Symbian^Belle for Nokia 5800 XpressMusic(06.12.2011)

Sponsorlu Bağlantılar

morhan23

Üye
morhan c:/programfiles/nokia/phoneix)/product/RM 356 diye klasör ac bu dizinde at icine rardan cıkan dosyları jafla öyle aç dosyarı...

birde ben bir istekte bulunacaktım :) eğer ilerde tekrar fw yaparsan su ev ekranında rehber yazısı yerine simge yaparmısın Fatih? yada onu değistirebilecek bir program varsa atarmısın bana :) simdiden teşekkürler.
çok teşekkürler kardeş.

----------Eklendi @ 17:20:13 ---------- Yazıldı @ 17:17:49 ----------

kardeş güzel anlatmışsın da o dosyaları nasıl jaflayacam. anlatırsan sevinirim.

morhan23

Üye
ya delirecem artık herkes yapmış ben neden yapamıyorum. cihaz kodunu değiştir seçenekleri ve o kutucuklar yeşil olmuyor. bi el atın bu konuya yav.

tzilayaz

Üye
Ellerine sağlık şimdiye kadar kullandığım rom'lar arasında en sade ve en kullanışlısı diyebilirim. Bir kaç bug farkettim paylaşmak istiyorum;

- Işık sensörü sadece arama sırasında çalışıyor diğer durumlarda çalışmıyor.
- Menu tuş ışığı dim olmuyor ekran kararana kadar çok parlak yanıyor ışığın kısılması için tuşa basmak gerekiyor, bu da sensöre bağlı bir sorun.
- Boot logosu (Siyah ve NOKIA yazan), cihazı landscape olarak kapattığın zaman landscape ekranda portrait olarak görünüyor.
- Senin hazırladığın klasör ve programların isimleri ingilizce seçiliyken Türkçe görünüyor menüde.
- Pil kullanımı oldukça fazla pil modu eklersen faydası olur sanırım. Ya da eklediysen tam performans çalışmıyor. Batarya orijinal ve yeni sayılır 2 aylık falan tam, şarj ile 24 saati zor tamamlıyor. Tüm widget ve ıvır zıvırlar kapalı.

Şimdilik bunları gördüm, daha fazlası çıkmayacak diye düşünüyorum güzel hazırlamışsın. Emeğine sağlık.

afikcimbom

afikcimbom

Üye
Ellerine sağlık şimdiye kadar kullandığım rom'lar arasında en sade ve en kullanışlısı diyebilirim. Bir kaç bug farkettim paylaşmak istiyorum;

- Işık sensörü sadece arama sırasında çalışıyor diğer durumlarda çalışmıyor.
- Menu tuş ışığı dim olmuyor ekran kararana kadar çok parlak yanıyor ışığın kısılması için tuşa basmak gerekiyor, bu da sensöre bağlı bir sorun.
- Boot logosu (Siyah ve NOKIA yazan), cihazı landscape olarak kapattığın zaman landscape ekranda portrait olarak görünüyor.
- Senin hazırladığın klasör ve programların isimleri ingilizce seçiliyken Türkçe görünüyor menüde.
- Pil kullanımı oldukça fazla pil modu eklersen faydası olur sanırım. Ya da eklediysen tam performans çalışmıyor. Batarya orijinal ve yeni sayılır 2 aylık falan tam, şarj ile 24 saati zor tamamlıyor. Tüm widget ve ıvır zıvırlar kapalı.

Şimdilik bunları gördüm, daha fazlası çıkmayacak diye düşünüyorum güzel hazırlamışsın. Emeğine sağlık.

evet baya oldu kullanalı şarj felaket durumda...
bunula beraber bunun dışında sorun yok şimdiye kadar...

akata35

akata35

Üye
usta çok sade ve kullanışlı bir rom ama tek sıkıntısı ramde 25 mb boş yer olmasına rağmen nokianın navigasyonunu çalıştırdığımda "Hafıza dolu. Bazı uygulamaları kapatın ve yeniden deneyin." hatası alıyorum hatayı aldıktan sonrada navigasyon hiç çalışmıyor bu hatayı almamak için hafıza kartını 2 kez formatladım ve telefonuda 5 kez hard format atıp flashladım ama hala aynı sorun ben navigasyonu çok kullanan bi insanım bu problemi nasıl çözebilirim ?

memoli42

Üye
JAF version 1.98.62
Geçerli PKEY: 90009699
Kart sayaci : 99.99%
P- nokia modül versiyon 01.02
FBUS ARAYUZ BAGLANTISI YOK !!!
USB Kablo Sürücü version: 7.1.69.0
Mod degistirme..TAMAM
Mod degistirme..
Geçerli P-: 90009699
P- nokia modül versiyon 01.02
USB baglanti kuruluyor...
TAMAM
Flash dosyalari :
MCU Flash dosyasi: YOK
PPM Flash dosyasi: YOK
CNT Flash dosyasi: YOK
APE Degisim dosyasi: YOK
JAF kurulum dosya yolunu kaydediyor...
Program Yolu : C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\
Varsayilan kurulum arama sonuçlari...
Program Yolu : \Products\RM-356\
JAF kurulum dosya yolunu kaydediyor...
Dosyalar araniyor...
Varsayilan kurulum arama sonuçlari...
Program Yolu : \Products\RM-356\
Flash dosyalari :
MCU Flash dosyasi: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_60.0.003_prd.core.C00
PPM Flash dosyasi: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_60.0.003_prd.rofs2.V02
CNT Flash dosyasi: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_60.0.003_C02_prd.rofs3.fpsx
APE Degisim dosyasi: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_60.0.001_026_000_U01.uda.fpsx
Mevcut diller : English,French,Turkish,German,Dutch

işlem tamam-hata-iptal
tamam. bu şekilde oluyor.

ben buraya kadar geliyorum ve flash diyorum,yükleme yapıyor ve en sonunda işlem tamam-hata-iptal ve tamam diyor ama belle menü göremiyorum.nerde hata yapıyorum

fatih.11111.

Üye
dostum sagol eksiksiz olmuş sadece ram 33 gösteriyor format attıgm halde

pctg

pctg

Üye
yatay modda ikonların küçülmemesi için yapılabilcek bişey var mı?

sweethome055

Üye
Arkadaşım paylaşım için cok tesekkur ederim . telefonuma ilk defa cfw yukledım, ilkinde sorunlu oldu ancak tekrarladıgımda basarılı bı sekılde yukledım, arkadaslar cfw v60 uzerıne sorunsuz yuklenıyor, Tekrardan tesekkur ederım, Ancak bı sorunum var, menudeyken sensor acık oldugu halde menu yan donmuyor, aslında sensoru hıc kullanamıyorum acaba bı sorun mu var ? Galiba Qklavye modu sensoru kaldırılmıs , olsaymıs ıyı olacakmıs, ben mesaj yazarken klavye kullanıyorum, sureklı qklavyeyı secmem gerekıo, Ancak yınede tesekkurler emegı gecen herkese.

sweethome055

Üye
BIr duzeltme yapayım bı ustte yazdıgım sorunların tel ayarlarında otomatık sensor kapalı oldugu ıcın kaynaklandıgını gordum, yanı sorun yoktur kesınlıkle, gorsel oarak harıka olmus , ılk cfw deneyımım ıcın harıka bı baslangıc oldu, emegı gecen herkese cok tesekuurler

fatih.11111.

Üye
dostum sagol eksiksiz olmuş sadece ram 33 gösteriyor format attıgm halde demiştim ama şimdi tektrar baktım 55 gösteriyor sagol emege gecenlere teşekür ederim

afikcimbom

afikcimbom

Üye
Ya üstadım ben zil sesini bir türlü değiştiremiyorum uğraşıyorum kaç haftadır yok hep aynı nokia müziğini çalıyo onunda sesi kısılıyo kendinden duymuyorum hiç bi aramayı :S

sweethome055

Üye
1 hafta oldu kullanalı ve gordugum ufak hataların dısında batarya modu ıyılestırılırse daha ıyı olacgnı duşunuyorum. Şarj dayanmıyor telefona. Batarya mod ıyılestırmesı beklıyoruz. Bunlar dsında genel olarak memnunum.

PhotographyMS

PhotographyMS

Üye
Bende sensör açık fakat ekran yan dönmüyor. Jaf ile yükledim bana sorunlu yüklenmiş gibi geldi bir ara (15 dakika) telefon hiç açılmadı.. Tekrar yüklemelimiyim, ve nasıl yükliyeceğimide paylaşırsanız sevinirim..

penah0

Üye
hep sorun hep sorun bumudur ya sizin 5800 la yapdiginiz fw ? boyle de fw mi olur yav

hitafnalsa

Üye
    Konu Sahibi
programlar forumda mevcut s.k.t.r git kendi fwini hazırla. Bu fw de sorun yok cevapladığım soruları ikide bir sorunmuş gibi sormayın. Biraz araştırın . Alıştınız herşeyin kolayına.Penah0 yalvarmadım sana bu fwi kullan diye. Sana sadece acıyorum. Kendin için basit bi fw yapmaktan bıle acizsin :D

roni1907

Üye
Emeği geçen arkadaşa çok teşekkür ediyorum gayet memnunum. ama oviden indirgim programların ikonu gözükmüyo onunla iligli biligisi olan var mı acaba ?

Eleftra

Üye
programlar forumda mevcut s.k.t.r git kendi fwini hazırla. Bu fw de sorun yok cevapladığım soruları ikide bir sorunmuş gibi sormayın. Biraz araştırın . Alıştınız herşeyin kolayına.Penah0 yalvarmadım sana bu fwi kullan diye. Sana sadece acıyorum. Kendin için basit bi fw yapmaktan bıle acizsin :D

sakin ol bro :ehe

wwwcomtr

wwwcomtr

Üye
hitafnalsa kardeşim son güncellemeden beri kullanıyorum fw n eksizsiz,stabil ve görsel olrak en iyisi o yüzden bırakmak istemiyorum digerleri pek kesmiyor bi güncelleme cıkarsanda fazla seyler koysan birazcık :) tabi benimkisi sadece bir beklenti yapıp yapmamak sana kalmıs :D söylediklerimi düsünürsen sevinirim :)

afikcimbom

afikcimbom

Üye
wwwcomtr
Kardeşim cfw süper hatası yok denecek kadar oda sadece ev ekranındaki müzik calar kısayolunda müzik çaları kapatsam bile hala sarkının ismi kalıyor ev ekranında sorun ne acaba? Bu arada emegine sağlık.
Güle güle kullan ev ekranında şarkı isminin yazması bi sorun değildir. Müzikçalar kapanıyor sadece son çalınan şarkıyı hatırlıyor.
fatih.11111.
dostum ses kesilmesi 3g dedi çekmiyormuş o yüzden ama genel zil sesini müzik seçiyom ama benim seçtigim müzigi çalmıyor bu sorun hala devam ediyor emegi gecenlerin eline saglıkDostum zil seslerinde şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım.

bu sorunu bende yaşıyorum ve çok uğraşmama rağmen düzeltemiyorum sadece ilk tanımlı nokia tune müziğini çalıyor ve onunda sesi kısılarak çalıyor bi çözüm bulamadım şuna....

---------- Eklendi @ 19:44:39 ---------- Yazıldı @ 19:34:02 ----------

tarayıcıdan kaynaklı ona yapabileceğim bişey yok nokianın yazılım mühendislerine mesaj atmak lazım o konuyu :D

bu konununn çözümünü ben şöyle yaptım ayarlardan ekran kalibrasyonunu yaparsanız bu sorun düzeliyor...

Üst Alt