İşletim sisteminin şu anki haliyle 4 çekirdek ve 2 gb rama ihtiyacı var gibi hiç durmuyor fakat artık piyasada ve tüketicilerde oluşan genel kanı eğer bir telefonda 4 çekirdek ve 2 gb ram yoksa o cihaz eski/çöp! Halbuki o ayıla bayıla aldıkları iphone5 bile yanlış bilmiyorsam 2 çekirdek ve 1 gb ram

Nokia ve MS piyasaya yeni girdiler ve diğerlerinden pazar çalıp büyümek istiyorlarsa mecburen bu çekirdek ram olayında piyasaya uymak ve tüketiciye cici görünmek zorundalar. O yüzden ekim ayı gibi yapılacak lansmanla hd ekran ve 5 inç üzeri telefonlara olur diyecek MS. Bu sebeple hazır eos gibi bir cihaz tasarlıyorsun koy abicim 4 çekirdek koy bakalım 2 gb ram zaten yazılım güncellemem de var diyorsun e o zaman biz tüketiciler ve sözde teknoloji uzmanları için laf atacak bir şey bırakma. Bak bakalım o zaman da cihazların satıyor mu satmıyor mu? Tüm olay bu bence. Ha benim açımdan çekirdekmiş rammış hiç umurumda değil her zaman söylediğim gibi cihaz ota boka ısınmasın, gün sonuna rahat rahat pili yetsin, bir de bazı gereksinim duyulan temel özelliklerin yoksunluğunu halletsinler bana yeter