Nokia N8 vs Samsung S8530 Wave II Detaylı Kıyaslama 'Oyunlar'

Sponsorlu Bağlantılar

mavrick

mavrick

Üye
hah ! işte tam olarak bunu diyordum "ti ye alınma riski"nden bahsederken, başa geldi en sonunda.. "sana özel olarak şimdi yeniden yazcam" ki anla; ben samsungla ilgili tek bir kelime yazmış mıyım? hatta değinmek istediğim noktaya ait örneği bile bilgisayar dünyasından verdim.. telefonların kuşuna, sineğine bir lafım var mı? n8i, n8e karşılaştırarak ve kendisine kendisine mağlup ettirerek zaten n8 i eleştiriyorum .. ortada samsung falan yok.. isterse n8 in kendi kendisini HD dünyasında bile katlayabileceğini gösteren bir gözlem.. yani hep o çocuksu umutlarla aldığım (daha profesyönel yazılımları da özlüyorum tabi ama symbianın harbiden "tadı" başka) nokiaların daha iyi olabileceğini, daha doğru yazılımlarla daha çocuksu gülümsemeleri yüzümüze katabileceğini söylüyorum...

yani kısaca wolfsons çipi yüzünden gazı alıp, şişinip şişinip bana patlayacak bir durum yok.. gereksiz yere koktu..

ha bu arada; sol ayağım ....

senin bu lafını görmem yeterli bnimiçin

''ben müsadenizle katılmıyorum''

--------------- Ekleme ---------------

Bence bu kıyaslama çok eksik buna;
dayanıklılık
kalite
görsellik
şebeke
3g
wifi
kamera
gps
teknik servis

Gibi konular da dahil edilmeliydi
İşte o zaman n8 in gücü tavan yapardı..
3 Başlıkta telefon karşılaştırılmaz...
saygılar

Birde

(Özetle Kamera
; Fotoğraf Çekimlerinde Netlik Üzerinden baktığımızda N8in kusursuz 12 Mpsi Samsungun 5 mpsini kolayca geçebiliyor ancak gece çekimlerindeki Süper Güçlü Led Flaş daha iyi netleyemesede ortamı x-enondan daha fazla aydınlık yaptığı kesin ...)

yorumun benı gulmekten yıktı kardesım saol:) nasıl boyle bı kanıya vardın anlamadım. bende senın n8 ın flaşında sorun var. veya yorumlarda dengesizlik. benım flaş 10 metrelık bir alanı zifiri karanlıkta gunduz kadar aydınlatıyo.

resmini bekliyoruz

pRime.

pRime.

Üye
Şaka maka led flashla xenon flaş karşılaştırılıyor ya! :kop:
Hakkaten komiksiniz...

sh0ck

sh0ck

Üye
Şaka maka led flashla xenon flaş karşılaştırılıyor ya! :kop:
Hakkaten komiksiniz...

:D :D .. harbiden..

Led flash bir numara ya.. hatta onun için led flash koymuyolar fotoğraf makinelerine...

İzlemeye devam :).. Hadi yiyin birbirinizi :):islik

• Beğen
Tepkiler: pRime.
Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
oyunların N8den iyi performans verdiği konusuna katılmıyorum ayrıca wavede görüldüğü üzre takır takır 1sn gibi takılmalar oluyor yani asphalt olsun nfs olsun wave n8e eziliyor wavede sadece oyunlar daha ışıltılı parlak duruyor o kadar yoksa akıcılık olarak n8 kim nederse desin kanıt ortada

mavrick

mavrick

Üye
oyunların N8den iyi performans verdiği konusuna katılmıyorum ayrıca wavede görüldüğü üzre takır takır 1sn gibi takılmalar oluyor yani asphalt olsun nfs olsun wave n8e eziliyor wavede sadece oyunlar daha ışıltılı parlak duruyor o kadar yoksa akıcılık olarak n8 kim nederse desin kanıt ortada

no comment

egemen1903

Üye
wifisi N8 in waveden iyi. oturup karşılaştırma yapmadım ben ama 2 telefonuda kullandığım için az çok fikrim var.
en basit örnek, evimde wireless var. wave kullanırken wc de çekmiyordu. N8 ile rahatça bağlanabiliyorum. bence bu wifi nin N8 de daha iyi olduğunun kanıtıdır.
dayanıklılıklarını karşılaştıramam, 2 sinide düşürmedim.
oyunlarda wave bazen takılma yapabiliyordu N8 canavar gibi. neticede oyunlar symbiana çok uyarlanmış.
video oynatma konusundada bence N8 daha iyi, neden; cem yılmazın son gösterisini 2 telefonada yüklemiştim. kaliteli videoydu ve wave de ciddi bir takılma demeyim ama göze bir süre sonra batacak çok ufak duraksamalar vardı. dediğim gibi çok ufak. ama N8 zerre takılma olmadan izlemiştim. aynı video farklı telefonlar bence yeterli bir kıstas.
Konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık neticede profesyonel değil bu işte, ama bazı konularda kesin doğru yargılara varamamış. genede emeği için teşekkürler, 10 üzerinden kıyaslarsak N8 8 puan alır, wave 6.5.

• Beğen
Tepkiler: musty24, aagkn, Cezzbedici3 ve 1 kişi daha
pcwolf

pcwolf

Üye
kodlar pek mb tutmaz örnek vereyim bir word belgesini sayfa sayfa yazı doldur ve mb sine bak fazla olmayacaktır kodda böyledir harflerden ve sayısal karakterlerden olustuğu için çok yer kaplamaz ama şu durumda söz konusudur;örnek aynı programı iki kişi yazdı diyelim biri bilinçsizce uzun metodlarla kendi yöntemiyle yazdı diğeri daha profesyonel olarak az kodla aynı işi yaptı diyelim ha ne olur biri biraz daha seri çalışır diğeri biraz daha ağır hareket eder.
ama bada ile symbianın yazılım kodlama dili farklı olduğu için bada kullanılan tekniktende kaynaklanıyo olabilir bu boyutlar ama dediğim gibi kodlar çokta yer kaplamaz..

xenon flash her zaman ledden daha iyi aydınlatır uzak mesafelerde
Ben bazı yazılım dillerinde gördüm biri diğerinden daha fazla yer kaplıyordu kaydedince, o yüzden dedim. Wordde 285 sayfayı doldurup mbyi hayli arttırırım:) Ne demek istediğini anladım işin esprisi, karakter fazla yer tutmuyor ama kullanılan diye göre değişkenlik gösteriyor.

AYNA

AYNA

Üye
Ben bazı yazılım dillerinde gördüm biri diğerinden daha fazla yer kaplıyordu kaydedince, o yüzden dedim. Wordde 285 sayfayı doldurup mbyi hayli arttırırım:) Ne demek istediğini anladım işin esprisi, karakter fazla yer tutmuyor ama kullanılan diye göre değişkenlik gösteriyor.

evet haklısın yani badada aşırı kod kullanılıyorsa symbiana göre tabiki artış olacaktır..

eaagent

eaagent

Üye
ben müsadenizle katılmıyorum.. ne yorum yapılırsa yapılsın ti ye alınabilecek bir hassasiyet var bu telefon konularında.. o yüzden korkuyorum bu başlığa yazmaya ama yine de yazmak lazım.. bildiğiniz gibi yılalrca macler, macbooklar uzun şarj ömürleri, süper stabil yapıları ve hızları ile ön plana çıktılar.. mac kullanıcıları falan işlemcileri hakkında çok bilgiye sahip değillerdi, ilgilenmiyorlardı bile :) ama benim gibi donanımcılar (adeta muscle car kullanıcıları gibi) kendimizi daha güçlü donanımla eğlendiriyorduk.. yani 2 seçenek var daha hızlı ve güçlü olmak için, ya daha verimli programınız olacak ya da daha kaslı donanım kullanacaksınız..
iş cep telefonlarına gelince seçenekler daha sınırlı, program verimliliği daha ön plana çıkıyor.. çıkmak zorunda.. yazılım dünyası sonsuz bir matematik denklemleri havuzu.. ve her zaman daha iyi, daha doğru bir çözüm yolu vardır dürtüsüyle hareket edenlerin geliştirdiği bir dünya bu..

n8 in işlem sayısı, yeteneği, grafik kartının hızı kağıt üzerinde bazı teslerde iphone 4 ten falan yüksek gözüküyordu ama onu kullanacak yazılım olmadıktan sonra bir anlamı yok.. n8 in gücüne de güçsüzlüğüne de en iyi örnek need for speed hd ve asphalt 5 oyunlarıdır.. need for speed çok daha iyi grafiklere sahip olduğu, hatta yüksek çözünürlüklü bir oyun olduğu halde kendisinden daha vasat grafiklere ve oynanabilirliğe sahip olan asphalttan kat be kat akıcı ve kullanışlı bir oyun.. (bu defa n8 i n8 le karşılaştırarak başlığın en objektif eleştrisini yaptım sanırım :) )
Tabi müsade sizin herkes fikrinde özgürdür .Ancak başkaları yanlış bilgi edinmesin diye ben bir bigilendirme yapacağım:
Belli ki oyundan çok anlamıyorsunuz ( ki bu sitede oyunda üstüme çok adam olcağnı sanmyrm ) . Çünkü Asphaltta ki Motion blur ( Bulanık blur değil nextgen blur ) ışıklandırma efektleri değişik mekan ve efektler +daha geniş uzun yollara rağmen siz sırf hoş görünüyor diye yarışları sadece değişik efektlerle süslenmiş bina kaplamalı nfs shifte daha iyi grafikli diyorsunuz. Shiftn grafkleri kötü demiyorum ben gayet iyi ama asphalt 5 te bunlar varken szn gelip shiftn telefonu asphalt 5 ten daha fazla zorlamasını kasmasını bekleyemezsnz.
Shiftte arkaplan yoktur sadece bi resmle kapatlmştr ve sürekli yarış kalıpları aynıdır binalar ve değişik efektler bu yüzden shift iki telefondada hızlı ve kasmıyor. Ancak Işıklandırma efekti motion blur vb kullanan asphalt 5 daha fazla güç harcadığı için doğal olarak daha az cpu ve rame sahp n8 de kasarken 1 ghz hummngbird + 512 mb rame sahip wave 2 de akıcı oynanıyor ;)
Arkadaşım çok nadir yükleme ile alakalı takılmalar onlar (oyunların pc dede save yaparken takılması gibi ) aksi taktirde oyun son derce akıcı ve iyi fps veriyor ancak n8deki takılma oyun sürekliliğinde var hep ve güç yetmedğinden dolayı oluyor ... wave 1 ghz hummngbird a8 cortex + 512 mb ram ile kesinlikle arm 11 680 mhz + 256 mb rame sahp n8 e yenilemez herkes bilir bunu ( sende öğrenmiş oldun) bi kere zaten teknolojiye aykırı böyle birşey . Sen 2.6 ghz Dual core un 3ghz Core2duo dan daha iyi performans verdğini asla göremezsn hçbyerde.Ramde cabası

Ek:

wifisi N8 in waveden iyi. oturup karşılaştırma yapmadım ben ama 2 telefonuda kullandığım için az çok fikrim var.
oyunlarda wave bazen takılma yapabiliyordu N8 canavar gibi. neticede oyunlar symbiana çok uyarlanmış.
video oynatma konusundada bence N8 daha iyi, neden; cem yılmazın son gösterisini 2 telefonada yüklemiştim. kaliteli videoydu ve wave de ciddi bir takılma demeyim ama göze bir süre sonra batacak çok ufak duraksamalar vardı. dediğim gibi çok ufak. ama N8 zerre takılma olmadan izlemiştim. .
Bi sende duydum bunu :S Arkadaş karşılıklı video koymuş n8 takılırken wavede akıo oyun ben denedm şahsen aynı şekilde e sistemlerde aynı şeyi gösterio (işlemci ram vb) ama nedense sende wave de takılıo oyun bak Allah'ın işine ... Fan kokusumu aldım ne ;)

mavrick

mavrick

Üye
en basit örnek, evimde wireless var. wave kullanırken wc de çekmiyordu. N8 ile rahatça bağlanabiliyorum. bence bu wifi nin N8 de daha iyi olduğunun kanıtıdır.
dayanıklılıklarını karşılaştıramam, 2 sinide düşürmedim.
video oynatma konusundada bence N8 daha iyi, neden; cem yılmazın son gösterisini 2 telefonada yüklemiştim. kaliteli videoydu ve wave de ciddi bir takılma demeyim ama göze bir süre sonra batacak çok ufak duraksamalar vardı. dediğim gibi çok ufak. ama N8 zerre takılma olmadan izlemiştim. aynı video farklı telefonlar bence yeterli bir kıstas.
Konuyu açan arkadaşın ellerine sağlık neticede profesyonel değil bu işte, ama bazı konularda kesin doğru yargılara varamamış. genede emeği için teşekkürler, 10 üzerinden kıyaslarsak N8 8 puan alır, wave 6.5.

lafla olmuyor bu işler kanıtlıyacaksın,n8 fanları dışında kimse inanmazki

eaagent

eaagent

Üye
video oynatma konusundada bence N8 daha iyi, neden; cem yılmazın son gösterisini 2 telefonada yüklemiştim. kaliteli videoydu ve wave de ciddi bir takılma demeyim ama göze bir süre sonra batacak çok ufak duraksamalar vardı. dediğim gibi çok ufak. ama N8 zerre takılma olmadan izlemiştim. .
Bi sende duydum bunu :S Arkadaş karşılıklı video koymuş n8 takılırken wavede akıo oyun ben denedm şahsen aynı şekilde e sistemlerde aynı şeyi gösterio (işlemci ram vb) ama nedense sende wave de takılıo oyun bak Allah'ın işine ... Fan kokusumu aldım ne ;)

aybek1453

Üye
@Egemen. Agustostan bu yana wave kullanirim.720p mkv filmler dahil bircok film seyrettim oyun oynadim.Telefonun kasildigini hic gormedim.Dondugunu gormedim.. Kolayi var.incelemeyi yapan arkadas 720p mkv bir film atsin ikisindede oynatsin.Oynatma cubugundan ileri geri yapsin.Herhangi bir yere atlasin.Bakakim sonuc ne olur.. . Asphalt olabilir veya nfs olabilir.Oyunu ayni anda bir acin bakalim.Hangi telefon daha cabuk acacak.Hangi tel daha akici olacak.Hangi tel daha cabuk isleyecek.Ben inanmaya hazirim.kabullenmeye de.. N8 de son surum olsun wave de sonra guncel degil falan demesin kimse.

inanmamakta ısrar ediyorsun.Evet Symbian kodları çookk hafif,Badanın kodları çookk yer kaplıyor. Badanın 550mb oyunuyla n8 in 129mb lık oyunu aynı kalitededir.Bu dediğime inandığına eminim.n8 in hayırlı olsun şimdiden :oke:

mavrick

mavrick

Üye
arkadaşlar bırakın yaa adamlar yediremiyor kıskançlıktan yazıyolar ,korkmayın paranız boşa gitmedi n8 en iyi fotoğraf çeken telefondur

pcwolf

pcwolf

Üye
inanmamakta ısrar ediyorsun.Evet Symbian kodları çookk hafif,Badanın kodları çookk yer kaplıyor. Badanın 550mb oyunuyla n8 in 129mb lık oyunu aynı kalitededir.Bu dediğime inandığına eminim.n8 in hayırlı olsun şimdiden :oke:

Bi bakar misin yorumlarımda n8deki oyun daha kaliteli veya wave iyi kötü bişiler dedim mi? Tamamen kodlarla ilgili konuştum neden bunu kaliteye bağladın simdi, aynı efektlerle ikisine de kodlar yazılsa boyutlar birebir aynı mi olacak, azcık tarafsız konuşun yav. Aradığımı n8de buluyorum, buna da bişi demezsın umarım

ankaraliserhat

ankaraliserhat

Üye
Benim bir akrabam var samsung wave 8530 aldı 1 hafta kullanamadan eksanı sorun verdı. garantıye verdi 1 ay gectı gıt gel gıt gel aldı cihazı bı kezde hoparlor sorunu cıktı. yıne garantıye verdı tekrar aynı arıza yıne verdı. Hayata küstü bğ tel yuzunden.. benim şimdiki ikinci telim samsung c130 telefonda ıkı dakıka görüşecem diye göbegim çatlıyo kah ses gitmiyo kah ses gelmiyo. Diger akrabam samsung 5620 monte aldı onunda kamerası arızalı çıktı. Benim arkadaşlara söyleyeceğim tek kelime var ( NOKİA OLSUN ÇAMURDAN OLSUN )
Birde samsung forumu degil symbian ^3 formu burası (SAMSUNGCULARIN GELİP BURDA NOKİA CI ARKADASLARA LAF YETİŞTİRME ÇABASI ONLARIN ÇEKEMEDİKLERİN GÖSTERGESİDİR.. OLAY BİTMİŞTİR...)

• Beğen
Tepkiler: musty24 ve pRime.
34istanbul34

34istanbul34

Üye
Arkadaşlar N8 telefonumu çok seviyorum ama bazen canımı sıkabiliyor mesela boş bir vaktimde asphalt 5 açıp biraz oynayayım diyorum ama oyun akıcı değil ve benimde böyle şeylere takıntım var :) ve kapatıyorum..wave hiç kullanmadım nasıldır bilmiyorum.ama keşke nokia bu telefona 512 ram 1 ghz işlemci koysaydı..symbian ne kadar hafif bir sistem olursa olsun arkadaş bazen bu sistem yetmiyo...bazen tarayıcıda yetmiyo bazen oyunlarda yetmiyo ve canınız sıkılıyo 100 tl fazla olsun sistemi yüksek olsun bence

aybek1453

Üye
Bi bakar misin yorumlarımda n8deki oyun daha kaliteli veya wave iyi kötü bişiler dedim mi? Tamamen kodlarla ilgili konuştum neden bunu kaliteye bağladın simdi, aynı efektlerle ikisine de kodlar yazılsa boyutlar birebir aynı mi olacak, azcık tarafsız konuşun yav. Aradığımı n8de buluyorum, buna da bişi demezsın umarım
Boyut konusunda diğer oyunların boyutunu örnek göstererek kanıtladığımı düşünüyorum.Sen aynı mesajı 3 defa yazınca kabullenmediğini düşündüm.Yanlış düşündüysem kusuruma bakma :oke:
Wave forumunda Wave 2 yi de düşündüğünü söylemiştin :naughty:

Benim bir akrabam var samsung wave 8530 aldı 1 hafta kullanamadan eksanı sorun verdı. garantıye verdi 1 ay gectı gıt gel gıt gel aldı cihazı bı kezde hoparlor sorunu cıktı. yıne garantıye verdı tekrar aynı arıza yıne verdı. Hayata küstü bğ tel yuzunden.. benim şimdiki ikinci telim samsung c130 telefonda ıkı dakıka görüşecem diye göbegim çatlıyo kah ses gitmiyo kah ses gelmiyo. Diger akrabam samsung 5620 monte aldı onunda kamerası arızalı çıktı. Benim arkadaşlara söyleyeceğim tek kelime var ( NOKİA OLSUN ÇAMURDAN OLSUN )
Birde samsung forumu degil symbian ^3 formu burası (SAMSUNGCULARIN GELİP BURDA NOKİA CI ARKADASLARA LAF YETİŞTİRME ÇABASI ONLARIN ÇEKEMEDİKLERİN GÖSTERGESİDİR.. OLAY BİTMİŞTİR...)
Sorun konusuna girme istersen.Ortada Nokianın bile kabul ettiği bir kapanıp açılmama sorunu var.Buraya bissürü örnek yazabilirim.Yanlış hamle :box

Buraya yazmamıza laf edenlere şunu söyleyeyim.Konu başlığını bir okuyun.
Alacaklara bilgilendirme amaçlı bir konu olduğunu söylemiş konuyu açan arkadaş.Sizler nasıl n8 hakkında yorumla katkıda bulunuyorsanız biz de bulunuyoruz.Çünkü karşılaştırılan diğer telefonu da biz kullanıyoruz.Alacaklara bizim de bir katkımız olsun :oke: Hem forumun da böyle bir kuralı yok.Herkes istediği yerde yazabilir.
Yorumlarıma bir bakın.Ne n8'e ne de kullananlara aşşağılayıcı bir laf ettim.Bilgi alış-verişi iyidir,iş tartışmaya varırsa yazmam zaten.Gidişat da onu gösteriyor.

• Beğen
Tepkiler: mavrick
sh0ck

sh0ck

Üye
c7 de oto fokus bile yok :ehe kamera berbat çekiyo yakın çekimde,artı hdmi de yok c7de şuaniçin en vasat tellerden biri

samsungun butun modellerinde var degilmi autofocus ? :). Sinif farki ihtiyac gorme diye bisey war... Bilmem anlatabildimmi...

• Beğen
Tepkiler: pRime.

aybek1453

Üye
'Meyve veren ağaç taslanırmış. Paraları boşa gitmiş burda kendilerini tatmin ediyorlar. --------------- Ekleme --------------- Usb otg, flaş video, hdmı, dahili hafıza, dolby dijital, kamera (fotoğraf), çift mic. Video kaydı, avi video. Daha ne olsun, bu kadar fark olunca yedirememek elde değil.'

@samsungmania
Keşke o mesajı ciddiye almasaydın kardeşim.Ben almadım açıkçası.Cevap yazmana değmezdi.Tartışma çıkarmaya çalışıyor.

O değil Anubis o kadar uğraşıyor konu kilitlenecek

Nokia'nın yeni çıkan e7 modeline bi bakın.
Fiyat:1446 TL
İşlemci:Arm11 680mhz Ram:250mb

Ben buna kızıyorum.Elalem çift çekirdekte ghz işlemciler kullanıyor,Nokia hala 3 sene öncesinin işlemci/ramini kullanıyor.Bir de utanmadan bir dünya para istiyor.1ghz/512 mb olsa bari en azından.

mavrick

mavrick

Üye
samsungun butun modellerinde var degilmi autofocus ? :). Sinif farki ihtiyac gorme diye bisey war... Bilmem anlatabildimmi...

oldu samsung bütün tellerinin kamerasını 10 numara yapsın sonra nokia samsungun kompakt foto makinelerini satar demi,stratejik düşünün biraz,nokia dalga geçiyo dalga 8 megapiksel carl zeiss kamera bu kadar kötü olmaz waven 5 megapiksel kendi lensie biledaha iyi benn demiyom gsmarena diyo, kaç para fark var c7 alacağıma n8 alırım

'Meyve veren ağaç taslanırmış. Paraları boşa gitmiş burda kendilerini tatmin ediyorlar. --------------- Ekleme --------------- Usb otg, flaş video, hdmı, dahili hafıza, dolby dijital, kamera (fotoğraf), çift mic. Video kaydı, avi video. Daha ne olsun, bu kadar fark olunca yedirememek elde değil.'

@samsungmania
Keşke o mesajı ciddiye almasaydın kardeşim.Ben almadım açıkçası.Cevap yazmana değmezdi.Tartışma çıkarmaya çalışıyor.

O değil Anubis o kadar uğraşıyor konu kilitlenecek

Nokia'nın yeni çıkan e7 modeline bi bakın.
Fiyat:1446 TL
İşlemci:Arm11 680mhz Ram:250mb

Ben buna kızıyorum.Elalem çift çekirdekte ghz işlemciler kullanıyor,Nokia hala 3 sene öncesinin işlemci/ramini kullanıyor.Bir de utanmadan bir dünya para istiyor.1ghz/512 mb olsa bari en azından.

tamam yazmıcam,o değil kodlama muhabbeti çıktı bende ona sinir oluyorum ,yok oyunlar symbiana göre kodlanıyomuş o zaman nokia niye windowsla anlaştı kodlayacak adammı kalmadı symbiana madem herşey sizin dediğiniz gibi niye windows muhabbeti çıktı ortaya ,gitsin meego gibi 10 numara işletim sistemi var gitsin onu geliştirip ona kodlasın ona bişey dedem çünkü mühendislik harikası bir sistem

• Beğen
Tepkiler: aybek1453

Üst Alt