Bende aynı şekilde iki telefon arasında kalmıştım Xperia Z ve Galaxy S4.
İkisinde dün deneme fırsatım oldu.
Hız konusunda 4 çekirdek performansı tamamen yalan. O kadar hızlı ki telefon kendi hızına yetişemiyor. Tasarım konusunda zaten konuşmaya gerek yok. S2den sonra aynı iPhone gibi telefonlar tek tip üzerine kuruldu. O yüzden S4ün tasarımını değerlendirmiyorum. Bana göre süper degil ama idare eder. Zaten görünüm kişiden kişiye değişir. Bunun yapma Android sistemini en iyi kullanan firmalardan birisi Samsung. Smart scroll, air view, multi view, smart pause gibi işe yarar özellikleri var. Ekran görüntüsü kaliteli. XPeria ile arasında 2ppi fark var ama bu hissedilmiyor. Telefonun büyüklüğü ise günümüz telefonlarına göre normal denilebilir.
Gelelim XPeria Zye. Tasarım dedigim gibi kişiden kişiye değişir. Hız konusunda iyi bir telefon yani piyasadaki telefonları ezer ve şuan bütün programları çalıştırır. Fakat S4 kadar hızlı degil. Kamerası S4 ile aynı diyemem S4de çok fazla çekim modu var fakat Z biraz daha net çekiyor. Büyükleri hemen hemen aynı. Güncelleme sorunu yok. Sony bütün telefonlarına elinden geldiğince güncelleme destegi veriyor. Samsung ise sedece S serisine 2-3 yıl destek veriyor. Birde AOSP yani Android açık kaynak kod projesi denilen olayı var. Yani bir yere kadar özelleştirme imkanı tanıyor. Sony'nin kendine ait programlarıda var. Mesela WALKMAN gibi.
Sonuç olarak hız istiyorsan ve özel özellikle istiyorsan Galaxy S4 seni 2-3 sene götürür. Ama yok fazla iyi olmasın özelleştirme olsun ve güncelleme destegi verilsin birde performans olarak şuan piyasadaki programları donmadan açsın dersen ve dayanıklı olsun dersen XPeria Z.
Bana ne alacağımı sorarsan ben S4 düşünüyorum. Ben teknolojiyi ve biraz hava atmayı severim. Şu gözle kontrol olması falan çok hoşuma gitti. Birde hız önemlidir benim için. Extra olarak oyun oynamam fazla ama oyun oynarsam en ağır oyunları oynarım. Bu yüzden S4 alıyorum. Zaten Samsung benim için Android konusunda 1 numara.
- - - Eklendi - - -
Xperia Z almana sevindim hayırlı olsun.