N8 Bunu Yapabilirmi :) ?

Sponsorlu Bağlantılar

svestica

svestica

Üye
nokia 701 n8 den daha iyiyse neden daha ucuz? Aradan 1sene gibi bir zaman geçmiş ve hala n8 701 e göre daha pahalı ne demişler kalitesi fiyatı :D

sonerrap

sonerrap

Üye
    Konu Sahibi
nokia 701 n8 den daha iyiyse neden daha ucuz? Aradan 1sene gibi bir zaman geçmiş ve hala n8 701 e göre daha pahalı ne demişler kalitesi fiyatı :D

n8in pahalı olması donanımdan değil mükemmel kamerası ve kasasından dolayı

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

C7 ile 701 arasında 60 lira fark var C7nin daaha iyi olduğunumu düşünüyorsunuz.Ayrıca 701 carla güncellemesini alırken N8 alamayacak.Şuan işletim sistemi aynı olduğundan ve 701in hızı vs pek farketmediğinden N8 kamera üstünlüğüyle daha pahalı.1yıl içinde fiyat farkları artıcak...

Del Rey

Del Rey

Üye
ForeverAlone";4184472][COLOR="Red' Alıntı:

Arkadaşım menü tuşuna çift tıkladığında gelen yer son kullanılan uygulamalarmı?Yeme beni ya.Oyundan kapamadan menü tuşuna basarak çıkıyosun.Sonra tekrar uygulamaların ikonuna basınca hiç yüklemeden açılıyor.Demekki arkada çalışıyor değilmi?
[/COLOR]

Değil. iOS multitask mantığında arkadaki uygulamaların uykuya yatırılması mantığı yatar. Uygulamalar neredeyse hiğ kaynak yemez. Ama safaride bir video açıp arkaya atsan video kendiliğinden yüklenmez.

Symbian gerçek multitask a sahip. Uygulamaları uykuya atmıyor. Uygulamalar arkada çalışmaya devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
SilentOne

SilentOne

Üye
ama iphonede tasking de telefonu kasmamak üzere yapılmış oda ayrı bişi

mıttık

Üye
iphone daki multitasking değil çünkü iphone alta alınan uygulamaların kapalıdan bir farkı yok son kaldığı konum ram üzerinde tutulmak yerine sistem hafızasına alınıyor bu şekilde onun açık yada kapalı olması pek farketmiyor ama nokiada açık uygulamanın gerekli gereksiz tüm kısmı ramde yer tutuyor bu yüzden nokia multitasking de kasabiliyor.N8 701 konusunda ise bu telefonlar işlemci ve ram haricinde birde gpuları olduğunu unutmayın n8 gpu avantajı sayesinde özelliklede belle ile oyun performansı konusunda 701 in altında kalmaz.Ama multitasking vs. gibi konularda 701 ram fazla old. için açık ara önde gider.Tabi yüksek ram harcıyan 256 ram in yetmiyeceği yeni uygulamalar çıkınca n8 in kasarken 701 in daha seri olacağı bir gerçek.

SilentOne

SilentOne

Üye
tabikide orası bir geçerk zaten

cihatyılmaz

Üye
ben denedim 20 uygulama açtım 21.ci de angey bird ü açtım n8 dondu kapatıp açmak zorunda kaldım.701 işlemci ram bakımından kat kat üstün n8 den ama n8 o durumda bile 20tane açtı bence o telefonun daha çok açması gerekirdi.karar sizin ...

cortex47

cortex47

Üye
iphone daki multitasking değil çünkü iphone alta alınan uygulamaların kapalıdan bir farkı yok son kaldığı konum ram üzerinde tutulmak yerine sistem hafızasına alınıyor bu şekilde onun açık yada kapalı olması pek farketmiyor ama nokiada açık uygulamanın gerekli gereksiz tüm kısmı ramde yer tutuyor bu yüzden nokia multitasking de kasabiliyor.N8 701 konusunda ise bu telefonlar işlemci ve ram haricinde birde gpuları olduğunu unutmayın n8 gpu avantajı sayesinde özelliklede belle ile oyun performansı konusunda 701 in altında kalmaz.Ama multitasking vs. gibi konularda 701 ram fazla old. için açık ara önde gider.Tabi yüksek ram harcıyan 256 ram in yetmiyeceği yeni uygulamalar çıkınca n8 in kasarken 701 in daha seri olacağı bir gerçek.

Bi saniye sen gpu avantajının n8'de olduğunu mu sanıyorsun? 701'in gpu'su n8'inkinden 4 kat daha güçlü arkadaşım. Bkz. BCM2727 (n8) vs. BCM2763 (701). He bu arada BCM2763, şu an dünyada bulunan en güçlü gpu'dur...

----------Eklendi @ 21:30:47 ---------- Yazıldı @ 21:26:14 ----------

DeaDLoST™;4184353' Alıntı:
Arkadaşım Bilmeden Konusuyorsun iOs 4 ve 5 te MultiTask Vardır iOs 3 te sadece oynatıcılar çalışır. 3Gs,4,4S MultiTask'ı Tam Anlamıyla Destekler ve iPhone4 Aynı anda 120 Uygulamayı acar ve cihaz bir miim kasmaz gir youtube de izle;)

Git de multitasking ne demekmiş bir öğren. Altta açık görününce, çalışmayınca ama, multitasking olmuyor bay çok bilmiş. iPhone aynı anda sadece 1 uygulamayı açar, müzik veya video uygulamasını da açar, ama diğerleri açık değildir. Aktif olmazsa multitasking olmaz. Hey gidim hey.

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
iOS'da multitasking yok diyenlere:

Girin bu linke şöyle bir cümle var:

Note: Multitasking is supported on iPhone 3GS or later, iPod touch (3rd generation or later), and all iPad models using iOS 4 or later.

Türkçesi:

Not:Multitasking iPhone 3GS ve üstü,iPod Touch 3. nesil ve üstü ve iOS 4.0 ve üstü tüm iPad modellerinde desteklenir.

Resmi Açıklamayı Aldınız İşte.

cortex47

cortex47

Üye
ForeverAlone";4190173][COLOR="Red' Alıntı:

Note: Multitasking is supported on iPhone 3GS or later, iPod touch (3rd generation or later), and all iPad models using iOS 4 or later.

Türkçesi:

Not:Multitasking iPhone 3GS ve üstü,iPod Touch 3. nesil ve üstü ve iOS 4.0 ve üstü tüm iPad modellerinde desteklenir.

[/COLOR]

Arkadaşım uygulamalar arka planda çalışmıyor diyoruz, bundan ne anlıyorsun? Farkettin mi bilmiyorum, Apple bu "küçük" kelime oyunuyla gündeme gelince, diğer gerçekten multitasking yapan telefonların firmaları artık "real multitasking" terimini kullanmaya başladılar. Ayrıca hiç apple ürünü kullandın mı ki sen?

gel de inan

Üye
ForeverAlone";4190173][COLOR="Red' Alıntı:

Türkçesi:

[/COLOR]

olayı yine görmek istediğin şekilde çarpıtmışsın, aynı sitede bu da yazıyor:

Double-clicking the Home
button displays a list of
recently used apps. These apps are not necessarily
actively in use or open.Most applications are not taking
up system resources when
running in the background
and instantly launch when
you return to them. Certain
tasks or services can continue to run in the
background, and you can
determine most by
checking the status bar

İngilizcen varsa anlarsın zaten. :oke:

Otuz

Üye
n8 in 701 out

slant1111

slant1111

Üye
c7 ile 39 uygulama açmıstım vardı fotografı forumda

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

güzel şakaymış şimdi ciddileşelim.gidip ramden 1 mb yiyen dosya açarsan 100 uygulama açtın diyelim 10mb yiyen bir dosya açarsan 10 uyg. Açarsın.701in rami daha çok olduğundan aynı büyüklükteki daha çok uygulamayı açar.701in üstünlüğünü nokia açıklamışken sizin derdiniz niye? N8 yada C7 fanboyluğuna gerek yok.N8 sadece kamera yönünden üstün 701den.

distakjo

distakjo

Üye

ios 5 yükleyince iki kere menü yuşuna basın bakın alttan multitasking geliyor. daha bugün arkadaşımdaki ipod touch 4. nesil ios 5 te denedim. geriden gelmeyin çağı takip edin.

ya ben iosta yok dmedim 3gs te yok dedim.

Oz'

Üye
bodoslama girdim ozür dilerım ama konunun başliği bile ıktıdarın N8 olduğunu gosterir...yani androidcıler olsun ios cular olsun gelıolar N8 sunu yapabılıır mii:) ne istıosnuz N8 imzden ;)... unutmayın N8 ci kardeşlerim herkes bize muhalefet ise ıktidar BİZİİİİZZZ :))))

mkryvz

mkryvz

Üye
Her şey bir yana, benim merak ettiğim; isterse 100 adet uygulama açılsın bu neyi değiştirecek? ne işe yarayacak?