[Yeni Adreno Grafik Kartı Sürücüleri][NEW GPU DRİVER]Daha fazla grafik performansı,Daha akıcı arayüz

Sponsorlu Bağlantılar

murat_3230

murat_3230

Üye
kardeşlm bu commiti nedir eklemiş olduğun...

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
kardeşlm bu commiti nedir eklemiş olduğun...

commit=kod değişikliği
herhangi çalışılan bir proje üzerinde bir değişiklik yapıldığında(güncelleme) yapılan değişiklik github'da(veya diğer servislerde mesela bitbucket,gerrit falan) commit adıyla yayınlanır
open source üzerinde çalıştığımız için her yaptığım değişikliği paylaşmak mecburiyetindeyimdaha az şarjı tüketmesi için panelin voltajını düşürdüm

şuanlık kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım şuana kadar(parlaklık ve diğer parametreler bazında)

merak ettiğim şey ise acaba voltajı yarı yarıya düşürebilirmiyiz(tabikide düşürürüz :) cümlemi düzeltiyim voltajı yarı yarıya düşürdüğümüzde kernel boot olurmu?ekran açılır mı? )

eğer açılırsa o zaman işte artık şarj problemimiz olmayabilir(mesela ekran açıkken 4 saat gidiyorsa voltajı yarı yarıya düşürdüğümüzde 8 saat gidecek:))

diğer değişiklikler:
-boot hızı geliştirildi(ramdisk üzerinden )
-Tam fonksiyonel bir kamera ve video işlemleri için 340 mb ram'i tercih ettim
-kgsl sürücüleri(kernel içindeki gpu sürücüleri) CodeAuroraForum kk2.7 branş kernele güncelledim

bu kadar

hayırlı akşamlar

• Beğen
Tepkiler: yokartk, alieroglu04, ONUR5544 ve 4 diğerleri
aJHier

aJHier

Üye
commit=kod değişikliği
herhangi çalışılan bir proje üzerinde bir değişiklik yapıldığında(güncelleme) yapılan değişiklik github'da(veya diğer servislerde mesela bitbucket,gerrit falan) commit adıyla yayınlanır
open source üzerinde çalıştığımız için her yaptığım değişikliği paylaşmak mecburiyetindeyimdaha az şarjı tüketmesi için panelin voltajını düşürdüm

şuanlık kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım şuana kadar(parlaklık ve diğer parametreler bazında)

merak ettiğim şey ise acaba voltajı yarı yarıya düşürebilirmiyiz(tabikide düşürürüz :) cümlemi düzeltiyim voltajı yarı yarıya düşürdüğümüzde kernel boot olurmu?ekran açılır mı? )

eğer açılırsa o zaman işte artık şarj problemimiz olmayabilir(mesela ekran açıkken 4 saat gidiyorsa voltajı yarı yarıya düşürdüğümüzde 8 saat gidecek:))

diğer değişiklikler:
-kgsl sürücüleri(kernel içindeki gpu sürücüleri) CodeAuroraForum kk2.7 branş kernele güncelledim

bu kadar

hayırlı akşamlar

Hemen deniyorum usta . Sagol

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
fecral

fecral

Üye
commit=kod değişikliği

diğer değişiklikler:

bu kadar

hayırlı akşamlar
4.4.3 ile kullanabilir miyiz? trim destekli mi? (:
Ayrıca hocam bence kernel için ayrı bir konu açmalisiniz; takip etmesi kolay olur hem sizin hem de bizim acimizdan. (bu benim nacizane kanaatim.)
Ve de hepinize hayirli kandiller.Allah en iyi sekilde degerlendirmeyi nasip etsin.

• Beğen
Tepkiler: ONUR5544, lavasoft95, sir mordred ve 1 kişi daha
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
4.4.3 ile kullanabilir miyiz? trim destekli mi? (:
Ayrıca hocam bence kernel için ayrı bir konu açmalisiniz; takip etmesi kolay olur hem sizin hem de bizim acimizdan. (bu benim nacizane kanaatim.)
Ve de hepinize hayirli kandiller.Allah en iyi sekilde degerlendirmeyi nasip etsin.

evet 4.4.3 ile kullanılabilir kardeşim ve TRİM'i tabikide ekledim :)
kernel konusuna gelirsek konuyu açarım ama bir sürü custom kernel konusu var eğer konu açacaksam yaptığım kernelin diğer custom kernellerden farkı olması lazım :) bunun içinde yapmak istediğim şey CAF tabanlı kk2.7 branş kernel. Gerekli kernel kaynak kodlarını indirdim
üstüne Wonder'a özgü spesific kernel yamalarını ekledim(sensör driver'ları falan) şuan kernel hazır ama derlenmiyor maalesef derleme hataları ile karşılaşıyorum birkaçını çözdüm birkaç tane daha kaldı onlarıda yakın zamanda inşallah çözerim ondan sonra yayınlarım inşallah

herkese hayırlı kandiller arkadaşlar

• Beğen
Tepkiler: aJHier, ONUR5544, fecral ve 1 kişi daha
fecral

fecral

Üye
evet 4.4.3 ile kullanılabilir kardeşim ve TRİM'i tabikide ekledim :)
kernel konusuna gelirsek konuyu açarım ama bir sürü custom kernel konusu var eğer konu açacaksam yaptığım kernelin diğer custom kernellerden farkı olması lazım :) bunun içinde yapmak istediğim şey CAF tabanlı kk2.7 branş kernel. Gerekli kernel kaynak kodlarını indirdim
üstüne Wonder'a özgü spesific kernel yamalarını ekledim(sensör driver'ları falan) şuan kernel hazır ama derlenmiyor maalesef derleme hataları ile karşılaşıyorum birkaçını çözdüm birkaç tane daha kaldı onlarıda yakın zamanda inşallah çözerim ondan sonra yayınlarım inşallah

herkese hayırlı kandiller arkadaşlar
tamamdir hocam insaAllah (:

kosovali41

kosovali41

Üye
Kardeşim ellerine sağlık öncelikle. Benimde bilmek istediğim tam olarak yaptığın kernelin diğerlerinden farkının ne olduğu. Yanlış anlama senin yaptığın işler daha önce kimsenin yapmadığı işlerdi. İnşaallah kerneli derleyip konusu açılınca tam olarak neler içerdiğini görürüz.

Ayrıca nacizane tavsiyem, Khan ve Mordred kernellerindeki ortak ve farklı özellikleri tek bir kernelde toplayıp bizi de "Khan kernel mi Mordred kernel mi" düşüncesinden kurtarabilir misiniz? veya düşünüyor musunuz böyle bir proje?

Herkesin kandili mübarek olsun arkadaşlar, hayırlı kandiller.

• Beğen
Tepkiler: sir mordred, reflex, ONUR5544 ve 1 kişi daha
sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
Sonunda derleme hatalarını çözdüm ve kerneli derledim :biggrin:

Deneyelim bakalım inşAllah sistem boot olur :)

CAF tabanlı kk2.7 branş kernel :)

• Beğen
Tepkiler: ONUR5544, reckless86, kosovali41 ve 2 diğerleri

lavasoft95

Üye

Durum ne kardeşim ? Boot gerçekleşti mi ?Ram'ı 340a düşürünce video kaydetme/oynatma sorunu çözüldü mü ?

fecral

fecral

Üye
Henüz deneyemedim arkadaşlar ama birkaç işim var onları halletdikten sonra deneyip haber vericem

Hayırlı akşamlar

hocam şöyle bir şeyler mi sizinki?

aJHier

aJHier

Üye

Usta Bence Hakan Usta gibi Kırılmış ve kırılmamış versiyonlarını ayrı ayrı yayımla

Yani 340 mb olan ve 370 mb olan olarak
Çünkü Çogu kişi için Ram kameradan daha önemli , Bazıları içinde degil.
Böylelikler herkes istediği kerneli yükler.
Sahsen 370 mb kernel Çok iyiydi.

• Beğen
Tepkiler: genco15 ve fecral
linkinparkmm

linkinparkmm

Üye
Henüz deneyemedim arkadaşlar ama birkaç işim var onları halletdikten sonra deneyip haber vericem

Hayırlı akşamlar
sagolasin usta.
Christopher83 , 398 mb kernel hic bir seyi kirmadan mumkun diyor yada 720p kayit olmadan 406mb boyle bi sey mumkunmudur?Christopher83 yapabilir gibime geliyor sen ne diyorsun bu konu hakkinda
406 mb ram benim ve gamer ler icin mukemmel olur:)

• Beğen
Tepkiler: genco15
-Oruc

-Oruc

Üye
kusura bamayinda muzik.apk sini atacak olan varmi lutfen

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
yapacağım şeyin aynısını chris yapmış :) dün yayınladı kernel kaynak kodlarını hemen derliyorum

özellikler:
-kk2.7 stable branş temel alındı(benim tamda yapmak istediğim ve yaptığım işi yapmış :))
-406 mb ram(sadece 720p video oynatma çalışmıyor. 340'a kıyasla 66 mb ram artışı mükemmel :))

• Beğen
Tepkiler: kosovali41, linkinparkmm, genco15 ve 1 kişi daha
fecral

fecral

Üye
yapacağım şeyin aynısını chris yapmış :) dün yayınladı kernel kaynak kodlarını hemen derliyorum

özellikler:
-kk2.7 stable branş temel alındı(benim tamda yapmak istediğim ve yaptığım işi yapmış :))
-406 mb ram(sadece 720p video oynatma çalışmıyor. 340'a kıyasla 66 mb ram artışı mükemmel :))
cok guzel! hocam siz yine en iyisini bilirsiniz ama 2-3 tane versiyonunu bekliyoruz.(ram miktari olarak)
kolay gelsin. hayirli olsun insaAllah. (:

sir mordred

sir mordred

Üye
    Konu Sahibi
cok guzel! hocam siz yine en iyisini bilirsiniz ama 2-3 tane versiyonunu bekliyoruz.(ram miktari olarak)
kolay gelsin. hayirli olsun insaAllah. (:

alın 404 mb ram içeren versiyon(herşey çalışıyor sadece 720p video kaydetme çalışmıyor) :)
linki şimdilik kaldırdım çünkü ek olarak 2 sorun daha çıktı(wifi açılamıyor,kamerada video moduna geçiş yapılamıyor)

çözmeye çalışıyorum çözdükten sonra paylaşırım

hayırlı sabahlar

EDİT:400 mb ram olacak miktarı yanlış söylemişim :)
diğer özellikler:
-kk2.7 tabanlı kernel(en güncel kernel :))
-3.4.93 linux versiyonlu

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bayfeat, aJHier, kosovali41 ve 3 diğerleri

Üst Alt