Hahahaha N9 nasıl 1500 lira ya.! Hemde mediamarkt damedia markta gittim n8 1000 n9 1500 liraydi lumia800 nasil 1300 lira oluyor

dostum hangi mediamarkt a gittin bilmiyorum ama n9 beylikdüzü mediamarktta 1300tl lumia800ün fiyatı konusunda resmi hiçbir bilgi yok ama türkiyede internette pasaport kayıtlı 1000-1150 aralıgında satılıyor
---------- Eklendi @ 15:12:16 ---------- Yazıldı @ 15:09:45 ----------
belki nokianın en pahalı telefonu lumia900 olucaktır onunda ingiltere için fiyatı açıklandı 480€ vergilerle türkiye fiyatı 1550tl eder

komik...açılış surelerine göre telefon test ediyorlarsa alsınlar siemens c55 i falan iphonedan iyi desinler.iste bakıyorlar ki iphonedan üstün yani yok.yok efendim açılış süresi.bana ondan değil uygulama desteginden,kullanim kolaylığından vb de. Haber ver.nedense her nokia nin isletim sistemine gelişecek diyorsunuz(meamo,symbian3 vb)gel gor ki hepsi hüsran.nokia suan piyasada apple ve samsungla yarisamiyor.kimse aksini iddia etmesin.satis rakamları bile aslında herseyi gösteriyor.hic düşünüyor musunuz millet neden 1000 tl lik nokia yi almıyor da 1500 tl lik androide,2000 liraya iphone a para veriyor?yok kardesim nokia bu kafayla giderse biter.bakiyorum nokia nin 5800ı çıkardığı,6600 ı çıkardığı zamanlarda piyasadaki tek kral nokia'ydı.ama artık böyle bizi heyecanlandiracak telefonlar çıkarmıyor.rakipleri ondan cooook daha onde.nokia eger açılış süresine göre telefonları kiyasliyorsa bu işte bir sorun var demektir.

Lumia 800 'ü karalayan veya iPhone daha iyi diyen arkadaşlar.
Lumia 800 iPhone dan 1000 TL az.
Dış görünüş olarak tasarımı daha estetik iPhone bu konuda 0 kalır
Windows Phone işletim sistemi var ki önü çok açık bir sistem. Güncellemelerle Wp8 gelecek. Wp8.5 diye devam eder. Buna bakacak olursak Microsoftun yazılım ve İnternette gücü Nokianın toparlanmaya çok ciddi ve hırslı başlaması(Nokia 808-Lumia 800 900 Serileri - N9) bu telefonun harika olacağını ve olduğunu kanıtlar, bu harikalığın kat kat ileride fazlalaşması kaçınılmaz.
Şimdi bakalım öncü firmalara uygulamalara hepsi hemen Wp7 uyumlu websayfaları özellikler ve uygulumalar geliştiriyor.
Buna en çok katkı sağlayan Microsoft ile anlaşmalı veya Microsoftun siteleri olacaktır ki Microsoft yaptıkca pazarın diğer uygulama veya site sahipleride kendini göstermek isteyecektir
Örnek1 ile başlarsak: Hotmail.com bakın
Örnek2 ki en süper örnek olacak Facebook. Microsoft la anlaşmasını bilmeyen yok. Bing arama motoru kullanması vs. Wp Facebook un Touch Facebook tan daha iyi olacağına inanıyorum (belki daha iyidir ama son zamanlarda inceleme fırsatım olmadı).
Eminim gelişecektir(Güvenim 100%). Rakiplerini fiyat ve özellik olarak geride bırakacaktır.
O günlerden sonra hâlâ kötüleyebilecek misiniz?
1500 olan 64 gbti hatta sormustum nie daha pahali bu 64gb demisti simdi hatirladim ve iphone 4s 16 gb 2250 idi lumia 800 400 euro civari avrupada 400*2.5 1000 %43 vergi 1400 en az 300 kar marji tekno marketlerde 1700 asagisi olmaz
diger teller derken zaten bana göre bu ikisi dışında kaliteli telefon yapan firma yok o yüzden bu karşılaştırma dikkatimizi çekiyor n8 in 4s ten daha iyi telefon demedim zaten 4s ten iyi olan yanları var demek istedim ki bunlar dogru

Zaten 32 Gb N9 Yok. Benim baktığımda 64 Gb idi. (16 ve 64 Gb var)
Ancak hesaplaman yanlış. Avrupadaki satış fiyatında zaten kar marjı var.
Türkiyeye gelince 1400 tl yada 1500 olur. Nokia fırsat telefon kategorisine alarak 1399 tl veya 1499 tl yazacaktır.
Avrupadaki satış fiyatını alarak zaten kar majını almış oluyoruz.
Vergi demedim kâr marjı içinde dedim.400 euro vergisiz fiyatı tax free yani

200 lira kar marjımı olur benim kuzenim telefoncu 400 lira kar marjıyla satıyorum dedi üst seviye akıllı telefonlarıVergi demedim kâr marjı içinde dedim.
350€ Nokia veriyorsa
350*2.5*%43+200 Liradan Hesaplayalım.
1451.25 Tl![]()
Tamam karşılaştırdın ne üstünlüğü var yaz bakalım ben okumadım.Sanirim biri tipi daha iyi demişti lumianin.Simdii tip diyosunuz.Ben elimde İPhone U tutayım sen de lumia yi tut.Bakalim gelen kisi aaa İPhone a bak mı diyecek yoksa aaa bak lumia mı diyecek?Gelen adam telefonun tipini gördü değil mı?konuya atilan cevaplari inceleseydiniz hemen hemen her özelliğini karşilaştirmiştik
Bize bir arkadaşda Nokia Fanatikleri kendi telefonlarınızı övüyosunuz demiş konuda. Cevabını verdim ama yine söyliyeyim. Biz Nokia Fanatiğiyiz evet ama doğruları söylüyoruz. Ama siz Anti-Nokia anlaşıyla yürüyüp Apple-Google amca gazına geliyosunuz. Sizlere Nokianın - lerini aşılayıp kendilerini övüyolar
Altta alıntı yazdığım yazıyıda okumanı tavsiye ederim.

Tamam karşılaştırdın ne üstünlüğü var yaz bakalım ben okumadım.Sanirim biri tipi daha iyi demişti lumianin.Simdii tip diyosunuz.Ben elimde İPhone U tutayım sen de lumia yi tut.Bakalim gelen kisi aaa İPhone a bak mı diyecek yoksa aaa bak lumia mı diyecek?Gelen adam telefonun tipini gördü değil mı?
Tip:İPhone 1-0 Lumia
Uygulamaları falan karşılaştırmaya gerek var mı?Eger suan lumianin uygulamaları falan daha iyi diyorsan bir pencere bul.
Uygulama/Oyun:İPhone 2-0 Lumia
Kamera acısından lumia yi bilmiyorum ama Nokia genelde kameraları yüksek tutmayı yegliyor.
Kamera/Video:İPhone 2-1 Lumia
Uygulama falan dedik peki firmaların uygulama destegine ne diyeceksiniz.Mesela ben suan bu mesajı İPhone la forumlar icin geliştirilmiş olan Tapatalk'dan yazıyorum.Tapatalk android ve İOS a destek vermesine rağmen symbiana vermiyor.Bunun gibi Bilyoner,Gazeteler ve bunlar gibi sayısız firma İOS a destek verir.Mesela vatan computer.com a girin bakalım.Vatan computer symbian uygulamasını indir diye bir sey yoktur ama İPhone uygulamasını indir yazar.Bu yüzden:
Firma destegi:İPhone 3-1 Lumia
Sarj konusunda iphoneun yeni guncellemeyle sarj süresinin arttığı söyleniyor.Ancak bence İPhone un şarjı a gidiyor lumiayi bilmiyorum.
Sarj:İPhone 3-2 Lumia
Kulaklik ve ses performansı acısından iphonedaki kaliteyi hiçbirinde almadım tartışmasız İPhone.
Kulaklik/muzik performansı:İPhone 4-2 Lumia
Market acısından baktığımızda zaten suan android market bile AppStore a yaklaşamıyor.Ovinin bahsi bile geçemez bu konuda.
Market:İPhone5-2Lumia
Bunun yanında siri,kullanim kolaylığı,teknik servisler gibi unsurları katarsak İPhone fark atar.Mesela benim elimdeki İPhone garantiden degisimi yapılmış yeni İPhone.Kvk ve diğer nokia ya garanti sunan firmalar gibi versiyon güncelleyip vermiyorlar.Bak ciddi diyorum İnan ya da inanma İPhone aldığımdan beri bilgisayar basına cok nadir geciyorum.Ben İOS 5 güncellemesini 3gs ye beklemiyordum,ama Apple sağolsun yaptı.Yarin öbürgün İphonedaki temple run oyununu lumiaya portlama diye konular acarsınız![]()
200 lira kar marjımı olur benim kuzenim telefoncu 400 lira kar marjıyla satıyorum dedi üst seviye akıllı telefonları
dostum lumia symbian değil windows phonearaştırıp öyle karşılaştırma yapsan daha iyi olur sanırım.
Sonuçta vatan computer a girince Windows phone icin vatancomputer uygulamasını indir de yazmıyor.
Her neyse laf icabı söyledim onu, o kadar şey yazdım o mü dikkatini çektiSonuçta vatan computer a girince Windows phone icin vatancomputer uygulamasını indir de yazmıyor.
Her neyse laf icabı söyledim onu, o kadar şey yazdım o mü dikkatini çektiSonuçta vatan computer a girince Windows phone icin vatancomputer uygulamasını indir de yazmıyor.