yeni lumia en büyük eksiklik

Sponsorlu Bağlantılar

zorbaa

Üye
reader degil player yok

n000k

n000k

Üye
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
adode flash playeri neden tartismiyoruz da radyoya takilip kalmissiniz onu anlayamadim acikcasi

adobe resmi olarak mobil cihazlar icin flash playeri geliştirmeyi birakti. Mevcut cihazlar icin lisanslanan surumler de belli bir sure sadece guvenlik aciklari konusunda guncellenicek. Yani microsoft veya uretici firmalarin buna android ve ios da dahil artik flash player lisanslamalari mumkun degil. Burada wp8in avantaji win8 ile ayni cekirdegi kullanmasindan dolayi flash playerli pc surumu bir tarayici cok kolay bir şekilde wp8e uyarlanabilir. Aslinda bunun cok da tartişilicak bir durumu yok. Adobe mobil cihazlar icin flash player yerine html5'in daha saglikli oldugunu aciklamişti zaten.

• Beğen
Tepkiler: n000k

zorbaa

Üye
ilerleyen zamanlarda gorecez bakalim bu eksiklikler giderilecek mi :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ilerleyen zamanlarda gorecez bakalim bu eksiklikler giderilecek mi :)

flash player bir eksiklik degil ki. Cunku geliştirilmesi 15 agustos itibariyle durdu. Flash playerin surekli guncellenmesi gerektigini duşunursek yakin zamanda symbiandaki flash lite4e doner. Ayrica tarayiciyi yavaşlattigi ve aşiri batarya tukettigi de biliniyor. O yuzden html5 daha iyi sonuclar veriyor.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
günde kaç dakika veya saat radyo dinliyorsun? Veya öyle bi telefon alıpta o telefonu internetsiz mi kullanıyorsun. Artık herşey internet üzerinden yapılabiliyor zaten. Çin mali cep telefonlarında tv özelliği var diye şimdiye kadar kim bi iphone 4s veya galaxy s3 te tv özelliği yok diye şikayet etmiş ki :hmmm gerekte yok zaten çünkü artık internet üzerinden bu tür şeyler çok kolay şekilde giderilebiliyor. Öyle bi telefonu internetsiz kullanmak olmayacağı için ben hiçbir sorun görmüyorum.

:oke:

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

flash player bir eksiklik degil ki. Cunku geliştirilmesi 15 agustos itibariyle durdu. Flash playerin surekli guncellenmesi gerektigini duşunursek yakin zamanda symbiandaki flash lite4e doner. Ayrica tarayiciyi yavaşlattigi ve aşiri batarya tukettigi de biliniyor. O yuzden html5 daha iyi sonuclar veriyor.

Ki Wp8'in HTML5'teki başarısı belii...

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
[ENGİN];5223177' Alıntı:

yaani html5 flash player den daha iyi

eee mesela bazı sitelerden gidip flash player olmayan telefondan video izlemeye çalıştığında flash player yok indirin diye uyarı veriyor. Yani html5 destekli siteler farklı değil mi :allalla:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
flash player isteyen videolari acamazsiniz fakat artik siteler html5e gecmeye başladi.

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
flash player isteyen videolari acamazsiniz fakat artik siteler html5e gecmeye başladi.

o da doğru da flash player isteyen siteler çok fazla olduğu için daha avantajlı. Ayrıca html5 li sitelerin yaygınlaşması bayağı sürer.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

o da doğru da flash player isteyen siteler çok fazla olduğu için daha avantajlı. Ayrıca html5 li sitelerin yaygınlaşması bayağı sürer.

sürmez bence adobe flash player desteğini kesince siteler mecbur html5 e geçmek zorunda yoksa kendilerı kaybeder sonuçta tüm işletim sistemlerini kapsıyor

zorbaa

Üye
bana gelecegin teknolojisi gerekli degil suan icin ihtiyacimi karsilamasi onemli iphone ciktiginda Bluetooth ile dosya gonderme olmamasi olayina dondu gerci nokiada ayni seyi yapti Ama hadi neyse bu biraz seye benziyor elektrikli araba alip her yere gidememeye benziyor :)

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
[ENGİN];5223269' Alıntı:

sürmez bence adobe flash player desteğini kesince siteler mecbur html5 e geçmek zorunda yoksa kendilerı kaybeder sonuçta tüm işletim sistemlerini kapsıyor

o da bi avantaj :evet:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
bana gelecegin teknolojisi gerekli degil suan icin ihtiyacimi karsilamasi onemli iphone ciktiginda Bluetooth ile dosya gonderme olmamasi olayina dondu gerci nokiada ayni seyi yapti Ama hadi neyse bu biraz seye benziyor elektrikli araba alip her yere gidememeye benziyor :)

Telefon kullanıcısıysan yapacak bir şeyin yok.Android'tekide bir kaç ay sonra yetersiz kalacak zaten.

zorbaa

Üye
bir kac sonra da yeni telefonlar cikar zaten ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bir kac sonra da yeni telefonlar cikar zaten ;)

ama onlarda da flash player olmayacak. Zaten hicbir telefon butun ozellikleri icerisinde barindirmaz. Mumkun olsa bile firmalar bunu yapmaz. Ayrica radyo konusuna donersek biliyorsunuz fm alici ve verici bulunan cihazlardan %5 extra vergi aliniyor ki bu da 35-40$ gibi bir fark yapar.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

ama onlarda da flash player olmayacak. Zaten hicbir telefon butun ozellikleri icerisinde barindirmaz. Mumkun olsa bile firmalar bunu yapmaz. Ayrica radyo konusuna donersek biliyorsunuz fm alici ve verici bulunan cihazlardan %5 extra vergi aliniyor ki bu da 35-40$ gibi bir fark yapar.

Sonrada vay efendim bu cihaz neden pahalı Nokia batmayı hakediyor, batsın dersiniz :kıskıs:

Üst Alt