Usb Şarj Aleti Yapımı (Resimli Anlatım) JaR MaStEr Farkıyla

Sponsorlu Bağlantılar

jejep

jejep

Üye
usb den gelen voltaj ile yanma falan olmaz korkmanıza gerek yok

RedColt

RedColt

Üye
usb yle sarj yok mu :O :D

Perfect!

Üye
valla telefon gelen elektriği algılıyo ama tam çözemediğim bi sorun var bide 5800 da denicem ama feda edecek şarj aleti lazım kararsızım

kemal21

kemal21

Üye
benimki zaten usb yi şarj cihazına takıyor çılgın sistem

Mert

Mert

Üye
valla telefon gelen elektriği algılıyo ama tam çözemediğim bi sorun var bide 5800 da denicem ama feda edecek şarj aleti lazım kararsızım
Korsan şarj aleti satlmıyomu oralarda?

Sedona

Sedona

Üye
Cep telefon bataryaları genelde 3-4 volt arası bir gerilimle çalışır. Bilgisayar USB çıkışlarında ise sabit 5 volt vardır. Telefonunuzu yakar demiyorum ama uzun kullanımlarda bataryanızın ömrünü kısaltır. Eğer USB den direkt olarak vereceksek bunu 4 volta regüle etmek gerekir, akım değeride 370mA den büyük olmamalıdır.

salkin

salkin

Üye
nokia da usb den şarj oluyor zaten mesela n86..

konyarapp

Üye
bu yöntemi bilmeyecek insan var mıdır merak ediyorum :D

--------------- Ekleme ---------------

samsunglarda usb kablosuyla şarj edebiliyorsun nokiada yapsa şunu:off:
kardeşim zaten nokianın yeni sürümlerinde mevcut ?Nokia c5 kullanıyorum.usbden veri atacagımda hem dosyamı atıyorum hemde şarj oluyor ?

realdjferdy

realdjferdy

Üye
usb 5 volt, araya diyot gerekmezmi yaw batarya 3.6 v

63 mustafa

63 mustafa

Üye
ilginç çalışıyor mu merak ediyorum:hmmm

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Güzel çalışma...

saat1254

saat1254

Üye
uğraşma ya tak prize şarj et

bayon

Üye
n72 felan da usbden şarj ediliyo anacak nokia almıştır onların önlemini. Fakat arkadaşın bu yöntemiyle şarj olsada ne kadar doğru bilemem ilerde kesin sorun çıkarır donanımsal olarak

aydoğdu43

aydoğdu43

Üye
N95 te demeyeceğim inşallah bi sorun olmaz. Uzun yolculuğa çıktığımda en büyük sıkıntım sarj oluyor. Canım sıkıldığında telefondan müzik dinleyip oyun oynayamıyorum yarıyolda bitiyo. Bu şekilde sarj edebilirsem koltuklardaki usb girişlerinden sarj eder ve telefonumu rahat rahat kullanırım ;)

jejep

jejep

Üye
Artık araçlarda prizlerda vardır...

Üst Alt