Sony Ericsson W715 Kullananlar

Sponsorlu Bağlantılar

haviconi

haviconi

Üye
    Konu Sahibi
Sony Ericsson W715 Kullananlar
SONY ERİCSSON W715

Hemen her teknoloji marketine baktım (media markt, electroworld, vatanbilgisayar, bimeks, gold bilgisayar, teknosa) ama sadece Vodafone bayilerinde (349 TL) ve hepsiburada.com'da (369 TL) bulabiliyoruz.
VODAFONE BAYİLERİNDEN ALDIĞINIZ TELEFONUN, SİM KİLİDİNİ ÜCRETSİZ KIRDIRARAK BAŞKA HATLARDA KULLANABİLİRSİNİZ. BEN ALIR ALMAZ AVEA İLE KULLANMAYA BAŞLADIM. Telefonun garantisine herhangi bir etkisi olmuyor, çünkü yazılım falan yüklemeden, vodafone bayileri, kendileri ile ilgilenen müşteri hizmetlerini arayıp telefondan yardım alarak sim kilidini kırıyorlar.

Sony Ericsson W715, muadillerine oranla daha uygun fiyatıyla dikkat çekmektedir. Tek eksiği (benim için değil ama belki bu özelliği arayanlar olabilir) dokunmatik ekranı diyebiliriz. Ben telefonu Vodafone bayisinden aldım. Hepsiburada'da hangi kartlara ne kadar taksit seçeneğinin olduğu belli ama Vodafone bayilerinden almak isteyenler için World'e (bu özelliği taşıyan banka kartlarına) 6 taksit yanında world tarafından verilen +4 taksitle
telefonu 10 taksite alabileceğinizi söyleyeyim.



Telefonun özelliklerini buraya yazarak sayfayı doldurmak istemiyorum. Bu nedenle kendi sayfasından bakabilirsiniz ama telefonun bağlantı hızının 7.2 mbps olduğunu ve telefonla beraber 4 gb'lik hafıza kartının da verildiğini özellikle belirtmek isterim. Ha bir de yukarıdaki kutuda da gördüğünüz gibi güzel bir hoparlörü var.
Diğer bilgiler için bakınız => YA DA
YA DA


Telefonun artılarını saymayacağım, yukarıdaki bağlantılardan fazlasıyla görebilirsiniz. Eksilerine gelince:
- Sürgülü kapak kapalı iken, sanki düşmüş de gevşemiş gibi üstüne bastırdığınızda kapağın oynuyor olması
- Açılış ve kapanışda (Zaten telefonun üstünde de marka olarak Sony Ericsson yazısından çok Vodafone dikkat çekiyor ama takıntı edenler olabilir) Vodafone logosu/yazısı çıkıyor olması.
- Ortadaki yön tuşlarımıza atanmış olan kısa yollardan, yukarı(konum servisleri) ve sağ (Vodafone Live) dolaşım tuşlarının değiştirilemiyor olması
- Telefonun sesinin fazla çıkmaması
 


-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Yazdgn şeyler dogru.hele hele ses.
O yüzden speaker weriolar heralde.ama kızak neden öyle biliomusun?
Farketmışsindir,kızagı vodafone yazısından ilerı dogru ittirdiginde hiç sürtünme hissetdin mi ?
Kayıyor mübarek.
Akustik ile hoparlörü hallederız.o kolay.
Bide harfler çok az bi zorlukla kullanılmaya alısılabilir.başka sorun yoq.ama sabah insan gözünden net çekiyor kardes.wideo desen gece hele bı ışık görsün.HD cekiyor yaw.sabah tahmin etme artık.
Kullanıslı telefon. Ama cok ısınıyor :-D:-D:-D
Soba gibi...

--------------- Ekleme ---------------

Bide bana bu telefonun flash player programı lazım.sen buldun mu kardeş?
İnternetdeki widyoları seyredemiyem!

--------------- Ekleme ---------------

Ayrıca telefonun arka kapagındaki degişik yapıyı görmûssündür.
Kadife gibi bi desen war.o arka kapak mesela boydan boya çizildi!
12-13 saat sonra çizikten eser kalmıo.
Ben tırnaklarımı kestgmde telefonun arkasını çizdim yanlışlıkla.
Öteki gün baktımda dümdüz.inanamadım yaaa.
Bütün kızlar hasta oluyo telefona.klas telefon kardes.siyah olan dahada klas.

--------------- Ekleme ---------------

Shake kontrol,auto rotate gibi programları da hızlı.walkman de telefonu yana cewırdgnde hemen yan oluo.5800 xpress müzik te oldugu gbi önce sarkı adı,oynatma,ilerı,gerı.ardından secenekler gerı gelmio yani. Parca parça iş yoq.
 
haviconi

haviconi

Üye
    Konu Sahibi
Maalesef dostum, flash player programını göremedim ama W705 için aramaya bakacağım. 705'e olan buna da olur herhal :)

Ben "shake control" seçeneğinde sesi kızmakta zorlanıyorum. Şeytan filmindeki kız gibi, telefonu 360 derece döndüreceğim neredeyse sesini kısabilmek için ama sesini artırmada sorun yok tıkır tıkır işliyor. Benim yeteneksizliğim galiba :D

Kamera ile ilgili yazdıklarından sonra benim kontrol babında saçma sapan fotoğraflar çekmeme gerek yok. Artık uygun bir yerde ve zamanda güzel bir olay yakalarsam onu eklerim. GÜLE GÜLE KULLANALIM TELEFONUMUZU
 

slave58

Üye
bende w705 aldım. gümüş renk olanından. siyah olmasını çok istemiştim ama türkiye ye getirmemişler. w715 düşündüm daha sonra vazgeçip w705 aldım.

şimdi bu yazıyı okuyunca içim burkuldu:D acaba w715 mi alsaydım diye. 100 lira da fark var yahu.
flash player fln atmanıza gerek yok telefona. opera mini kurun. youtube yi de media da ki video bölümünde youtube var. oradan izleyin..
herşeye rağmen seviyorum telefonumu :)
 

selek95

Üye
w715 veya w595 için güzel temaları nereden bulabiliriz ? ana menüdeki simgeler de değişik olsa güzel olur :)
 
ceydonmez

ceydonmez

Üye
Akustik ile hoparlörün sesi nasıl yukselte bılırız bu konuda yardımlarınızı beklıyorum
 

umutberkay

Üye
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. 2 gün önce W715 aldım gri renk olanından. telefon güzel ilk başta ısınamadım ama ilk defa sony ericsson kullanıcısı olduğum için normaldir diye düşünüyorum.bundan önceki telefonum nokıa e 65 di bazı sorunlar yaşadım ve artık nefret ettim gittim vodafone bayisinden w715 i aldım. telefonun özelliklerini saymaya gerek yok arkadaşların dediği gibi olumsuz yönleri var tabi yok değil kim dört dörtlük ki telefon olsun :)) öncelikle kamerası sarsıntıya çok duyarlı ufak bir selsemede bulanık çekiyor fotoları ama onuda hallettim sayılır gece de gündüzde gece modunca çekiyorum biraz düzeliyor. telefonun sesi az çıkıyor bu doğru adamlar bu telefonu yaparken voltmen niteliğinde yaptıkları için kulaklıktan ses ve bass süper... telefon çok hafif alışamadım yaww. nokai cebimin bir tarafını çekeşliyip duruyordu :))) valla telefon güzel alacak arkadaşlara tavsiye derim wi-fi olması dahada iyi ben rahatlıkla bağlanıyorum kopma falan yapmıyor ve bağlanma hızı nokia göre çok iyi gerçekten ... haaa şunu diye bilirsiniz nokianın üzerine sınır tanımam tamam haklısınız ben de 2 gün öncesine nokia kullandım hiç sony ericsson kullanmadım ama gerçekten güzel tefefon. SONSONY arkadaşın dediği gibi arka kapak değişik bir yapıda tarif edemiyorum böyle kadife gibi çizilmelere karşı yapılmış kapağı çiziyorsun bir sonra çizik yok hayret ettim... neyse alacaklara tavsiyem arkadaşlar daha alışamadım telefonuma am güzel yıllarca nokia kullannım için biraz yabancı geldi ama çözeceğim...görüşmek dileğiyleee
 
ceydonmez

ceydonmez

Üye
ewet arkadaslar w715 fiyatına gore su anda en uygun telefon ozelıklerı de cok,bır tek benı sesinin az cıkması rahatsız edıyor bunu ne sekılde yukselte bılırız ( ilk defa SonyEricsson kulandıgımdan bilgi sahibi değilim )
 
tatarpolat

tatarpolat

Üye
herkese hayırlı uğurlu olsun bende bugün aldım yanında verdikleri hoporlörle parti verilir en önemlisi o hoporlörle radyo dinlemesi muhteşem telde yok yok ya kızakta hafiif bi oynama oluyo evet hiç bi şey kusursuz değil bide kendi hoporlöründen ses az ama çok net çıkıyo bence bunun nedeni içindeki ıvır zıvıra zara vermesin diye böyle bişey yapmışlar ALMAYI DÜŞÜNMEYİN HEMEN ALIN DERİM...
 
-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Bu TELEFON TÜRKİYE DE YOK SATACAK.size söyliyim.
Wi-fi ile ilgili bişey anlatıyım.oteldeyken wı-fi ile net e baglandım.ama 1 diş çekio.kameralar war sagda solda.böle köprü altında iş yapar gbı çaldım ınterneti.
1 diş wi-fi nin hızını tahmin edemezsiniz!bide bazen yukarda 3g yazısı cıkıyo.o zaman sebeke düsüo ama idare eder.dosya indirmeler 400 kb kb artıyor.
İnternet telefonu ya.tamamen.
Mesaj yazarken sohbet bölümü manyak yaw.msn gbi.rehber de kendim yazıo ya.
Oraya numaranızı falan kaydedin.resmınızi de eqleyin.sohbet de mesaj yazdgnızda ordaki bilgiler gözüküo. Resmınızde gozüküö.manyaq bişey yaw.
10 sn. Wideo 1 mb arkadaş.hemde 320-240 çözünürlüqte.HD Cekio ama.
 
ceydonmez

ceydonmez

Üye
hersey cok ıyıde su SES olayını bıraz yukselte bılsek ve bir sekılde youtube videolarını ızleye bılırsek MÜTHİŞ olacak ( nokia telefonlarında wifi bağlantılarının İP ayarlarını duzenleyıp yasak sitelere gırebılıyor bunda da bu durum soz konusu olabılırmı acaba. )
 
-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
He ya.
 

umutberkay

Üye
katılıyorum sizlere arkadaşlar..
telefonu gün geçtikçe keşfediyorum hooşuma gtmeye başladı.şunu belirmek istiyorum aynı özllik nokiada olsun 600 tl den aşağı alamazsınız. telle ilgili soruları oln varsa belirtsin burda paylaşalım çünkü bende ilk defa sony ericsson kullanıyorum.
 
haviconi

haviconi

Üye
    Konu Sahibi
hersey cok ıyıde su SES olayını bıraz yukselte bılsek ve bir sekılde youtube videolarını ızleye bılırsek MÜTHİŞ olacak ( nokia telefonlarında wifi bağlantılarının İP ayarlarını duzenleyıp yasak sitelere gırebılıyor bunda da bu durum soz konusu olabılırmı acaba. )


Hiç video izlemek için yotubeye girmezdim. W715'i aldıktan sonra uygulamalarda gördüm merak edip bağlandım. Ama video izleyemedim...
Bağlanamadım ya; youtube'den video izleyesim tuttu :) İnat ettim başladım araştırmaya DNS ayarları değiştirdim yine olmadı ta ki sitenin birinde "BOLT Browser"i bulana dek. Bu uygulamayı indirdim telefona kurdum ve DNS ayarı falan değiştirmeden girip video izleyebildim. İlk izlediğim video da Sertab ERENER'in "Rengarenk" isimli videosu oldu...
Ancak ses ve görüntü çok kaliteli değil bilginiz olsun.



--------------- Ekleme ---------------
SES KONUSUNDA İSE AŞAĞIDAKİ ALINTIDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ.
Aşağıdaki konu farklı bir siteden Kaan_9292 isimli kullanıcının paylaşımının bir parçasının birebir alıntılanmasıdır. İnşallah faydası dokunur.

A2Uploader

-W715' e modlama yada yazılım atmak için bu program kullanabilirsiniz.
A2uploaderda yer alan klasörlerin açılımları:

tpa/preset/custom/ >> Telefona yazılım attıktan sonra mutlaka yüklenmeli (yada cusromize_upgrade uygulamaları için)
ifs/settings/acoustic/ >> Akustik/Ses sürücüsü
ifs/settings/camera/ >> Kamera sürücüsü
ifs/settings/display/ >> Ekran sürücüsü
tpa/system/layout/ >> Ekran düzeni (layout_main,MWalkman düzeni vs.)
tpa/preset/user >> Telefondaki orjinal resimler,sesler,temalar
tpa/preset/acoustic/ >> Ses sürücüsü için
tpa/preset/system/settings >> Açılış ve Kapanış resimleri
tpa/preset/system/multimedia/pe >> Kamera çerçeveleri ve clipart'lar
tpa/preset/system/sound >> Tüm ses dosyaları
tpa/preset/system/desktop/flash >> flash menüler
tpa/preset/system/menu >> menu.ml
tpa/preset/system/fonts >> Fontlar
tpa/preset/system/wap >> İnternet menüsü
tpa/preset/system/icons >> Tüm GFX ler, tüm telefon ikonları
tpa/preset/system/language >>Telefondaki dil dosyaları



A2Uploader 22.09.2009 RWF 5 indir


GGSetup' ı kur.

A2Uploader programı Tanıtım ve Menülerinin anlamları

"FileSystem Tool" butonu: Telefonun tüm klasörlerine ulaşabilme (IFS/SYS/BOOT/QUEUE/TPA/SYSTEM/USB)
"Flash" butonu: Yazılım atmak için kullanılıyor (MAIN .mbn - FS .fbn)
"Identify" butonu: Telfonun hangi yazılımda ve CDA bilgilerini veriyor.
"Shutdown FS Manager" butonu: A2uploaderda işlemlerden sonra bu butonu tıklayarak programı telefondan ayırabilirsiniz.



***​

Yazılımı yükleme




Resimdeki yazılım yükleme açıklamaları.
Uygun FS-MAIN-CUSTOM dosyalarını yükleyiniz.
"add" klasörünü resimdeki gibi işaretleyiniz
"Flash" butonuna tıklayın.
Bu işlemi yaptıktan sonra Telefonu kapatıyoruz.
W715'deki "C" tuşuna basılı tutarak usb kablosuna bağlıyoruz.(görmezse 5 tuşuna basılı tutarak usbye)
Yazılım işlemi bittikten sonra telefonu hiç açmadan A2uploader'da "FileSystemTool" a girin.
"TPA/PRESET/CUSTOM"'a gelin.
CUSTOM__W715_GA030-TR_LANG.rar ındaki custom dosyaların hepsini bu yere kopyalayın.
CUSTOM__W715_GA030-TR_LANG.rar içindeki "TPA/PRESET/SYSTEM/LANGUAGE"' e gelin ve A2Uploader dada aynı yola atın.
İşlem bu kadar.
Telefonu açın.

UYARILAR

-Telefon hafızasındaki tüm bilgileri yedekleyin.Sıfır gibi olacak çünkü.
-Öncelikle telefonunuzun şarjı mutlaka % 50 yi geçik olmalı.
-Yanlış birşey yapmaktan siz sorumlusunuz.
-Yazılım yüklenirken lütfen bağlantının kesinlikle kopmamasını sağlayın.
-Tüm işlem yapılana kadar sakın telefonu açmayın.
 
ceydonmez

ceydonmez

Üye
ewet arkdaslar BOLT browseri yukleyınce youtube de ki videoları ızleyebılıyoruz ( ses ve goruntu kalitesi 10/3 )
 

umutberkay

Üye
merhaba arkadaşlar w715 de flash videoları nasılizlerim indirmeden. bunun programı varmışama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. birde youtube çalışmıyor bende açmıyor neden acaba sizdede aynımı
 
-->SEİDS

-->SEİDS

Üye
Youtube için BolT browser öneriliyor ama kendi youtube sinden daha simdiye kadar kimse wideo izleyemedi die biliorum.ama sadce türkiyede.
Wi-fi ile baglantıda Wideoları gösterio,süre sayacı da ilerlio ama görüntü siyah.tam ekranda yapıo ama gene siyah...:-(
Dns ayarı nerden degişio ?
 

teknobil

Üye
Arkadaşlar Bende ilk aldığımda sesinin ince ve az çıkmasına ısınamadım ama bi arkadaşımla yukarıdaki gibi yazılı yükledim sesi daha iyi çıkıyor ve eskisine oranla biraz daha fazla birde walkmana girince medie tuşları turuncu yanıyo walkmanın orjinalinde böyleydi ama vodafone berbat etmişti yükleyin bence tavsiyemdir ben yükledim çok memnunum
 
sener69baba

sener69baba

Üye
slm arkadaslar bende bu telden almayı düşünüyorumda bu tel her türlü hattı acıyormu yoksa sadece vodofone hattı ile mi acılıyor cevabınızı bekliyorum arkaslar...?
 
ceydonmez

ceydonmez

Üye
tüm hatlara acık,sorunsuzca kulanabılırsın (vodafone ve türkcell hatım da denedım )
 


Üst Alt