Arkadaşlar Nokia 5800 XM aliyimi..? tavsiye edermisiniz iyi cihazmi ?!?

Sponsorlu Bağlantılar

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Bu işin sonu nereye varacak gerçekten çok merak ediyorum.NOKIA fanı kendi içinde kavga ediyor:ehe.Konuyu açan arkadaş en iyisi buldugu bilgileri bir kaç farklı sitede konu açıp teyit ettirmeli yada kendisi incelemeli.İnternet sitelerinde aldıgın bilgiyi kesinlikle birkaç yerde teyit ettirmelisin
Örnekmi;
Maxicepte konu açmışlar telefonun işlemci ve ram oranları diye.6680 ini gördüm yanlış hatırlamıyorsam 206 arm j işlemci 22 mb ram diyede yazmışlar güvendim ve gittim aldım eve geldim birkaç gün sonra fark ettiğimde cihazın ortalama 5.5 mb ram vardı:off:ikinci elde aldın adam sırf bu sebebden alırmı? işin garip yani o bilgi hala orda duruyor.Birçok telefonada çift çekirdek yazmışlar konu 2008 demi ne açılmış şuan bile çift işlemci çoğu telefonda yokken 2008de hep çift çekirdek işlemcili telefonlar vardı:vur bence herkes beğendiği telefonu 5800 ile karşılaştırma yapan sitelere bakıp postta link atsın.Zira bu konu yoksa 1 haftada 50 sayfayı bulur

NOT:Türkiye de ki GSM Forumları büyük büyük oranda NOKIA fanı üzerinde döndüğü için (kısmende IPHONE) bu tip karşılaştırma yapmazlar.Teknoloji konusunda ancak UGANDAYLA yarışabildiği için Türk forumları oyuzden yabancı sitelerde arastırma yapmayı daha uygun gördüm

5800 V.S P1İ

N958GB V.S 5800 XM

Bu begendiğim iki telefonu 5800 için yurt dısındakı teknoloji sitelerinde karşılaştırdım.Sende okuyacaksınki 2007 yılında çıkan bir P1i bile 5800 a tercih edilebilmiş.Tekrar söylüyorum elime alıp incelemedim ama yakın cevremdeki inceleyen 2 arkadaş ve birçok siteler 5800 için pek iyi yorumalr yapmıyor.Bu konuda yazdıgım son mesaj benim oyum ret yonunde sana tavsiyem asla bir siteye takılıp kalma ya yanlış yada eksik bilgiler veriyor.Her kafadan bir ses çıkar eli olan klavyeye kuvvet yazar.Bir örnek daha core2du ve dual cpu arasındaki farkı anlamak için araştırma yapıyordum sancar55 nickli uyeyın yazdıgına dikkat et İ7 işlemci 7 çekirdekliymiş:ehe ve bu yorumu bir teknoloji sitesinde okuymak ise dahada düşündürücü

son sözüm bu posta bile artık bakmaman 1 hafta için 50. sayfaları görür üyenin biri çıkar 5800 güzel diğeri çıkar sakın alma der olaya bilimsel verilerle özellikle Türk forumlarında karşılaştırmaları bulamazsın saygılarımla

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
Bu işin sonu nereye varacak gerçekten çok merak ediyorum.NOKIA fanı kendi içinde kavga ediyor:ehe.Konuyu açan arkadaş en iyisi buldugu bilgileri bir kaç farklı sitede konu açıp teyit ettirmeli yada kendisi incelemeli.İnternet sitelerinde aldıgın bilgiyi kesinlikle birkaç yerde teyit ettirmelisin
Örnekmi;
Maxicepte konu açmışlar telefonun işlemci ve ram oranları diye.6680 ini gördüm yanlış hatırlamıyorsam 206 arm j işlemci 22 mb ram diyede yazmışlar güvendim ve gittim aldım eve geldim birkaç gün sonra fark ettiğimde cihazın ortalama 5.5 mb ram vardı:off:ikinci elde aldın adam sırf bu sebebden alırmı? işin garip yani o bilgi hala orda duruyor.Birçok telefonada çift çekirdek yazmışlar konu 2008 demi ne açılmış şuan bile çift işlemci çoğu telefonda yokken 2008de hep çift çekirdek işlemcili telefonlar vardı:vur bence herkes beğendiği telefonu 5800 ile karşılaştırma yapan sitelere bakıp postta link atsın.Zira bu konu yoksa 1 haftada 50 sayfayı bulur

NOT:Türkiye de ki GSM Forumları büyük büyük oranda NOKIA fanı üzerinde döndüğü için (kısmende IPHONE) bu tip karşılaştırma yapmazlar.Teknoloji konusunda ancak UGANDAYLA yarışabildiği için Türk forumları oyuzden yabancı sitelerde arastırma yapmayı daha uygun gördüm

5800 V.S P1İ

N958GB V.S 5800 XM

Bu begendiğim iki telefonu 5800 için yurt dısındakı teknoloji sitelerinde karşılaştırdım.Sende okuyacaksınki 2007 yılında çıkan bir P1i bile 5800 a tercih edilebilmiş.Tekrar söylüyorum elime alıp incelemedim ama yakın cevremdeki inceleyen 2 arkadaş ve birçok siteler 5800 için pek iyi yorumalr yapmıyor.Bu konuda yazdıgım son mesaj benim oyum ret yonunde sana tavsiyem asla bir siteye takılıp kalma ya yanlış yada eksik bilgiler veriyor.Her kafadan bir ses çıkar eli olan klavyeye kuvvet yazar.Bir örnek daha core2du ve dual cpu arasındaki farkı anlamak için araştırma yapıyordum sancar55 nickli uyeyın yazdıgına dikkat et İ7 işlemci 7 çekirdekliymiş:ehe ve bu yorumu bir teknoloji sitesinde okuymak ise dahada düşündürücü

son sözüm bu posta bile artık bakmaman 1 hafta için 50. sayfaları görür üyenin biri çıkar 5800 güzel diğeri çıkar sakın alma der olaya bilimsel verilerle özellikle Türk forumlarında karşılaştırmaları bulamazsın saygılarımla

Haklisin , mesajinin hepsini okumadim uzun oldugu için arkadaş her şeye ragmen soruşturmakta fayda var ben bu sitede çok gezdim bence türkiyenin en iyi cep telefenu sitesi istedigin her şey var.saygilarimla

milestone

milestone

Üye
Şubat ayında 482 TL 8 taksit e vatan bilgisayardan almıştım.

Telefonda Wi-fi,Symbian,Xpress music,kamera ve 8 GB kart beni tatmin ediyor bu fiyata.

Sonuç olarak, Telefonu beğenmeyip i phone al diyenlere şaşıyorum.

Elinizde opel alabilecek paranız vardır.Yada VW ... Abi napcan onu git ferrari al demekle birebirdir.

iphone önemli konularda + sını herkes zaten biliyor. Anlamsız yorum yazanları merak ediyorum.

Sonuçta çoğumuz aldığımız telefonu hevesle günde çok saatler geçirirken, ilerleyen periyotlarda günde 1 saat bile uğraşmıyoruz. İphone alınca 24 saatin onla mı geçiyor ?

Ayrıca batarya tüm telefonların ortak sorunudur, ne kdar çok fonksiyon o kadar çok harcama demek. Ben ışık sensörünü kısıp orta derece kullanım ile 3 gün v50 ile dayanıyor.

iphone da yükle oyunları 12 -14 saat aralıksız kullandın mı uyarı veriyor. Sonuç kullanmaya bağlı neyi alırsan al şarj sorunu hepsinde var.

3 tane 5800 parasına iphone almanın mantığı teknik olarak nedir ? tamam tasarım dı hava atcam derseniz sosyolojik olarak anlarım.

Karar senin, iphone da seni tatmin etmeyen bir durum çıkarsa sana 5800daki hatanın 3 katı kadar can sıkar böyle düşün.

çok güzel yazmışsın arkadaşım,teşekkürler

yorgunazrail

Üye
sırtında bi aküyle gezmek istiyosan al.şarj dayanmıyo

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
Birşey sorucam arakadaşlar nokia 5800 in yeni serisinde kutu içinden bir sürü malzeme kaldirilmş ornegin kilif..ve daha fazlasi bu ne kadar dogru ? Yeni alan arkadşlar var bir zahmet kutunun tam olarak içinde ne olup olmadigini yazrsa süper olur ....

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
e hani narde cevap .... ??

GANG BANG

GANG BANG

Üye
Birşey sorucam arakadaşlar nokia 5800 in yeni serisinde kutu içinden bir sürü malzeme kaldirilmş ornegin kilif..ve daha fazlasi bu ne kadar dogru ? Yeni alan arkadşlar var bir zahmet kutunun tam olarak içinde ne olup olmadigini yazrsa süper olur ....

kutu içeriğinin azaltıldığı doğru.ztn telefonun fiyatıda o yüzden bu kdr ucuzladı.son serilerin kutu içeriğini nokianın resmi sitesinde görebilirsin.

WitchKing

Üye
ben al derim ama kendin bilirsin ya 5800 yada n97 al

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
kutu içeriğinin azaltıldığı doğru.ztn telefonun fiyatıda o yüzden bu kdr ucuzladı.son serilerin kutu içeriğini nokianın resmi sitesinde görebilirsin.

Sağol Ara$tiriracgm, fiyatinin gitikçe inmesinda zaten bir gariplik vardi bir cihazin bu kadar çabk ucuzla$tigi nerde görulmu$ ki ?, bakalim daha neler çikarticak içinden bu nokia hayirsizi ...!??

GANG BANG

GANG BANG

Üye
Sağol Ara$tiriracgm, fiyatinin gitikçe inmesinda zaten bir gariplik vardi bir cihazin bu kadar çabk ucuzla$tigi nerde görulmu$ ki ?, bakalim daha neler çikarticak içinden bu nokia hayirsizi ...!??

burdan kutu içeriğine bakabilrsin.

resmigenc

resmigenc

Üye
Almazsan pişman olursun canım karfeşim durduğun kabahat...

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi

enjo3

Üye
almışken daha iysini al bence sonra pişman olma

GIRISKAN

Üye
ne almayı planlıyosunki 1500e iphonemi?
350 tl ye 6330 gibi bişeymi?
ben 1 ay önce alıcaktım temmuzda alırım dedim dayanamadım gittim aldım cok ama cok begendim telefonu..
Samsungun bi telefonunu görünce tereddüte düştüm 430 lira gibi bi fiyattı ama gps ve ovisi yok..
5800 en cok hosuma giden özelligi..
1)kulaklıkla müzik dinlemesi harika vazgecemezsin
2)ses cıkısı cok iyi
3)geniş ekranı sayesinde youtube-facebook falan videoları iyi izleyebilirsin
4)hemen her gun kulalndıgım özelligi ve bayıldıgım özelligi ise SESLİ GPS(gecen ay sırf 250 liraya gps alıcaktım iyikide almamısım)
bu arada fiyata bakma kutu içerigine göre degişir fiyatı ve aldımı kasko yaptırmayı unutma

ve78el

ve78el

Üye
arkaşım sen benim sözümü dinle 5800 alma bak ben kullanıorm ama önermiorm bu günlerde dokunmatikler arasında kapasitif dokunmatikler alınır parana göre kapasitif bul ve bence onu al samsungda bazı modeller var 5800 la herşeyi nerdeyse aynı ,tek farkı kapasitif dokunmatik olması

enjo3

Üye
çok sıkıcı gelmeye başladı bana daha yeni modeller çıkacak onları bekle istersen

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
ne almayı planlıyosunki 1500e iphonemi?
350 tl ye 6330 gibi bişeymi?
ben 1 ay önce alıcaktım temmuzda alırım dedim dayanamadım gittim aldım cok ama cok begendim telefonu..
Samsungun bi telefonunu görünce tereddüte düştüm 430 lira gibi bi fiyattı ama gps ve ovisi yok..
5800 en cok hosuma giden özelligi..
1)kulaklıkla müzik dinlemesi harika vazgecemezsin
2)ses cıkısı cok iyi
3)geniş ekranı sayesinde youtube-facebook falan videoları iyi izleyebilirsin
4)hemen her gun kulalndıgım özelligi ve bayıldıgım özelligi ise SESLİ GPS(gecen ay sırf 250 liraya gps alıcaktım iyikide almamısım)
bu arada fiyata bakma kutu içerigine göre degişir fiyatı ve aldımı kasko yaptırmayı unutma

Teşekküler , o yazdigin telefonlardan hiç birisini almayi pilanlamiyorum zaten konuyu 5800 için açmişim amacim belli , ben bu telefona neden bu kadar düşkün oldum kendimde bilmiyorum bakinca sanki beni kendisine çeken bir şey var gibi gibi görüyorum güzel yorum geldikcede hevesim dahada articak , iyice bir araştirdiktan sonra kismetse alicam inşallah .

Üst Alt