Del Rey
Üye
dostum lumia symbian değil windows phonearaştırıp öyle karşılaştırma yapsan daha iyi olur sanırım.
Bu ayki Chip dergisinde de Nokia 808'e Nokia Lumia 808 diyorlar
Hatta "Nokia Tab" diye bir haber yazmışlar. Bir teknoloji dergisinin Nokia'dan hiç mi haberi olmaz? Nokia tabletin Android olacağından bahsediyorlar. Oysa ki Windows 8 olduğu haberleri çıktı. Ortada Nokia tablet var, hatta üretildi ve kullanılıyor. Ancak bu tabletlere Android'li demeleri çok saçma olmuş. İnsanın gülesi geliyor.---------- Eklendi @ 18:33:51 ---------- Yazıldı @ 18:12:50 ----------
nokia lumia serisi apple iphone4s e kesinlikle rakip olamaz bir kaç neden daha sayalım açılsın
-nokiada 4g yok 4s de bir tanesi 4g destekleyen 2 adet anten var
-nokia lumia serisinden daha güçlü bir sgx543 grafik işlemcisi (Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızden de görülebilir test edilmiş)
-nokiadan çok daha fazla bir havuza sahip bir cihaz gerek program gerek oyun
-daha güçlü bir işlemci ve çift çekirdek
-çok güçlü bir kamera 1080p çekim
-ec player la 1080p olan hatta 20 gb lık filmleri açmamızı sağlayan muhteşem yazılım . hemde dolby artı dts desteği bile var en can alıcı özelliği bu bence ve aynı anda airplay veya hdmi ile aktarım ..
-apple ların sisteminin fat olmaması ve 4 gb üstü her veriyi rahatlıkla alabilmesi örneğin mkv hd filmler 8 gb hd atıp izleyebilirsiniz . lakin nokiaların sistemi fat olduğu için 4gb üstü hiç bir veri atamazsınız.
-ekran çözünürlüğü
-siri asistan
daha say say bitmez daha neden nokia ile karşılaştırılıyor bu anlamıyorum,, bir arkadaşda demişki mac ile windows karşılaştırması demiş farkında değil ama windows yokken macintosh vardı selamlıyorum onu buradan mac 1984 de çıktı windows 1985de
ayrıca halen bilgisayarlarınız şişerken mac os şişmemektedir şişmenin nedenide yaptığınız tüm işlemlerin bilgisayarınız tarafından not edilip sürekli arkaplanda çalışmasıdır ama mac os de bu yoktur , ben macde 3 oyun açıp gerçek arka planda oynatırken geçerken alt tabla uğraşan kesim vs vs vs yazmaya üşendim burayada yazmam azıcık bilgilenin belki pahalı olabilir ama bu sistemin firmanın neden dünyanın en değerli markası olduğunu usb3 ün 5gb hız sunarken apple thunderbolt un 10 gb hız sunması gibi durumları düşünün .. acaba o oynadığınız oyunlar hangi platformda hazırlanıyor grafikleri hangi bilgisayarla ? sonuçda herkes işini görecek cihazı alır saygı duymak lazım ama iyi olanada iyi diyeceksin arkadaş.
Araştırıp gelseydin iyiydi.
Nokia Lumia 900 4G LTE desteğine sahip. iPhone 4S LTE desteğine sahip değil. Lumia 900 50 Mbps bağlantı hızına ulaşırken 4S kullanıcıları 14.4 Mbps'de sürünür.
Lumia 900, iPhone 4S'ten yaklaşık 100 saat konuşma/bekleme süresi sunar.
Lumia 900'ün ekranı AMOLED'dir. Ekran daha canlı ve gerçekçi görünüyor.
Tarayıcı olarak IE 9 daha gelişmiştir ve daha hızlıdır. Aynı zamanda Facebook ve diğer sosyal ağlara fotoğraf gönderme hızı iPhone 4S'ten yaklaşık 4 kat hızlıdır. (Lumia 900)
Nokia sistemi FAT mı? Windows Phone'dan bahsediyorsun sanırım. Şu an için yüksek boyutlu filmleri seyredemeyen yok WP için. Çok da rahat her HD filmi açabiliyor.
GPU ve işlemci gerçekten daha güçlü olabilir, ancak Windows Phone'un iOS kadar bile işlemciye ve GPU'ya ihtiyaç duymadığını hatırlayatım. Her süslü püslü ikon iOS'e ekstradan yük oluyorken, biz hem iOS'ten daha güzel görünen hem de işlemciye neredeyse hiç yük bindirmeyen Metro ile mutluyuz. Ki, 1.4 GHz işlemcili Lumia 900, her şeye rahatça yetiyor. iPhone 4S'in 1.2 GHz çift-çekirdekli işlemcisi ile aynı performansı gösterebildiğine bahse girebilirim.
Aynı zamanda Lumia serisindeki ses kalitesinden haberin var mı? Lumia'lar da Dolby kalitesini destekliyorlar ve Nokia Purity Kulaklıklarla muhteşem ses deneyimi sunuyorlar.
HDMI, DLNA gibi özellikler Lumia serisinde de var. Airplay dediğiniz şey süslenip kullanıcı önüne sunulan DLNA teknolojisinden başka birşey değil!
Skydrive denen birşeyden haberin var mı? iCloud'dan 2 kat daha gelişmiş bir Cloud servisidir ve Lumia aldığında ücretsiz 25 GB alanı da almış olursun. Ha, bir de Microsoft Office Cloud, Hotmail gibi servislerle %100 uyumlu olduğunu söyleyeyim.
Kamera konusuna gelince, bu konuda Nokia'ya laf atamazsın. Carl Zeiss lens 8 MP Kamera + Çift LED FLash + Video Sabitleme + HD Video Kaydı + Aralıksız Auto Focus ve bunun gibi özellikleriyle Lumia 900 yeterince güçlü. Ancak gelin biz size 808 PureView'den bahsedelim. Kamera konusunda kaçacak delik arayacaksınız, çünkü tüm firmaları domine etti. Apple da dahil. 41 MP PureView kamera ve 1080p'de videoyla bilrikte stereo ses kaydı da kayıt yapabilen bu kameralı akıllı telefon iPhone 4S'ten 6 kat daha iyi görüntü sonuçları verebilir.
Kiyas.la sonuçlarına bakacak olursak %69 oranla Lumia 900'ün tercih edildiğini görebiliriz.
Gelelim Lumia'nın faydalarına
Sosyal ağlara bağlantınız çok daha hızlıdır ve anlıktır.
Ofis yazılımları çok gelişmiştir.
E-Posta istemcisinden bahsetmiyorum bile. Bir e-posta Lumia'ya iPhone 4S'ten çok daha önce ulaşır.
Metro UI, hem kullanışlı, hem sade, hem göz alıcı hem de eğlencelidir.
XBox Live. Evinizde XBox'ınız varsa oradaki oyunları Lumia'nızda da oynayabilirsiniz. iPhone mu? Game Center denen tarih öncesi yazılımla uğraşıp durun.
Internet Explorer 9 ile donanım-hızlandırma destekli HTML 5 standartlarına %100 uyan muhteşem hızlı tarayıcı keyfi.
Ve daha birçoğu.