Nokia 500 Detaylandı (Güncelleme: 08.09.2011) [Belle Gelecek!]

Sponsorlu Bağlantılar

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Ps3 üzerindeki işlemci IBM tarafından tasarlanmıştır ve oyun üzerine kuruludur ayrıca internette okudunmu bilmiyorum ama ünlü bir profesör 10 tane ps3 ile kendi gözlem sistemini oluşturmuştur.ayrıca popularite açısından ps3 daha önde neden diye soracak olursan xbox 360 ın arayüzünü herkes bilmez ama ps serisi kendini oyunculara son raddede bağlamayı başaran bir yapım olmuştur ve insanlar en eskisinden en yenisine birçok ps arayüzüne alışık olduğudan yeni çıkan bir ps'e yabancılık çekmez ya da sana şöyle diyeyim etrafında xbox 360 salonumu çok yoksa ps3 salonumu? :oke:

Fanlar yine tutuşmuş :kop:Ben internette okumam, cihazları incelerim ve karşılaştırma yaparım. Ayrıca İşlemcisi'nin IBM tarafından tasarlanması önemli değildir. Önemli olan İşlemcinin mimarisi ve PS3'ün Cell İşlemcisi ile ARM Cortex-A9 İşlemcisini karşılaştıramazsınız. Daha yazıları okumadan şıp diye cevap veriyorsunuz ve ARM Cortex-A9 ile en ufak bilgi birikimine sahip değilsiniz. :) Ancak internetten dolma bilgileri depolayın. 4 çekirdekli 2.0GHz frekansında çalışan bu İşlemci, ARMv7-A mimarisi üzerine kurulu ve PS3'ün Cell İşlemcisinden 2 kat daha güçlü iş ünitesine sahip. Bunun da ne demek olduğunu biliyorsunuzdur. IBM İşlemcisi dahada geliştirilerek Nintendo Wii U ile gelecek ve bu sayede IBM'nin neler yapabileceğini göreceğiz. Ayrıca ne demek PS3 salonumu, Xbox 360 salonumu daha fazla? Siz hangi devirde yaşıyorsunuz? Şu durumda Xbox 360'ın kullanıcı kitlesine bakacak olursak, zaten rakamlar uçuk durumda. Türkiye'de Xbox 360 kullanıcı sınırlı sayıdadır. Çünkü yeterli destek yoktur. Fakat yurtdışına gittiğinizde ise Xbox 360'ın desteğini en iyi şekilde alırsınız ve PS3 kullanıcıları sayılıdır. Gerek normal, gerekse Live üzerinden Xbox 360 daha çok rağbet görüyor ve popülerlik bakımından Kinect zaten liderliği elinde bulunduruyor. Benim yaşadığım ülkede de %85 Xbox 360 kullanıcısı mevcut. Ayrıca çalıntı olarak Move eklentisini öne süren PS3'e diyecek birşey yok. Xbox'ın arayüzü kadar kullanışlı bir arayüz yok ve bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. :oke:

Xbox 360'ın grafik İşlemcisi ile PS3'ün grafik İşlemcisini karşılaştıracak olursak, zaten videolardan ve yapılan testlere göre hangisinin en iyi grafik vaat ettiğini görebiliyoruz ki PSVita'nın PowerRVR Series5XT mimarisi üzerine inşa edilen grafik İşlemcisi, PowerVR SGX543MP4+'dür ve bu grafik İşlemciside, 4 çekirdekli ARM Cortex-A9 ile aynı çekirdek gücüne sahip. Yani bu İşlemci baz alınarak Tegra 3 kullanılıyor ve PS3'te kullanılan Tegra 2 teknolojinin gerisinde kalmıştır. Onun için şuanlık PS3'e değil, PSVita'ya bakın.

pRime.

pRime.

Üye
Konsolda dünya devi kim? Tabiki de Microsoft ve buna bağlı olarak Xbox 360 Slim ve Kinect. Bunlardan ayrı olarak 2012'de Nintendo Wii U geliyor. Nintendo Wii U'nun gelmesi ile PS3 ve Xbox 360 diye birşey kalmayacak. PSVita'yı da hesaba katarsak, Nintendo Wii U ile rekabet içerisine girecekler. Ayrıca Xbox'ın özel oyun sayısı PS3'ten daha fazladır ve ilk yapılan oyunlar, öncelikle Xbox 360'da çıkar ve sonra diğer konsollara doğru yol alır. En sonunda da PC için umut ışığı olur. Kinect çıktığından bu yana konsol satışı 53 Milyona ulaştı ve PS3 ise hâla günümüze göre 50 Milyon konsol satmış durumda. Xbox 360 oyunlarını hesaba katmıyorum bile. PS3 bunun altında ezik duruma düşer. Sony'nin dünya devi olduğu doğrudur. Fakat Sony konsol bakımından kendini geliştirmesi gerekir. PS3 çıktığından bu yana Cell İşlemcisini kullanıyor ve PSVita bile 4 çekirdekli ARM Cortex A-9 İşlemcisi ile PS3'ü geride bırakıyor. Bu Sony'nin şuana kadar ki en iyi taşınabilir konsolu. Eski haberler ile gelmeyin. Geleceğe bakın. :oke:

Şimdi yazardım da sana konu dağılmasın diye yazmicam.:oke:

RedColt

RedColt

Üye
Fanlar yine tutuşmuş :kop:Ben internette okumam, cihazları incelerim ve karşılaştırma yaparım. Ayrıca İşlemcisi'nin IBM tarafından tasarlanması önemli değildir. Önemli olan İşlemcinin mimarisi ve PS3'ün Cell İşlemcisi ile ARM Cortex-A9 İşlemcisini karşılaştıramazsınız. Daha yazıları okumadan şıp diye cevap veriyorsunuz ve ARM Cortex-A9 ile en ufak bilgi birikimine sahip değilsiniz. :) Ancak internetten dolma bilgileri depolayın. 4 çekirdekli 2.0GHz frekansında çalışan bu İşlemci, ARMv7-A mimarisi üzerine kurulu ve PS3'ün Cell İşlemcisinden 2 kat daha güçlü iş ünitesine sahip. Bunun da ne demek olduğunu biliyorsunuzdur. IBM İşlemcisi dahada geliştirilerek Nintendo Wii U ile gelecek ve bu sayede IBM'nin neler yapabileceğini göreceğiz. Ayrıca ne demek PS3 salonumu, Xbox 360 salonumu daha fazla? Siz hangi devirde yaşıyorsunuz? Şu durumda Xbox 360'ın kullanıcı kitlesine bakacak olursak, zaten rakamlar uçuk durumda. Türkiye'de Xbox 360 kullanıcı sınırlı sayıdadır. Çünkü yeterli destek yoktur. Fakat yurtdışına gittiğinizde ise Xbox 360'ın desteğini en iyi şekilde alırsınız ve PS3 kullanıcıları sayılıdır. Gerek normal, gerekse Live üzerinden Xbox 360 daha çok rağbet görüyor ve popülerlik bakımından Kinect zaten liderliği elinde bulunduruyor. Benim yaşadığım ülkede de %85 Xbox 360 kullanıcısı mevcut. Ayrıca çalıntı olarak Move eklentisini öne süren PS3'e diyecek birşey yok. Xbox'ın arayüzü kadar kullanışlı bir arayüz yok ve bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. :oke:

Xbox 360'ın grafik İşlemcisi ile PS3'ün grafik İşlemcisini karşılaştıracak olursak, zaten videolardan ve yapılan testlere göre hangisinin en iyi grafik vaat ettiğini görebiliyoruz ki PSVita'nın PowerRVR Series5XT mimarisi üzerine inşa edilen grafik İşlemcisi, PowerVR SGX543MP4+'dür ve bu grafik İşlemciside, 4 çekirdekli ARM Cortex-A9 ile aynı çekirdek gücüne sahip. Yani bu İşlemci baz alınarak Tegra 3 kullanılıyor ve PS3'te kullanılan Tegra 2 teknolojinin gerisinde kalmıştır. Onun için şuanlık PS3'e değil, PSVita'ya bakın.

cidden merak ediyorum kullandın mı cihazları? move desteği çalıntı değildir wiiden geliştirildiği sonyde açıklamıştır ve teşekkür de etmişlerdir ayrıca wiiden daha iyi bir destektir.

pRime.

pRime.

Üye
cidden merak ediyorum kullandın mı cihazları? move desteği çalıntı değildir wiiden geliştirildiği sonyde açıklamıştır ve teşekkür de etmişlerdir ayrıca wiiden daha iyi bir destektir.

Hareketi de birebir algılıyor.

RedColt

RedColt

Üye
işte arkadaşlar sayılara bakarak konuğtuğu için...move gyet iyi bir eklenti her yaşada hitap ediyor. Hiçbir şeyi okuyarak öğrenemezsiniz bir kullanın ilk önce... Hani ikiside benim niye birini kötülemek gibi bir isteğim olsun.. Gayet objektif bi şekilde ps3ün gayet kullanışlı ve daha iyi oldugunu söylüyorum ayrıca türkiyeye desteği olmasıda daha kullanışlı hale get.riyor.

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye

fanlar tutuştu falan demişte tutuştuğum falan yok gerçekler ortada ama kabullenmek zor ps3 daha populer kulaktan dolma değil yaşadığım gerçekleri anlatıyorum ama sen konuya at gözlüğüyle baktığın için göremiyorsun neyin ne olduğunu... :pro:

pRime.

pRime.

Üye
konu dağılmasın tamam beyler yeri değil.

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
ya bu telefonu ne zaman piyasaya sürecekler?

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

nonamex

Üye
Nihayet 1 ghz işlemcili symbian bir telefon..

Uruloki

Uruloki

Üye
gpu dandik bence ondan ama 700 de filan olur hani zeta filan konuşuldu ya onlarda olabilir bu arada nokia n-x-c-e isimlendirmesini bitirmeye başlamış

pRime.

pRime.

Üye
gpu dandik bence ondan ama 700 de filan olur hani zeta filan konuşuldu ya onlarda olabilir bu arada nokia n-x-c-e isimlendirmesini bitirmeye başlamış

Aga hd kayıt yoksa gpu'nun da olduğunu sanmıyorum. Eğer böyleyse rezalet. N8'in gözünü seveyim.

Uruloki

Uruloki

Üye
valla doğru diyorsun fakat 700 ve 600 de olur bence

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fiyatı ucuz olması için çok fazla özelliği yok. Mesela HD kayıt, otofokus, ekran 3.2", Bluetooth 3.0...

pRime.

pRime.

Üye
ohoo bunları alcağıma c6-01 alırım daha iyi.

Uruloki

Uruloki

Üye
eh işte sadece fiyatı ucuzlasın diye ama sonuçta 800mhz lik ve ya daha düşük androidlerden ucuz ve iyi olacağı kesin sonuçta aynı özellikleri sunuyor ve daha ucuz

Üst Alt