Arkadaşlar Nokia 5800 XM aliyimi..? tavsiye edermisiniz iyi cihazmi ?!?

Sponsorlu Bağlantılar

laveled

laveled

Üye
Heralde ilk defa bir telefona bakıyor... Güneş ışığının vurduğu her türlü cam yüzeyde renkleri görmek insan gözü açısından zorlaşır. Güneş ışığı her türlü kaynaktan daha sağlam yansıma yapar. Abuk sabuk şeyler yazmayın insanın aklını bulandırmayın. Ericcson SH668'dan Bugünkü çıkan son model telefona kadar bütün hepsinde durum buydu bu ekranla ilgili değil Güneş ve İnsan gözü ile ilgili bir durum.

Ekranı parmaklarla kullandığımızdan parmak izi tutuyor onu da arada bir silersiniz hatta Invisıble Shield tavsiye ederim ben kullanmadım 6 Ayda 2-3 kılcak çizik oluştu. Onlar da muhtemelen Sonic oynarken oldu çok abanmıştım ekrana :D

arkadasim bundan once 6630 7610 3120 n95 kullandim we hicbirinde ekran bu kadar parlamiyordu arkadsimin iphonesinde hc parlama yok

erkara_64

arkadasim bundan once 6630 7610 3120 n95 kullandim we hicbirinde ekran bu kadar parlamiyordu arkadsimin iphonesinde hc parlama yok

arkadaş sanırım ilk cihazı ericsondu son cihazıda bu olsa gerek:)

teknoloji sitesinden alıntı:AMOLED’leri 160 derece üzeri açılarda (yatay-dikey) bile izlediğinizde neredeyse hiç renk-görüntü bozulmasıyla karşılaşmıyorsunuz ve güneş ışığı gibi parlak ışık altında çok daha iyi (LCD’lere göre) görüntü sağlıyorlar.
bidim kadarıyla da son çıkan cihazlar amoled geliyor:)neden firmalar amoled ekran çıkarayım diye uğraşıyorlar merak ettim şimdi:)

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Baştan sona kadar yorumları okudum.harbiden cihaza bakınca albenisi çok ama NOKIA fanları bile bu cihazı kötülüyorsa uzak durmakta yarar var diye düşünüyorum.Ben telefonu alıp incelemedim ancak inceleyen yakın arkadaşlarımda olumsuz şeyler söyluyor.Size şöyle özetliyeyim bir arkadaşım 5800 ı incelemiş.Sonradan Benim sony Ericcson P1i inceledi ve dokunmatik konusunda benim cihazıma geçilecegını yani P1i nin daha iyi dokunmatiği oldugunu soyledi.P1i ise 2006-2007 yılında çıktı yani 3.5 yıllık bir cihazın dokunmatiğine dahi geçiliyorsa o telefonu sadece bu yuzden bile ben almam.Benım oyum dokunmatik tutkun yoksa o paraya N95 8gB almandır.karar senin ama aldıktan sonra da "DOKUNAMAMA" tehlikeside yok değil

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
erkara senin önce ne kullandığından bi emin olalım ona göre devam ederiz;) iPhone şu ana kadar hiçbir modelinde AMOLED ekran kullanmadı neyden bahsediyorsunuz siz ;) Son modeller dediğin modeller şu an çok yaygın olmamakla birlikte AMOLED ekran kullanan modeller de sayılacak kadar kısıtlı burada 5800XM gibi 500TL civarı fiyattaki bir modelden bahsediyoruz. Ucuz bir telefonda var diye karşıma getirceğinizi şimdiden görüyorum;) Ekrandaki derece ile renk kaybı kullanılan kaplama ile alakalı bir durum. Baktığın telefonun iPhone olduğuna emin ol iPhone 3Gs'yi donanımsal olarak her yönüyle inceledim güneş vurduğunda o ekran da 5800XM kadar görünmüyor sen rahat ol.

wecisie senin saydığın modeller de n95 Hariç hepsi 4096 renk kapasitesine ve ana ekranı ile kapak ekranı arasında 2-3mm boşlukta ekranı olan modeller kapağı çıkar güneş altında 5800XM ile aynı açıya al o ekranı da bu şekilde görürsün.

İlk Cihazım Ericcson değildi ama son cihazım uzun bir süre kullanacağım 5800XM ;)

Kacaksevgilim'e n95 8GB konusunda katılıyorum o cihazın kızak dışında hiçbir problemini görmedim.

laveled

laveled

Üye
arkadaş sanırım ilk cihazı ericsondu son cihazıda bu olsa gerek:)
teknoloji sitesinden alıntı:AMOLED’leri 160 derece üzeri açılarda (yatay-dikey) bile izlediğinizde neredeyse hiç renk-görüntü bozulmasıyla karşılaşmıyorsunuz ve güneş ışığı gibi parlak ışık altında çok daha iyi (LCD’lere göre) görüntü sağlıyorlar.
bidim kadarıyla da son çıkan cihazlar amoled geliyor:)neden firmalar amoled ekran çıkarayım diye uğraşıyorlar merak ettim şimdi:)
kullandığım cihazları yazdımda 5800 ekranı bildiğm kadarıyla amoled değil

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
madem illaki nokıa kullanacaksan x6 al derim arkadaş...5800 dokunmatiği adamı felç ediyor bence sen önce lg dokunmatik telefonları al eline bi incele sonra karar ver derim.5800 çin telefonlarında ki dokunmatiğin gelişmiş hali bence:))telefonun özelliklerine itirazım yok bu fiyata güzel cihaz ama secenekler varken kesinlikle bir daha almam....aldım ve hata ettim nokia kendisi bile onayladı ki para iadesi yaptı.yoksa bu memlekette servis durumları malum hepimiz biliyoruz..ve konu açtım cihaz sürekli resetleniyor diye ben program tema vs şeyler atıp cihaz sürekli reset atacaksa gider s40 alır keyfime bakarım.nokia ya karşı düşmanlığımda yok aksine n95 vardı super cihazdı...yani kısacası arkadaş bence telefoncuya git ve herşeyini iyi incele ve öyle karar ver bizler ne desek olmaz..

Sagol , ama söyligicam bir kaç şey var :
Okadar param olsaydi hiç durmaz nokia x6 alirdim neyse bunu brakalimda .,.
Dokunmatik demişsin v50 yi yükleyen herkes süper diyor yani sen yükledin mi ?
Restleme olayida tamamen çözülmuş son sürümle .
N95 te çok iyi cihaz evet

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
zaten orta ve ucuz segmentte önerebileceğim 2 telefon var
birisi N95 8GB diğeri uzun uzun yıllara rağmen P1i

ŞUNLARDAKİ ASALET BİLE YETER BE:)

postu kastırdık biraz ama olsun

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Murat en iyisi sen eline bir kağıt kalem al aklındaki tüm modelleri oraya yaz sonra her modelin altına aklına takılan soruları yaz hepsini deneyerek sorularına cevap ara. Sorularını cevaplayan ve beklentilerini en iyi karşılayan telefonu al. Burdaki gidişat bana pek iyi gelmiyor...

erkara_64

Murat en iyisi sen eline bir kağıt kalem al aklındaki tüm modelleri oraya yaz sonra her modelin altına aklına takılan soruları yaz hepsini deneyerek sorularına cevap ara. Sorularını cevaplayan ve beklentilerini en iyi karşılayan telefonu al. Burdaki gidişat bana pek iyi gelmiyor...

yılmaz kardeş bence sen de okuduğunu bi iyi anla derim benim ekran konusunda ıphone die bi laf çıkmadı ağzımdan ayrıca ıphonem de yok

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
arkada$lar gitikçe komikla$iyor burasi biraz ciddi olalim lütfen kimse yanli$ anlamasin

erkara_64

arkada$lar gitikçe komikla$iyor burasi biraz ciddi olalim lütfen kimse yanli$ anlamasin

arkadaşım kısacası sana tavsiyem biraz daha sabret x6 al..5800 donanım olarak harika cihaz ama dokunmatiği bence hiç iii değil varsa imkanın telefoncularda x6 var 5800 ile karşılaştır ne kadar fark var anlarsın ben bizzat denedim x6 yı..ama bütcem bu kadar diorsan da bence fazla düşünme al ama almadan önce iyice incele cihazı

laveled

laveled

Üye
arkadaşm bu sitede belki yardımcı olur

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
arkadaşım kısacası sana tavsiyem biraz daha sabret x6 al..5800 donanım olarak harika cihaz ama dokunmatiği bence hiç iii değil varsa imkanın telefoncularda x6 var 5800 ile karşılaştır ne kadar fark var anlarsın ben bizzat denedim x6 yı..ama bütcem bu kadar diorsan da bence fazla düşünme al ama almadan önce iyice incele cihazı

Güzel kardeşim X6 ile 5800XM dokunmatikleri arasında değil fark UÇURUM VAR. Senin yaptığın Siyah ile Beyazı karşılaştırmak gibi birşey. X6 her yönü ile 5800XM'den daha iyi ve daha farklı bir segmentte. 5800XM'nin dokunmatiği tabiki X6'dan kötü olacak. Herşeyden önce en büyük farkları 5800XM Resistive ekran kullanırken X6 Capacitive ekran kullanır bu bile dokunmatik hassasiyetinde uçurum yaratır.

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
Hepiniz sagolun , bir orta yol bulamadigim için bu mevzuda ba$ka kullanicilardan yorum beklemeye kararliyim...gelsin mesajlar !?

erkara_64

değerli kardeşim bende 5800 aldım 3 ay oldu bende büyük heveslerle almıştım sana diyorum ki şu anda piyasada x6 750 tl civarında biraz daha beklersen x6 al ama o kadar imkanım yok diyorsan da kesinlikle 5800 alabilirsin ama dokunmatiği ne kadarda yazılımla hassaslaştırılmaya çalışılsada x6 daki verimi alamazsın dediğim gibi git bi telefoncuya ikisini bir dene bence...işletim sistemleri vs aynı..

bettacı

Üye
alın dokunmatiği herseyi gayet güzel.kamerası bazen biraz bulanık çekebiliyor ama.

Albert Einstein

Albert Einstein

Üye
Ben alderim Çünkü bir çok arkadaşımda bu telefondan var ve çok memnunlar sesi olsun görüntüsü olsun herşeyiyle bir bütün telefon almanı tavsiye ederim .

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi
değerli kardeşim bende 5800 aldım 3 ay oldu bende büyük heveslerle almıştım sana diyorum ki şu anda piyasada x6 750 tl civarında biraz daha beklersen x6 al ama o kadar imkanım yok diyorsan da kesinlikle 5800 alabilirsin ama dokunmatiği ne kadarda yazılımla hassaslaştırılmaya çalışılsada x6 daki verimi alamazsın dediğim gibi git bi telefoncuya ikisini bir dene bence...işletim sistemleri vs aynı..

değerli kardeşim bende x6 i alicak para olsaydi tabiki alirdim ama ben daha 5800 alicak parayi bile birktiremem zor ben türkiyede degil irakta ya$yorum erbil $ehrinde durumlar çok farkli burda , x6 burda 400 dollaridan fazla fiyati ama nokia 5800 fiyati 250 dollar gittikçede ücuzla$yor ...

erkara_64

kardeşim o zaman bence hiç zaman kaybetme 5800 al...fiyat performans orantısı ideal bir cihaz:))

Murad4

Murad4

Üye
    Konu Sahibi

Üst Alt