Lumia 950 ve Lumia 950 XL, 10 Ekim’de Duyurulabilir!

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Lumia 950 ve Lumia 950 XL, 10 Ekim’de Duyurulabilir!
Microsoft’un yeni amiral gemileri Lumia 950 ve Lumia 950 XL’nin duyuru tarihi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.


Microsoft’un Windows Phone platformunda uzun süredir oluşan üst seviye akıllı telefon boşluğunu doldurmaya hazırlandığı Lumia Talkman ve Lumia Cityman kod Lumia 950 ve Lumia 950 XL’nin duyuru tarihi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Gelen yeni iddiaya göre Lumia 950 ve Lumia 950 XL’nin tanıtımı 10 Ekim tarihinde yapılacak.

Bu iddianın haberimize konu olmasının nedeni ise iddianın sahibinin twitter üzerinde paylaştığı bilgilerle teknoloji dünyasının güvenini kazanan Evan Blass’ın ait olması. Evleaks kullanıcı adı ile twitter’da paylaşım yapan Evan Blass, Wmpoweruser.com adlı Windows ve Microsoft odaklı haber haberler yayınlayan internet sitesinde misafir editör olarak bir makale yayınladı. Bu makalesinde Microsoft ve Lumia cihazları hakkında fikirlerini paylaşan Evan Blass, Microsoft’un yeni amiral gemi akıllı telefonlarının tanıtım tarihi hakkındaki “tahminlerini” de açıkladı. İşte Evan Blass’ın (evleaks) makalesinden satır başları:

MİCROSOFT’UN CEP TELEFONU DİZAYNI KONUSUNDAKİ GEÇMİŞİ ÇOK KISA
Yazılım merkezli şirketin cep telefonu dizaynı ve üretimi konusundaki geçmişi çok zayıf ve kısa… Hatta Finli Nokia firmasının Meego sistemli N9 günlerinden kalan polikarbonat zihniyetine sıkı sıkıya bağlı cihazlar kolunun satın alınmasıyla da bu durum değişmedi.

Nokia’nın alınmasından bu yana neredeyse sürekli orta ve giriş seviyesine odaklanan Lumialar nedeniyle, Redmond’un kendi ana markası altında ilk Lumia amiral gemilerini nasıl çıkaracağı belirsizdi. (En son amiral gemi Lumia 930 çıkalı bir yıldan fazla oldu ve şu an belli pazarlarda satışı durduruldu bile. Yani şu an satışta olan bir amiral geminin yokluğu fazlasıyla hissediliyor)

LUMİA 950 VE LUMİA 950 XL 10 EKİM’DE TANITILACAK
Umut verici söylentiler bu geniş ekranlı (10 Ekimde Lumia 950 ve 950 XL adıyla tanıtılacak olan Talkman ve Cityman kod adlı) cihazların en sonunda plastik yapıdan kurtulacağı yönündeyken, en son sızan bilgiler son kalan umutları da yerle bir etti.



Beklendiği gibi sızan cihaz görsellerine karşı gelen tepkiler, koyu Windows fanatiklerinin pek çoğu da dahil olmak üzere genellikle negatif oldu.

Teknik olarak, bu cihazlar üzerinde tartışılabilecek çok fazla bir şey yok. En azından, iris tarayıcı biyometrik kimlik ve dock istasyonuyla bilgisayar olabilme gibi birkaç önemli teknolojik gelişme sunuyor.

ARTIK iPHONE ÖNCESİ ÇAĞDA YAŞAMIYORUZ
Ancak artık piyasanın o kaydıraklı kalın Windows Mobile cihazlarla dolu olduğu iPhone öncesi dönemde değiliz. Kişinin Windows bağımlısı olması durumunda bütün umutlarını yaslayabileceği tek bir üretici olduğu gerçeğini bir yana koyarsak; genel olarak bugünün telefon tüketicisi, seçimini rekabetin belirlediği altın bir çağda yaşıyor.



Sancılı satın alma sürecinden beri kat be kat güç kaybeden, zor durumdaki cihazlar bölümü üzerinde oldukça fazla baskı var. Ve böylesine hengame içinde olan, çalışanların işsizler ordusuna katılan arkadaşlarını ve işçilerini izlediği, sıradakinin kendisi olacağını düğündüğü bir cihazlar bölümünden, özellikle de üst segmentte böylesine sönük telefonlar çıkması sürpriz mi sizce?

Elbette Windows fanları, küçük pazar payına sahip herhangi bir platform üyesinin yaşadığı gibi, bugünlerde zorlu bir mücadele içindeler. Yalnızca çok geniş durumdaki Android ve İOS ve onların geniş mağazalarının oluşturduğu baskı değil, aynı zamanda içinde bulundukları platformun geliştiricisinin kendilerini maruz bıraktığı monopolistik durumla yüzleşme de söz konusu.

Bu bir tüketici için çok kötü bir durum ve bu durumdan kurtulmak istemesi oldukça mantıklı ve mazur görülebilir. Ne de olsa çok sevilen ancak pek popüler olmayan bir sistemde son direnen adama ödül vermiyorlar.

Sonuç olarak burada gelmek istediğim nokta, özellikle cihazları yapan kişilerin yaşanması zor bir ortamda bu cihazları yapmaya zorlandıkları göz önüne alındığında, fanatiklerin gelecek olan bu cihazlara karşı olan yoğun eleştirilerinin biraz olsun yatışmasını sağlamak.

Windows aşığı yahut Nokia bağımlısı olun veya olmayın, Espoo’daki (Nokia’nın finlandiyadaki merkezi olan yer) ekibe, iş durumları ve iş ortamları hiç olmadığı kadar kargaşa içindeyken 10 numara cihazlar üretmek gibi gerçekleştirilmesi neredeyse imkansız bir görev yüklendiğini aklınızdan çıkarmayın.

SON KARARINIZI VERMEDEN ÖNCE GERÇEK CİHAZLARI GÖRENE KADAR BEKLEYİN
Ayrıca son kararınızı vermeden önce, cihazları gerçek anlamda görene kadar bekleyin. Sızıntılar her zaman %100 doğru olmayabiliyor, ayrıca resimlerde sanki kullanılmayacak derecede sönük görünebiliyor. Windows Phone sevginiz sizi bugüne kadar sisteme sadık tuttu, o yüzden Microsoft’a şu durumda elinden gelenin en iyisi olan ve gelecek ay gün yüzüne çıkaracağı bu gecikmiş cihazları sergileyecek fırsatı verecek kadar bekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Çok önemli tespitler ve samimi açıklamalar içeren bu makale, aslında Microsoft’un Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın almak zorunda kalmasının ardından yaşadığı zorlu süreci de ortaya koyuyor.

http://www.maxicep.com/cep-telefonl...a-950-xl-10-ekimde-duyurulabilir-h205720.html
 
  • Beğen
Tepkiler: hasan3472ty


hasan3472ty

hasan3472ty

Üye
Bir hikaye olmuş .
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
950XL COK iyi abi yaa
 


Üst Alt