Symbian cihazlarınıza kesinlikle overclock yapmayın

Sponsorlu Bağlantılar

Dostnametr

Üye
ben şahsen kendi gpu'ma böyle overclock yaptım.Gayette memnunum açıkcası.eğer böyle birşey yapacak olursanız bile dediğim gibi yapılmasını öneririm.ayrıca olaki bu durumdan dolayı cihazınız açılmadığı zaman "yetkisiz müdahele" olarak adlandırılıp garanti dışı kalma riskini bir daha hatırlatmak isterim...

----------Eklendi @ 23:33:32 ---------- Yazıldı @ 23:30:07 ----------

zor bir olay değil basit bir servis uzmanı bunu rahatlıkla anlayabilir.Benim bildiğim biosta belli başlı kayıtlar var ne olduğu ne bittiği hakkında.Tabi Madness bu konuda daha ayrıntılı bilgiye sahip...

Yav ne biosu :) Akıllı telefon dediysek o kadar da değil :) Telefonun bios'undan bir ss atarmısın :)

pRime.

pRime.

Üye
Geçen ben de overclockladım n8'imi 1 ghz hıza, uçtu valla benchmarkta inanılmaz skorlar yaptım. Grafik kartına da bi el attım uçuyor şu an cihaz tintin'i falan mükemmel oynatıyor. Arm 11 sonuçta en iyi overclocklanan işlemci. Hx patcher da cortex a8 işlemciler yerine arm 11'li cihazlarda daha iyi çalışıyor. Siz denemeyin ama uygulamalar yüklenmiyor, telefon çöküyor.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Geçen ben de overclockladım n8'imi 1 ghz hıza, uçtu valla benchmarkta inanılmaz skorlar yaptım. Grafik kartına da bi el attım uçuyor şu an cihaz tintin'i falan mükemmel oynatıyor. Arm 11 sonuçta en iyi overclocklanan işlemci. Hx patcher da cortex a8 işlemciler yerine arm 11'li cihazlarda daha iyi çalışıyor. Siz denemeyin ama uygulamalar yüklenmiyor, telefon çöküyor.
vaay iyiymiş :oke:

mstf_l

mstf_l

Üye

Arm 11 en iyi overclocklanan mıydı :allalla:
Biri bana yanlıs bilgi vermis heralde :ehe

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Bir açıklık getirmek istiyorum...
Forumun bazı konularında symbian ^3 ailesinden N8, C7 gibi telefonların 600 mhz işlemcisi olduğu yazılmaktadır.
Symbian ^3 ailesinden N8, C6-01, C7, X7, E7 ve E6 telefonları 680 mhz işlemciye 256 mb ram'e sahiptir...

pRime.

pRime.

Üye
Arkadaşlar sadece dalga geçiyordum. Bunu zamanında denedim ve arm11 işlemciler için overclock olayının hikaye olduğunu iyice anlamış oldum ancak programla bazı ayarlamalar yapılabiliyor
Çok merak edenler için 4.01 sürümü:
Bazı s60v3 ve s60v5 cihazlarda çalışmakta. S^3 olarak sadece n8'de çalışıyor. Tekrar söylüyorum, overclock için en az cortex a8 işlemciye ihtiyacınız var!

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
mstf_l

mstf_l

Üye
Arkadaşlar sadece dalga geçiyordum. Bunu zamanında denedim ve arm11 işlemciler için overclock olayının hikaye olduğunu iyice anlamış oldum ancak programla bazı ayarlamalar yapılabiliyor
Çok merak edenler için 4.01 sürümü:
Bazı s60v3 ve s60v5 cihazlarda çalışmakta. S^3 olarak sadece n8'de çalışıyor. Tekrar söylüyorum, overclock için en az cortex a8 işlemciye ihtiyacınız var!

Bende boyle biliyordum da hatta bugun s60v3 te buna benzer bi yazı yazdım ama sen boyle deyince ne bileyim bi an kafam karıstı

SilentOne

SilentOne

Üye
arm11 oc yapılıyor ama fazla yapılmıyor diye biliyorum en fazla 800 e kadr die biliyorum :D

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
zaten 800 yeterli bir seviye.hem pil hemde islemci acisindan problem olmayacak bir hiz.aslina bakilirsa bu islemciler fabrika cikisi 800 mhz ama nokia batarya sebebiyle 680 mhz e cekti diye biliyorum...

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Başlık o kadar korkutucu olmasına rağmen adrenalin hastası bu forum için aşırı derecede merak uyandırıyor :D:D

Not: ben de C6-01 de deneyeceğim sanırım :D:D gerçi ayarları pek kurcalamam çalışma prensibini çözsek yeter :D

atakan25

atakan25

Üye
arm 11 overclock özürlü deüilmiydi ?:D

mcrunner

mcrunner

Üye
yuklemeyin yuklenince silinmiyor haberiniz olsun

Febris

Febris

Üye
arkadaşlar ne diyosunuz sonuç olarak yükleyelim mi yüklemeyelim mi? madness belki sende program çakışması falan olmuştur?
diğer arkadaşlarda böyle çökme gibi olaylar oldu mu hiç?
Korkuyosan ypma arkadaş :D

mıttık

Üye
ben denedim hiçbirşey olmadı ayarları dangeous a da getirdim medium ada getirdim bişey olmadı.telefonumda kurtulus40 belle(111.030.0609) yüklü belki belle ile uyumsuz olabilir bilmiyorum ama ben hiçbir hızlanma görmedim tlefona reset atınca sorun olmadı ve ayrıca uygulamayıda kolayca kaldırdım hiçbir sıkıntı yapmadı.

polluxea♪

polluxea♪

Üye
adam denemeyin demiş millet uygulama adı soruyo :d: beyler bu tür şeyler hiç saglıklı degil denemeyin bencede...madness sanada gecmiş olsun 1ghz yapmssn abartı olmus braz :) neyse düzeltmissn iyi ki :good:

• Beğen
Tepkiler: Febris
Febris

Febris

Üye
polluxea♪;4269290' Alıntı:
adam denemeyin demiş millet uygulama adı soruyo :d: beyler bu tür şeyler hiç saglıklı degil denemeyin bencede...madness sanada gecmiş olsun 1ghz yapmssn abartı olmus braz :) neyse düzeltmissn iyi ki :good:
aynen sıkıntı verebilir :)

• Beğen
Tepkiler: polluxea♪
polluxea♪

polluxea♪

Üye
sıkıntıya gerek yok :10numara:

mıttık

Üye
eğer deneme yaparken dikkatli olursanız nerede duracağnızı bilirseniz bide telefon çökerse ne yapmanız gerektiğini biliyorsanız sorun yok bence tabi telefona dead flash atmayı bilmeyen telefonun aşırı ısındığını farkedemeyen birisi için işlemciyi yakmaya kadar gidebilir sonu ama bellede işe yaramıyor boşuna vakit kaybetmeyin

eğer biz bişeyleri denemezsek hiçkimse yapmaz örneğin birileri sızdırılmış belleyi yükleyip denemese kim güvenipde yüklerdi telefonuna? bazen öncü olmak gerkir :)

• Beğen
Tepkiler: polluxea♪ ve Febris
Febris

Febris

Üye
aynen telefondan eder adamı overclock gibi işlemler

polluxea♪

polluxea♪

Üye
dostum iyi dyosun da öncü olalım derken telefondan olmayalm bence...her cihazın bi kapasitesi var ARM11'in yapabilcekleri ortada yani daha fazla yüklenmeye bi gerek yok 680 mhz'de calısyo belleyle 710 flan yapabildik sükür ama tutarda 1ghz yaparsan yanar o işlemci...

Üst Alt