediğiniz şey süslenip kullanıcı önüne sunulan DLNA teknolojisinden başka birşey değil!

Skydrive denen birşeyden haberin var mı? iCloud'dan 2 kat daha gelişmiş bir Cloud servisidir ve Lumia aldığında ücretsiz 25 GB alanı da almış olursun. Ha, bir de Microsoft Office Cloud, Hotmail gibi servislerle %100 uyumlu olduğunu söyleyeyim.

Kamera konusuna gelince, bu konuda Nokia'ya laf atamazsın. Carl Zeiss lens 8 MP Kamera + Çift LED FLash + Video Sabitleme + HD Video Kaydı + Aralıksız Auto Focus ve bunun gibi özellikleriyle Lumia 900 yeterince güçlü. Ancak gelin biz size 808 PureView'den bahsedelim. Kamera konusunda kaçacak delik arayacaksınız, çünkü tüm firmaları domine etti. Apple da dahil. 41 MP PureView kamera ve 1080p'de videoyla bilrikte stereo ses kaydı da kayıt yapabilen bu kameralı akıllı telefon iPhone 4S'ten 6 kat daha iyi görüntü sonuçları verebilir.

Kiyas.la sonuçlarına bakacak olursak %69 oranla Lumia 900'ün tercih edildiğini görebiliriz.

E-Posta istemcisinden bahsetmiyorum bile. Bir e-posta Lumia'ya iPhone 4S'ten çok daha önce ulaşır.
XBox Live. Evinizde XBox'ınız varsa oradaki oyunları Lumia'nızda da oynayabilirsiniz. iPhone mu? Game Center denen tarih öncesi yazılımla uğraşıp durun.
Internet Explorer 9 ile donanım-hızlandırma destekli HTML 5 standartlarına %100 uyan muhteşem hızlı tarayıcı keyfi.
Ve daha birçoğu.

franzliszt

franzliszt

Üye

Ve daha birçoğu.
İlk once fat sistemi ogrenirsen neden 4 gb ustu alamadigini anlarsin
yukarida cok fena sacmalardan secmeler yapmissin ama onemli degil. Zaten okuyan anlar benimle senin yazin arasindaki farki kendi kendinimi tatmin etmek yoksa aci gerceklerimi yazmak ! sen onunla 1080p acarsin buna gonulden emin ol hatta 4gb ustude yuklersin hatta senin tek islemcin ios u bile gece senin gpu zaten sgx 543 dende iyi kameranda 51 megapixel olsun, neymis xbox oyunlarini lumiada Oynarmisiz hahahah
e posta lumiayi applein onune tasirmis hahaha
snde ozaman dlna ile oyunu aktarda gorelim :)))
ya nasil sacmalamİssin haberin yok neymis lumia ios kadar islemci gpu ya ihtiyac duymazmis haha zaten yokki lumiada adam gibi haha bu yuzden duymuyordur. Gpu ya ihtiyac duymuyor demissin dogru cunku o kadar gelismis oyun yokki lumiada haha acda infinity 2 oyun ne gor. Lumia 50 mbit internet hizi var ha sen turkiyede kullanirsin 4g :))

---------- Eklendi @ 19:01:19 ---------- Yazıldı @ 18:57:38 ----------

Bu arada 720 p cekiyor lumia 900 vah vah bak diyorsunya gpu kullanmiyor haklisin

---------- Eklendi @ 19:03:30 ---------- Yazıldı @ 19:01:19 ----------

Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis uzulme ama o lumia ile anca internete girer acarsa 720 videolari izlersin birde iphonedan oyun portlasalarfa oynasak diye foruma yazarsin biz cok gorduk boyle

---------- Eklendi @ 19:06:16 ---------- Yazıldı @ 19:03:30 ----------

Glbencmarkin sitesine girde cihaz testlerine goz at kendi gozunde sisirip durmussun cihazi , androidler varya o lumiayi havada karada denizde ...Zaten apple in rakibi dahi gormuyorum su cihazi ama normal kullaniciya hitap eder ona saygi duyarim buna para vereni yargilamam ama asla rakibi degil

---------- Eklendi @ 19:08:30 ---------- Yazıldı @ 19:06:16 ----------

Bu arada suslu puslu ikonlar ios a yuk oluyor yazmissin , bu kadar teknoloji fakiri olmayin lutfen

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
kendi anlatıp kendi gülenıde sende gördüm hahaa:)

franzliszt

franzliszt

Üye
kendi anlatıp kendi gülenıde sende gördüm hahaa:)
daha neler görüceksiniz hep yeniliklere açık olun siz :))

---------- Eklendi @ 19:14:45 ---------- Yazıldı @ 19:14:02 ----------

---------- Eklendi @ 19:18:08 ---------- Yazıldı @ 19:14:45 ----------

bu arada bluetooth 4.0 la çok rahat oluyor multi atmak lumialara oyun gelirse multi falan hani hatırlarsınız bu yazımı birde bluetooth 2.0 sıkıntı çıkarabilir lumiacılara ;) asphault mı desem fight night mı desem çok zevkli oluyor multi 3,4 kişi attığımız oldu aa mc3 de öneriyorum counter vari multide zevkli . aa fifa 12 de multide güzel ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
lumia900ün o hızlara ulaşması için lte ye ihtiyacı olmayacak çünkü avrupa lokasyonuna lte li model gelmeyecek dc hspa lı model gelicek ayrıca bilmiyorum marketplace baktınmı çok güzel üst düzey oyunlar var misal pes2012 ayrıca ea games in 2012 yılında wp ye çıkaracagı oyun listesini de aşagıdaki konudan bakabilirsin emin ol kimse iphoneun şu oyunu wpye portlansa diye beklemez

---------- Eklendi @ 19:22:35 ---------- Yazıldı @ 19:22:16 ----------

www.maxicep.com/windows-phone-os/ea-games-wp-oyunlari-623219.html

franzliszt

franzliszt

Üye
lumia900ün o hızlara ulaşması için lte ye ihtiyacı olmayacak çünkü avrupa lokasyonuna lte li model gelmeyecek dc hspa lı model gelicek ayrıca bilmiyorum marketplace baktınmı çok güzel üst düzey oyunlar var misal pes2012 ayrıca ea games in 2012 yılında wp ye çıkaracagı oyun listesini de aşagıdaki konudan bakabilirsin emin ol kimse iphoneun şu oyunu wpye portlansa diye beklemez

---------- Eklendi @ 19:22:35 ---------- Yazıldı @ 19:22:16 ----------

www.maxicep.com/windows-phone-os/ea-games-wp-oyunlari-623219.html

çıkarır windowsa çıkarır ios a çıkarmaz . gta atıyoruz bilmem farkındamısınız ?

---------- Eklendi @ 19:28:42 ---------- Yazıldı @ 19:25:04 ----------

şu kadarcık oyunmu helal olsun bu bir günde geliyor apple a . fazla konuşmaya gerek yok ben böyle düşmanlık yapacak değilim arkadaş yazmış hafifa atışmalı takıldım lumia 900 tabiki iyi bir cihazdır ama abartılacak kadar apple iphone4s e rakip olacak cihaz değil . özellikle oyun program anlamında donanım anlamında .

• Beğen
Tepkiler: pRime.
erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
daha neler görüceksiniz hep yeniliklere açık olun siz :))

---------- Eklendi @ 19:14:45 ---------- Yazıldı @ 19:14:02 ----------

---------- Eklendi @ 19:18:08 ---------- Yazıldı @ 19:14:45 ----------

bu arada bluetooth 4.0 la çok rahat oluyor multi atmak lumialara oyun gelirse multi falan hani hatırlarsınız bu yazımı birde bluetooth 2.0 sıkıntı çıkarabilir lumiacılara ;) asphault mı desem fight night mı desem çok zevkli oluyor multi 3,4 kişi attığımız oldu aa mc3 de öneriyorum counter vari multide zevkli . aa fifa 12 de multide güzel ;)

Bak dostum senin güldüğün adamda senin bilginin 10 üslü felan var ki bilgin ne kadar kısıtlı onuda göstermiş oldun.
SEN Hala o forumdaki symbian ı ezen kişilerden duyduklarınla buraya gelmişsin.
Bu söylediklerinle kendin yazıp kendin gülüp yalan yanlış bilgiler ve kendin yazıp kendin gülmekle gülünç duruma düşen sen olmuşsun.
Ayrıca çok lağbauli tavrın var çocukca. İkidebirden " haha " ;)
1.) iPhone 4s De 4g Var diye övünen sizsiniz. Biz 4g nin alası aslında bizde var anlamında söyledik
2.) İe9 Yok diye kıskanmayalım. Safari ile anca kısıtlı sitelerde fink atarsınız. İe9 Html 5 %100 uyumluluk ile bilgisayarda girdiğin sitelerin %95 ine girersin
3.) Senin çalıştıramayacağın oyunları Lumia 800 de 900 de kasmadan oynar. 1.3 Ghz ve 1.4 Ghz işlemcileri var bu telefonların. Boşu boşuna İşlemciyi yoran sömüren bir sistem olan iOS değil Sistemi rahatlatan Wp yüklü. Bide üstüne üslük İşlemcisi fazla. Emin ol işlemcinin frekansı (Lumialardaki) gittikcede artacak. Güncellemeler ile. OYUNLARDA ÇOK BİLMİŞLİK TASLAMA. EVET SYMBİAN İÇİN İPHONE OYUNLARI PORTLANSADA OYNASAK DERİZ AMA WİNDOWS BU MİCROSOFT BU ;) SEN 3-4 AY SONRA DERSİN TARAYICIM İYİ OLSADA GİRSEM WP OYUN UYGULAMA VE MAİL SİSTEMİ GİBİ ŞEYLER GELSE.
4.) Xbox şuan kullanımı artan Microsoft projesi olan başka bir oyun konsolu. Çok beğeniler ve ödüller alarak ileride Playstation u geçecektir. Telefonlar Xbox uyumludur ve o oyunları oynayabiliyor. Sen Playstation veya bunun gibi gelişmiş veya kullanımı çok olan bir oyun konsoluna kolayca kendinden uyumlu bağlabiliyor musun?
5.) İnternette rahatca 1080p Hd videoları izleyemezsin bunada emin ol.
6.) 1080p Hd video zaten çekemezsin.

Öğrenmen gereken çok şey var. Bizimde. Ama bu kadar bilginle bu artislik niye ?

franzliszt

franzliszt

Üye
Bak dostum senin güldüğün adamda senin bilginin 10 üslü felan var ki bilgin ne kadar kısıtlı onuda göstermiş oldun.
Bu söylediklerinle kendin yazıp kendin gülüp yalan yanlış bilgiler ve kendin yazıp kendin gülmekle gülünç duruma düşen sen olmuşsun.
1.) iPhone 4s De 4g Var diye övünen sizsiniz. Biz 4g nin alası aslında bizde var anlamında söyledik
2.) İe9 Yok diye kıskanmayalım. Safari ile anca kısıtlı sitelerde fink atarsınız. İe9 Html 5 %100 uyumluluk ile bilgisayarda girdiğin sitelerin %95 ine girersin
3.) Senin çalıştıramayacağın oyunları Lumia 800 de 900 de kasmadan oynar. 1.3 Ghz ve 1.4 Ghz işlemcileri var bu telefonların. Boşu boşuna İşlemciyi yoran sömüren bir sistem olan iOS değil Sistemi rahatlatan Wp yüklü. Bide üstüne üslük İşlemcisi fazla. Emin ol işlemcinin frekansı (Lumialardaki) gittikcede artacak. Güncellemeler ile. OYUNLARDA ÇOK BİLMİŞLİK TASLAMA. EVET SYMBİAN İÇİN İPHONE OYUNLARI PORTLANSADA OYNASAK DERİZ AMA WİNDOWS BU MİCROSOFT BU ;) SEN 3-4 AY SONRA DERSİN TARAYICIM İYİ OLSADA GİRSEM WP OYUN UYGULAMA VE MAİL SİSTEMİ GİBİ ŞEYLER GELSE.
4.) Xbox şuan kullanımı artan Microsoft projesi olan başka bir oyun konsolu. Çok beğeniler ve ödüller alarak ileride Playstation u geçecektir. Telefonlar Xbox uyumludur ve o oyunları oynayabiliyor. Sen Playstation veya bunun gibi gelişmiş veya kullanımı çok olan bir oyun konsoluna kolayca kendinden uyumlu bağlabiliyor musun?

??? 1080p çekemem izleyemem öylemi :))) niye gülüyorum ; çünkü gerçekten komik ve bilgisizsiniz daha doğrusu okumuş ama temelsizsiniz saçmalıyorsunuz gerçekten kırmak için demiyorum herkese saygım var ama felaket zır sıfır derecede saçmalıyorsunuz kusura bakmayın 4s kullnıyorum halen diyorsunki 1080p çekemesinde izleyemezsinde , ben ec playerle 20 gb lık bluray izliyorum diyorum idrak ettimi bilemedim. üstüne üstlük işlemcisi fazla diyorsun single core ile dual core farkından haberdarmısın ? gpu nedir bilirmisin ?

Del Rey

Del Rey

Üye
İlk once fat sistemi ogrenirsen neden 4 gb ustu alamadigini anlarsin
yukarida cok fena sacmalardan secmeler yapmissin ama onemli degil. Zaten okuyan anlar benimle senin yazin arasindaki farki kendi kendinimi tatmin etmek yoksa aci gerceklerimi yazmak ! sen onunla 1080p acarsin buna gonulden emin ol hatta 4gb ustude yuklersin hatta senin tek islemcin ios u bile gece senin gpu zaten sgx 543 dende iyi kameranda 51 megapixel olsun, neymis xbox oyunlarini lumiada Oynarmisiz hahahah
e posta lumiayi applein onune tasirmis hahaha
snde ozaman dlna ile oyunu aktarda gorelim :)))
ya nasil sacmalamİssin haberin yok neymis lumia ios kadar islemci gpu ya ihtiyac duymazmis haha zaten yokki lumiada adam gibi haha bu yuzden duymuyordur. Gpu ya ihtiyac duymuyor demissin dogru cunku o kadar gelismis oyun yokki lumiada haha acda infinity 2 oyun ne gor. Lumia 50 mbit internet hizi var ha sen turkiyede kullanirsin 4g :))

---------- Eklendi @ 19:01:19 ---------- Yazıldı @ 18:57:38 ----------

Bu arada 720 p cekiyor lumia 900 vah vah bak diyorsunya gpu kullanmiyor haklisin

---------- Eklendi @ 19:03:30 ---------- Yazıldı @ 19:01:19 ----------

Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis uzulme ama o lumia ile anca internete girer acarsa 720 videolari izlersin birde iphonedan oyun portlasalarfa oynasak diye foruma yazarsin biz cok gorduk boyle

---------- Eklendi @ 19:06:16 ---------- Yazıldı @ 19:03:30 ----------

Glbencmarkin sitesine girde cihaz testlerine goz at kendi gozunde sisirip durmussun cihazi , androidler varya o lumiayi havada karada denizde ...Zaten apple in rakibi dahi gormuyorum su cihazi ama normal kullaniciya hitap eder ona saygi duyarim buna para vereni yargilamam ama asla rakibi degil

---------- Eklendi @ 19:08:30 ---------- Yazıldı @ 19:06:16 ----------

Bu arada suslu puslu ikonlar ios a yuk oluyor yazmissin , bu kadar teknoloji fakiri olmayin lutfen

Saçmalayan sensin. iOS ve Apple ambalajlamacığı senin gözünü kör etmiş. Kendi yazdıklarına kendin gülüyorsun. Merak ediyorum da, iOS'te daha doğru düzgün bir dosya yöneticisi uygulaması var mı? O kadar seviyorsunuz AppStore'u, bir Symbian X-Plore kadar derin ve güçlü dosya yöneticiniz yok. Hatta, telefonunuzu aldığınızda dosya yöneticiniz bile yok. Onun yerine, şey, iTunes'unuz var. iTunes nedir biliyor musun? Kısıtlamacılık kavramının eş anlamlısıdır.

X-Box Live diye birşeyden haberin var mı diye merak ediyorum. Evinde bir X-BOX 360 olsaydı bilirdin, sanırım yok. Ben sana açıklamayacağım, git biraz da sen öğren. Viki sayfalarında tanımları dolu zaten.

Pardon fakat, ben 701 ile 1080p video açabiliyorum ve kaydedebiliyorum. 808 ile de 1080p kayıt yapabiliyorum ve kaydettikten sonra boyut GB'lar ile hesaplanıyor. (Hatta, normal bir XP bilgisayar ile E6'nın çektiği yalnızca 720p HD videoyu atarsan, videonun arada sırada teklediğini fark edeceksin. 8 MP kameralı E6 720p çekip bunları yapıyorsa kim bilir hangi bilgisayar 808'in çektiği videoyu oynatabilir) Nokia sistemlerinden bahsettiğin için ekleyeyim, Windows Phone 7 ile 1080p video oynatabiliyorsun. iPhone 4S ile 1080p videoları ayrı bir video oynatıcı ile mi oynatıyorsun? Vay haline :)

Daha sonra, gelelim E-Posta konusuna. Bu konuda iddialıyım; bir Symbian cihaz bile iOS'ten önce e-postayı alır. Mail for Exchange ne işe yarıyor sanıyorsun demeyeceğim, çünkü iOS'lerde olmadığı için bilmene imkan yok :) Hotmail Microsoft'un servisi ve Hotmail hesabına gelecek olan herhangi bir posta Microsoft'un geliştirdiği servislerle tamamen uyumlu olan bir işletim sistemi olan Windows Phone 7'ye çok daha hızlı gelecektir.

Sonra, bağlantı hızına gelelim. Uyduruk iPhone'una 4G destekliyor diyordun, ne oldu? Şimdi de diyorsun ki Türkiye'de kim 4G kullanacak? :D Şöyle söyleyeyim, sana ne? Lumia 900 ile Türkiye'de 4G kullanabilenler var. Tabi, sen Apple'da kimseyi tanımadığın için bilemezsin. :)

Ben sana Lumia 1080p çekiyor demedim. 808 PureView 1080p çekiyor dedim. Anlama kapasiten gerçekten çok yüksek(!) PureView'i hafifa alma. iPhone 4S ile çekilen fotoğraflarda gürültüler halay çekerken PureView'de gürültülerden iz yok. Renkleri çok canlı ve daha net. Şu anda sana gülmekteyim çünkü Nokia 808'in kamerası harika, işletim sistemi gerçekten çok hızlı ve iPhone'dan daha iyi.

Hangi Android Lumia 900'ü veya 808 PureView'u mahvedecekmiş şaşarım! Nokia'nın gelecekte çıkaracağı akıllı telefonlar Google'ın B planının önünü engelleyecek ve daha sonra da büyüyüp Android'i tamamen katledecek. Bu kadar basit :)

Seni suçlamıyorum, gerçekten. Şimdilik Apple kullanmana üzülüyorum; ve yalnızca şimdi görebildiklerinle yetiniyorsun. Gelecekteki akıllı telefonların neler olduğunu bilmiyorsun. Bu nedenle de bu piyasanın geleceğini tahmin edemiyorsun. iPhone 4S'e verdiğin gereksiz (çöp) paranın değeri kadar Nokia telefon kullandım, test ettim. Hiçbir iPhone'un bir S60v5 cihaz kadar bile işlevsel olduğunu söyleyemem. 808 Muhteşem, 808 Harika ve 808'in kamerası her telefonda daha iyidir. 808 MWC'de bir çok ödül kazandı, Lumia'lar da öyle. Öyle sanıyorum ki Apple o konferansa gelemedi bile :) (Elbtte hiçbir sistemin kodlarını düzenlememiş olan bir insanın tecrübesini ve bu konudaki zekasını fazla zorlamayı da gerek görmüyorum, elbette ki ben bir sistemi neyin zorlayacağını senden çok daha iyi biliyorum ve bu konuda beni tanıyan herkes aynı fikirdedir.)

franzliszt

franzliszt

Üye
ben zaten öğrenmişim kardeş aslada yalan söylemem , gayetde bilgiliyimdir artislikde yapmam sadece atıf yaparım .

klongs

klongs

Üye

ya yazmim dedim kendimi tutamadim
1) lumia 900 1080p video cekemez ama iphone 4s ceker flash olmadigi icin internette 1080 p video izleyemezsin yazmisin lumia 900 de izleyebilcegini mi saniyorsun ve flashli sitelere tam giremezsin 2)iphone 4s cift cekirdek lumia 900 tek cekirdek ne sistem yormasindan bahsediyorsun
3)xbox live i kullanman icin xbox 360 in olacak xbox orjinal oyunlari alacaksin onlari oynaycaksin telefonda
4)4g deyip duruyorsun turkiyede 4g mi var
bilmeden yaziyorsun kendin komik duruma dusuyorsun

• Beğen
Tepkiler: franzliszt
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ya bu 4g konusuna ne kadar takıldınız evet ios5.1 le 4g ye kavuştu iphone ama dikkat 4g ile lte aynı şeyler degil o yüzden ülkemiz şartlarında 4g nin bir anlamı yok amaaa dc hspa derseniz evet lumia900 42mbps hızlara ulaşır dc hspa ile 4s te 4g yi bulursa çıkar o hızlara

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
ya yazmim dedim kendimi tutamadim
1) lumia 900 1080p video cekemez ama iphone 4s ceker flash olmadigi icin internette 1080 p video izleyemezsin yazmisin lumia 900 de izleyebilcegini mi saniyorsun ve flashli sitelere tam giremezsin 2)iphone 4s cift cekirdek lumia 900 tek cekirdek ne sistem yormasindan bahsediyorsun
3)xbox live i kullanman icin xbox 360 in olacak xbox orjinal oyunlari alacaksin onlari oynaycaksin telefonda
4)4g deyip duruyorsun turkiyede 4g mi var
bilmeden yaziyorsun kendin komik duruma dusuyorsun

Bizim onca anlattığımız şeyden sonra anlamak istemeyip hala ısrarcı oluyorsanız artık diyecek bir sözümüz kalıyor.
Siz gidin 2500 liralık telefonla işlemlerinizi yapın. Mutlu olun.
Biz 1500 Liralık telefonlarla daha hızlı yapar daha iyi yapar mutlu oluruz :bye2:

Consul9

Consul9

Üye
BAŞLAMADAN ÖNCE ŞUNLARI SÖYLİM
-ELİNE ALMADIĞIN TELEFON HAKKINDA YORUM YAPMA
-LUMİA SYMBİAN DEĞİL WİNDOWS O YÜZDEN İPHONEDAN İYİ HALE GELDİ

BENİM ARKADAŞIMIN GÜMRÜKTE GÜVENLİK OLAN BABASI SAYESİNDE TELEFONU İNCELEME FIRSATIM OLDU. ARKADAŞIMIN KUZENİ GETİTTİRMİŞ.

1-) Sende zevk yok bence bir pencere bulsan iyi edersin. Pencereden atlamak daha garanti olur. Duvara toslamak anlık etki yaratır :)
Görünüm olarak İphone Lumia dan iyi demişsin :) Anket Yapılsa %75 den aşağı almaz Lumia.
Görünüm: iPhone 0 - 1 Lumia
"Kardes Allahini seversen git.Yarin al lumianı arkadaşına göster bakayim tanıyor mu?En ap,tal adam bile İPhone U tanır.Tabi ki tipinden"

2-) Çok oyun olması önemli değil kaliteli oyun olması önemli. Angry Birds normal sürümünü Lumiada okadar akıcı okadar güzel oynadımki iPhone da asla bu verimi alamadım. Akıcı derken sadece hız değil. Dokunmatik çok güzel bastığın yere dokunuyor. Ekran o kadar harikaki elinin altında resmen süzülüyor.
Oyun: iPhone 0 - 2 Lumia
"Ohaa lan sen hic İphoneda infinity blade,Real racing falan oynamamışsin heralde.Kardes bir internette videoları falan izlememissin heralde.Hem bir angry birds'e göre değerlendirme yapamazsın!"

3-)
Uygulama çokluğu açısından tartışmaya gerek yok.
Uygulama Çokluğu: iPhone 1 - 2 Lumia

4-)
Gelecek yeni Wp Sürümleri ile telefonun mükemmelleşmesi. Wp7.5 zaten harika bir sistem. Wp8 ve sonraki sürümlerini Lumia kesin alacak. Bu resmi bir açıklamaydı. Xp ile 7 arasındaki harika farkı söylememe gerek yok ;) Önü açık dostum
Gelecek: iPhone 1 - 3 Lumia
"Suan olmayan birsey icin + özellik katamazsın gelsin görelim ondan sonra"

5-) Kamera. Carl Zeiss lens :) Anlatmaya gerek bile yok. Zaten flaşı harika.
Kamera: iPhone 1 - 4 Lumia

6-) Firmaların şuanki uygulama desteği konusunda haklısın. Ancak yazımı okumadığın çok belli. iOS için Özel uygulama çıkaran firma veya site sahiplerinin hepsi artık Windows Phone için çıkarmaya başladı. Microsoftun desteği sonuçta. Ve iOS için uygulaması olmayan bazı firma ve site Windows Phone a özel uygulama çıkarmaya başladı veya uygulama çıkarmaya Wp den başladı :kop:
Şuanki uygulama desteği: iPhone 2 - 4 Lumia
Gelecekteki uygulama desteği: iPhone 2 - 5 Lumia
"Bak yine gelecek özelliğe bakmışsin.Sanki wp'a uygulama geldiginde İPhone armut toplayacak.Ben desem İPhone bizim yerimize sınavlara girecek gelecekte,ne kadar doğru olur bu.Gelecegi bilemeyiz.Belleyi de cok övdüler gördük."

7-) Şarj konusunda Lumianın sıkıntısı yok. Ancak şunu çok iyi biliyorum. iPhone da şarj sorunu çok oluyor yazılımla ilgili. Yazılım yükseltince şarj sorunu ortadan kalkıyor. Lumiada böyle bişeyde şuana kadar yok.
Şarj: iPhone 2 - 6 Lumia

8- ) Market Uygulama Tartışmaya gerek yok ama Kaç tane uygulama kullanıyosun Allah aşkına ya ne saçma bi konudur bu. Önemli olan kaliteli ve işe yarar uygulama
Market: iPhone 3 - 6 Lumia

9-) Sana sadece gülüyorum. Kvk demişsin garanti demişsin. Kvk ve Genpa en iyi garantiyi Nokia ya veriyor. iPhone garanti 1 yıl Nokia garanti 2 Yıl. Ayrıca bazı iPhone larda yurt dışı garantili. Telefon dışarı gidiyor. Ayrıca bu symbian değil nerden biliyorsun yazılım yükselip gelmeyecek?
Garanti: iPhone 3 - 7 Lumia
Ya bırak Kac tane telefonunu değişti Kvk senin.Genpa/İPhone :oke:

O senin iPhone un sınıfta kaldı canım benim :)

Cevapları yazdıklarının altına yazdım.Ozetle cok hayalperestsin.Hala İPhone uygulamalarının daha kötü olduğunu söylemene aklım ermiyor.Ve Ayrica kahin gibi konuşuyorsun.Gelecekte dediğin özellikler wp a gelebilir ancak o zaman iphoneun suanki haline yetişir.Ama İPhone sabit kalmayacak.Aradaki fark her daim korunur.Hadi FaNokia arkadasım.Bir cihaza bu kadar körü körüne bağlanma ben İPhone Un her olumsuz yanını söyledim.Sen laf kondurmuyorsun.Senin n8in,lumian ve daha sayısız bir sürü Nokia model telefonların, iphoneun 4-5 modelinin biriyle basa çıkamıyorsa düşünecek olan sen ve Nokia sın :oke:

klongs

klongs

Üye
ben galaxy s2 kullaniyorum iphone 4s degil seni bilgilendirmek icin yazdim sen koru korune nokiayi tutmaya devam et

franzliszt

franzliszt

Üye
Saçmalayan sensin. iOS ve Apple ambalajlamacığı senin gözünü kör etmiş. Kendi yazdıklarına kendin gülüyorsun. Merak ediyorum da, iOS'te daha doğru düzgün bir dosya yöneticisi uygulaması var mı? O kadar seviyorsunuz AppStore'u, bir Symbian X-Plore kadar derin ve güçlü dosya yöneticiniz yok. Hatta, telefonunuzu aldığınızda dosya yöneticiniz bile yok. Onun yerine, şey, iTunes'unuz var. iTunes nedir biliyor musun? Kısıtlamacılık kavramının eş anlamlısıdır.

X-Box Live diye birşeyden haberin var mı diye merak ediyorum. Evinde bir X-BOX 360 olsaydı bilirdin, sanırım yok. Ben sana açıklamayacağım, git biraz da sen öğren. Viki sayfalarında tanımları dolu zaten.

Pardon fakat, ben 701 ile 1080p video açabiliyorum ve kaydedebiliyorum. 808 ile de 1080p kayıt yapabiliyorum ve kaydettikten sonra boyut GB'lar ile hesaplanıyor. (Hatta, normal bir XP bilgisayar ile E6'nın çektiği yalnızca 720p HD videoyu atarsan, videonun arada sırada teklediğini fark edeceksin. 8 MP kameralı E6 720p çekip bunları yapıyorsa kim bilir hangi bilgisayar 808'in çektiği videoyu oynatabilir) Nokia sistemlerinden bahsettiğin için ekleyeyim, Windows Phone 7 ile 1080p video oynatabiliyorsun. iPhone 4S ile 1080p videoları ayrı bir video oynatıcı ile mi oynatıyorsun? Vay haline :)

Daha sonra, gelelim E-Posta konusuna. Bu konuda iddialıyım; bir Symbian cihaz bile iOS'ten önce e-postayı alır. Mail for Exchange ne işe yarıyor sanıyorsun demeyeceğim, çünkü iOS'lerde olmadığı için bilmene imkan yok :) Hotmail Microsoft'un servisi ve Hotmail hesabına gelecek olan herhangi bir posta Microsoft'un geliştirdiği servislerle tamamen uyumlu olan bir işletim sistemi olan Windows Phone 7'ye çok daha hızlı gelecektir.

Sonra, bağlantı hızına gelelim. Uyduruk iPhone'una 4G destekliyor diyordun, ne oldu? Şimdi de diyorsun ki Türkiye'de kim 4G kullanacak? :D Şöyle söyleyeyim, sana ne? Lumia 900 ile Türkiye'de 4G kullanabilenler var. Tabi, sen Apple'da kimseyi tanımadığın için bilemezsin. :)

Ben sana Lumia 1080p çekiyor demedim. 808 PureView 1080p çekiyor dedim. Anlama kapasiten gerçekten çok yüksek(!) PureView'i hafifa alma. iPhone 4S ile çekilen fotoğraflarda gürültüler halay çekerken PureView'de gürültülerden iz yok. Renkleri çok canlı ve daha net. Şu anda sana gülmekteyim çünkü Nokia 808'in kamerası harika, işletim sistemi gerçekten çok hızlı ve iPhone'dan daha iyi.

Hangi Android Lumia 900'ü veya 808 PureView'u mahvedecekmiş şaşarım! Nokia'nın gelecekte çıkaracağı akıllı telefonlar Google'ın B planının önünü engelleyecek ve daha sonra da büyüyüp Android'i tamamen katledecek. Bu kadar basit :)

Seni suçlamıyorum, gerçekten. Şimdilik Apple kullanmana üzülüyorum; ve yalnızca şimdi görebildiklerinle yetiniyorsun. Gelecekteki akıllı telefonların neler olduğunu bilmiyorsun. Bu nedenle de bu piyasanın geleceğini tahmin edemiyorsun. iPhone 4S'e verdiğin gereksiz (çöp) paranın değeri kadar Nokia telefon kullandım, test ettim. Hiçbir iPhone'un bir S60v5 cihaz kadar bile işlevsel olduğunu söyleyemem. 808 Muhteşem, 808 Harika ve 808'in kamerası her telefonda daha iyidir. 808 MWC'de bir çok ödül kazandı, Lumia'lar da öyle. Öyle sanıyorum ki Apple o konferansa gelemedi bile :)

-cydiada bir dünya dosya yöneticisi var . ios sistem yöneticisine gerek duymaz çünkü zaten dosya konumlandırma ayırma özelliğine sahip program dahilinde yani içinde işlem yaptırır ama illaki dosya yöneticisi istiyorsan ben sana sayayım yada gir araştır bir dünya var :)
-ne alakası var itunes tamamen bir müzik video karma programı ve donanım bağlayabildiğin bir media oynatıcısıdır gerek yetkilendirme bunun üstünden yapılır ios5 de apple portatif cihazları itunes bağlantısı istemez , itunes sanatçıların ve emekçilerin hakkını korur özellikle appstore ama benim gibi geliştirmek isteyenler jailbreakler ve herşeyden serbest kalır siz bir market kullanırken ben 5 program havuzu kullanmaktayım ayrıca installous birebir appstoreun ücretsiz halidir
-evet evimde xbox yok cünkü ben ps3 kullanıcısıyım xboxu da çok iyi bilirim ve ps3 yanında beş para etmez.
-hayır ben 701 den bahsetmedim dedimki lumia 900 çekemiyor ve evet çekemiyor ayrıca iphone 1080 videoları başka oynatıcı ile oynatmıyor ve oynatsa bile neden vay haline ? bu seçim kullanıcıya kalmış asıl sizin vay halinize 4gb üstü hd video bile atıp oynatamıyorsunuz . yalanmı ? 1080 mkv atim sana bakalım açabilecekmisin tüm nokiaları kastediyorum.
- bilmem farkındamısın appleda direk senkronizasyon var yani sana mail gelir gelmez şak açılıyor uyarı alıyorsun bildirime geliyor tüm email formatları destekleniyor ve direk windowsun kendi lisansı verilmiş appleda yani apple bunu aynı lumiadaki destek gbi satın almış yahoo ve google hesap senkronizasyonlarıda dahil arkadaşım okuyun öğrenin.
-akıllı arkadaşım türkiyede 4g varmıki kullansınlar hahahaha
-applemı nerden aldığımı biliyormusunki üzülüyorsun :) ayrıca üzülme bana , bana üzüleceğin vakti bilgi toplayıp nokiadan çöp cihaz almamaya harca selamlar,saygılar . gerçekten bilgilenmeniz lazım en azından o cihazı aldığınız zaman bir 1080p izleyebilin bari halen 720 de kalmışsınız oyun yok program havuzu çömez halen kuyruğunuz dik ben gözünüzü açmaya çalıştım kafalar kapalı benden bu kadar .
-kimseyede apple al demem zaten pro kullanıcı ya android alır ya apple . win için denileni herkes biliyor terminal giriş yapamadığın için o cihaz diğer kullanıcılar tarafından geliştirilemicek sizin o platformdan beklentinizle satan kişinin beklentileri farklı eğer illa nokia alacaksanız linux çekirdekli n9 alın win basit arayüz kolay kullanım için popüler piyasa donanımını koyup gazlamaktır gözünüzü açın .

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi

Cevapları yazdıklarının altına yazdım.Ozetle cok hayalperestsin.Hala İPhone uygulamalarının daha kötü olduğunu söylemene aklım ermiyor.Ve Ayrica kahin gibi konuşuyorsun.Gelecekte dediğin özellikler wp a gelebilir ancak o zaman iphoneun suanki haline yetişir.Ama İPhone sabit kalmayacak.Aradaki fark her daim korunur.Hadi FaNokia arkadasım.Bir cihaza bu kadar körü körüne bağlanma ben İPhone Un her olumsuz yanını söyledim.Sen laf kondurmuyorsun.Senin n8in,lumian ve daha sayısız bir sürü Nokia model telefonların, iphoneun 4-5 modelinin biriyle basa çıkamıyorsa düşünecek olan sen ve Nokia sın :oke:
FaNokia cıyım ama doğrulardan şaşmam. S^3 bölümünde kendi telefonlarımın eksi yonlerinide yazmaktan çekinmedim çekinmemde. Ama o telefonlarınızın eksi yönleri aman çıkmasın çabanız boşuna.
Sen pahalı telefonunun eksik özellikleriyle hayal kurmaya devam et.
Ben burda N8 veya diğer modeller için konuşmuyorum. Anti-Nokia lık yapmayın.
Biz Lumia alınca Az fiyata çok iş ve iyi iş yaparız :)
Unutma Bir saniyede 5m ilerlemek var 10 m ilerlemek var ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
terminal giriş yapılamadıgı için wp diger kullanıcılar tarafından geliştirilemeyecek kısmına takıldım

---------- Eklendi @ 20:10:14 ---------- Yazıldı @ 20:09:57 ----------

---------- Eklendi @ 20:11:36 ---------- Yazıldı @ 20:10:14 ----------

bu romu benim gibi bir kullanıcı yaptı

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi

Lumia reklamları başladı. Birkaç ay sonra Anti-Nokia cı arkadaşların canı sıkılabilir ;)

Üst Alt