Telefon Tavsiyesi iPhone 4s İle Lumia 800 'ü Karşılaştırmışlar :)

Sponsorlu Bağlantılar

cptaincnr

cptaincnr

Üye
Ben her ikisinide kullandim sonucu merak ediyorsaniz Lumia 800 u sattim iphone 4S le yola devam ediyorum. Eger son kullaniciysaniz telefon uzerinde performans degerlendiriyorsaniz bence iphone cok önde.. Bende nokia ciydim ki halen N9 um var kiyipta satamiyorum android portlansinda yukleyeyim diye bekliyorum!! Bizler gelistirici degiliz son kullaniciyiz ve gundelik hayatimizi aksatmadan kullanabilecegimiz telefonlara sahip olmak isteriz.. Oyun film hafiza vs bunlar teferruat bence her gecen gun birbirinden daha iyisi cikabilir.. Bence mevcut guncel ve cok sayida kullanicisi olan uygulamalari destekliyor mu ben ona bakarim.. N9 ve Lumia arasindaki benzerlik ve farkliliklari daha oncede forumda yazmistim hepsini kullanmis bir insan olarak ben artik iphone da karar kildim istemeye istemeye de olsa cunku stabil bi sekilde tum uygulamalari calistiran ve mail olsun facebook olsun net uzeri ulasicam tum sosyal aglara ulasimida en rahat iphone la tecrube ettim..

Ayrica nokia ovi store u savunan bazi yazilar okudum yapmayin arkadaslar Allah askina yillarca nokia kullandim ovi store gercekten guzel ve ise yarar gorundu bana da.. Ne zaman ki N9 aldim magazanin hicbir ise yaramadigini gordum.. Hatta nokia kendi cikardigi telefonla uyumlu bir ovi suite uygulamasi bile olmadigini gordum =S En son yayimladigi guncellestirmeyle goruntulu gorusebilme ozelligine kavusabilen son model akilli telefon nokia N9 un kendi store undan googletalk i indiremedigini de gordum surekli sorun verip calistirmadiginida kredi karti bilgimi verdigim itunes store dan hic boyle bi sacmalikla karsilasmadim..

pRime.

pRime.

Üye
kapalı platform olarak kısa bir karşılaştırma yapıyorum.
iphone 4s:
çift çekirdek 800mhz cortex a9
powervr sgx543 mp2 çift çekirdek gpu

lumia 900
1.4 ghz scorpion işlemci
adreno 205 gpu
iphone 4s a5 chipsetiyle lumia 800'ün donanımını en az 3'e katlıyor. aksini iddia etmeyin benchmark testleri ortada ve az donanımla çalışıyor da demeyin ilerde yüksek grafik isteyen oyunlar wp'a da çıksa ne yapacaksınız?

uygulama desteği:
appstore hergün yüzlerce uygulamayla güncelleniyor ancak marketplace'e şu anda tek tük uygulama geliyor ve uygulama sayısı appstore'un çeyreği bile değil.
oyun olarak zaten youtube'a infinity blade yazarsanız bırak 4s'i 4'ün bile daha iyi olduğunu görürsünüz.

arayüz kişiden kişiye değişir. iki arayüzde de eliniz kolunuz bağlı. sağa, sola aşağı yukarı kaydırarak vakit harcarsınız.

tasarım: apple'cılar kusura bakmasın ama tasarımda hiç bir şirket nokia'nın eline su dökemez. aksini iddia edenin gözü kördür. ekran olarak da lumia daha iyi.

internet: lumia daha hızlı olabilir ama burdan internet explorer daha gelişmiş diyenlere sevgilerimi yolluyorum.

hız: iki cihaz da oldukça hızlı. wp şu anda bomboş, özelliksiz bir işletim sistemi yeni özellikler eklenince göreceğiz anyayı konyayı

fiyat: iki cihazın da 16gblık modeli mevcut. iphone'un kontratsız fiyatı 650 dolar, lumia 900'ün kontratsız fiyatı 450 dolar. üstteki üstünlükleri göz önüne alacak olursak ben iphone alırım bir yüksek hızlı internetim ve amoled ekranım da eksik olsun.

---------- Eklendi @ 16:32:06 ---------- Yazıldı @ 16:25:45 ----------

bu arada jet hızıyla site açan bir tarayıcı uygulamasını kurmakla o eksiği giderebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Türe
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
şimdi serdar takmışsın wp kapalı platform diye ama ios kadar degil wp ye androidlere yaptıgın gibi özel rom da kurabilirsin apk dosyalarının yüklendigi gibi xap dosyaları da yükleyebilirsin marketplace e tek tük uygulama yükleniyor demişsin türkiyede geliştiricilerin erişimine açıldıgı 28marttan 31marta kadar üç günde yüzlerce türkçe uygulama yüklenmiş ve halada yükleniyor
ilerde yüksek grafik isteyen uygulama çıkarsa ne yapcaksınız demişsin ya o zamana wp9 da çıkar ki wp8 s4 işlemciye zaten geçicek yıl sonuna kadar

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
kapalı platform olarak kısa bir karşılaştırma yapıyorum.
iphone 4s:
çift çekirdek 800mhz cortex a9
powervr sgx543 mp2 çift çekirdek gpu

lumia 900
1.4 ghz scorpion işlemci
adreno 205 gpu
iphone 4s a5 chipsetiyle lumia 800'ün donanımını en az 3'e katlıyor. aksini iddia etmeyin benchmark testleri ortada ve az donanımla çalışıyor da demeyin ilerde yüksek grafik isteyen oyunlar wp'a da çıksa ne yapacaksınız?

uygulama desteği:
appstore hergün yüzlerce uygulamayla güncelleniyor ancak marketplace'e şu anda tek tük uygulama geliyor ve uygulama sayısı appstore'un çeyreği bile değil.
oyun olarak zaten youtube'a infinity blade yazarsanız bırak 4s'i 4'ün bile daha iyi olduğunu görürsünüz.

arayüz kişiden kişiye değişir. iki arayüzde de eliniz kolunuz bağlı. sağa, sola aşağı yukarı kaydırarak vakit harcarsınız.

tasarım: apple'cılar kusura bakmasın ama tasarımda hiç bir şirket nokia'nın eline su dökemez. aksini iddia edenin gözü kördür. ekran olarak da lumia daha iyi.

internet: lumia daha hızlı olabilir ama burdan internet explorer daha gelişmiş diyenlere sevgilerimi yolluyorum.

hız: iki cihaz da oldukça hızlı. wp şu anda bomboş, özelliksiz bir işletim sistemi yeni özellikler eklenince göreceğiz anyayı konyayı

fiyat: iki cihazın da 16gblık modeli mevcut. iphone'un kontratsız fiyatı 650 dolar, lumia 900'ün kontratsız fiyatı 450 dolar. üstteki üstünlükleri göz önüne alacak olursak ben iphone alırım bir yüksek hızlı internetim ve amoled ekranım da eksik olsun.

---------- Eklendi @ 16:32:06 ---------- Yazıldı @ 16:25:45 ----------

bu arada jet hızıyla site açan bir tarayıcı uygulamasını kurmakla o eksiği giderebilirim.

Lumia 900
• 1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8055 işlemcisi,
• Adreno 205 grafik birimi,
• 512 Megabayt kapasitesindeki RAM bellek,
• Carl Zeiss optikli 8 MP çözünürlüğündeki LED flaş destekli kamera,
• Rechargeable BP-6EW 1830mAh gücünde batarya

//Güncellemeler ile işlemci saat frekansı artacaktır. Donanım ve işletim sistemi bunu karşılayacaktır ve karşılamaktadır.

Türe

Türe

Üye
Lumia 900

//Güncellemeler ile işlemci saat frekansı artacaktır. Donanım ve işletim sistemi bunu karşılayacaktır ve karşılamaktadır.

düşün işte lumia ancak 1,4 ghz ve üstündeki işlemcilerde 4s in 800 mhz lik işlemcisine yetebiliyor ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

düşün işte lumia ancak 1,4 ghz ve üstündeki işlemcilerde 4s in 800 mhz lik işlemcisine yetebiliyor ;)

yok öyle degil böyle düşüneyim lumia kimsenin begenmedigi eski mimari tek çekirdek işlemcisiyle iphoneun teknoloji harikası çift çekirdek yeni mimari a5 işlemcisine yetiyor

pRime.

pRime.

Üye
şimdi serdar takmışsın wp kapalı platform diye ama ios kadar degil wp ye androidlere yaptıgın gibi özel rom da kurabilirsin apk dosyalarının yüklendigi gibi xap dosyaları da yükleyebilirsin marketplace e tek tük uygulama yükleniyor demişsin türkiyede geliştiricilerin erişimine açıldıgı 28marttan 31marta kadar üç günde yüzlerce türkçe uygulama yüklenmiş ve halada yükleniyor
ilerde yüksek grafik isteyen uygulama çıkarsa ne yapcaksınız demişsin ya o zamana wp9 da çıkar ki wp8 s4 işlemciye zaten geçicek yıl sonuna kadar

abicim bak iki işletim sistemi için konuştum.
ayrıca s4 gelse de değişen bir şey olmaz a5 chipset sandığınızdan çok daha güçlü.
ben daha fazla yorum yapmıyorum zaten nokia'nın microsoft tuzağı ile dibe vuruşunu hep birlikte izleyeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: franzliszt, Türe ve klongs
pRime.

pRime.

Üye
Lumia 900

bu bilgiler nedir acaba?
iphone'da da 512mb ram var.
iphone'daki işlemci daha iyi, grafik işlemcisi ise katlıyor lumia'yı.

kusura bakmayın arkadaşlar iki kapalı sistem olarak karşılaştırıldığında ios'un wp'dan daha iyi olduğunu kabul etmelisiniz.

---------- Eklendi @ 18:47:41 ---------- Yazıldı @ 18:39:36 ----------

Güzel masaldı devamını bekliyorum ;)

dostum lütfen kavga çıkmasın, bak o tartıştığın kişi kaç yaş büyük bizden biraz karşılıklı saygı lütfen.

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu ve klongs
franzliszt

franzliszt

Üye
buda lumia appledan hızlı internet performansı sunuyor diyenlere gelsin
alın size safari ve internet explorer farkı

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
buda lumia appledan hızlı internet performansı sunuyor diyenlere gelsin
alın size safari ve internet explorer farkı
Senin için;
[video=youtube_share;pq-CNCYNoKo]http://youtu.be/pq-CNCYNoKo?hd=1[/video]

franzliszt

franzliszt

Üye
Senin için;
[video=youtube_share;pq-CNCYNoKo]http://youtu.be/pq-CNCYNoKo?hd=1[/video]
İste boyle kandiriyorlar bu video ile 10 yasindaki cocuklara satar bu urunu finlandiya anca bu kadar teknolojiden anlar o yuzden tutunamiyor

erdgnblt

erdgnblt

Üye
    Konu Sahibi
İste boyle kandiriyorlar bu video ile 10 yasindaki cocuklara satar bu urunu finlandiya anca bu kadar teknolojiden anlar o yuzden tutunamiyor

Aslında Lumia hakkında hiçbirşey bilmiyorsun;

[video=youtube_share;sB_fzrj6YJ0]http://youtu.be/sB_fzrj6YJ0?hd=1[/video]

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
:locked:

Üst Alt