İpucu Windows Phone - Bilgileri Ve Sorunları Burada Paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Senide yordum hacım kusura bakma ama onu nasıl yaparım :) Pc den markete girip indirdiklerimi telefona nasıl aktarırım? Son kullandığım telefon 5800 idi o yüzden köyden indim şehre modundayım :D

kardeşim baştan başlayalim gecerli bir windows hesabiyla telefon kurulumunu yaptin mi.

alo123

Üye

kardeşim baştan başlayalim gecerli bir windows hesabiyla telefon kurulumunu yaptin mi.
Telefonu aldığım nokia shopta görevli arkadaş hotmail adresimi aldı bilen göz, nokia maps gibi bikaç uygulama indirdi sanırım ondanmı bahsediyorsun acaba?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Telefonu aldığım nokia shopta görevli arkadaş hotmail adresimi aldı bilen göz, nokia maps gibi bikaç uygulama indirdi sanırım ondanmı bahsediyorsun acaba?

okey kurulumu yapmişsin. Eger o indirdiyse sen de indirebilirsin yani telefonunda sorun yok. Marketten yukledigin uygulamalar arasinda whatsapp varsa onu kaldirarak başla. O uygulama wp8 uyumlu degil aslinda yuklerken uyari verip yuklememesi gerekirdi ama bazi uygulamalar gozden kacmiş demekki. İkinci olarak gmail hesabin kuruluysa ya kaldir ya da senkronizasyonu manuel yap. Gmail hesabi senkronizasyonu sirasinda telefonlar donuyor. Bu araştiriliyor. Bununla ilgili advanced setup ayarlarini paylaşmiştim bulursam buraya eklerim yine. Son olarak data baglantini kontrol et aciksa kapat ve markete wifi ile girerek biley indirmeyi dene sonuca gore tekrar cevap yazarsin.

alo123

Üye

okey kurulumu yapmişsin. Eger o indirdiyse sen de indirebilirsin yani telefonunda sorun yok. Marketten yukledigin uygulamalar arasinda whatsapp varsa onu kaldirarak başla. O uygulama wp8 uyumlu degil aslinda yuklerken uyari verip yuklememesi gerekirdi ama bazi uygulamalar gozden kacmiş demekki. İkinci olarak gmail hesabin kuruluysa ya kaldir ya da senkronizasyonu manuel yap. Gmail hesabi senkronizasyonu sirasinda telefonlar donuyor. Bu araştiriliyor. Bununla ilgili advanced setup ayarlarini paylaşmiştim bulursam buraya eklerim yine. Son olarak data baglantini kontrol et aciksa kapat ve markete wifi ile girerek biley indirmeyi dene sonuca gore tekrar cevap yazarsin.
Çok teşekkürler son bir sorum data ayarlarını nasıl kapatırım :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Çok teşekkürler son bir sorum data ayarlarını nasıl kapatırım :)

bende lumia900 var ona gore soylersen settings/cellular/data connection bu yoldan ulaşirsin buyuk ihtimalle aynidir.

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Ali abi anladığım kadarı ile donmalar wp marketten kaynaklanıyor bazı uygulamalar sorunlu heralde
güncellemeler ne zamana gelir

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Ali abi anladığım kadarı ile donmalar wp marketten kaynaklanıyor bazı uygulamalar sorunlu heralde
güncellemeler ne zamana gelir

tam olarak hatirlamiyorum ama ilk donma şikayetlerinin oldugu wpcentral konusunda gmail senkronizasyonunun cihazi dondurdugu advenced setup ile yapilan gmail kurulumlarinida sorun yaşanmadi soyleniyordu. Bir kac şikayette whatsapp tan kaynakliydi uygulama yapimcisi ve microsoft uygulamayi dun marketten kaldirdi. Aslinda whatsapp wp8 icin daha wp8 cihazlar cikmadan guncellenmişti ama demekki yanliş olan bişeyler var.

bigmod

Üye
arkadaşlar sorun değilde bir cimrilik mi desek ne var şöyle özetleyeyim :

markette uygulamalar dene denen şey oldugu için paralı ve çok pahalı mesala nfs oyunun kısa filmleri bile 2 tl bu büyük bir sorundur bence !!

nadir_89

nadir_89

Üye

bende gmail Hotmail Facebook twitter linkedin hesaplarım açık whatsapp yüklü marketten uygulama indiriyor hiç donmadı 3-4 gündür hatta kasılmadı bile telefondan telefona farklılık mı gösteriyor acaba anlamadım ben
benim tek sorun pcye bağlayınca görünmüyor

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
"Nokia Haritalar" uygulaması ile ilgili bir sıkıntı oluşuyor.

Örneğin telefonunuzda Nokia Haritalar yüklü. Mağazada Nokia Haritalar'a baktığınızda yada bir süre sonra güncellenecek uygulamalar içinde Nokia Haritalar için "Güncelle" seçeneği çıkıyor. Güncellemeyi yaptığınızda Nokia Haritalar uygulaması bir daha açılmıyor. Açmaya çalıştığınızda "Bir sorunla karşılaştı v.s v.s" gibisinden bir uyarı veriyor.

Nokia'nın bu duruma el atması lazım.

Not:

Acaba benden mi kaynaklanıyor diye telefonu sıfırlayıp tekrar mağazaya girdim. Nokia Haritalar'ı bulunca Güncelle seçeneği çıkıyor. Güncelledim yine cort...

Sonuç: Sakın "Nokia Haritalar" uygulamasını güncellemeyin :dry:

• Beğen
Tepkiler: gdervisoglu
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bende gmail Hotmail Facebook twitter linkedin hesaplarım açık whatsapp yüklü marketten uygulama indiriyor hiç donmadı 3-4 gündür hatta kasılmadı bile telefondan telefona farklılık mı gösteriyor acaba anlamadım ben
benim tek sorun pcye bağlayınca görünmüyor

sanırım bazı cihazların romunda sıkıntı var :hmmm

hectobos

Üye
harita sıkıntısı bende de var açılmıyoooor

remzi33

remzi33

Üye
Haritayı bn de guncellemiştim sorun bnde de var. Haritalar açılmıyor. O kasar şey yükledim tekrar format da atmak istemiyorm offf sıktı artık Nokia yaa pişman oldum valla

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
"Nokia Haritalar" uygulaması ile ilgili bir sıkıntı oluşuyor.

Örneğin telefonunuzda Nokia Haritalar yüklü. Mağazada Nokia Haritalar'a baktığınızda yada bir süre sonra güncellenecek uygulamalar içinde Nokia Haritalar için "Güncelle" seçeneği çıkıyor. Güncellemeyi yaptığınızda Nokia Haritalar uygulaması bir daha açılmıyor. Açmaya çalıştığınızda "Bir sorunla karşılaştı v.s v.s" gibisinden bir uyarı veriyor.

Nokia'nın bu duruma el atması lazım.

Not:

Acaba benden mi kaynaklanıyor diye telefonu sıfırlayıp tekrar mağazaya girdim. Nokia Haritalar'ı bulunca Güncelle seçeneği çıkıyor. Güncelledim yine cort...

Sonuç: Sakın "Nokia Haritalar" uygulamasını güncellemeyin :dry:

Neden böyle oluyor anlamıyorum kontrol edip yayınlamaları lazım müşterilerini sıkıntıya sokuyorlar

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
bu sorunlarla ilgili bi açıklama yok mu?

hasansen_83

hasansen_83

Üye
bende haritalarda skıntı yok hepsiçalışyor guncelleme oluyor bende telefonumu iş yerınde soyunma dolabımın uzerınden dusurdumm yaklaşık 2 metre falan dı içim cız etttı yerden aldım telefonu ama allaha sukur cam sağlam :) kasada hafıf ezıklık var ama bellı olmuyor sağ alt koşede :) donma 3 kere bende de oldu ama şimdı her hangı bır sorun yok şarj da nerdeyse 24 saat olucak hala yuzde 68

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bende haritalarda skıntı yok hepsiçalışyor guncelleme oluyor bende telefonumu iş yerınde soyunma dolabımın uzerınden dusurdumm yaklaşık 2 metre falan dı içim cız etttı yerden aldım telefonu ama allaha sukur cam sağlam :) kasada hafıf ezıklık var ama bellı olmuyor sağ alt koşede :) donma 3 kere bende de oldu ama şimdı her hangı bır sorun yok şarj da nerdeyse 24 saat olucak hala yuzde 68

hadi buyrun bakalım diz mesafesinden düşüp kırılan telefon 2 metreden düşünce neden kırılmıyor?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Sistem yeni bir sistem cogunuz da sisteme yabancilik cekiyorsunuz. Aldigi gun daha dogru durust cihazin kurulumunu yapamayip bu nedenle cihazi suclu bulanlar var. Bu arada almadan almiş gibi yapip artniyetli karalayanlar da tespit edildi ve gereken cezalar verilecek. Bugune kadar bildirilen hatalara baktigimizda ne cihazin ne de sistemin kronik bir sorunu olmadigi ortaya cikiyor. Bir kac kullanici degişik degişik sorunlarla karşilaşmiş. Bazi şeyleri yapamadigi icin veya yapmayi bilmedigi icin sorun yaşayanlar da bunlari ogrendikce sorunlari halloluyor. Lumia920'nin şu anda iki tane sorunu var. Birisi kameranin gun işigi cekimlerindeki renk yumuşamasi ki nokia resmi olarak bunu duzelten bir guncelleme yayinliyacagini acikladi. Biri de aslinda wp8 ile dolayisiyla da microsoftla ilgili gmail hesabi senkronizasyonu sirasinda cihaz donup reset atiyor. Bu olay sadece lumia920'de degil htc 8x'te de var.

• Beğen
Tepkiler: ZzZz11, YasirTaHazal ve n000k
hasansen_83

hasansen_83

Üye
video gonderemedım ben telefonla ya bilen varmı nasıl oluyo veya nfs eşleşmesi nasıl oluyo eşleştırıyom cıhaz otup duruyo yanlızı :)

ecel54

ecel54

Üye

benim telefonda 1.5 metreden falan hızlıca yere düştü ve yer bir insaattaki betondu, yere düştükten sonra 2-3 kez yuvarlandı ama ekrana hiç gelmedi :sukur:. sol alt tarafında ezilme oldu ilk başta siyaha dönük renk oluşmuştu ama sonradan temizleyince betondan olduğunu anladım. eskiden çok belli oluyordu ama şimdi pek belli olmuyor yani birinin anlaması için oraya bakması lazım :D

Üst Alt